Jump to content
Dogomania

Kropka de domo Ciaputka MA DOM!!!!! koniec tułaczki po długim czasie. SZAMPANA!!!!

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Nieee chceeeem :placz: Nieee maaam bliźniakaaaa :placz:

miejmy nadzieję, że to nie wejdzie do kanonu wymogów :roll:

i co, trzecia jest... a ja o 16.00 wychodze z pracy i skąd będę wiedziała, co wygrało? puścice smsa, pliss

Posted

Pozostają 4 imiona (proszę już nie podawać nowych propozycji, tylko głosować na wybrane do godziny 20.00) -

DAISY (waldi481 + Karlika + marlenka + Soema + Freya73)

CIAPUTKA (Zofia.Sasza + SBD + elmira + anetek100 + Chandler)

KAMA (waldi + Kasieńka001)

BRONKA czyli SZCZYBRONKA (mgie + elmira)

Szczybronkę mam ochotę wywalić z rankingu, ale nie mogę tego zrobić mgie, bo Ona robi ogłoszenia dla psiaków z O.Sz. :evil_lol:

Uzasadnienie dla imienia CIAPUTKA

dobra, dla wszystkich, którzy po łebkach lub nieuważnie (lub wcale :mad:) czytali watek bzibzi, cytuję historię imienia bzibzia, będącą jednocześnie historią imienia ciaputek -ciaputka.

dla smaku dodam, że ja do zośki pieszczotliwie mówie bzibziu (między innymi :oops:)

dowód z 13 lutego :eviltong::
http://www.dogomania.pl/forum/11793950-post34.html

treść:

"to z wiecha. spodziewaliście się :razz: :evil_lol:?
historia o tym, jak pan roman wybrał sie na wakacje i na dworcu pomylil walizki. nad morzem okazało się, że, cytuję:

"spiewając tryumfalnie: morze, nasze morze, my nad tobą zawsze będziem trwać... otworzył walizkę i zdrętwiał.
gazety ani sladu, skarpetki ani jednej, kostuim kapielowy nieobecny. przepraszam, kostium był, ale nie ten. składał się z pięknych, kretonowych majteczek w chabry i takiegoż wąziutkiego biustonosza.
uzupełniał całość wielki meksykański kapelusz plażowy. pod tymi przedmiotami poukładane były wzorowo różne koszulki z czarnym haftem i tysiące różnych drobiazgów, których przeznaczenie stanowiło dla pana romana nierozwiązalną zagadkę. na dnie walizki spoczywała niklowa ramka z fotografią jakiegoś łysego, powaznego obywatela, opatrzona nastepującą, lakoniczną dedykacją:
"Bzibzi - Ciaputek"
:evil_lol:

Uzasadnienie dla imienia DAISY

Daisy! Daisy!

Ona taka jak dama z kreskówki!:multi::multi::multi:

Daisy - no z tej suni to rzeczywiscie stokrotka :evil_lol:.

Imię KAMA nie ma uzasadnienia

Imię BRONKA (SZCZYBRONKA) nie ma uzasadnienia.

Posted

Głosuję na .................................. CIAPUTKĘ.

Sorki Dziewczyny, ale Zofia ma mi zrobić zdjęcia kilku psiaków w Ostataniej Szansie :diabloti:. Nie mogę się wyłamać, bo mamy wspólne psie interesy ;).

Posted

Kopiuję z poprzedniej strony i aktualizuję -

Pozostają 4 imiona (proszę już nie podawać nowych propozycji, tylko głosować na wybrane do godziny 20.00) -

CIAPUTKA ([SIZE=2]Zofia.Sasza + SBD + elmira + anetek100 + Chandler + zuzel) 6 głosów

DAISY (waldi481 + Karlika + marlenka + Soema + Freya73 + aldira) 6 głosów

SZCZYBROCHA (mgie + elmira + Chandler) 3 głosy

KAMA (waldi + Kasieńka001) 2 głosy

Szczybronkę mam ochotę wywalić z rankingu, ale nie mogę tego zrobić mgie, bo Ona robi ogłoszenia dla psiaków z O.Sz. :evil_lol:

dobra, dla wszystkich, którzy po łebkach lub nieuważnie (lub wcale :mad:) czytali watek bzibzi, cytuję historię imienia bzibzia, będącą jednocześnie historią imienia ciaputek -ciaputka.

