GochaT Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 tak Luziu żyję w stresie co z Dorką nic nie piszesz na PW a Jamor się niepokoi nie wiemy co robić Quote
Lidan Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Luiza milczy :roll: Może gdzieś wyjechała na weekend i nie ma dostępu do internetu :???: Wiem, że to nie wporządku jeśli umowa na pobyt Dorci u Jamora była na czas określony ale czy w razie gdyby (odpluć, odpukać!!!) Luiza rozmyśliła się nie ma możliwości przedłużenia pobytu Dorci w obecnym miejscu? Quote
stonka1125 Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 gosia rozmawiała z luzią,dora nie może iść do luzi ,a na jamora nie mamy kasy,ręce opadają ,nie wiem co robić:shake:a do tego wszystkiego,dora musi miec sterylke przed ewentualną adopcją,myslałam że zrobimy ją u luzi ale teraz już nic nie wiem:shake: Quote
GochaT Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Stonka ma rację Luzia chce żeby Dorka poszła do jej cioci ale nie do domu , myślę że dla jej dobra pobyt z człowiekiem w domu to byłoby to, nadal jest dzikuskiem pomimo postępów . Uważam,że przed wyjazdem z hotelu sterylka obowiązkowa na co Jamor się zgodził. W związku z tym kasa będzie potrzebna i na zabieg i na przedłużenie pobytu Dorki bo ktoś musi się nią zaopiekować ..........ja zwariuję Quote
Marlena:) Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Dziewczyny, czy Dora ma allegro? Potrzebuje dużo zdjęć, wyróżnione allegro z lokalizacją np.na Kraków czy Wawe - bo tam najwięcej ludzi szuka. Nie orientuję się, czy jest wysterylizowana - jeśli jest to w tytule wpiszcie: młoda wysterylizowana pręgowana sunia - nie żadne 'śliczna Dora szuka domu' itd, bo to ludzi nie przyciąga. Wpisują w wyszukiwarke co im pasuje. W aukcji jak wspomniałam wyżej duuużo zdjęć, dokładny opis charakteru. Im więcej info, tym lepiej. Musi się udać, bo to piękna sunia !! Quote
stonka1125 Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 teraz nie ma allegro,sterylizacja w najblizszym czasie,sytuacja wygląda tak,że potrzebujemy deklaracje na utrzymanie dory w hotelu,ona jest psem specjalnej troski,nadal nie do końca ufa,boi się mężczyzn,potrzebuje domu z ogrodem bo musi miec mozliwośc wybiegania,może byc w kojcu ale musi mieć kontakt z człowiekiem wtedy,kiedy chce,to bedzie ciężka adopcja dlatego ludzie którzy zechcą dorce dam dom muszą być wyjątkowi,cierpliwi i rozumiejący że dorka nie będzie sie przytulała kiedy nie zechce,nic przypadkowego i na szybko [SIZE=5][COLOR=DarkRed][B]potrzebujemy 390zł na miesiąc[/B][/COLOR][/SIZE]:-o:-o:-o Quote
GochaT Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 [quote name='stonka1125']teraz nie ma allegro,sterylizacja w najblizszym czasie,sytuacja wygląda tak,że potrzebujemy deklaracje na utrzymanie dory w hotelu,ona jest psem specjalnej troski,nadal nie do końca ufa,boi się mężczyzn,potrzebuje domu z ogrodem bo musi miec mozliwośc wybiegania,może byc w kojcu ale musi mieć kontakt z człowiekiem wtedy,kiedy chce,to bedzie ciężka adopcja dlatego ludzie którzy zechcą dorce dam dom muszą być wyjątkowi,cierpliwi i rozumiejący że dorka nie będzie sie przytulała kiedy nie zechce,nic przypadkowego i na szybko [SIZE=5][COLOR=darkred][B]potrzebujemy 390zł na miesiąc[/B][/COLOR][/SIZE]:-o:-o:-o Tak to będzie trudnia adopcja ze względu na charakter Dorki. Ale wczoraj pomimo ,że nie widziałyśmy się miesiąc wyszła do mnie, dała się miziać, porobić zdjęcia ale ogólnie jest płochliwa . Myślę ,że więcej czasu z człowiekiem to będzie z niej fajny piesek tylko cierpliwości , nic na siłę bo się zniechęca. Ponadto Jamor stwierdził że kiepsko z trawieniem więc domek musiałby zapewnić dobrą opiekę weterynaryjną , karmę i bezapelacyjną miłość. Quote
Marlena:) Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Tylko takie domy brane są pod uwagę ;) W końcu znajdzie się ktoś odpowiedni ! Quote
Ati Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 ta sliczna dziewczynka , potrzebuje wsparcia finansowego, aby odbudowac sie psychicznie w Hoteliku ! Quote
stonka1125 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 dostałam masę fantów na bazarek dla dory,jak tylko ogarnę bazarkowe reguły to wystawiam Quote
GochaT Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 wystawiaj Ania wystawiaj tylko żeby ludziska kupowały kochana sunia jutro ma ostatni opłacony dzień u Jamora Quote
Lidan Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No i co dalej z Dorcią? Czy jest nadal u Jamora czy została gdzieś przeniesiona? Quote
stonka1125 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 [quote name='Marlena:)']A może allegro cegiełkowe?[/quote] ale kto je zrobi???? mała nadal u jamora,musi tam zostac do znalezienia domu,w tej chwili nie ma innej mozliwości,dlatego kasa potrzebna Quote
iwlajn Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Stonka, zmień tytuł wątku, że potrzebne pieniądze. Quote
GochaT Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Dorka bedzie u Jamora ile będzie trzeba , jest coraz bardziej otwarta na ludzi ale domek musi być tolerancyjny bo ona mizia sie wtedy kiedy chce nic na siłę Quote
iwlajn Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 To bardzo dobre wieści ale wsparcie finansowe pewnie będzie potrzebne. Quote
stonka1125 Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 kurdę iwlajn,wlazłam w twój podpis,skąd ten mały szorściakowy psiur od 11 lat w schronie??????????śliczny jest,nikt go nie chciał przez te lata? Quote
iwlajn Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bajek jest ze schronu w Sopocie. Poznałam go jeszcze jak mieszkałam w Sopocie właśnie. Bajek potrzebuje specyficznych warunków. Tak jak napisała Brązowa, może mieszkać jedynie w domu z ogródkiem, w spokojnych warunkach. Jest stary, chory. On całe życie mieszkał w schronie:( Trudno powiedzieć czemu nie poszedł do adopcji, miał 6 m-cy gdy trafił do schronu:( Quote
stonka1125 Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 [quote name='iwlajn']Stonka, zmień tytuł wątku, że potrzebne pieniądze.[/quote] no właśnie nie mogę,nie wiem dlaczego?cały czas jest ten sam,chociaż wpisuje co innego Quote
Lidan Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ciągle są jakieś problemy z tą dogomanią :angryy: Dzięki Bogu za Jamora, jego hotelik i serce dla zwierząt :Rose: Quote
jamor Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 40 zł jednorazowego wsparcia od włascicielki suni "dzidzi' z piaseczna ktora była u mine na hotelu prze 2 tyg. dora była koelzanką dzidzi i razem bawiły sie z w plenerze Quote
Lidan Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Dobrze, że są jeszcze ludzie którzy nie tylko o swoim psie pamiętają :loveu: Allegro Dorci skończyło się już dawno (chyba, że jest jakies inne?). Może warto je odnowić... Wakacje mają się ku końcowi może akurat ktoś ją wypatrzy :roll: Quote
Recommended Posts