Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a czy Szary ma jakies ogloszenia?
bylabym za tym aby szukac mu DS, dosyc juz sie tulal po roznych hotelikach, w jego wieku byloby wskazane aby znalazl przystan na zawsze....

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lilk_a']jest jeszcze [B]sylwiaso[/B] ... sprawdzałyście ?

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188576-Pensjonat-dla-piesk%C3%B3w[/URL][/QUOTE]

napisałam na wątku pensjonatu.

co do ogłoszeń - nie wiem jak jest teraz aktualnie ale miał cały czas bo Mal miała kilka telefonów w jego sprawie ale ludzi odstraszała wiadomosć o jego realnym wieku. w ogłoszeniach sprzed 3 lat było 7. ja jestem za tym żeby go przenieść z garażowni i szukać mu ciągle DS jednak żeby już był gdzie indziej

Posted (edited)

Rozmawiałam z p Asią z Hotelu Terier - jest miejsce dla Szarika, jeśli dogadałby się z suczką pani Asi (a wiem, że się dogada) to będzie w domu z nią mieszkał. W hotelu miejsca są w ogrzewanym budynku, myślę, że warunki są podobne jak w poprzednim miejscu [URL]http://hotelterier.pl/[/URL] -> galeria -> kwatery dla psów - widać warunki.
Wątki psów w hotelu zawsze są na bieżąco uzupełniane fotkami, filmami, psy są zadbane, roześmiane, wykochane :) Dodam jeszcze, że opłacałam składki dla dwóch ONków w tym hotelu, jeden z nich był stareńki w wieku naszego Szarika. I nigdy nikt z wizytujących hotelik nie miał najmniejszych zastrzeżeń.

Kasiek, czy to Ty ustaliłaś już cenę tam za Szarego i masz dostać foty?

[B][SIZE=3][COLOR=royalblue]CZARODZIEJKO, CZEKAMY NA ZDJĘCIA SZARIKA!!! Już dwukrotnie je nam obiecałaś i nadal nic![/COLOR][/SIZE][/B]

Edited by mal_2
Posted

[quote name='mal_2']Rozmawiałam z p Asią z Hotelu Terier - jest miejsce dla Szarika, jeśli dogadałby się z suczką pani Asi (a wiem, że się dogada) to będzie w domu z nią mieszkał. W hotelu miejsca są w ogrzewanym budynku, myślę, że warunki są podobne jak w poprzednim miejscu [URL]http://hotelterier.pl/[/URL] -> galeria -> kwatery dla psów - widać warunki.
Wątki psów w hotelu zawsze są na bieżąco uzupełniane fotkami, filmami, psy są zadbane, roześmiane, wykochane :) Dodam jeszcze, że opłacałam składki dla dwóch ONków w tym hotelu, jeden z nich był stareńki w wieku naszego Szarika. I nigdy nikt z wizytujących hotelik nie miał najmniejszych zastrzeżeń.

Kasiek, czy to Ty ustaliłaś już cenę tam za Szarego i masz dostać foty?

[B][SIZE=3][COLOR=royalblue]CZARODZIEJKO, CZEKAMY NA ZDJĘCIA SZARIKA!!! Już dwukrotnie je nam obiecałaś i nadal nic![/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]

Wracam raz jeszcze do tematu [B]ODPOWIEDZIALNEGO OPIEKUNA.[/B]
Musi być jedna osoba, która bez wzgledu na to gdzie psiak jest, zna jego historie, kontaktuje sie z hotelem dba o potrzeby tego starego psa... pilnuje wpływów i wydatków...[B] jest DECYZYJNA w sytuacjach nagłych i nie nagłych!![/B]
I nie chodzi o figuranta, lecz osobe, która tę pracę dla dobra psiaka będzie stosunkowo regularnie prowadzic.

