Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beam6']Okruch ??? Nawet talerzyka do wylizania nie było :shake:

Ale wyrazów radości i całusów było, jak zwykle, mnóstwo :evil_lol:[/QUOTE]

:shock: to talerzyk też wsunęły

Posted

[quote name='Alicja']:shock: to talerzyk też wsunęły[/QUOTE]

Talerzyk już dawno został poddany obróbce zmywarka, którego podobnie jak Ty trzymam w domu :evil_lol:

Posted

[quote name='Gioco']Talerzyk już dawno został poddany obróbce zmywarka, którego podobnie jak Ty trzymam w domu :evil_lol:[/QUOTE]

no tak , zmywarek , nie może się nudzić ;)

Posted

[quote name='Alicja']no tak , zmywarek , nie może się nudzić ;)[/QUOTE]

Tym bardziej taki świeżo zaprogramowany, który uwierzył, że to jego żywioł ;-)

Posted

Za kilkanaście dni minie dwa lata jak Jego nie ma... [URL]http://wirtualnyznicz.pl/pid,1006274,zapal.html[/URL]

[video=youtube;LyUWPeICJi4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LyUWPeICJi4#![/video]

Posted

[quote name='Gioco']:-)

Są momenty gdy brakuje Go bardziej...[/QUOTE]

zawsze pozostaną niedokończone rozmowy , zdania , słowa , myśli , gesty ... kiedykolwiek nastąpiło by odejście

Posted

Żyję, odpoczywam psychicznie u Mamy. Co do rudej małpy - plan powstał, poszukuję pewnej informacji...

Wsiego naj dla Yorczyc!

Qti... To już tyle czasu, a wydaje się, że jeszcze parę dni temu żartowaliśmy na bazarku... :(

Posted

[quote name='Litterka']Żyję, odpoczywam psychicznie u Mamy. Co do rudej małpy - plan powstał, poszukuję pewnej informacji... [/QUOTE]

Zaintrygowałaś mnie :razz:

[quote name='Litterka']Wsiego naj dla Yorczyc![/QUOTE]

:-) Dziękuję w Ich imieniu.

[quote name='Alicja']zawsze pozostaną niedokończone rozmowy , zdania , słowa , myśli , gesty ... kiedykolwiek nastąpiło by odejście[/QUOTE]

Łączyło nas wiele rzeczy, równie wiele dzieliło a sprowadzało się to do podobnego charakteru, choć to raczej ja byłam tą spokojniejszą jednostką. Jednakże zawsze się rozumieliśmy i często nie były nam do tego potrzebne słowa. Mam swój specyficzny tok myślenia, rozumowania i postrzegania rzeczywistości... Adam, choć dużo dyskutowaliśmy i nie zawsze się ze mną zgadzał to rozumiał mnie i nie musiałam wielu rzeczy przemilczać, czekając na rozwój wypadków. Chociaż pozornie pozbierałam się, jakoś poukładałam rzeczywistość i żyję dalej to już nic i nigdy nie będzie tak jak było choćby te dwa lata temu. Oczywiście był na mnie obrażony i nawet mnie nie poinformował, że przed nim kolejny etap leczenia to nie żałuję nawet chwili z tego co było i tej mojej porąbanej decyzji rzucenia wszystkiego i ruszenia za nim.
Geroncieję coraz bardziej... robię się sentymentalna.

[quote name='Litterka']Qti... To już tyle czasu, a wydaje się, że jeszcze parę dni temu żartowaliśmy na bazarku... :([/QUOTE]

Adasiowe wierszyki :-) Nam weszły w krew i często coś sobie w domu rymujemy Jego zwyczajem ale i tak nikt Qtiemu nie dorówna. Wbrew powiedzeniu - żaden uczeń nie przerośnie mistrza. Mistrz był jeden. Dla mnie był jeden i jedyny.

Posted

[CENTER][B]Pimposław Dionizy dokonał rano odbioru balkonu, który przeszedł lifting. Balkon przypadł Carowi do gustu, chociaż nowy dywanik jest deko za twardy jak na zadek Jaśnie Pana.

[/B][IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09967.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09972.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09973.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09978.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC09981.jpg[/IMG]

[/CENTER]

Posted

Podczytuje z ogromną przyjemnością , nie pisze bo nic mądrego nie mam do napisania. Zapaliłam wirtualny znicz i wiem ,ze dwa lata to duzo a zarazem tak niewiele...100 lat dla GI .

Posted

[quote name='Izabela124.']U mnie balkon już zabudowano i teraz Bobik nie może obserwować świata[/QUOTE]

Dyzio balkon ma dołem zabudowany od zawsze. Prawdopodobnie jesienią będzie miał z balkonu zrobioną całoroczną oranżerię. Nie wiadomo tylko której jesieni, gdyż jeżeli TZ tego nie dokona to ja na pewno tego nie zrobię. Chronicznie nie znoszę remontów :evil_lol:

[quote name='Alicja']Jak to tak , Dionizy TYLKO na dywaniku :shock: a podusia poddopna gdzie :hmmmm:[/QUOTE]

Na kanapie:diabloti:

Jak się Car chce opalać to musi jak wszyscy - na dywaniku albo kocyku. Dzisiaj nie opuszcza szezlongu ;-)

