Onaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Tylko że jak psiak jest wystraszony i jeszcze dodatkowo wycofany albo agresywny ze strachu to on domu nie znajdzie szybko, i po to jest potrzebny dobry hotelik i ktoś kto będzie z psiakiem pracował i będzie miał z nim częsty kontakt, tak żeby psiak zaufał człowiekowi. Byłam na kilku wątkach gdzie psiaki siedziały latami w schronie, po wyjściu do hotelika gdzie odżyły i poczuły się bezpieczne,po paru miesiącach znajdywały domy, dobre domy. Może Oren sobie po prostu nie radzi w schronisku. I nie potrafi przyzwyczaić się do warunków tam panujących. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 tez jestem zdania, ze nikt takiego psa nie wezmie i potrzebna jest mu pomoc w postaci hotelu i czlowieka, ktory z nim popracuje... Quote
elmira Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='irysek']tez jestem zdania, ze nikt takiego psa nie wezmie i potrzebna jest mu pomoc w postaci hotelu i czlowieka, ktory z nim popracuje...[/quote] Irysku, masz całkowitą rację. Problem w tym, że ludzi chętnych do dania DT i socjalizowaniu psiaka jest jak na lekarstwo. A z hotelikami. No cóż. Sprawa jest banalna. Nie ma kasy. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ja potrafie sie zmobilizowac i zebrac kase, ale niestety nie sama, z pomoca innych ciotek :) takze o to moznaby zadbac. no i psiak raz dwa wyszedlby na prosta, znalazl dom, bo jest cudny. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 mozna do wandy napisac, ma tam chyba teraz z 4 czy 5 psiakow (szurke, spanielke itd.). nie wiem tylko czy umialaby zajac sie takim psiakiem i pomoc mu stac sie bardziej dla ludzi... jesli tak to moge do niej napisac i spytac czy by sie nie podjela, a jak tak to za jaka oplata. Quote
Olga7 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 zajrzalam teraz na wątek Wandzi i jesli u nie da rady -to moze u pati ? [url]http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotelik-dla-psow-witamy-psiaki-w-potrzebie-takze-pupilki-dogomaniakow-119880/[/url] ale pewnie wszedzie już wypytalyscie -/ja tylko tak z doskoku zaglądam tu i tam ../ Quote
leni356 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='irysek']mozna do wandy napisac, ma tam chyba teraz z 4 czy 5 psiakow (szurke, spanielke itd.). nie wiem tylko czy umialaby zajac sie takim psiakiem i pomoc mu stac sie bardziej dla ludzi... jesli tak to moge do niej napisac i spytac czy by sie nie podjela, a jak tak to za jaka oplata.[/quote] Byłoby super, Irysku. Ja nie pytałam, jeśli możesz to zapytaj. Chyba niedługo spanielka wyjeżdża do Murki o ile pamiętam. Przepraszam, ale jestem na wyjeździe i nie zawsze mogę się zalogować na Dogo - jakieś problemy Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 wanda ma teraz 4 psiaki. musze zerknac na watek spanielki, jesli masz faktycznie racje i spanielka jedzie do murki to super by bylo. ale musialyby byc jakies pieniadze, bo wanda ma tylko emeryture i nie moze sponsorowac psow. ok, to wpisz orena do pati. bedzie super. jak nie on to jakis inny psiak sie wcisnie. jest jeszcze jeden taki co luka mu watek zalozyla, a tez taki troche dziczek. ale najpierw zajmijmy sie orenem. sek w tym, ze luka nie jest zbytnio przekonana do hotelowania orena, bo w schronie ma dobrze. dobrze moze i ma, ale jest dziczkiem i nikt takiego psiaka nie bedzie chcial, trzeba mu troche pomoc. Quote
leni356 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 [quote name='irysek']wanda ma teraz 4 psiaki. musze zerknac na watek spanielki, jesli masz faktycznie racje i spanielka jedzie do murki to super by bylo. ale musialyby byc jakies pieniadze, bo wanda ma tylko emeryture i nie moze sponsorowac psow.[/quote] Tak, wiem. Dzięki, Irysku Quote