Na dzień dzisiejszy: [B]kto podpisze umowę z hotelem? [/B]
Odpowiedzialny hotel ustala także swoje wymogi, ale i opiekun psa ma takowe i winien nadzorować ich realizacji. [B]Kto będzie robił to w imieniu Szarika?[/B]

W przypadku żadnego psa nie może być odpowiedzialności i decyzyjności zbiorowej.
I proszę nie przyjmować, tego tylko jako problemu formalnego.
[B]To niestety życiowy problem dla tego psa! [/B]Nie mając jednej osoby nadzorującej jego sytuację, ponownie narażany jest na róznego rodzaju dobre i złe wole ludzi... ich działania profesjonalne lub też nie.
Przy odpowiedzialności zbiorowej deklarowiczów, odpowiedzialność się rozmywa, a decyzyjność jest żadna( widać to i teraz u Szarika).

Posted

jak będzie zniżka to oferta brzmi fajnie :))) dajcie znac co do ceny i zabierajmy go czym prędzej! Czarodziejka utrwala mnie w przekonaniu, że taka decyzja jest słuszna. Również czekam na zdjecia !!! Co za niesłowna osoba!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wracam raz jeszcze do tematu [B]ODPOWIEDZIALNEGO OPIEKUNA.[/B]
Musi być jedna osoba, która bez wzgledu na to gdzie psiak jest, zna jego historie, kontaktuje sie z hotelem dba o potrzeby tego starego psa... pilnuje wpływów i wydatków...[B] jest DECYZYJNA w sytuacjach nagłych i nie nagłych!![/B]
I nie chodzi o figuranta, lecz osobe, która tę pracę dla dobra psiaka będzie stosunkowo regularnie prowadzic.

Na dzień dzisiejszy: [B]kto podpisze umowę z hotelem? [/B]
Odpowiedzialny hotel ustala także swoje wymogi, ale i opiekun psa ma takowe i winien nadzorować ich realizacji. [B]Kto będzie robił to w imieniu Szarika?[/B]

W przypadku żadnego psa nie może być odpowiedzialności i decyzyjności zbiorowej.
I proszę nie przyjmować, tego tylko jako problemu formalnego.
[B]To niestety życiowy problem dla tego psa! [/B]Nie mając jednej osoby nadzorującej jego sytuację, ponownie narażany jest na róznego rodzaju dobre i złe wole ludzi... ich działania profesjonalne lub też nie.
Przy odpowiedzialności zbiorowej deklarowiczów, odpowiedzialność się rozmywa, a decyzyjność jest żadna( widać to i teraz u Szarika).[/QUOTE]

mal się zgadza :) ale pod warunkiem, że sprawy finansowe nadal prowadzi bazylowa:)

Posted

[quote name='pietrucha204']kto dogada się odnośnie ceny? kasiek. Ty :)? tam już 4 osoby dzwoniły w sprawie Szarika więc nie ma sensu żeby kolejna dzwoniła :D[/QUOTE]

...i o to cały czas mi chodzi- [B]Niech dzwoni i dogaduje ten kto jest opiekunem Szarika! [/B]Wszystko poustala i potem egzekwuje i nadzoruje całość spraw psiaka.
Szybko podejmuje decyzje gdy hotel zasugeruje,że coś złego, niepokojacego sie dzieje!

Posted

Cena za pobyt Szarika w domu u pani Asi to 17 zł na dobę z wyżywieniem - wychodzi 510-527zł miesięcznie. Czy jesteśmy w stanie uzbierać (i utrzymać!) deklaracje na tą kwotę??

Posted

[quote name='pietrucha204']mal się zgadza :) ale pod warunkiem, że sprawy finansowe nadal prowadzi bazylowa:)[/QUOTE]

Dziewczyny... konto udostepnić i zbierać na nie środki oraz dokonywać bieżących opłat za opieke nad Szarikiem. może spokojnie osoba nawet bezposrednio nie związana z psiakiem- wszystkie instrukcje co do płatności przekaże jej opiekun psa!

Opiekun zaś , bez wzgledu na to, gdzie pies jest, [B]staje się niejako jego tymczasowym włascicielem[/B] - pilnuje, czy wszystko co psu potrzebne on ma, czy hotelik własciwie opiekuje sie psem- w razie potrzeby wszystko ustala z hotelem w imię tego co psu potrzebne... zbiera w hotelu informacje o psiaku- zachowaniu, zdrowiu, potrzebnych badaniach, leczeniu.... i gdy pojawia sie potrzeba- szybko podejmuje decyzję... decyduje o adopcji- wyborze domu stałego ( to jemu sprawdzajacy dom zdaje realację z wizyty PA...)...utrzymuje kontakt z ds...

