Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Luna robi miny extra :)

jak to robisz, że oni takie brody wypas mają - mi się nie udaje :shake: ciągle się czymś tak poklajstrują, że nie do rozczesania :-(
no to im wycinam ... no bo jakoś tak nie bardzo lubią rozczesywanie a mi ich szkoda ... no i kupa generalnie ...

Posted

jakie oni? tylko Luna ma :lol: a ona ma bo... ma i już - NIC nie robię :niewiem: ma taki fajny "gatunek" i nie pcha ryja w inne swiństwa inż g...a :lol: a to się wypłukuje :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']no wiesz - jeszcze możesz im papiloty zakładać, albo worki na łby :lol:[/QUOTE]

jasne :diabloti:

czekaj tylko jednego na jakąś wystawę dziwadeł zapiszę a drugiego zgłoszę jako reproduktora :evil_lol: i natychmiast za papiloty się biorę :eviltong:

Posted

[quote name='malawaszka']jak szczur :lol: ale dalej śliczny oczywiście

apropos szczurów - wczoraj Joga przyniosła dwie myszy... masakra....

będzie cieżka zima ...koty robią zapasy :roflt: zawekuj jej ;)

Posted

malawaszka napisał(a):

apropos szczurów - wczoraj Joga przyniosła dwie myszy... masakra....

haha, ja już przestałam zwracać uwagę na krwawe truchła witające mnie na tarasie.................. :diabloti:

Posted

poradźcie mi coś skutecznego na kleszcze :modla: na Lunie nie działa fiprex :shake: codziennie zdejmuję z niej kilka opitych kleszczy - nie wiem co to są za gadziny tutaj, ale już kilka było takich, że duży opity i na nim mały czarny :shock: to jakaś masakra jest, Luna cała w bąblach :( obroży nie mogę jej założyć bo one sie z Igą polubiły bardzo

Posted

malawaszka napisał(a):
ale jak? to przecież płyn do kapieli czy coś?

robi się tak
1.bierzesz zraszacz taki do kwiatków
2.rozcieńczasz taktica 1ml na 250ml letniej wody
3.Idziesz z psami na spacer , spryskując tam każdego porządnie
4.psy biegają na spacerze , taktic wsiąka w skórę

masz przez 4 tygodnie psy zabezpieczone na kleszcze , pchły , grzyby i inne dziady jak roztocza i takie tam w tym nużycę ;)

250 ml taktica kosztuje ok 100 zł :) starcza na 250 razy

UWAGA trujące dla kotów , ale tylko w bliskim kontakcie , czyli kotów pryskać tym nie można

stosuję od 2 lat ..... pół kleszcza na psie nie było ... czego nie mogę powiedzieć o innych specyfikach , kiedy to w Ajdę właziły jak w masło , a Lalka miała boleriozę ... po frontline

Posted

[quote name='malawaszka']kurde... a z kotami też mam problem :( bo na Fifkę fiprex też nie działa :(

to sie u weta kupuje?
tak u weta , tak to wygląda

dodam , że to produkt dedykowany dla folwarku wiejskiego , typu owce , krowy i świnie ;) ale z mojego doświadczenia wynika , że tego typu specyfiki nie dość że są tańsze - przy kilku psach to jest istotne ... to są dużo skuteczniejsze niż specyfiki dedykowane na opakowaniach psom ...
odrobaczam też proszkiem dla folwarku jadalnego , raz że lepsze , dwa że za opakowanie które starcza mi na odrobaczenie dwukrotne 8 psów , płacę 12 zł :) a nie 10 zeta na 10 kilo psa ;)
sama dla siebie też stosuje te specyfiki , np multimastit rewelacyjnie wygaja wszelkie rany .. jest to antybiotyk , do zasuszania wymion krowich po laktacji :diabloti:
albo spray do odkażania kopyt końskich , boskie wręcz - jak sobie odkroiłam kawałek palca .. w kilka dni nie było śladu ... nawet blizny nie mam ....

