Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powtarzam ,ze najlepiej im bedzie osobno w DT.Wtedy DT moze je dokladnio poznac i odpowiednio opisac ,zeby w pozniejszym okresie mogly znalesc dobry dom.

najwazniejsze musza uciekac ze schroniska ,a nie w nim spedzic jesien i zime w budach.Niech kazda z was wezmie po piesku i sprawa jest zalatwiona.Mozecie wymienic sie spostrzezniami

Posted

[quote name='dara9']Ja też zaglądam do psinek po cichu od czasu do czasu...no a dzisiaj robię im pobudkę ;)[/QUOTE]
Dzięki Dariu za odwiedziny. Ja jak zwykle dopiero po całym dniu mogę zajrzeć do Was i do psiaków.

[quote name='xxxx52']Latwiej przeciez uczyc czystosci jedna panne ,a nie dwie co beda sie w domu zalatwiac.te psy nie znaja prawie niczego jezeli chodzi o zachowanie czystosci.[/QUOTE]
Miło xxxx52, że zainteresowałaś się dwupakiem i starasz się nam pomóc, ale prawda jak zwykle leży pośrodku. Nikt nie upiera się, by psiaki zostały na zawsze w schonie przez nasz kaprys ..a z zachowaniem czystości też sprawa wygląda różnie i Ty najlepiej o tym wiesz. Sa psiaki wyadoptowane z tego schroniska, które uczone były " domowych zachowań" tylko podczas pobytów wolontariuszy raz na tydzień i znakomicie radzą sobie pod tym względem w warunkach domowych, ale są i takie, które mimo pobytu w Dt nie panuja nad tymi sprawami...jak piszę, sprawa indywidualna- o czym wiesz.

[quote name='xxxx52']No to jezeli to nic trudnego ,to wez do siebie do domu te suczki i naucz czystosci,latwiej i szybciej znajda domy.To wspaniale ,ze ktos sie znalazl do pomocy w socjalizacjia.Dziekujemy[/QUOTE]
Owszem, dziewczyny z Obornik- mimo małego w porównaniu z Tobą doświadczenia w sprawach socjalizacji, nadrabiają braki sercem, miłością do psiaków, ucząc je, że człowiek może być przyjacielem. Czy to mało? Sama wiesz, że intuicyjne działanie, pod którym kryje się uczucie, może zdziałać cuda ...
[quote name='_Goldenek2']
Dalej chcecie obie trzymać w schronisku? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/QUOTE]
Goldenek, nikt nie chce trzymać psów razem aż do końca w schronisku, tak samo jak Ty tez tego nie chcesz.
Zastanawiany się, co dalej i bardzo wszystkim obecnym tutaj dziękujemy za wspólne zastanawianie sie nad najlepszym rozwiązaniem.
Wszystko to, co było wcześniej napisane, na pewno dziewczyny przemyślą, my też...
Co proponujecie teraz? Zbieramy deklaracje na DT, ogłaszamy..jedno i drugie ?

Podczas mojego pisania, widzę, że cioteczki mocno obradowały. Bardzo cieszę się. Juz wracam i czytam.

Posted

[quote name='xxxx52']Powtarzam ,ze najlepiej im bedzie osobno w DT.[/QUOTE]
Im lepiej nie będzie, będzie lepiej osobą prowadzącym DT bo zamiast 2 psów będzie jeden.
Ja osobiście znam te psiaki od co najmniej 4 lat, i wiem że to nie jest zwykła psia przyjaźń (w schronie widzę wiele psich przyjaźni, lecz ta jest inna, one się nie odstępują)...
Gdy myślę o rozdzieleniu ich to serce mi się kraje, od kąt pamiętam te sunie to były ze sobą razem na dobre i na złe...

[quote name='xxxx52']Niech kazda z was wezmie po piesku i sprawa jest zalatwiona.Mozecie wymienic sie spostrzezniami[/QUOTE]
Łatwo pisać, nie zapomnij też że my też mamy swoje psy i nie możemy pozwolić sobie na następnego.
Więc, proszę nie pisać ze niech każda weźmie po psie i sprawa załatwiona...