Oczywiście, jako,że nie wszyscy na wszystkim sie znamy, bardzo przydadzą mu się rady,, informacje, sugestie i dzielenie doświadczeniem... i tu nasza rola!
Ale decyzje musi podejmować jedna osoba!

To nie takie proste zadanie, ale nie wyobrażam sobie, by następowało " zbieranie głosów" za lub przeciw, a pies bedzie ratunku, badań potrzebował na już!
[B]Żaden odpowiedzialny hotel nie przyjmie na takich warunkach psa.
[/B]Musi wiedzieć do kogo zwracać się z informacjami fajnymi i tymi mniej fajnymi... musi wiedzieć, że gdy coś złego się dzieje, nie zostanie z problemem sam(choć ja w takich sytuacjach zostawiam niektórym hotelom pełne plenipotencje do natychmiastowego działania, gdy nie ma ze mną kontaktu!)... musi wiedzieć, że gdy uwidzi, że nie radzi sobie z różnych względów z psem( a każdemu może sie to zdażyć), to ma komu zakomunikować potrzebę szukania odpowiedniego miejsca dla psiaka i opiekun kierując się dobrem psa, podejmie takie działania...
A nasza rola- userów: pomóc! Zwracać uwagę na niepokojące sytuacje, pytać , wskazywać... ogłaszać... pokazywać psiaka...
Ale nie decydować.

Posted

[quote name='mal_2']Cena za pobyt Szarika w domu u pani Asi to 17 zł na dobę z wyżywieniem - wychodzi 510-527zł miesięcznie. Czy jesteśmy w stanie uzbierać (i utrzymać!) deklaracje na tą kwotę??[/QUOTE]

Deklaracje... nie wiem:shake:... ale obawiam się, że tu bez bazarków i pomocy się nie obedzie... musimy założyć, że to jednak trochę potrwa, więc bardzo potrzebna będzie pomoc Szarikowi: finansowa, bazarkowa...
Pomoc opiekunkom i zainteresowanym psiakiem: w ogłaszaniu, zbieraniu środków...

Jaki jest stan deklaracji Szarika?

Posted

Piszę w imieniu [URL="http://www.dogomania.pl/members/114247-Martika-Aischa"][B]Martika@Aischa[/B][/URL] i swoim.Misiek,który obecnie przebywa u Czarodziejki w domu,musi opuścić to miejsce zgodnie z opinią lek.wet.
Cytuję z wątku Miśka:
"[I]Dostałam telefon .......decyzją lekarza weterynarii Misiu musi zostać przeniesiony do domu. Jest jak to określili "stary" Nie może zostać u Czarodziejki. Diana ma w domu płytki i Misio sobie na nich nie radzi.
Albo pojedzie do domu albo zostanie uśpiony :-( " Bo usypianie starych psów jest humanitarne":shake:"[/I]

Ma miejsce również jak Szarik w hoteliku Terier,czy byłby możliwy transport łączony?Żeby od razu dwa psiaki pojechały do hotelu.Oczywiście koszty podzielmy na pół.Proszę napiszcie czy jest taka możliwość.

Posted (edited)

[quote name='zuzlikowa']Deklaracje... nie wiem:shake:... ale obawiam się, że tu bez bazarków i pomocy się nie obedzie... musimy założyć, że to jednak trochę potrwa, więc bardzo potrzebna będzie pomoc Szarikowi: finansowa, bazarkowa...
Pomoc opiekunkom i zainteresowanym psiakiem: w ogłaszaniu, zbieraniu środków...

Jaki jest stan deklaracji Szarika?[/QUOTE]

O deklaracjach wie więcej Bazylowa, ale z tego co się orientuję jest to kwota w okolicy 300 zł - jeśli Szary zmieni lokum to ma dodatkowe dwie deklaracje (pietrucha i ja) na 20 zł. Więc jeszcze spoooro brakuje. Będziemy łatać bazarkami, ale musimy mieć pewność, że nie wyślemy psa na pobyt w domu i nie będzie nas na to stać.
Zaraz na owczarkowie trochę pożebrzę..