leni356 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Wazne zeby dal sie zsocjalizowac, z tego co pamietam Szurka tez sie tak bala i u Wandy odzyla. Irysku prosze sprawdz czy maja miejsce u Pati i u Wandy? ja nawet nie znam numeru, a z Dogo mnie ciagle wywala i potem mam problem z logowaniem. Wracam do domu w niedziele to cos moge zaczac dzialac. Moze najlepiej jakbysmy sie podzielili? Ja moge sprobowac zajac sie strona finansowa, bo poki co jest zero :lol: Quote
Olga7 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 no ale poki co ,czy są stale deklaracje na Orena -chyba nie ? pisalam już -pati jest w drodze --rozm. z nią tel. - i teraz nie ma miejsca dla psow z dogo - ale mowila ,zeby wpisac w kolejkę - jak nie tego to innego -- to można wtedy do nie wyslac psa .. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 olga7 ty napisz do pati - zaklep miejsce dla orenka. ja juz napisalam do wandy. super, ze chcesz pomoc leni z finansami, zawsze to cos. mam nadzieje, ze nie tylko zbieraniem na swoje konto, tylko tez bazarkami itd. ;) problem jest taki, ze luka oglosila go wbrew zakazowi. kto wyciagnalby ze schronu orena? ja na bank nie, bo jednak mam za duzo km do niego ;) i co na to luka? czy ona tylko zalozyla mu watek, czy ma tu jakies zdanie decydujace? wszystko musi byc super ustalone. Quote
luka1 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 [quote name='irysek'] i co na to luka? czy ona tylko zalozyla mu watek, czy ma tu jakies zdanie decydujace? wszystko musi byc super ustalone.[/quote] Hm, myślę. Jesli jutro uda mi sie pojechać do schroniska to na pewno pogadam z Orenem. Zobaczę na ile jest wrogo nastawiony do ludzi a ile w tej wrogości jest strachu. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 tak czy siak, wrogosc jakas jest i sama nie zniknie. trzeba mu pomoc pokochac na nowo ludzi... Quote
Olga7 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 wypatrzylam na mapie dogo .ze w Sochaczewie jest podany dt u Renaty5 - czy to jest aktualne? jest niska cena -dostępna..no i na miejscu .. Quote
luka1 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Olga - Renata jest zawalona psami. Gdyby tam było choć ciut wolnego miejsca to pierwsza tam bym sie wprowadzła :evil_lol:. To dziwni ludzie - wszyscy kochają psy i traktują je jak rodzinę. Quote
Olga7 Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 do Pati napisalam -jak prosilyście także -na wszelki wypadek niech będzie rezerwacja -prosilam zeby potwierdzila na pw Liki1- czy dobrze zrobilam ? moze na Leni356 trzeba bylo ,ale ona zalozyla wątek -niech trzyma na tym rękę .. Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 a ja proponuje tu sciagnac pare nowych osob :) Quote
Onaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 A możecie coś napisać o tym dt ? Czy to tymczas domowy czy taki jak zwykle hoteliki, kojcowy ? Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 o ktorym dt chcesz cos wiedziec? nic tu nie napiszemy, bo jeszcze nam podkradniesz hihihi, a Orenek musi opuscic schron i ladnie dojsc do siebie, a potem znalezc super dom. Quote
Onaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Chodzi mi o dt u p.Wandy, irysku. A Orenkowi życzę jak najlepiej, sama mam słabość do kudłaczy :). Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 a czemu pytasz o ten DT u wandy? chcialabys skorzystac i podrzucic jakiegos psiaka? Quote
irysek Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 hihi to dobrze, jakby wiecej osob o nim slyszalo to bylby zapchany, ze Oren musialby czekac pol roku, a tak uda sie moze od razu go oddelegowac, a potem kolejnego do naszej tajnej kryjowki. oj dogo07, nie musisz wiedziec o wszystkich dt, nie wsyatrcza ci te, ktore znasz? sporo ich jest ;) i tak. Quote
irysek Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ja juz myslalam, mam w planach bazarek, jesli wanda zgodzi sie na orena :) no i moge tez sie inaczej o kase postarac :) Quote
Recommended Posts