dla smaku dodam, że ja do zośki pieszczotliwie mówie bzibziu (między innymi :oops:)

treść:

historia o tym, jak pan roman wybrał sie na wakacje i na dworcu pomylil walizki. nad morzem okazało się, że, cytuję:

"spiewając tryumfalnie: morze, nasze morze, my nad tobą zawsze będziem trwać... otworzył walizkę i zdrętwiał.
gazety ani sladu, skarpetki ani jednej, kostuim kapielowy nieobecny. przepraszam, kostium był, ale nie ten. składał się z pięknych, kretonowych majteczek w chabry i takiegoż wąziutkiego biustonosza.
uzupełniał całość wielki meksykański kapelusz plażowy. pod tymi przedmiotami poukładane były wzorowo różne koszulki z czarnym haftem i tysiące różnych drobiazgów, których przeznaczenie stanowiło dla pana romana nierozwiązalną zagadkę. na dnie walizki spoczywała niklowa ramka z fotografią jakiegoś łysego, powaznego obywatela, opatrzona nastepującą, lakoniczną dedykacją:
"Bzibzi - Ciaputek"

Daisy! Daisy!

Uzasadnienie imienia SZCZYBROCHA

Trzeba być konsekwentnym a poza tym szczybrocha szybciej wpadnie w oko chętnym w stosie ogłoszeń...niż taka np Maja

to jest wszystko skrzętnie przemyślane pijarowo ...a nie tam tłumaczenia ,że podobna do stokrotki...

Posted

[quote name='mgie']
Trzeba być konsekwentnym a poza tym szczybrocha szybciej wpadnie w oko chętnym w stosie ogłoszeń...niż taka np Maja

Jak nie ma wytłumaczenia,jak nie ma... to jest wszystko skrzętnie przemyślane pijarowo ...
a nie tam tłumaczenia ,że podobna do stokrotki...

Aha i ja głosuje na szczybroche a nie bronkę :eviltong:

Chandler- ''Szczybronkę mam ochotę wywalić z rankingu''
Ja to sobie zapamiętam. ..

Posted

[quote name='mgie']Jak nie ma wytłumaczenia,jak nie ma... to jest wszystko skrzętnie przemyślane pijarowo ...
a nie tam tłumaczenia ,że podobna do stokrotki...

Aha i ja głosuje na szczybroche a nie bronkę :eviltong:

Chandler- ''Szczybronkę mam ochotę wywalić z rankingu''
Ja to sobie zapamiętam. ..

Już wpisuję uzasadnienie.

No jak rany, mgie - wpadnie w oko, jako obsikana biżuteria... :grins:

Posted

[quote name='mgie']Widzę,że użytkownik Chandler ma konszakty z osobą trzymającą aparat fotograficzny :mad:

Tam od razu takie wielkie słowa :lol:...

Kto ma aparat tem ma WAAAAADZĘ i już.

Posted

kto ma konta na 20 serwisach ten ma ..ogłoszenia :lol::lol:

Dobra,dobra to imię obroni się samo ! :vamp:

Mam takie pytanko...czy nie powinno być tak,że dana osoba ma tylko jeden głos..a nie np elmira popiera Ciaputkę i szczybrochę

jak w każdym szanującym się konkursie .. ha ?

Posted

Ja głosuję na "Daisy" , gdyż jest to ładne imię i pasuje do takiego fajnego pieska , no i będzie miało dobry wpływ na adopcje pieska , gdyż imie jest wabikiem dla człowieka ;)

Posted

[quote name='mgie']kto ma konta na 20 serwisach ten ma ..ogłoszenia :lol::lol: ?

No dobra, zagłosuję też na BRONKĘ.

[quote name='mgie']Mam takie pytanko...czy nie powinno być tak,że dana osoba ma tylko jeden głos..a nie np elmira popiera Ciaputkę i szczybrochę

A kto powiedział, że to jest szanujący się konkurs :evilbat:?

