Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='aniao']ja chciałam dziś trochę poogłaszać, korzystając z leżenia w łóżku, ale tak mi ciężko idzie... :( [url]http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,23937,Lw==.html[/url] [url]http://www.psy.elk.pl/ogloszenia/10186,Meggi-i-Peggi-czekaja-na-swojego-czlowieka...htm[/url] [url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/39037/Meggi-i-Peggi-czekaja-na-swojego-czlowieka/[/url][/QUOTE] dziękujemy :loveu: Quote
beataczl Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 przepiekne dziewczyny to i fotki super :-) tak Wam po cichu kibicuje bardzo i podziwiam ta determinacje Angel i pozostalych Cioteczek, ze wierze ze cos z tego bedzie dobrego, na pewno! Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='beataczl']przepiekne dziewczyny to i fotki super :-) tak Wam po cichu kibicuje bardzo i podziwiam ta determinacje Angel i pozostalych Cioteczek, ze wierze ze cos z tego bedzie dobrego, na pewno![/QUOTE] dziękujemy !! musi coś z tego być, tyle cioteczek zagląda i pomaga- ty także zaglądaj do nas :loveu: szukajmy domku ! Quote
danka4u1 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Witajcie, poprosze o kawę- kto chętny?- i strepsils tez może być, ale to na wszelki wypadek, bo kłopotów ze zdrówkiem nie mam...oby jak najdłuzej...Obecnosci wszystkim zaliczone ..nad carominą zastanowimy się.. [quote name='Angel'][B]gdzie podziała sie caromina ? co z ogłoszeniem w metrze[/B] ? słuchajcie.. co powiecie na gwiazdkowy prezent dla P&M ? z gazety ludzie często dzwonia.. a nie pozwolimy na p.Zofie ![/QUOTE] Moze warto pomyslec o ogłoszeniu gazetowym. Co Wy na to? [B]Jak dziewczyny stoją z finansami? [/B][quote name='aniao']ja chciałam dziś trochę poogłaszać, korzystając z leżenia w łóżku, ale tak mi ciężko idzie... :( ][/QUOTE] Dzięki za ogłoszenia. Leż sobie w tym łóżku- ZDROWA !!- i ogłaszaj nasze podwójne szczęście. Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='danka4u1']Jak dziewczyny stoją z finansami?[/QUOTE] danusiu na pierwszej stronie w pierwszym poście wszystko zapisane :) myśle że by starczyło.. :D Quote
danka4u1 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Angel, dwupak ma 430 zł ??? To Ty mu nagromadziłas bazarkami?? Oczom nie wierzę, chyba że mi się coś stało ze wzrokiem .. Gdyby to były deklsaracje stałe- pomarzyć wolno- jeszcze trochę i miesiąc psiaki miałyby zapewniony w bezpiecznych warunkach. Tak boję się, że może coś sie stać ..Peggi wygląda tak drobniutko przy olbrzymiej Meggi...taka kruchutka istotka z oszronionym pyszczkiem. [B]Poradzcie dziewczyny, co robić. Ogłaszać- to pewne, gazetowe ogłoszenie? Udać się na " żebry" i zbierać deklaracje..powinnyśmy tak zacząc robić mimo innych działań.[/B] Jak myślicie? Zima, psiaki nienajmłodsze, dużo innych psów w schronie..boję się mysleć Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='danka4u1']Angel, dwupak ma 430 zł ??? To Ty mu nagromadziłas bazarkami?? Oczom nie wierzę, chyba że mi się coś stało ze wzrokiem .. Gdyby to były deklsaracje stałe- pomarzyć wolno- jeszcze trochę i miesiąc psiaki miałyby zapewniony w bezpiecznych warunkach. Tak boję się, że może coś sie stać ..Peggi wygląda tak drobniutko przy olbrzymiej Meggi...taka kruchutka istotka z oszronionym pyszczkiem. [B]Poradzcie dziewczyny, co robić. Ogłaszać- to pewne, gazetowe ogłoszenie? Udać się na " żebry" i zbierać deklaracje..powinnyśmy tak zacząc robić mimo innych działań.[/B] Jak myślicie? Zima, psiaki nienajmłodsze, dużo innych psów w schronie..boję się mysleć[/QUOTE] tak nagromadziłam bazarkami :) starczy na ogłoszenie ! Quote