[quote name='moni12']Podczytuje z ogromną przyjemnością , nie pisze bo nic mądrego nie mam do napisania. Zapaliłam wirtualny znicz i wiem ,ze dwa lata to duzo a zarazem tak niewiele...100 lat dla GI .[/QUOTE]

Już jakiś czas temu publicznie było ustalone, że nikt nie musi wymyślać nic mądrego a każda wypowiedź ma w sobie coś. Jak się człowiek chce naczytać "mądrej" papki to wystarczają wiadomości ;-)

706 dni, które minęły to 706 poranków bez Qtiego, 706 dni bez nieustającej afery w temacie "JESTEM GŁOOOODNYYYY", 706 wieczorów bez wygłupów z byle powodu i 706 nocy wypychania mnie z łóżka przez 4 małe psy. Jest TZ, żyjemy sobie w miarę normalnie, dostał tę szansę za sprawą Qtiego ale nie jest, nie był i nie będzie Nim nigdy. Dobrze, że zdaje sobie z tego sprawę i nie próbuje Adama naśladować. Dlatego, choć Beam6 odmawia mi prawa bycia gerontem, tym gerontem jestem - po krótkim czasie bycia, życia (prawdziwego) z Adamem jestem wypalona uczuciowo i wątpię żeby to się zmieniło.

W imieniu Gi dziękuję za życzenia, które skłoniły mnie do refleksji i zastanowienia się: jak wyglądałoby życie ze 100 letnim, małym, złośliwym karaczanem jakim jest każdy york? Gi ma już skończone lat 11 i z każdym dniem jest coraz bardziej upierdliwa i ma coraz złośliwsze pomysły typu: zwalę państwu bobsleja w najciemniejszym kącie pod łóżkiem, na spacerze ruszę na samowolkę po śmietnikach a jak pan wróci z robót to mu wskoczę na kolana i caluteńki wieczór będę mu chuchać nieświeżym oddechem w nos, pan będzie mnie głaskał po brzuszku a ja z radości co chwilę uwolnię wonnego gaza :evil_lol:

Posted

Też mi się jakoś skojarzyło o pisaniu "czegoś mądrego". ;)

A ja wróciłam z wypoczynku u Mamy - jestem straaasznie zmęczona tym wiecznym biegiem za zakupami i innymi przyjemnościami życia. Ale przecież też mi się coś należy, nie?

Posted

[quote name='Alicja']oć geroncie cię utulkam :calus:[/QUOTE]

:-)

[quote name='Litterka']Też mi się jakoś skojarzyło o pisaniu "czegoś mądrego". ;)[/QUOTE]

Co jest mądre a co głupie zależy od kondycji umysłowej czytającego chyba? :hmmmm: i od tego co dla czytającego jest mądre a co głupie? Dla każdego coś innego i jak to Beam6 notorycznie i w każdym temacie (nawet interesów) powtarza: O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE ;-)

[quote name='Litterka']A ja wróciłam z wypoczynku u Mamy - jestem straaasznie zmęczona tym wiecznym biegiem za zakupami i innymi przyjemnościami życia. Ale przecież też mi się coś należy, nie?[/QUOTE]

Oczywiście, że się należy :-)
Życie potrafi koszmarnie człowieka wykończyć. Te sklepy, ten wybór... masakra. U nas od kilku dni jest akcja poszukiwania kompletu klocków Lego :grab:
Zaś ja mam zamiar w sobotę ruszyć swoim tradycyjnym kursem po sklepach gdyż muszę nabyć coś wyjątkowo, wyrafinowanie oryginalnego :evilgrin:

Posted (edited)

[quote name='Alicja']oooo jaki komplecik lego szukacie ??
bardzo lubiam legusy , mamy 2 ogromne pudła na kółkach i ze 100 zestawów w nich :lol:[/QUOTE]

Oczywiście zestawu o nazwie Wystawa Psów [URL]http://i.cdn.nrholding.net/15759532/800/600/[/URL]

Starszy Smerf część swoich kompletów posiada u Dziadka na strychu, pozostałą część w użytku przekazał najmłodszemu pokoleniu. Natomiast wystawy psów nigdy nie miał... może dlatego, że to facet? ;-)

Edited by Gioco
Posted

[quote name='Litterka']O żesz qu... Świetne!

A próbowaliście na Alledrogo?[/QUOTE]

Znalazłam we stolycy i już ze Smerfą uzgodniłam, że po powrocie z weekendu nabędziemy. Nie chce mi się jutro po mieście śmigać, bo coś mi od kilku dni kondycja wysiadła i wolę energię spożytkować na jazdę w stronę odwrotną do miejsca zakupu klocków ;-)

Posted

[quote name='Litterka']Eee, jak upatrzone to nie ma problemu :) Myślałam, że Smerfa sobie zażyczyła i nie możecie dostać.[/QUOTE]

Ze wszystkich Smyków wyszły z okazji Dnia Dziecka, TZ z Agą zjeździli chyba wszystkie w Warszawie. Dzisiaj mieli oblatywać inne sklepy ale zlitowałam się i znalazłam w sklepie internetowym, w którym na odbiór w Warszawie trzeba 3 dni czekać - dlatego dopiero po weekendzie. Smerfa była napalona na dalsze wycieczki po sklepach (cwaniara zawsze Tatusia na coś przy okazji naciągnie) ale zrozumiała, że nie ma i została Jej opcja zakupu, którą zaproponowałam. Z bólem na nią przystała.