Posted

Kopiuję z poprzedniej strony i aktualizuję -

CIAPUTKA ([SIZE=2]Zofia.Sasza + SBD + elmira + anetek100 + Chandler + zuzel) 6 głosów

DAISY (waldi481 + Karlika + marlenka + Soema + Freya73 + aldira) 6 głosów

SZCZYBROCHA (mgie + elmira + Chandler) 3 głosy

KAMA (waldi + Kasieńka001) 2 głosy

treść:

"Bzibzi - Ciaputek"

Daisy! Daisy!

Uzasadnienie imienia SZCZYBROCHA

to jest wszystko skrzętnie przemyślane pijarowo ...a nie tam tłumaczenia ,że podobna do stokrotki...

Posted

[quote name='mgie']kto ma konta na 20 serwisach ten ma ..ogłoszenia :lol::lol:

Dobra,dobra to imię obroni się samo ! :vamp:

Mam takie pytanko...czy nie powinno być tak,że dana osoba ma tylko jeden głos..a nie np elmira popiera Ciaputkę i szczybrochę

Mgie, ale ja nie potrafię się zdecydować. NA PRAWDĘ.
Jednakowa atencja pałam do imienia Szczybrocha, oraz Ciaputka.:lol:

P.S. Ja mam po prostu bardzo pojemne serce i pomieszcze w nim entuzjazm dla obu imion:roll:

Posted

mgie napisał(a):
Nie mam więcej pytań :lol:

Ty się nie ciesz mgie, tylko głosuj na Ciaputkę, bo będzie Stokrotka ;) :lol:.

Chciałam powiedzieć jeszcze, że faktycznie imię Ciaputka brzmi dziwnie, ale też dziwnie brzmi imię Bzibzia, a nasza suczka, którą nazwałyśmy Bzibzia tak szybko znalazła dom.
Serio.

Dzwoniący mówili tak - "Dzwonię w sprawie tej suczki"
Ja pytałam - "A której dokładnie, bo kilka suczek ma ogłoszenia?"
"No tej - bzia.., bzi..., bzie.."
"Aaaaa... Bzibzi" - odpowiadałam.
"Taaaaak" - odpowiadał z ulgą głos po drugiej stronie słuchawki.
A Pani, która adoptowała Bzibzię w pierwszych słowach powiedziała do mnie - "Imię koszmarne..." :evil_lol:
Wkrótce Pani adoptowała Bzibzię, nazwała ją Mara, z czym uczestniczki jej wątku nie mogą się pogodzić do dzisiaj. Dla nas Mara pozostała Bzibzią :diabloti:, to imię z historią...

Posted

Faktycznie z dwojga złego wole Ciaputkę, bo stokrotek są milioony (wkurza mnie ta reklama lotto)

ale głos na szcz...... podtrzymuję. :lol:

Tamta Pani to też dobra ..mówi,że Bzibzia koszmarne a Mara to co ? :roll::lol: Mara- istota półdemoniczna,, która nocą męczyła śpiących, wysysając z nich krew.

Posted

[quote name='mgie']
Tamta Pani to też dobra ..mówi,że Bzibzia koszmarne a Mara to co ? :roll::lol: Mara- istota półdemoniczna,, która nocą męczyła śpiących, wysysając z nich krew.

Mara - imię koszmarne...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Może to miała być Mary? Maryśka?

Remis jest :cool3:.

Posted

Może faktycznie miała być Mary ...tylko co SBD źle usłyszała przez telefon ? :lying:

Kurde skąd tu skombinować 4 sprzymierzeńców ?:razz:

Posted

[quote name='mgie']Może faktycznie miała być Mary ...tylko co SBD źle usłyszała przez telefon ? :lying:

Kurde skąd tu skombinować 4 sprzymierzeńców ?:razz:

Mozna zrobic prosty dil:evil_lol:
Np. założyć post p.t. "Zrobię ogłoszenia za poparcie dla Szczybrochy"

edit:Wątek, a nie post.

Posted

A ja powiem tak, byłam- widziałam szczeciniastą na żywo i stokroty to ona nijak nie przypomina. Mój głos zatem na Ciaputkę - z literackim uzasadnieniem w pełni się broni.

I nie zapominajmy, że w Boguszycach jest jeszcze Bzibzia tris tylko ta jest jakby w ACE wyprana.