mestudio Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ja nie wiem czy nie lepiej za te pieniązki dać je do jakiegoś domku na tymczas. W marcu odpadnie Wam opłata za pieska u mnie i może te osoby by się zadeklarowały aby płacić na jedną z suń, a na drugą by się zawsze powoli coś uzbierało nawet bazarkami. Też bym coś czasami na bazarek podrzuciła. U nas za oknem taki koszmar, że psy wychodza tylko na żądanie na moment i zaraz się meldują pod drzwiami, a jedna suka to jak wsadziła nos w otwarte drzwi to uciekła do domu. Quote
Angel Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='mestudio']Ja nie wiem czy nie lepiej za te pieniązki dać je do jakiegoś domku na tymczas. W marcu odpadnie Wam opłata za pieska u mnie i może te osoby by się zadeklarowały aby płacić na jedną z suń, a na drugą by się zawsze powoli coś uzbierało nawet bazarkami. Też bym coś czasami na bazarek podrzuciła. U nas za oknem taki koszmar, że psy wychodza tylko na żądanie na moment i zaraz się meldują pod drzwiami, a jedna suka to jak wsadziła nos w otwarte drzwi to uciekła do domu.[/QUOTE] mysle ze to dobry pomysł ! ale już mi sie łzy zbieraja w oczach jak pomyśle ze bede musiała je oddac.. ale to dla ich dobra. Jeszcze nic nie mamy a ja juz zaczynam rozpaczac.. głupek ze mnie Quote
Tola^^ Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Ale może z tych ogłoszń by znalazły domek na stałe... Quote
mestudio Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 W tej chwili bardzo watpię, że ogłoszenie coś da bo jest grudzień i ludzie nie myślą o psach tylko o jedzeniu - dosłownie. A psy marzną i przed nimi styczeń i luty w schroniskowych budach, a rok temu było bardzo mroźnie. Jak dla mnie szkoda psiaków i czasu, na ogłoszenie zawsze można potem dozbierać, jak dla mnie to strasznie drogie są te ogłoszenia. Ale to tylko moje skromne zdanie, ja tu tylko zaglądam i mam nadzieję:-). Quote
danka4u1 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='dara9']Ciężkie pytania Danko zadajesz ...[/QUOTE] Wiem, ze trzeba podjąć decyzję, co z psinami, a że nie jest łatwo, to tego nikt nam nie gwarantował, że będzie... [quote name='mestudio']Ja [B]nie wiem czy nie lepiej za te pieniązki dać je do jakiegoś domku na tymczas. W marcu odpadnie Wam opłata za pieska u mnie i może te osoby by się zadeklarowały aby płacić na jedną z suń, a na drugą by się zawsze powoli coś uzbierało nawet bazarkami. Też bym coś czasami na bazarek podrzuciła.[/B] [/QUOTE] Dobrze Ewo, że jesteś i nie pisz, że Twoim skromnym zdaniem, bo my bardzo liczymy się z nim. Twoja myśl, by dać sunie do domku, jest moim zdaniem dobra. Nawet postanawiasz, że jedna psinka od marca będzie u Ciebie za darmo...skąd się biorą tacy ludzie jak Ty :loveu::loveu: Zawsze jest obawa, że deklaracje wykruszą się i chyba tego wszyscy się obawiamy...ale jak nie zdecydujemy... [quote name='mestudio']g[B]W tej chwili bardzo watpię, że ogłoszenie coś da bo jest[/B] [B]rudzień i ludzie nie myślą o psach tylko o jedzeniu - dosłownie[/B]. [B]A psy marzną i[/B] [B]przed nimi styczeń i luty w schroniskowych budach, a rok temu było bardzo mroźnie. Jak dla mnie szkoda psiaków i czasu, na ogłoszenie[/B] Ale to tylko moje skromne zdanie, ja tu tylko zaglądam i mam nadzieję:-).[/QUOTE] Zaznaczyłam te słowa, które wydają mi się najważniejsze, ale decyzja i tak nie należy do mnie tylko my wszystkie musimy zdecydować.... Cały czas widzę biedną Peggi, taką biedną, kruchą...te śniegi.. Uważam, ze trzeba [B]szukać DT[/B], [B]rozsyłać szybko prośby o deklaracje[/B]- pora rzeczywiście niezbyt odpowiednia, bo święta itd- a nad [B]ogłoszenie można zastanowić się, ale po Nowym Roku, gdy miną szaleństwa świąteczno- sylwestrowe[/B]. Domu żadnego nie znam, który przyjąłby dwa psiaki, zaproszenia- jak zwykle- mogę wysyłać, ale sama nie dam rady; ktoś musi mi pomóc. Co Wy na to? Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ciotki!!! nagana...nikt nie połozył Dwupaka spać, ze o spacerze wieczornym nie wspomnę.:mad::mad: Dobranoc albo wstawać- wybór należy do Was:loveu: Quote