Beatkaa - kwestia transportu na pewno byłaby do dogadania, bo zawsze to taniej.

Pani Asi z Hotel Terier wysłałam wątek Szarika - ma kilka zdjęć i albo sama je wstawi albo podeśle do osoby, która wczoraj do niej dzwoniła w sprawie Szarcia.

Edited by mal_2
Posted

Na wydarzeniu warto zaznaczyć, że szarik potrzebuje pieniędzy.
Może fundacja bernardyn zechce zbierać na swoje konto?
Z dopiskiem ze dla Szarika.
Bo do fundacji ludzie szybciej wlacają pieniązki jednorazowe.

Posted

[quote name='mal_2']O deklaracjach wie więcej Bazylowa, ale z tego co się orientuję jest to kwota w okolicy 300 zł - jeśli Szary zmieni lokum to ma dodatkowe dwie deklaracje (pietrucha i ja) na 20 zł. Więc jeszcze spoooro brakuje. Będziemy łatać bazarkami, ale musimy mieć pewność, że nie wyślemy psa na pobyt w domu i nie będzie nas na to stać.
Zaraz na owczarkowie trochę pożebrzę..

Beatkaa - kwestia transportu na pewno byłaby do dogadania, bo zawsze to taniej.

Pani Asi z Hotel Terier wysłałam wątek Szarika - ma kilka zdjęć i albo sama je wstawi albo podeśle do osoby, która wczoraj do niej dzwoniła w sprawie Szarcia.[/QUOTE]

Dziewczyny... proszę mnie nie zrozumieć opacznie, ale dla uniknięcia powtórki z hotelami i dla bezpieczeństwa psa a także osoby prowadzącej hotel, bardzo prosiłabym o sprawdzenie hoteliku na miejscu... Czy jest taka możliwość?
Może macie kogoś zaufanego, kogo możecie poprosić o odwiedzenie hoteliku i porozmawianie P. Asią... obejrzenie oferowanych warunków.
Słyszałam ,ze są tam już wolontariusze... a także osoby bezposrednio w hoteliku bywające i utrzymujące tam psy, które mogłyby odpowiedzieć także kompetentnie na pytania tyczace opieki nad psiakami w hoteliku.
Bardzo przydałyby sie ich spostrzeżenia i doswiadczenia.

Zdjęcia bardzo sie przydadzą... to już wstępnie pozwoli nam ustalić, czy takie warunki odpowiadają potrzebom psiaka.

Myslę,że warto podpytać deklarujących. czy podtrzymują deklarację dla Szarika i szukać oczywiście nowych... to zawsze warto.

Znalazłam takie na 1 stronie:

[U]Deklaracje miesięczne: [/U]
1. pietrucha 15 zł
2. mal 30 zł
3. bros 10 zł
4. bazylowa 15 zł
5. kasiazi z owczarkowa 30 zł
6. betka 60 zł
7. Polaczek z owczarkowa 20 zł
8. karolek615 z owczarkowa 30 zł
9. monikach z owczarkowa 20 zl
10. Monika z owczarkowa 20 zł
11. entera z owczarkowa 25 zł

Posted

Z FB:

" Pani Agnieszko, proszę po pierwsze poszukać na dogo wolontariatu który pomaga w tym hotelu i ściągnąć ich na wątek Szarika.
Niech się wypowiedzą na temat pracy i opieki nad psami. Ten hotel jest znany, ale warto by było też poprosić o to, aby ktoś tam niezależy podjechał.
Po drugie, finanse, zacznijcie robić zbiórkę i zbierajcie deklarację. Jeżeli by Szarik miał dom, to z całą pewnością Misiek będzie potrzebował też pieniędzy. Serdecznie Was proszę o mobilziację, to dopiero początek tego koszmaru."

