natalia_aa Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Asia, miód na me serce takie zdjęcie ;) Quote
yumanji Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 [quote name='natalia_aa']Asia, miód na me serce takie zdjęcie ;)[/QUOTE] Domyslam sie ,choc latwo to z Nia nie jest.Agresywna w stosunku do innych psow,nie moze miec kontaktu z zadnym,czasem,powtarzam czasem toleruje jednego samca,ktorego zna od szczeniaka.Jest wyjatkowo dominujaca,nie wiem,czy to kaukazie geny,czy efekt pobytu w schronisku.Do NAS jest cudowna ,kocha mnie i dzieci,do gosci w domu podchodzi z ogromna rezerwa,a do obcych...szkoda mowic.Przykro to mowic,ale jest bardzo trudna i sprawia klopot.Mamy sprawe w sadzie o odgryzione ucho psa sasiada,ale ja kochamy i nigdy jej nie oddam,mozesz byc spokojna. Quote
natalia_aa Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Tym bardziej ciesze się, że to do Ciebie trafiła! Nie każdy bowiem poradziłby sobie, z jej, jak się okazuje trudnym charakterem. ps. Jest cudowna ;) Gdzieś mi umknął fakt, że te zdjęcia z Waszą psią rodziną to już dawno przeszłość i nie prawda... Domyślam się, że nie łatwo izolować stado od siebie... Quote
yumanji Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Nie jest,tym bardziej ze jestesmy w koszmarnym konflikcie z sasiadka,a suka nie pomaga.Planujemy zmienic dom i jak stane na nogi,to zrobimy jej wybieg i wezme jakiegos duzego,spokojnego samca,ktorego ona nie da rady pognebic.Ona potrzebuje jakiegos towarzystwa,bawi sie ze mna jak szczeniak,tak skacze na ugietych lapach nisko przy ziemi .Czasem w zabawie mnie podgryza,jej sie wydaje,ze to delikatne,ale troche to temperuje.Pare razy skoczyla mi na plecy,w ramach zabawy i zwalila z nog.W domu biega i skacze po lozku i fotelach,przewracajac czasem niechcacy jakis mebel.Wariatka! Quote
yumanji Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Na spacery na smyczy tylko i nie moge jej spuscic,bo naprawde nie lubi ludzi. Quote
morisowa Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Wyrosła na piękna dziewczynkę :) [quote name='yumanji'] Jest wyjatkowo dominujaca,nie wiem,czy to kaukazie geny,czy efekt pobytu w schronisku.[B]Do NAS jest cudowna ,kocha mnie i dzieci,do gosci w domu podchodzi z ogromna rezerwa,a do obcych...szkoda mowic.[/B] Przykro to mowic,ale jest bardzo trudna [/QUOTE] Czyli jest dość typowym kaukazem - do swoich cudo a do obcych diabeł. Ciesz się że masz zrównoważoną, normalną sukę - super do rodziny włącznie z dziećmi. Trafiają się takie miśki co do każdego łagodne ale jednak dawka agresji jest wpisana w tę rasę. Quote
yumanji Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='morisowa']Wyrosła na piękna dziewczynkę :) Czyli jest dość typowym kaukazem - do swoich cudo a do obcych diabeł. Ciesz się że masz zrównoważoną, normalną sukę - super do rodziny włącznie z dziećmi. Trafiają się takie miśki co do każdego łagodne ale jednak dawka agresji jest wpisana w tę rasę.[/QUOTE] "Dawka agresji"...ladne okreslenie.:cool3: Quote
yumanji Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='morisowa']Cóż, trza było labradora brać...[/QUOTE] Sama mam ADHD ..po coz mi jeszcze labrador... Quote
yumanji Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246719-KSI%C4%98GARNIA-%21-na-liczn%C4%85-rodzink%C4%99-do-13-IX-godz-21/page3"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246719-KSI%C4%98GARNIA-%21-na-liczn%C4%85-rodzink%C4%99-do-13-IX-godz-21/page3[/URL] Quote
Recommended Posts