Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich i nasz dwupak w zimowy dzień.
[B]Dziękujemy xxxx52 za pomoc[/B]. Psiakom z pewnością przydadzą sie budy i słoma. Strach pomyśleć o zimie...co roku to samo..i końca nie widać.

Posted

nie wiem xxxx52 co z tymi budami.. napisałam do pewnej osoby czy przydały by się do schroniska budy, a mianowice 5 bud- używanych ze słomą. Ale odpowiedzi nie otrzymałam.. jeśli nie otrzymam do jutra to prosze przekazac do tego 2 schroniska.. i prosze mnie nie winic za to ale ja naprawde nie mam takiego dużego wpływu na to.. czekamy na odp. A co do dziewczyn [B]to co z tą sesja ?[/B]

Posted

Co z sesją proponowaną przez Paulinę i aniao, nie wiem..
Wczoraj caromina pisała, że w grudniu będzie miała dobry sprzęt, to zrobimy..Wiadomość o tym była gdzieś wczoraj i ja ja chyba cytowałam, żeby nam nie zginęła.

Posted

[quote name='caromina']Spokojnie laski. W grudniu mam nadzieję, będę dysponowac porządnym sprzętem fotograficznym to jakoś sie zgadamy:)[/QUOTE]

rzeczywiście jest :)

Posted

[quote name='caromina']Dziewczyny nie możemy ich rozdzielić. Pies potrafi przeżyć na ulicy, nie musi mieć łóżka. Ale brak ukochanej, bratniej duszy może byc tragiczny w skutkach! Schronisko , wybaczcie, jest mniejszym złem niż rozłąka![/QUOTE]
Zgadzam sie w 100% ;)

Posted

witam moje dziewczynki
i duże dziewczyny też :)

kurde no nie wiem co tu wymyślić z tą sesją :( nie mam nikogo znajomego, kto nie pracuje do południa.. sama też do 16 pracuję, a potem już ciemno. a w następną sobotę Paulina pasowałoby Ci, czy też wyjeżdżasz?

dziewczyny, a jak mogłybyśmy pomóc M&P, żeby im cieplej było chociaż? może pozbierać jakieś koce itp i wyłożyć im budę? może jakieś ubranka kupić? co o tym myślicie?

Posted

anio-nigdy nie wklada sie kocow do bud.do bud. Nalezy tylko wlozyc bardzo duzo slomy i w miejscu otworu budy przybic material impregnowany troche wiekszy od otworu budy.Przed buda powinny byc ulozone palety drewniane.Koce i inne szmaty szybko wchlaniaja wilgoc ,tylko sloma izoluje przed zimnem i wilgocia,wkolo Obornik jest duzo gospodarstw,przeciez latwo jest zalatwic slome i material ,i pare gwozdzi

Posted

Jeszcze ja nie powiedziałam dziewczynkom dużym i małym dobranoc.
Dziewczyny, zima już nie tuż tuż, tylko niestety jest zimno, śniegu mniej lub więcej w zalezności od regionu. Nie wiem, jak w Obornikach, ale budy przydałyby się i słoma z pewnością.
[B]Moze jutro Angel da nam znać, czy coś postanowiono w sprawie tych bud od xxxx52. [/B]Angel, nikt Cię o noc nie wini. Wiadomo, ze nie masz decydującego głosu w sprawach schroniskowych, a szkoda...bo psy miałyby raj w schronie, ale słoma znalazłaby się , tak jak pisze xxxx52.
Jak wygląda to w Obornikach?
[B]Jak sobie pomyślę, że udało nam się obornickiego Lisia i Pieguskę- dwupak- umieścić w domku i Rudą obornicką tez w tym roku wyekspediowałyśmy do cieplutkiego domku, lżej mi się robi na duszy.[/B]
Ale nasze dwupakowe dziewczyny zostały...przyjdzie i na nie czas, byle miały cieplej w tych budach.
Na temat sesji zdjęciowej, naradźcie się aniao, Paulina ..kto kogo i kiedy może przewieźć do schronu. Caromina pisała, że autem dysponuje w niedzielę, a Angel, że trzeba to ustalic w schronie i musi być ktoś dorosły, ale Wy jestescie...
[B]Przejrzyjcie posty. Tam jest pełno informacji.[/B] Szkoda, by pomoc innych i dobre chęci zginęły w natłoku innych postów. A Meggi i Peggi moga mieć ogłoszenie w gazecie czy znowu allegro...Byle do przodu.
Teraz już dobranoc i do jutra.