Posted

Dlatego tak niecierpliwimy się.....i szukamy najlepszego rozwiązania. Dzięki, że jesteście.
teraz musze zmykac do innego obornickiego, który juz w swoim domku. Trzeba sprawdzić, co u psiaka.
Wrócę.

Posted

Zal mnie psow ,nie rozumiem waszego postepowania ,dlatego ,zeby sie wiecej nie zdenerwowac usuwam sie z tego watku.
zycze psom odpowiedzialnych decyzji ze strony osob od ktorych decyzje zapadna,albo pozostanie po staremu psy zostana razem w budach przez nastepne 6 lat i 1x w tygodniu sa szczesliwe gdyz wychodza z wolonturuszkami na spacer .przypominam ze schronisko to jest miejscem przetrzymywynia psow ,a nie miejscem dozgonnego zamieszkania az do smierci.Psy niestety nie moga sie wypowiedziec, nie maja glosu

pozdrawiam serdecznie
Roma

Posted

[quote name='xxxx52']danka- dziewczyny czas ucieka i zima nadchodzi.my siedzimy w cieple,dajcie chodciaz psom szanse rozkoszowac sie tym cieplem.[/QUOTE]

Bardzo bym chciała żeby też były w domku, lecz obie już nie koniecznie razem, lecz żeby jedna nie była w domku a druga sama w schronie :(
O to najbardziej się martwię...

Posted

No skoro zdarza się, że inni maja odmienne zdanie i nie upierają się przy nim, a tylko chcą zasięgnąć rady, a rada jest tylko jedna: tak ma być, jak ja chcę, bo tylko to jest słuszne- to może lepiej, żebyś xxxx52 nie denerwowała się.
Dziękujemy Ci za poświęcenie nam uwagi.

Posted

słuchajcie.. to wszystko nie tak. Nie kłućmy się na tym wątku.. tylko naprawde nie jestem za rodzieleniem.. ale zawsze można spróbować.. jednak jak ? Ja mieszkam w bloku na 3 pokojach gdzie jest 6 osób plus mój pies :) i niestety nie mam jak wziąć chociażby jednej z nich do siebie.. jeśli jest ktoś na terenie Obornik wlkp kto mógłby wziąć sunie na kilka dni chociażby aby zobaczyc jak to bd to można spróbować.. tylko czy znowu w schronie nie bd problemu ? ;/ A z drugiej strony.. tak jak pisze Tola-w naszym schronisku było dużo psich przyjaźni ale żadna (oprócz tej i Lisia z Pieguską) nie była tak silna ! Zobaczcie niby takie niepozorne Lisio gdy miał iść do DT-nikt nie spodziewał się że suczka, która całe życie praktycznie przesiedziała w budzie z tęsknoty za Lisiem wyjdzie z niej i nie bd odstępywała go na krok ? To jest przyjaźń.. i co ? udało sie są w DT RAZEM ! :) Nie można zakładać że Peggi i Meggi się nie uda ! JA jestem za tym aby uzbierać kase i dać ogoszenie do gazety o dwupaku.. Jeśli nic nie ruszy to wtedy można spróbować rozłąki :( Ale póki co próbowałabym dwupaku-nierozłącznego.. one naprawde są baaaaardzo ze sobą zżyte.. to nie rozdzielenie matki ze szczeniakami-co jest normalne-bo kiedy maluchy się urodzą oddaje się je i matka zostaje sama. Może P i M połączyła taka przyjaźń bo musiały sobie radzić same, przywiązane do drzewa w tym lesie ? Od tego czasu się nie rozstaja.. :) I mimo tego że człowiek wyrządził im taką krzywde to potrafią mu jeszcze zaufać.. Z watku rudej zostanie troche kasy bo qaz 80 zł zapłacić trzeba a reszte mozna przeznaczyć dla dziewczyn :)

założyłam im wątek na ogólnym
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194475-Peggi-i-Meggi-!-dwupak-który-6-lat-czeka-na-dom-!?p=15537911#post15537911"]http://www.dogomania.pl/threads/194475-Peggi-i-Meggi-!-dwupak-który-6-lat-czeka-na-dom-!?p=15537911#post15537911[/URL]

