Marteczka Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Witam Was serdecznie. Na forum aktywna jestem dopiero od kilku tygodni, wcześniej tylko zaciekle czytałam. :p Bardzo spodobały mi się Wasze fotoblogi, dlatego po długim namyśle czy sobie z tym poradze i małym treningu zamieszczania zdjęć itp. ;) postanowiłam założyć też swój, mam nadzieje, że spodobają się Wam moje zwierzaczki i będziemy spędzać tu miło czas, dyskutując. :loveu: Kilka słów o moich zwierzaczkach: Roxi-dziewczynka w typie boksera, 13sto miesięczy uparciuch, dający pożądną dawke miłości, dosyć posłuszna, choć cały czas uczę ją aby nie ciągneła mnie na spacerkach jak parowóz, jak każdy bokser jest wulkanem energi, kocha bawić się z innymi pieskami i latać za swoją piszczącą piłeczką ( w najbliższym czasie postaram się napisać o niej więcej :lol:) Margo-adoptowana czarna koteczka uratowana od śmierci, mieszkała ze swoją mamuśką i licznym rodzeństwem w zamkniętej małej komórce.Jej zdjęć nie mam zbyt dużo, postaram się to nadrobić).Mam ją od kąd skończyła 2 tygodnie, zastępowałam jej mamę, wykarmiłam ją butelką z mleczkiem, dość szybko zaczeła jeść samodzielnie.Jest przekochana, mruczy jak mała kosiarka, domaga się pieszot w zasadzie cały czas.Jest typowym przytulakiem. Śpi ze mną pod kołdrą.Kiedy wychodze z Roxi na spacer wyje pod drzwiany. Czesia i Wiesia- moje dwa szczury, Czesia czarna, Wiesia biała.Są niesamowicie inteligente, ich charaktery bardzo się różnią. Wiesia uwielbia siedzieć mi na ramieniu za to Czesia kocha biegać mi pod bluzą. Ferbi-psinka uratowana z pseudohodowli, zamieszka z nami w sobote albo w niedziele, więc będę umieszczać jego opis na bieżąco. Zaraz zamieszcze zdjęcia :p Quote
Marteczka Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 A tu Roxanka już starsza: (kiepskie jakościowo zdjęci, z telefonu, ale mina :evil_lol:) A tu Roxanka taka jaka jest teraz: Quote
Marteczka Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Nikomus się nie podobają moje zwierzaczki?:-( Quote
ponka1 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Śliczne są :loveu:, no i Ferbiś pasuje, ciut większy od szczurków. Oby się razem pięknie zaprzyjazniły. Quote
Osa Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 :multi::multi::multi: Ale odjazdowe towarzystwo!!!!:loveu::loveu::loveu: I gdzie są te zdjęcia Ferbiego?:mad::evil_lol: a Roksanka jak do Ferbisia? Nie jest zazdrosna?A może mu matkuje? Napisz... Quote
bea_m Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Roxi ma bródkę jak koza :lol: pewnie i charakterek kosi ma? i jak to robisz że takie stadko żyje pod jednych dachem? Przecież to istny łańcuch pokarmowy ;) Quote
Marteczka Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 bea_m napisał(a):Roxi ma bródkę jak koza :lol: pewnie i charakterek kosi ma? i jak to robisz że takie stadko żyje pod jednych dachem? Przecież to istny łańcuch pokarmowy ;) Żyją i mają się bardzo dobrze, wszystko co do jednego się wylizują nawzajem :evil_lol: Jutro wstawie nowe zdjęcia :) Już całej gromadki :loveu: Quote
Marteczka Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Osiaczku kochany specjalnie dla Ciebie te zdjątka w odpowiedzi jak Roxi traktuje Ferbiego :loveu::evil_lol: :loveu::loveu::loveu: Quote
bea_m Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jakie one do siebie podobne. Psi oba rude i maja czarne kufy :loveu: Quote
Marteczka Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Jest tylko jedna różnica, 25 kilogramów :evil_lol: Quote
Marteczka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 I zdjątką z naszego dzisiejszego plaskatego spacerku :lol: i troszeczkę z domku :) Psiakowy fotelik: Ja i Ferbiś: Roxi czasami przemienia się w jednorożca :) Roxanka z "malutkim" patyczkiem: Quote
Osa Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Naprawdę ich dobrałaś kolorami:loveu::loveu::loveu: Super!!! Roksanka widzę zakochana:loveu::loveu::loveu:;) A Ferbiś ciałka ślicznie nabrał... Dalej taki smutas? Quote
Marteczka Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Już broń Boże nie smuta, cały czas stoi w kuchni jak robimy sobie jedzenie i sępi :) ( dziś zrobiłam mu jajeczniczke na mięsku- więc nie ma to tam to :evil_lol:)Roxana wąchała dzisiaj Ferbiego, po czym Ferbi zaczął na nią warczeć i w końcu ugryzł ją w pychola :diabloti:. Zaczyna z niego mały diabeł wychodzić.:p Na tam tych zdjęciach to on był jeszcze przed kąpielą i strzyżeniem. Zaraz wstawie zdjęcia po metamorfozie :) Quote
Osa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 No pekińczyk wychodzi...:evil_lol: A co Roksanka na to ugryzienie... Nie chciała mu oddać? Nie wkurzyła się? Boszszeee mały diabełek...:roll: Quote
Marteczka Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 Roxanka tak naprawdę nie wiedziała o co chodzi, chciałam się z nim bawić nawet po tym dziabnieciu. Nawet jak na spacerze jakiś pies ją trochę pogoni, ale że tak powiem bez zębów to ona usilnie chce się z nim bawić :eviltong: Quote
Osa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 "O święta naiwności..":loveu::evil_lol: Całe szczęście,że Roksanka tak wszystko bierze za dobrą monetę... Quote
Osa Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Fiuu...Fiuuu...:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Ale się z ciebie przystojniak chłopie zrobił...:multi::multi::multi: No, no....:loveu::loveu::loveu: Martusia synek ma super wypasione szele... Dokładnie takie powinny być:thumbs: Roksanka jest powalająca z tym kijem... Quote
Recommended Posts