Posted

Podalam do angel namiary do osoby co odlozyla 5 bud ze sloma ,ale tylko teraz nalezy zeby jak najszybciej je zabrac,gdyz moga byc porabane na ........Budy sa w dobrym stanie.Nalezaloby tylko szmatki z materialu impregnowanego ,przybic do otworow w budzie ,polozyc na palecie i palete przed buda i piesek moze wejsc i nie zamarznie.oczywiscie buda to nie jest miejscem dla psow typu pinczer czy inne o braku podsciolki z wlosow.

Co do kolder ,materacy recznikow czy poscieli ,to stosuje sie tylko jako wylozenia do legowisk w pomieszczeniach zamknietych,do budy tylko nadaje sloma i to duzo slomy.

Posted

Ostatnio kupowałam mojej suczce posłanie, które jest przeznaczone zarówno do domu jak i na zewnątrz. Pewnie jest wykonane ze specjalnych materiałów, które nie nasiąkają? Może coś takiego by się sprawdziło dla M i P ? Chyba, że myślicie, że słoma byłaby lepsza...

Jeżeli uznacie, że to nie najgorszy pomysł, to możemy wystawić bazarek.

Posted

Diora-poslanka mozesz kupowac do domu,w schronisku nie ma tylu pralek ,suszarek i kontenerow na smieci .Sloma izoluje dobrze przed zimnem ,nie tak szybko jest wilgotna,poza tym jest to produkt natuaralny ktorego mozemy wrzucic do kompostnika co materace nie.Slome tez nalezy wyrzucac i ciagle nowej dokladac,ale i sloma nie rujnuje ksy schroniskowej . Wazne sa tylko dobre checi i dokladanie i zmienianie slomy w budach ,zeby psy mialy zima mozliwie znosne warunki,zeby nie zamarzly.

Posted

Witam wszystkich co do bud to rozmawiałam z p.Ola xxxxx52 i powiedziała ze jezeli w dobrym stanie to chetnie :) Ja niestety nie mam możliwości zadzwonic bo nie mam kasy na koncie.. czy po te budy trzeba dojechac ? bo jesli tak to nie mamy za bardzo czym :( nie dysponujemy takim samochodem, który mógłby takie budy przywieźć.. no chyba ze ktos zna kogos z takim samochodem. A co do sesji to u nas mnóstwo śniegu.. czekam tylko na zank kiedy i o której ta sesja miałaby być i ja jestem zwarta i gotowa pzyjść w każdej chwili.. żaden problem zwolnic sie w szkole z kilku lekcji. A po za tym jesli bd to sobota to tym bardziej mi pasuje :)

Posted

[quote name='Paulina87']W tą sobotę co teraz będzie pasuje mi, więc jakby nic do soboty nie wymyslimy to pojedziemy w sobotę.[/QUOTE]

no to super ! :) czyli w sobote poznacie moje sunie P&M. to kto z toba przyjedzie Paulino ?

Posted

[quote name='Paulina87']W tą sobotę co teraz będzie pasuje mi, więc jakby nic do soboty nie wymyslimy to pojedziemy w sobotę.[/QUOTE]
Witam Was dziewczyny i nasz dwupaku. Widzę, że przygotowania do sesji i zimowych bud w toku. Dobrze, bo dziś to nie żarty.Śniegu tak jak na Boże Narodzenie i pada cały czas, pada Dogo szwankuje mi dziś bardzo, ale postaram się poczytać

Posted

Danusiu jako, że rezygnuję z dogo w tej chwili i pomocy zwierzakom, proszę napisz mi jeszcze na pw, numer telefonu, co bym miała kontakt:)
przy okazji podnoszę niunię:)

Posted

Dostalam zdjecia ze schroniska w obornikach.:placz:jestem przerazona sytuacja zwierzat w tym schronisku.te niektore budy to tylko pare skleconych desek sa niektore dziurawe.Psy stoja przed budami w blocie..To schronisko to jest koszmar.Gdzie jest szefostwo,gdzie jest TOZ.:mad::mad:tak nie moze byc ,zeby psy nawet nie mialy dobrych bud,nie mowiac o ocieplanych.Przeciez psy beda w tym schronisku zamarzac.Schronisko jak sama nazwa mowi ,powinno dac schronienie bezdomnym zwierzetom,opieke weterynaryjna ,wystarczajacy posilek .Psy powinny byc w nim zaszczepione.Schrtonisko to jest tylko miejscem przejsciowym dla bezdomnych zywych istot ,a nie miejsce w ktorym psy moga chorowac,umierac.jak zobaczylam ten koszmar to doszlam do wniosku ,ze w tym przypadku lepiej psy mialby na ulicach.
To wstyd ,Oborniki to bogata jest gmina!!Cos nalezy zrobic!