Posted

Bardzo rozsądna moim skromnym zdaniem propozycja. Przynajmniej sprawa ruszy naprzód...Zbieramy kasę na ogłoszenie- byle nie w MP !!!- plakaty też można wieszać, bo od tego los M i P nie pogorszy się..
Moje plakaty wiszą w Rybniku, Zabrzu i Nowym Sączu..dalej wieszam z uporem maniaka.
Równocześnie można by wysyłać prośbę o deklaracje...wiem, nie będzie łatwo wobec totalnej posuchy na dogo, więc może znaleźć sponsorów spoza- ja mam dwie takie osoby- Trochę to potrwa, dlatego kilka osób powinno się za to zabrać.

Posted

dziewczyny ja przepraszam, nie przeczytałam całego wątku, ale czy sunie mają ogłoszenia?
może mogłabym pomóc?

edit: dobra widzę w pierwszym wątku, że chyba mają ogłoszenia.. chyba, że trzeba by było je odświeżyć?

Posted

[quote name='Shania']dziewczyny wrzućcie mi fotki do plakatów, albo napiszcie na której sa stronie, nie mam kiedy całego wątku przeszukać[/QUOTE]

Shania, dzięki wielkie za włączenie się do pomocy. Plakat jest na [B]97 [/B]stronie.

Posted

[quote name='aniao']dziewczyny ja przepraszam, nie przeczytałam całego wątku, ale czy sunie mają ogłoszenia?
może mogłabym pomóc?

edit: dobra widzę w pierwszym wątku, że chyba mają ogłoszenia.. chyba, że trzeba by było je odświeżyć?[/QUOTE]
aniao, dzięki. Nie wiem, czy ogłoszenia sa jeszcze ważne i nie znam się na tym niestety, ale jesli Ty jesteś tak dobra i mądra i potrafisz to zrobić..wielkie dzięki.
Jutro przyjdzie tutaj z pewnością Angel i odpowie na Twoje pytanie. Proszę, przyjdź tutaj i badź z nami i dwupakiem.

Posted

znam to i to jak dobrze
zapraszamy
[url]http://www.dogomania.pl/threads/194447-Indyjskie-saree-torebka-DICE-i-markowe-buty-dla-ONeczki-Azy-bazarek-do-20.10.br[/url]

Posted

tak jak obiecałam jest bazarek :) !!!
coprawda godzine jak nie lepiej pracy ale opłacało się mam nadzieje :)
tylko teraz prosze o pomoc w rozsyłaniu po dogomaniakach:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/194528-cekinowa-bluzka-ciuszki-biżu-kosmetyki-torebki-!Dla-Peggi-i-Meggi-Do-25.11.?p=15543247#post15543247"]http://www.dogomania.pl/threads/194528-cekinowa-bluzka-ciuszki-biżu-kosmetyki-torebki-!Dla-Peggi-i-Meggi-Do-25.11.?p=15543247#post15543247[/URL]

Posted

[quote name='xxxx52']No to jezeli to nic trudnego ,to wez do siebie do domu te suczki i naucz czystosci,latwiej i szybciej znajda domy.[/QUOTE]
Bez złośliwości- bardzo chętnie bym to zrobiła ale niestety nie mogę z uwagi na moich rodziców ;]
Nie było mnie dwa dni na dogo i widzę że powstały dyskusje na temat rozdzielenia psinek. Moje zdanie jest takie samo jak Angel i Toli. Ta psia przyjaźń jest wyjątkowa nie można ich rozdzielić! Ja przynajmniej sobie tego nie wyobrażam jakby jedna miała iść do domu bez drugiej.... :(
No ale wy decydujcie co robic dalej.
W sobotę podrzucę jeszcze fanty na bazarek ;)