Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie, jak sie przyjrzec blizej tym psom tam sie wrazenie, ze tej skory to troche za duzo. I z tej strony dowiedzialam sie, ze presa awangarda hoduje staffiki!!! Jako pierwsze mieli bardzo dobre kanary, pozniej doszly azjaty a nastepni neapolki, ale o fafikach nic nie wiedzialam...

Posted

Ja sie tylko zastanawiam jeszcze czy pieski z tej hodowli byly wogole wystawiane...Czy ktos widzial jakiegos z nich na wystawie??? :-?

Posted

Isska, mama tych szczeniąt musiała byc wystawiana.
Zdjęcia, które zamieścili dogomaniacy pochodzą ze strony przez ciebie podanej. Przedstawiają "szczeniaczki" (?) ...
Jeżeli chodzi o wystawianie - jeśli nie maja wpisu "niehodowlany" to wystawiać zawsze można. Tylko po co ? :wink:

Posted

Wystawiać mozna KAZDEGO POSIADAJĄCEGO RODOWÓD z tym,ze nie kazdy jest tym WYSTAWOWYM EGZEMPLARZEM - moim zdaniem jak juz wystawiać to dla jakieś idei ,a nie tylko po to aby szybcituko zrobić uprawnienia z przecietnym egzemplarzem i dawaj ,dalej ROZMNAŻAĆ :evil:
Efekty widzimy na podanej stronie WWW :roll: :(

Tam w ogóle te pozostałe rasy maja duzo do zyczenia :-? - to tylko zdjecia ,ale jak wyglada ta Bordożka :o - linia grzbietu ,głowa :-?
No jedynie te bokserki jakos ,no ta ruda, juz nawet cos mozna zobaczyć w niej ciekawego ,ba nawet ma z Poznania III lokate na 3 i wniosek CWC :lol: :wink:
Preguska ma niekorzystne fotki .

Posted

[quote name='staff-ka']Wystawiać mozna KAZDEGO POSIADAJĄCEGO RODOWÓD z tym,ze nie kazdy jest tym WYSTAWOWYM EGZEMPLARZEM - moim zdaniem jak juz wystawiać to dla jakieś idei ,a nie tylko po to aby szybcituko zrobić uprawnienia z przecietnym egzemplarzem i dawaj ,dalej ROZMNAŻAĆ :evil:
[/quote]

Rozmnażać trzeba osobniki wybitne, to prawda ! :)
Ale wystawiać można też i dla rozrywki, zabawy albo w celach imprezowo-towarzyskich... :wink: :drinking:

Posted

Można rozmnażać, wystawiać i co się tylko chce, ale te psy to trzeba przede wszystkim wykupić, bo to jakaś tragedia jest! Ktoś wie ile trzeba na to kasy? I to kolejny raz pod plaszczykiem naszego związeczku?
Co to za oddzial?

Posted

Napisalam do tego Pana i otrzymalam odpowiedz, ze te czarne z bialymi znaczeniami psiutki, ktore zdjecia sa na stronie w dziale miot sa na sprzedaz.... :-?
zal mi tych psiutkow i mimo wszystko sa slodkie... :) nie wiem czy serce nie wezmie gory nad rozumem....jesli tam bedzie sunia to tym bardziej.... :) Z drugiej strony chce jezdzic z faficzkiem na wystawy, dla dobrej zabawy....
Ja oszaleje....
:cry:
Nie wiem co teraz zrobic :-?

Posted

Jedno z Was zaproponowalo wykupienie psiutkow. Wszystkich facet na pewno nie sprzeda, ale na sprzedaz sa te 3 staffiki...co o tym myslicie....

Posted

Sądzę, że jeżeli poważnie myślisz o wystawianiu i jakichś osiagnięciach, to biorąc TAKIEGO staffika możesz się z tymi marzeniami pożegnać.
Co nie przekreśla TE szczenieta jako psy do towarzystwa. Musisz także się liczyć z pewnymi kosztami (kto wie, czy nie drugie tyle co cena psa), aby doprowadzić go do jako takiego stanu.

Jest takie powiedzenie "CO TANIE TO DROGIE"

Posted

[quote name='isska']Nie wiem co teraz zrobic :-?[/quote]

Jak to "nie wiem" ?!! :o
Jeśli Alojzyna ma jeszcze te suczki nie zamówione to pędem na priwa do niej i bierz fafinkę ! :lol:
Ładne psinki są, i niektórzy na dogo sami by pewnie wzieli gdyby mogli... 8)

I będziesz mieć i do towarzystwa i na wystawy.

A litością się nie kieruj, bo ten "hodowca" jeszcze pomyśli, że skoro pieski ładnie zeszły, to znaczy że należy "zmajstrować" kolejny miot takich "szczeniaczków" ... :evil:

Bierz od Alojzyny i nie kombinuj. :P

Posted

Wlasnie tego sie boje, ze "hodowca" moze pomyslec w ten sposob,ale jednak zal zostawic te pieski u niego (kto wie jakie maja warunki...) :(

Posted

[quote name='isska']Wlasnie tego sie boje, ze "hodowca" moze pomyslec w ten sposob,ale jednak zal zostawic te pieski u niego (kto wie jakie maja warunki...) :([/quote]

To zależy od ciebie. Jak chcesz coś zrobić w tej sprawie, to może pogadaj z samym hodowcą, napisz do ZKwP, TOZu, do gazety poślij list itd. Kupowanie tych szczeniąt z litości to ostatnia rzecz jaką bym robił. Pies ma być przyjacielem a nie kulą u nogi. Chyba że lubisz się opiekować poszkodowanymi przez los - wtedy polecam schroniska - są pełne psiego nieszczęścia i nie trzeba za nie płacić grubej kasy.
Prędzej bym tę sukę wykupił, a nie szczenięta.
Z resztą - rób jak uważasz - ja ci powiedziałem co ja bym zrobił na twoim miejscu ...

Posted

Dingo ma rację, nie kieruj się litością. To, co się dzieje w tej niby hodowli nie jest Twoją winą, a że ktoś przymyka oko na takie rzeczy, to inna sprawa. I to nie od dziś. Kup sobie zdrowego pieska i się nim ciesz.

Posted

Dziekuje Wszystkim za rady.
Po przemysleniu sprawy zgadzam sie z Wami, ze to nie najlepszy pomysl, aby wziac pieska z tej "hodowli"... :-?