Myślę,że warto i FB zmobilizować do pomocy finansowej, ale tu łatwiej napływają srodki na konta fundacji... macie takie zaprzyjaźnione?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Z FB:

" Pani Agnieszko, proszę po pierwsze poszukać na dogo wolontariatu który pomaga w tym hotelu i ściągnąć ich na wątek Szarika.
Niech się wypowiedzą na temat pracy i opieki nad psami. Ten hotel jest znany, ale warto by było też poprosić o to, aby ktoś tam niezależy podjechał.
Po drugie, finanse, zacznijcie robić zbiórkę i zbierajcie deklarację. Jeżeli by Szarik miał dom, to z całą pewnością Misiek będzie potrzebował też pieniędzy. Serdecznie Was proszę o mobilziację, to dopiero początek tego koszmaru."

Myślę,że warto i FB zmobilizować do pomocy finansowej, ale tu łatwiej napływają srodki na konta fundacji... macie takie zaprzyjaźnione?[/QUOTE]Zuzlikowa, podobno już w sparwie zbiórki dla szarika była rozmowa z Fundacją Bernardyn;)
Mam nadzieję, że nam pomogą.
Wydaje mi sie, że trzeba będzie więcej pomocy finansowej.
Nie tylko dla Szarika:(
A na fb najchetniej ludzie wpłacają na fundacje.
To są jednak często wpłaty jednorazowe.
A może by zorganizować 1% dla psów z raju?
/głośno myslę, nie krzyczcie/

Posted

Pisałam u Misia, napiszę tu tez
Chciałabym wesprzec wszystkoe psy wyciągnięte od czarodziejki.
nie wiem ilu sie uda wydostać z raju do normalnego życia
Dlatego na razie dkelaruję dla szarika 5 zl miesiecznie.
Jak sytuacja się wyklaruje i będzie wiadomo więcej
zaktualizuję, czy ta kwota zostaje czy bedzie wyższa.

Posted

[quote name='mal_2']Wieczorem skontaktuję się z fundacją BERNARDYN czy zgodziliby się zbierać na Szarcia.[/QUOTE]
tak, to już wiadomośc oficjalna.
Fundaca Bernardyn użyczy konta do zbiórkek dla Szarika.
Na fb jest już deklaracja jednorazowa dla psiaka-100zł.
cyt
[I][B]Mam pierwszą deklarację z FB na pomoc dla Szarika, może być na diagnostykę, hotel itp. Czy ktoś jeszcze pomoże? Plisssssssssss.
[/B]Zapomniałam podać kwoty :100,00
[/I]
Podaję link do wydarzenia na fb
[URL]https://www.facebook.com/events/310803045636357/[/URL]

Bardzo proszę osobe z dogmanii odopowiedzialną za szarika o pojawienie się na fb i koordynowanie akcji między fb a tym wątkiem.
Chodzi o przeklejanie informacji stamtąd tutaj i odwrotnie.
Oraz o aktualizacje wydarzenia i informacji na fb.

Posted

sprawa nagli !!!!!!!!!
pozwole sobie wkleic post kasiek. z watku Hospicjum czarodziejki
oto co zostalo na miejscu przez powiatowego weta i przedstawicieli fundacji Bernardyny stwierdzone
WAŻNE INFO
"Uwaga! Po dzisiejszej kontroli lekarzy od powiatowego lek.wet. i fundacji Bernardyny:
1. ZAKAZ przyjmowania chorych i starszych zwierzat poniewaz jest brak cieplych pomieszczen dla nich.
2. Na dzisiejszy dzien psy wygladajace na zdrowe i są zabezpieczone budami, ktore moga(czasowo(?)) pozostac to: Kaja, Isia, Kasetka, Bey, Aron, Sokół, Homar.
3. Rafi ma 2 m-c czasu na znalezienie domu stalego.
4. pozostale psy NALEZY_ BEZWZGLEDNIE_ W CIAGU 7 DNI ODDAC ICH PRAWNYM WŁAŚCICIELOM.

Jednakze, decyzje ostateczna co do losow WSZYSTKICH psow znajdujacych sie u CZ, podejmie Powiatowy Lekarz Weterynarii.

Na terenie posesji nie bylo zadnego zabezpieczonego pokarmu dla psow, włacznie z dniem dzisiejszym!!!!! "
wklejam na szybko ,bo sytuacja sie zmieniła ,ale info szczegółowe bedzie poźniej

obawiam sie ze psiaki nie tylko marzna ale i gloduja....