dara9 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dzień dobry ;) to ja wyprowadzę dwupaczek na niedzielny spacerek ;) Czyli co robimy? zbieramy deklaracje? Quote
Angel Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='dara9']Dzień dobry ;) to ja wyprowadzę dwupaczek na niedzielny spacerek ;) Czyli co robimy? zbieramy deklaracje?[/QUOTE] witam witam ! :) zbieramy delkaracje ! chyba około 250 mamy od Lisiów.. mestudio czy możemy zbierać na twoje konto ? Jeśli nie to ja coś wymyśle.. np na moje. Ale znowu zmiana konta deklarowiczów.. i czy oni sie zgodza oddac kase na P&M ? ja bede szukac.. ludzi którzy coś dorzuca i oczywiście bede robic mnóstwo bazarków ! Quote
mestudio Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Angel, ładnie zapytaj deklarowiczów Lisiów, czy od marca zgodzą się oddać część Lisia albo Krówki dla dwupaku. Z tego co wiem, to każdy ma swoje upatrzone psiaki i jak jakiś mu odpada to starają się pomóc innemu więc bardzo ładnie będzie wyglądało jak się napisze do nich krótkie pw z informacją co i jak będzie się działo. Jakie sa zamiary względem nowej parki itd. Quote
_Goldenek2 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja płacę na Lisia i Pieguskę, więc chętnie swoją część dotyczącą Lisia przepiszę na dziewczynki. Quote
aniao Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 czyli co? zbieramy deklaracje na płatny dt dla dziewczyn? a gdzie ten dt i ile płatny? ja się boję tylko, że deklaracje będą się wykruszały, a (nie chcę krakać, ale taka już moja pesymistyczna natura) dziewczyny mogą szybko domku nie znaleźć :( i co wtedy? będą musiały wrócić do schroniska? :( Quote
Angel Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='_Goldenek2']Ja płacę na Lisia i Pieguskę, więc chętnie swoją część dotyczącą Lisia przepiszę na dziewczynki.[/QUOTE] super dziękujemy :) a wysłałam PW.. ale ok jesteś juz na watku :loveu: Quote
_Goldenek2 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Rozumiem, że TZ mestudio będzie kasę zbierał? Jeśli tak - to mam dane :). Quote
ana666 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 teraz jest martwy okres jeśli chodzi o adopcje, ja bym sunie ogłosila w gazecie po nowym roku a na dt mozecie zbierać chociaz wątpie ze cos znajdziecie teraz bo hoteliki itp sa do lutego przepełnione i sa kolejki wszedzie wiec skupilabym sie na ogłaszaniu na Waszym miejscu. ale to moje zdanie skromne Quote
danka4u1 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Witam Was, wieczorkiem- jak zwykle- popracuję nad Dwupaczkiem. Wybiorę się na akcje żebraczą. Która ciotka pójdzie ze mną? Po niedzieli dam znać o ewentualnych dwóch osobach spoza dogo, które dawno chciały wspomóc jakies pieski, ale ja ...trzymałam je dla Dwupaczku, bo Ruda juz była bezpieczna. Jak będzie nr konta, podam tym osobom. Za domkiem nawet tymczasowym czas byłoby się rozejrzeć. Myslę i szukam... Quote
_Aga_ Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 [quote name='danka4u1']Czyli miałam rację..? Znasz psiak, który wabi się przepięknie Dzikus..? Jesli tak, to nieobecności wszystkie masz usprawiedliwione, ale odpracować społecznie trzeba będzie..:shake::shake: Dwupak potrzebuje allegra...:shake: :shake:zdjęcia piekne mamy, tylko mocy przerobowych brak...ale juz z gory dziękujemy:evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] Miałaś rację co do os. Zielonego i lecznicy ;) Mieszkam niedaleko tej lecznicy i tam chodziłam z moimi psiakami.. Ale nie znam psiaka Dzikusa, i niestety nigdy nie robiłam allegra dla psiaków :( Nie umiem :( Quote
Recommended Posts