Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Dzwoniłam dziś do Potter i mówiłam ze suczke udało sie zlokalizować. P. Małgosia dostała telefon z informacja.
Koczuje w okolicy ul Chopina. Tam jest taki lasek.
Próbowałam jej podać kiełbasę z sedalinem ale niestety próby podejścia blizej niż 10-15 m kończa sie fiaskiem.

Jak dobrze, ze jest jakiś sygnał. Moretko ty durna małpo - daj sobie teraz pomóc !!!!!!

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maszaberla napisał(a):

czy umiescilyscie sunie na portalach zgubione-znalezione?
jest kilka takich stronek

Nie wiem czy sunia tam jest, bo Eliza i Potter maja rece pełne pracy:placz:
Ale jak mozesz to wstaw tam Morete;)

Posted

Maszaberla napisał(a):
Ja juz pytalam sie wczesniej ale nie dostalam odpowiedzi:

czy umiescilyscie sunie na portalach zgubione-znalezione?
jest kilka takich stronek

Wstawiałam na lostdog, na stronę Kory i gumtree. Jakby ktoś był uprzejmy to proszę o pomoc w umieszczeniu jej gdzieś jeszcze.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Szukają jej byli właściciele. Niestety z dogo na miejscu jest tylko beka i Gajowa - cioteczki poinformowane oczywiście.

Dziewczy problemem jest złapanie suni. Wiemy gdzie jest...
Ale niestety jest tak nieufna że nie podejdzie, teren jest otwarty i nie wiem jak można ją odłowić w takich warunkach :(

Posted

beka napisał(a):
Ale niestety jest tak nieufna że nie podejdzie, teren jest otwarty i nie wiem jak można ją odłowić w takich warunkach :(

Beatko, czyli sunia pojawia się w tym miejscu ?

Posted

beka napisał(a):

Karmicie ją tam jakoś?
Może pomału się oswoi?
Moretka bądź grzecznym pieskiem-proszę:loveu:

Posted

posluchajcie przeciez nie takie psy sa odlawiane - moze pomyslec o wypozyczniu klatki lapki - moze tez zwrocic sie do dziewczyn z dogo moze w W-wy, ktore maja spore doswiadczenie a lapaniem psow. Moretta w sumie nie byla , az taka dziki -poprostu pierwszy raz zmieniala miejsce i za duzo sie zadzialo jednego dnia. jestem pewna ze w domku by szybko doszla do siebie jak by poznala kanape i wygode domowych pieleszy.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
posluchajcie przeciez nie takie psy sa odlawiane - moze pomyslec o wypozyczniu klatki lapki - moze tez zwrocic sie do dziewczyn z dogo moze w W-wy, ktore maja spore doswiadczenie a lapaniem psow. Moretta w sumie nie byla , az taka dziki -poprostu pierwszy raz zmieniala miejsce i za duzo sie zadzialo jednego dnia. jestem pewna ze w domku by szybko doszla do siebie jak by poznala kanape i wygode domowych pieleszy.

Gosiu, ale to jest otwarty teren ... wejdź na nasz wątek, tam opisałam gonitwę za siostrą Morety - Horką, którą urządziłam za nią na ogrodzonym terenie u Maji - gdyby nie oczko wodne, byłaby nie do złapania :placz:

Posted

tak ja wiem czytalam , tylko tez wiem, ze dziewczyny za pomoc roznych sposobow odlawiaja rozne dzikusy. a moze srodek usypiajacy? no cos trzeba wymyslec. moze ktos ma do do uzyczenia klatke lapke - kiedys tak dzieczyny lapaly dzika sunie - na zachety w klatce byl nawet kurczak z KFC trwalo to kilka godzin, ale sie udalo, wiem ze latwo mi pisac jak jestem daleko , ale jak sie udalo ja zlokalizowac to jzu tak dobrze, tylko jeszcze troszke do szczescia brakuje

Posted

Moreta przebywa mniej więcej w tym samym rejonie. Tam jest wiele nieogrodzonych i zarośniętych krzakami działek. Pani Małgosia dokarmia sunię ale Moreta sie jej bardzo boi... nic dziwnego próbowała ją łapać.
Prawdopodobnie jutro spróbuję podejść do niej z małą suczką jeszcze szczeniorką. Szansa na złapanie prawie zerowe ale może... ona mnie jeszcze nie zna.