względy ekonomiczne bardzo korzystne , skuteczność rewelacyjna

Posted

ja mam własnie dla Pepy na te jej łapy nową maść - zobaczymy co z tego będzie - maść też dla koni, bydła itd... psy i koty też wymieniono :lol: dał nam to wet, który dużo też tutaj wiejskich zwierząt leczy, więc jestem ciekawa bardzo... pomijam fakt, że mam wrażenie, że weci tutaj zajmują się głównie :hmmmm: nie wiem własnie czym bo ile razy nie byłam w leczicy to oni w przelocie i gdzieś jezdżą ciągle.... CO ROBIĄ???!!!!!

Posted

leczą zwierzęta jadalne :diabloti:

ja kiedyś byłam w pewnej dużej , znanej lecznicy , w państwie zwanym warszawa , kupić multimastit , to dohtore mi powiedział , że pies to nie krowa :evilbat: i zaproponował mi maść 3 razy droższą .... jak się okazało , o prawie identycznym składzie ...
wiejscy weci , bywają bardziej elastyczni , bo znają środki dla zwierząt jadalnych .... bo ten z warszawy , to gdzie ma te krowe wyleczyć ? ;) albo chociaż zobaczyć , we telewizji :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
leczą zwierzęta jadalne :diabloti:

ja kiedyś byłam w pewnej dużej , znanej lecznicy , w państwie zwanym warszawa , kupić multimastit , to dohtore mi powiedział , że pies to nie krowa :evilbat: i zaproponował mi maść 3 razy droższą .... jak się okazało , o prawie identycznym składzie ...
wiejscy weci , bywają bardziej elastyczni , bo znają środki dla zwierząt jadalnych .... bo ten z warszawy , to gdzie ma te krowe wyleczyć ? ;) albo chociaż zobaczyć , we telewizji :diabloti:

bywają... dobrze powiedziane ;) bo niestety ale często to oni psy widzą tylko na łańcuchu u wieśniaka albo jak jeżdżą szczepić na wściekliznę - diagnozowanie chorób kuleje itd... więc najlepiej byłiby mieć takiego pośredniego

zerduszko napisał(a):
Inseminują krowy :eviltong:

:shock:

Posted

Vectra napisał(a):
robi się tak
1.bierzesz zraszacz taki do kwiatków
2.rozcieńczasz taktica 1ml na 250ml letniej wody
3.Idziesz z psami na spacer , spryskując tam każdego porządnie
4.psy biegają na spacerze , taktic wsiąka w skórę

masz przez 4 tygodnie psy zabezpieczone na kleszcze , pchły , grzyby i inne dziady jak roztocza i takie tam w tym nużycę ;)

250 ml taktica kosztuje ok 100 zł :) starcza na 250 razy

UWAGA trujące dla kotów , ale tylko w bliskim kontakcie , czyli kotów pryskać tym nie można

stosuję od 2 lat ..... pół kleszcza na psie nie było ... czego nie mogę powiedzieć o innych specyfikach , kiedy to w Ajdę właziły jak w masło , a Lalka miała boleriozę ... po frontline

pytanie Szpilka spuchła po frontline wyglądała jak szarpej, myślisz ze po tym byłoby ok?
zupełnie nie wiem czym ją zrobić - jestem nieodpowiedzialna bo jeszcze nie ma obroży ani nic a obroża w tym roku odpada - powód wiadomy

Posted

dbsst napisał(a):
pytanie Szpilka spuchła po frontline wyglądała jak szarpej, myślisz ze po tym byłoby ok?
zupełnie nie wiem czym ją zrobić - jestem nieodpowiedzialna bo jeszcze nie ma obroży ani nic a obroża w tym roku odpada - powód wiadomy

nie odpowiem Ci na to pytanie , gdyż się na spuchniętych psach nie znam :niewiem: