Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xmartix']to co z psem????
do moda napisać trzeba, kto się opiekuje jaki mod tym działem? wiecie?[/quote]

jesli zalożyciel nie opiekuje się wątkiem a trzeba działac to zakładam nowy wątek...

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zbójini']jesli zalożyciel nie opiekuje się wątkiem a trzeba działac to zakładam nowy wątek...[/quote]
Jasne, że się wstrzymajmy Irenko, bo zawsze, zamiast zakładania wątku i klepania wyjaśnień od początku, jest opcja poproszenia moda o zmianę prowadzącego, co znacznie uprości sprawę. Chwilowo zdajmy się na wpis Irenki, nie zrobiłaby go bez przyczyny. :razz:

Posted

ja sugeruję zmienić załozyciela wątku na panią irenę. na przykład, bo ona siedzi w tej sprawie bardziej niż my i będzie na bieżąco kiedy założycielka prawdziwa zniknęła gsdzieś.

Posted

I do tego przyznam się ze wstydem że żadnych ogłoszeń jweszcze mu nie zrobiłam :oops: ... Wstrzymam się i zaczekam na panią Irenkę,. a wtedy napiszę jakiś tekst i zrobię, dobrze?

Posted

[quote name='A&S']I do tego przyznam się ze wstydem że żadnych ogłoszeń jweszcze mu nie zrobiłam :oops: ... Wstrzymam się i zaczekam na panią Irenkę,. a wtedy napiszę jakiś tekst i zrobię, dobrze?[/quote]

A wiesz, że ja cały czas Cie lubię?:loveu:
Myślę, że ten owczarek nie będzie już potrzebował ogłoszeń.

Sytuacja wygląda tak:
Zgłosiła się do mnie Pani Monika T. ze Straży dla Zwierząt z Wrocławia, że ma dom dla naszego owczarka. Dom w Wałbrzychu a właściwie firma która szuka psa. Są dwa kojce, jeden zajmuje sunia ( po sterylce) drugi zajmie ewentualnie nasz psiak. Mają wspólny wybieg. Nasz psiak nie musi lubić dzieci, bo ich nie ma. Wprawdzie Pani Monika gwarantuje za tych ludzi, ale myślę , że warto sprawdzić, czy to co usłyszałam przez telefon zgadza się z rzeczywistością.
Rozmawiałam też z właścicielką naszego owczarka, akceptuje te warunki.
Wyraża zgodę na adopcję. Zrzeczenie podpisze.
Teraz nasz owczarek.
Dowiedziałam się, że niestety nie ma szczepień:diabloti:, jest tylko wścieklizna.
Do obcych nieufny, waga ok. 40kg. Bedzie pewnie problem z Jego przewozem. Jeździł samochodem jak był młodym psem.
Właścicielka psa nie przewiezie, nie mamy na to szans.
Pokryje koszty transportu ( tylko nie wiem, jakie będą, bo może się wycofa:diabloti:). Mamy mało czasu na przetransportowanie psa. Bardzo mało:angryy:.
Szukamy transportu na trasie Raciborsko - Wałbrzych. Przewiduję problemy z naszym owczarkiem, skoro dawno nie miał okazji jeździć samochodem.
Kto chętny?
Tytuł wątku zmienię jak będziecie na "tak" do adopcji.
Zapomniałam:
Kastracja naszego owczarka oczywiście będzie, Pani Monika przypilnuje.
Nawet nauczy go chodzić na smyczy.
Choć przyznaję, że muszę to później sprawdzić, bo nie uwierzę na słowo;)

Posted

A czy pani nie mogłaby dowieźć giganta do Krk? Stamtąd może transport do Wroc. i do Wałbrzycha, co? Ale zaraz poszukamy jakiegoś ludzia coby nam tu za pieniązki powiózł doga :D

Posted

[quote name='A&S']A czy pani nie mogłaby dowieźć giganta do Krk? Stamtąd może transport do Wroc. i do Wałbrzycha, co? Ale zaraz poszukamy jakiegoś ludzia coby nam tu za pieniązki powiózł doga :D[/quote]

To nie jest problem w Krk.
Jak pies nie jeździł od dawna samochodem, to będzie mi przykro,:diabloti: jak będę psa musiała przerzucać na następny samochód.
Moja "religia" mi na to nie pozwala:angryy:
Szukamy transportu z jednego DS do drugiego.
Chyba, że będą go chcieli uśpić:angryy: wtedy będziemy przerzucać.
Nienawidzę tego:angryy::angryy::angryy:

Posted

Zdanie moje - taka okazja może się nie powtórzyć. :roll:
Irenuś, pisz do moda ponowną prośbę o zmianę tytułu na prośbę o pomoc transportową.

Posted

potwierdzam ;) na pewno zabrałabym towarzysza bo sama z dogiem nieufnym do obcych to nie wiem ;) ale niestety dopiero 11 lipca właśnie bo wtedy będę mieć zmiennika do jazdy, bo to jednak kawałek i niestety za całkowity zwrot kosztów paliwa, bo właśnie zooperowałam kota za 6 stów :evil_lol:

Posted

[quote name='nesssssa']potwierdzam ;) na pewno zabrałabym towarzysza bo sama z dogiem nieufnym do obcych to nie wiem ;) ale niestety dopiero 11 lipca właśnie bo wtedy będę mieć zmiennika do jazdy, bo to jednak kawałek i niestety za całkowity zwrot kosztów paliwa, bo właśnie zooperowałam kota za 6 stów :evil_lol:[/quote]

Ok. mieścisz się w czasie, bo musimy go ratować do 15.07, ale pytanie czy mieścisz się w cenie;):evil_lol:
Mam nadzieję, że tak, że poradzisz sobie z psem, który jest nieufny do obcych i na dodatek nikt nie pamięta kiedy jechał samochodem;)
Czy Twoja decyzja jest ostateczna, mam dzwonić do DS?

Posted

a pisałyście na wątku transportowym????
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f521/watek-transportowy-kasujcie-nieaktualnie-posty-24359/[/url]
poczytajcie ostatnie strony moze ktoś będzie jechał na trasie.. teraz dość duzo ludzi jeździ....
Oprócz tego zbójini też często jeździ znad morza na śląsk i z powrotem....

Posted

tak decyzja jest pewna, mogę jechać ;)

czy jego stan zdrowia pozwala na ewentualne podanie jakiegoś "ogłupiacza" na czas podróży? i czy niuniek ma tendencje do pokazywania ząbków jak coś nie po jego myśli? :eviltong:

Posted

A&S, powiem Ci tylko tyle, ze chciała bym aby mój syn był tak odpowiedzialny i ułożony jak Ty... A jest młodszy od Ciebie o rok :roll:.... jak na swoje 11 lat, jest głupiutki i nie odpowiedzialny.... A Tobie mózgownicy pozazdrościła by nie jedna dojrzała osoba...

Posted

[quote name='nesssssa']tak decyzja jest pewna, mogę jechać ;)

czy jego stan zdrowia pozwala na ewentualne podanie jakiegoś "ogłupiacza" na czas podróży? i czy niuniek ma tendencje do pokazywania ząbków jak coś nie po jego myśli? :eviltong:[/quote]

Myślisz o Sedalinie?
Ja jestem generalnie przeciwna takim ogłupiaczom, ale prawda jest taka, że nie wiem, co zastaniesz na miejscu. Czy masz taki samochód, żeby pies był oddzielony od ludzi? Bo może zwykłe przekupstwo z kurczakiem wystarczy, żeby czuł się komfortowo?
Choć z drugiej strony, to paranoja:-(, opuszcza jedyne miejsce, które zna i kocha. Nie można wymagać, aby rozstał się z nim bezstresowo:shake:.
Może Ci pokazać ząbki.
Ja bym Ci pokazała;)

Posted

[quote name='A&S']nessa, nawet nie wiesz co ja teraz robię ryczę ze szczęścia!! Dzięki Ci wielkie że odpowiedziałaś na moją prośbę tak natychmiast! :loveu:[/quote]
Rycz Mała;) rycz:evil_lol:
Ja też ryczę, cztery dni przed wyznaczonym terminem pies ma szansę na dom. Choć jeszcze trochę jest rzeczy do sprawdzenia.
Oby się udało:shake:

Posted

[quote name='irenaka']A kto to jest Elza:oops:?
Ja chcę ten dom sprawdzić, zanim pojedzie tam nasz psiak i pomimo sprawdzenia Pani Moniki.[/quote]
ElzaMilicz :loveu: = Git i Herod babka! Pomagała mi w dogrywaniu desantu podhalana z Łodzi do Krakowa. Jakby to inaczej określić? Tornado. :evil_lol:

Posted

mojego zawsze wożę w bagażniku (takim z dostępem do ludzi oczywiście, hatchback czy jakoś tak się to zwie :lol:), ale ona potrafi wyjść sobie stamtąd. Są też te jakieś feromony-uspokajacze w spreju...tylko czy to działa?
popytam weta mojego, może mi da jakiś pomysł, w razie czego wolę mieć coś :) ale może się okaże, że będzie ok

Posted

[quote name='Asior']jak wałbrzych jest niedaleko od wrocławia, to tam mamy Elzę, napewno sprawdzi domek później ;)[/quote]

A kto to jest Elza:oops:?
Ja chcę ten dom sprawdzić, zanim pojedzie tam nasz psiak i pomimo sprawdzenia Pani Moniki.