Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Przyjacielu mój..
Pójdźmy razem daleko w świat,
nie dogonią nas chmury,
nie dogoni nas wiatr.
Bez smyczy,kagańca,bez smutków
i trwóg!No dalej Przyjacielu!
Chodźmy już!"

Azalia, piękna młoda sunia. Jak to się stało, że jest w schronisku? Ano, bardzo dobrze znamy tę historię. Pewnego dnia komuś przeszkadza pies, zaczynają się wakacje wyjeżdżamy z domu, bierze go do samochodu, pies niesamowicie się cieszy, wie, że jego pan tak go kocha, że pojedzie z nim na wczasy. Ale w pewnym momencie silnik gaśnie, właściciel wychodzi z samochodu, bierze psa. Podchodzi do drzewa, okrąża drzewo łańcuchem, podpina psu do obroży i bez słowa odchodzi. Zapala się silnik i odjeżdża cała rodzina. No ale co z psem? Czeka, szczeka, piszczy, patrzy na każdy samochód. Aż w końcu ktoś się zatrzymuje. Powiadamia policję, ta schronisko i pies jest dzięki swojemu 'panu' w miejscu, w którym nigdy nie powinno być, ale zawsze jest lepsze niż las, gdzie zostawił go 'właściciel'... Dokładnie taka jest sytuacja Azalii. Azalia nie lubi innych psów, kotów. Nie nadaje się do małych dzieci. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, uwielbia pieszczoty. Jest zaszczepiona ima chipa. W poniedziałek wybieramy się na sterylkę.
Jest wspaniałą sunią! Załatwia się na spacerkach, widocznie mieszkała w mieszkaniu. Nie zna podstawowych psów, ale w jej wieku \2 lata\ wszystkiego można nauczyć ;)Sunia przebywa w schronisku dla zwierząt w Iławie.
Telefon : 606-502-865
E-mail : [email protected]

Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jej domku ! Jest wspaniałą sunią...

A oto zdjęcia suni, niedawno byliśmy na spacerku :

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikt do małej nie zagląda ? :placz:
Gdybym tylko miała innych rodziców i mała dogadywałaby się z innymi psami od razu bym ją wzięła. Proszę, pomóżcie...
Chociaż banerek poproszę... Jeśli ktoś chciałby zrobić sunieczce....

Posted

[quote name='agaga21']a ja mogę zrobić ślicznotce allegro:cool3:
tekst z pierwszego postu?

Agaga21 bardzo, bardzo Ci dziękuję !! :loveu: Tak, tekst można z pierwszego postu, chyba, że ktoś coś ładniejszego wymyśli, bo ja do tego głowy nie mam :roll:
Jutro idę do schronu, może zdążę Azalkę na spacerek przed sterylką wziąć.

Posted

Dopiero teraz pomyślałam :cool1: Może podać mój numer do ogłoszeń? Zazwyczaj ludzie dzwonią wieczorem (przynajmniej do mnie) więc można zmienić nr?
606-502-865 To mój numer. E-mail może zostać schroniskowy.
Sorki za taki mętlik :oops:

Posted

Banerek dla ślicznotki.

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1168/azalia-piekna-mloda-amstaffka-czeka-na-odpowiedni-dom-ilawa-140969/"][IMG]http://images48.fotosik.pl/153/c937bdf1bf5f3b2a.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Z racji tego, że sterylka była przełożona na inny dzień dopiero teraz Azalka wróciła do schronu. Oczywiście przywitała mnie skacząc na mnie i liżąc po rękach. Zobaczymy jak jutro będzie, to może pójdziemy na jakiś spacerek ;)

Posted

Ogłoszenia dla suni:

alegratka
eoferty
kupsprzedaj
adopcje.org
kupiepsa
polskastrefa.eu
bono-polska
ojej.pl
animalia.pl
gumtree
dwukropek.pl
psy.pl
oxl.pl
hiperogłoszenia.pl

Założyłam jej również wątek na niebieskim forum:
link

Posted

[quote name='agaga21']jenny19, wielkie dzięki!:Rose:
ja również dziękuję ! :calus:

A tutaj już za kratami :(. Ciągle przy niej siedzę :]Mogłabym ją ciągle głaskać :)

Posted

Dwa dni neta nie miałam a tu takie wieści !! Jest domek dla suni !!
Potrzebuję kogoś z Morąga na wizytę przed adopcyjną. Jest ktoś na dogo z tych okolic?
Facet wydaje się okej, miał asta bardzo podobnego do Azalii, w poniedziałek może po nią przyjechać, potem zaczyna pracę, ale w domu będzie ciągle żona. Jest to młode małżeństwo, mieszkające w bloku. Wydają się jak na razie super. Dzwoni codziennie i pyta się jak sunia. Na pewno do rozrodu nie pójdzie bo po sterylce, ale było zaznaczone, że innych psów nie lubi, więc nie chcę gadać, ale może... jakieś wali czy cuś, sama nie wiem.

Proszę szybko o odpowiedź, znacie kogoś takiego?
Ja w sumie w tym samym województwie mieszkam, ale niepełnoletnia, a moi rodzice niemają zamiaru jechać :mad: