jovi Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Hej, chciałabym się zapytać czy macie jakieś sposoby ( poza malowaniem oczywiście :D ) na utrzymanie czarnego pigmentu nosa u zwłaszcza białego psa? Znacie jakieś inne środki poza Algolithem? Quote
AnKaK Posted April 3, 2005 Posted April 3, 2005 Witam, z tego co wiem to w niemczech są dobre, tego typu produkty, w których skład wchodzą algi lub karoten. Nie jestem pewna jak to wygląda przy białych psach... jasnemu labkowi podaje algi natomiast czarnemu karoten... a co jeśli pies jest biały..szczerze mówiąc nie probowałam ;-) Pozdrawiam, Ania Kowalewska Quote
Złośnica Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 ja u białego bullka stosuję algi suszone ( spirulina ). Kupując go miał 2,5 miesiąca i w 80 % różowy nos. W tej chwili nos jest już prawie cały czarny, bez 2 białych plamek, ale widać, że pigmentacja nadal postępuje. Quote
Gazuś Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 Ja mojemu goldkowi co 3-4 dni podawałam jedną tableteczke cynku :) I nos był super czarny :) Teraz przestałam dawać i widac na nosku odcienie brązu, nie idealnej czerni, ale jakoś na 2 tygodnie przed wystawa zaczne podawać znowu cynk (oczywiście malutkie dawki) i bedzie miał znowu zupełnie czarny :) Quote
agabass Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 [quote name='jovi']Hej, chciałabym się zapytać czy macie jakieś sposoby ( poza malowaniem oczywiście :D ) na utrzymanie czarnego pigmentu nosa u zwłaszcza białego psa? Znacie jakieś inne środki poza Algolithem?[/quote] tak algolit nie jest rewelacyjny to fakt nie ma co wydawać kasy - karoten napewno - dużo marchwi napewno pomoże - a co do spiruliny to jeszcze nie stosowałam, ale sprawdzę Quote
donya Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Podając karoten białemu psy licz się z tym, że wystąpią zażółcenia na sierści. Quote
basia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Złośnica, gdzie kupujesz spirulinę? Pytam, bo ja karmię nią rybki :lol: Powiedz jeszcze jeśli możesz w jakich dawkach ją podajesz i po jakim czasie widać pierwsze rezultaty? Też mam białego psa i kłopot z pigmentem, zwłaszcza zimą. donya, dokładnie. Betakarotem pięknie zażółca sierść niestety. Quote
Gazuś Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Aaagha :angryy: Dockowi w ten mróz nos wyblakł jak diabli! =\ Cynk nie pomaga, a zwiekszoć dawki nie moge, bo przedawkuje... Co radzicie? :-( Dodaje, że mam w połowie lutego wystawe i baaardzo chciałam zaprezentować psa z czarnym noskiem :-( Quote
Gazuś Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Byliśmy z brązowym nosem i było oki :cool3: A teraz daje algi, ale jakos nie widze skutków... jak z Wami? Quote
basia Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Gazuś, a jak długo i ile dajesz tych alg a raczej spiruliny?? U mnie początkowo znacznie poprawiła się pigmentacja warg i okolic oczu. Nodek powoli, powoli też ciemnieje ;) Quote
Gazuś Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Podaje od jakiś 3 tygodni może, przez ostatnie dwa, trzy dni już nie, bo sie skończyła :cool3: Trzeba kupić nową :cool3: Podawałam tak po około pół łyżeczki dziennie :lol: Quote
basia Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 To spoko, po prostu jeszcze za krótko by było widać efekty. Uzbrój się w cierpliwość :p Quote
Gazuś Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 No to czekamy :cool3: A po jakim czasie u Ciebie było widać efekty? Quote
basia Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 U mnie po jakiś trzech tygodniach wargi pociemniały, ale ja daje około 5g spiruliny codziennie za wyjątkiem weekendów (tak trafiło:p ). Poza tym zimą psom jaśnieją nosy i tak naprawdę najlepszego i jak sądzę najszybszego efektu należy się spodziewać teraz wiosną no i latem :multi: Quote
Nor(a) Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 [quote name='basia'] Poza tym zimą psom jaśnieją nosy i tak naprawdę najlepszego i jak sądzę najszybszego efektu należy się spodziewać teraz wiosną no i latem :multi:[/quote] No własnie to zauważam ostatnio u rudej. Nosek zimą zjaśniał tak, że az mówiliśmy "świński nosek". Nie robiłam z tym nic, trudno taki jej urok ;) ..A w ciągu ostatnich dni zauważam, że robi się ciemna obwódka, sam środek nosa też przybiera nieco inny kolor (na tyle to szybko postępuje, że zdarzały mi się próby wycierania nochala myśląc, że się ubłociła albo co :lol: ). Jest szansa że za jakies 2 miesiące nosek będzie ładny czarny. Niestety pewnie na dość krótko :roll: Quote
Gazuś Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Mój Docek ma czarne wargi, okolice oczu również, więc po tym nie poznam czy działa :cool3: No ale cóż, czekamy :cool3: Quote
Ania_Carmen Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Moja sunia zawsze miała bardzo mocny pigment jak na goldka, niestety po szczeniakach nos zrobił jej się zupełnie rózowy. Od około 1,5 miesiąca podaje jej algolith, przez pierwsze 2 tygodnie nos zdecydowanie zciemniał, i na tym się skończyło :angryy: Pare dni temu znowu coś się ruszyło, tylko, że nie wiem czy to zasługa allg, czy poprostu pigment sam jej wraca :hmmmm: Quote
Madzia_19 Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 Mój Lucky ma różowy nosek jakby mu ktoś wyatrł. Gazuś, gdzie można dosatć ta spirulinę? Quote
Gazuś Posted April 23, 2006 Posted April 23, 2006 W zielarskim :lol: Ja kupuje algi suszone..Nie wiem, w tabletkach też mogą być? Quote
Teba Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja znalazłam na allegro w tabletkach? czy psy chętnie to jedzą? ile się tego podaje? ile za to płacicie? :lol::lol::lol: Quote
Madzia_19 Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja też znalazłam z tabletkach przysmak z 12 witaminami, algami i TGOS. Cena ok. 17,50. Nie wiem czy to jest dobre. Może ktoś daje swojemu psu? Czy można takie algi podawać z sucha karmą, np. Royal? Quote
Gazuś Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 Ja radze kupić jednak agli sproszkowane - nie w tabletkach. Ja kupuje w zielarskim po 7 zł. starczają na troche :lol: A Dockowi smakuuuje baardzo :lol: Quote
Madzia_19 Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='Gazuś']Ja radze kupić jednak agli sproszkowane - nie w tabletkach. Ja kupuje w zielarskim po 7 zł. starczają na troche :lol: A Dockowi smakuuuje baardzo :lol:[/quote] W takim razie zaraz idę do zielarskiego :) :) :) Quote
Madzia_19 Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='Gazuś'] A Dockowi smakuuuje baardzo :lol:[/quote] Jeszcze jedno pytanie Kasiu, ile tego dawać? no i czy można to łączyć z Royal'em? Vet mi mówił, żeby żadnych witamin nie dawać, bo Royal ma już wszystkie potrzebne składniki... Quote
Recommended Posts