Jump to content
Dogomania

Marteczkowe zwierzaczki zapraszają (Roxana, Mini, Ferbi, Czesia, Wiesia, Lesia (*))

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj byłam u weterynarza, musieliśmy uśpić Ferbiego, to znaczy nie tak jak do np. kastracji, tylko tak pół na pół, żeby zdjąć mu szwy na nosku.
Dostał antybiotyk do obu uszek, w jednym ma podejrzenie świerzbowca, a w drugim ropa leje mu się z rzeki, już nie nadąrzam z czyszczeniem :crazyeye:.
Mam nadzieję, że coś ten antybiotyk pomoże :cool1:

Posted

MarteczkaWawa napisał(a):
Wczoraj byłam u weterynarza, musieliśmy uśpić Ferbiego

Zamarłem :crazyeye:
Marteczka! Lepiej by zabrzmiało - dać głupiego Jasia :eviltong:

Nie martw się uszkami - dobry wet sobie poradzi z każdym bakcylem :lol:

Posted

Witam w moich zwierzęcych progach :lol:.
Już wstawiam nowe zdjęcia Margo (kiedyś tak ją nazwałam, teraz nazywam ją Mini).
Dzisiaj Ferbiś dostał swoją pierwszą automaty. Flexi, Boże jakie to malutkie w porównaniu do Roxanowej do 50 kilo :evil_lol:

Posted

jak wracam z nim ze spacerku w dzień to nawet nie zdąże zdjąć mu szelek a on już w łóżku, więc nie chce mu przeszkadzać i zostają do nastęonego spacerku. :evil_lol:

Posted

Ma bardzo luźno szeleczki, więc jak czasem sie zdarzy to mu się sierść nie wytrze :p.

A teraz nowe fotki:

A jak się zamartwiałam czy się polubią :evil_lol:

I dwu poziomowa miska:

Posted

Nie złapał, nie chcą mu się uszka wyleczyć.

Wiem, że miał :(
Ale, że diabelstwo nie daje się wyleczyć, ehhhh :-(
Pomiziaj stadko od wujka, który Wam bardzo kibicuje :lol:

Posted

Dziękuje :oops:
Dostaje zastrzyki co 3 dni, ale będzie dobrze, MUSI być, innej opcji w ogóle nie biorę pod uwagę. Dziwię się, że ta biedna psina mnie jeszcze nie znienawidziła, zastrzyki, dwa razy dziennie czyszczenie uszek, zakraplanie ich, pewnie od jutra dojdą jeszcze 2 rodzeje kropelek do oczek.
Tyle co ja mu naczyściłam się tyh uszek przez 2 tyg. , to Roxanie tyle przez całe życie nie przerobiłam :evil_lol:

Posted

Dziwię się, że ta biedna psina mnie jeszcze nie znienawidziła, zastrzyki, dwa razy dziennie czyszczenie uszek, zakraplanie ich, pewnie od jutra dojdą jeszcze 2 rodzeje kropelek do oczek.
Tyle co ja mu naczyściłam się tyh uszek przez 2 tyg. , to Roxanie tyle przez całe życie nie przerobiłam :evil_lol:

On wie, ze robisz to dla jego dobra, że ma wreszcie Panią, która o niego dba, kocha go i choć czasem to co robi nie jest przyjemne ale to przynosi ulgę :loveu:

Posted

Martusia jak zastrzyki nie pomogą to trzeba mu antybiogram zrobić
(obraz wrażliwości na działanie antybiotyków poszczególnych typów bakterii, wyosobnionych od chorego; )
A włoski jak zaczną robić się duższe to się wyprostują - teraz się podkręcają...

Posted

No niestety pogorszyły się, teraz dostaje zastrzyki codziennie, jak za kilka dni nie będzie poprawy to zrobie tak jak mówisz Osa.
Ufam swojej 'weterynarce' myślę, że krzywdy mu nie zrobi :-(
I cholera przez to wszystko nie mogę go zaszczepić na zakaźne, ani na wściekliznę, jeszcze jakaś cholera się napatoczy.
Dobrze, że chociaż Pani pozwoliła go zakroplić Frontlinem :-(
Za chwilkę wstawie zdjęcia z dzisiejszego spaceru :p

Posted

Martusia skontaktuj się z Kasią - będzie dostępna dzisiaj wieczorem.
Jeśli nie ma poprawy to bez sensu go kłuć i podawać dalej te zastrzyki.
(nie wiem co akurat dostaje) ale mniejsza o to.
Z nim trzeba postępować inaczej niż z normalnym,zdrowym psem.
Choćby i najlepsza wetka może po prostu nie trafić z lekami.
Antybiogram na CITO!