Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sa jeszcze trzy szczeniaki z miotu Cerrego u hodowcy.....Poza tym zawsze sa w Sagitariusie.....Hodowca cos wspominal o miocie na wiosne ale nie sadze aby byl....:roll: Poza tym wydaje mi sie ze sa jeszcze w Festinie i w Salutarisie ale Salutaris jest az w Bialymstoku....

po prostu teraz jest sporo miotow ale byly lata keidy mioty byly sparodyczne.........Np.w 2003r wielu hodowcow mialo puste krycia :roll:

A ile by rodzinka sie porzadku uczyla ? Bo Malenstwo nie zwaza czy to akta z sadu czy stara gazeta i zjada wszystko rowno :lol:

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co JESTEM BARDZO SZCZESLIWA!!!!! Wlasnie dostalam zdjecie swojego "dziecka" Zwawego. Jaki sliczny. Ale nie to jest najwazniejsze. Nowym wlascicielom chcialo sie spelnic moja prosbe, wyslali mi zdjecia. Przyznajcie nie kazdemu by sie chcialo. A piesek jest sliczny i w liscie pisalo ze nie maja zadnych zastrzezen do jego psychiki. Teraz czuje ze warto bylo hodowac PONki. Dla takich chwil byly te nieprzespane noce te zmartwienia kto je wezmie, czy trafia w takie rece gdzie im bedzie tak samo lub lepiej niz u mnie. To wlasnie jest dla mnie zaplata za ta prace ktora wlozylam w opiekowanie sie pieskami...

Na swojej nowej wersji strony zrobie moze tak ( wlasciwie nie ja zrobie tylko moj syn)zeby jak sie kliknie w imie szczeniaczka to beda sie otwieraly jego zdjecia z roznego wieku. Co o tym myslicie?

• 3 weeks later...
Posted

Chcialabym sie z wami podzielic wiadomoscia, ze 21 i 22 lutego jedziemy z Pepe na nasza pierwsza wystawe :D

Dla nas obojgu bedzie to cos nowego, oczywiscie wszystkie zyczenia powodzenia sa mile widziane i beda nam potrzebne :wink:

Nie mam tez nic przeciwko jezeli powspominacie wasze pierwsze wystaway, podzielicie sie wrazeniami i uwagami dla poczatkujacych.

Prosze tylko nie odsylajcie mnie "jeszcze" na watek o planach wystawowych na ten rok :wink:

Posted
Chcialabym sie z wami podzielic wiadomoscia, ze 21 i 22 lutego jedziemy z Pepe na nasza pierwsza wystawe

Gdzie jedziecie? Gdzie jedziecie?

Ja w tym samym czasie wybieram sie na International Kennel Club show w Chicago (McCormick) Jezeli to ta sama wystawa, to bedziemy trzymac kciuki i podziwiac! :lol:

Posted

Na swojej pierwszej wystawie, w Sopocie, (wcześniej wystawiałam dorosłego PON-a więc go nie liczę) Bzik ku mojej radości i jeszcze większemu zdziwieniu zachował się wzorcowo. Opłaciły się wcześniejsze ćwiczenia biegania i stania bez ruchu. Stał jak figurka.Otrzymał ocenę wybitnie obiecującą i pierwsze trofeum - małą figurkę PON-a.

jednak w Sopocie był sam, za to na klubowej, czyli naszej następnej wystawie... Bzik mając dookoła rówieśników o mało nie zwariował ze szczęścia - tylu kumpli na raz :D . Chciał się zaznajomić ze wszystkimi jednocześnie, ale nie mógł się zdecydować, od którego zacząć. Ten z tyłu był fajny, a ten z przodu miał zabawkę i gdy Bzik już miał zacząć się bawić, sędzina kazała biegać. W rezultacie Matołek nie zrobił ani kroku kłusem :evilbat: . Skakał jak szalony, bądź ciągnął się w stronę innych psów, a ja jak nowicjusz bezradnie szarpałam się z uszczęśliwionym od nosa po ogonek psem :( . Na szczęście udało mi się nakłonić pupila do spokojnego stania (na kilkanaście sekund) co doprowadziło nas do czwartej lokaty na pięć szczeniąt, czyli żaden wyczyn. Potem było już tylko lepiej, ale musiałam włożyć w to duzo pracy... Nasze początki były trudne, ale obecnie wspominam je z wielka radościa - w koncu jest co wspominać :wink:

Życzymy powodzenia

Posted
Jedziemy do Rockland Country Kennel Club w NY a dokladnie w Suffern.

Czy to jest ten Suffern na granicy NY i NJ? Bedziecie 21 i 22? Do dzisiaj sa zgloszenia wiec mam jeszcze kilka godzin zeby sie zastanowic :roll:

Posted
Noelani, tak to ten Suffern. I co zglosilas sie

Nie :( Probowalam zglosic przez Infodog.com ale w ten sposob mozna bylo chiba tylko do wczoraj. Za to z rozpedu zglosilam sie na wystawe w Secaucus, NJ ktora jest tydzien pozniej :lol: Jak bede miala transport to przyjade Wam pokibicowac bo to tylko godzina drogi ode mnie :thumbs:

Posted
Wiesz jak mnie rozpoznac

Mniemam ze bedziesz jedyna osoba z PONem ;) Na ostatniej wystawie na ktorej bylam (24.I w Middletown) nie bylo zadnego :( Jak bede jechala to Ci jeszcze na PW dam znac. A tak zeby utrzymac tematyke PONowa to ogladalam ostatnio na ANimal Planet (moze w Polsce tez to lecialo) wystawe Eukanuba National Championship i PON byl trzeci czy czwarty w grupie. I byl to pies z Polski CZABER (co do imienia moge sie mylic bo nie pamietam dokladnie :oops: ) z Wielgowa :D

Posted

Noelani, nie my jedyni, gdyz z tego co ja wiem bedzie az 5 PONow :wink: Nie wiem tylko w jakiej klasie beda wystawiane. Pepe i jego brat wystepuja jako szczeniaki :lol: reszta, nie mam pojecia.

O tej wystawie to ja slyszalam ale jej nie ogladalam.

Posted

Uwaga!!! pojawila sie nowa hodowla PONa. Oczywiscie ma pieknego reproduktora i wystawowe szczeniaczki. Tak sie zlozylo ze Ola rozpoznala w tym wspanialym PONie swojego Prezesa Lasy Wielgowskie. Ale za to suczke maja z jakze interesujacym przydomkiem. Moze ktos slyszal. Popatrzcie na ta strone

http://republika.pl/z_nad_nysy_szalonej/ Acha jak mozecie to tez zapodajcie dalej. To wielka hodowla i ma kilka ras. najlepsze jest jak pisza."szczenieta ktore nie rokuja nadziei wystawowych sprzedajemy bez metryk" bardzo mi sie to podoba.

Posted
najlepsze jest jak pisza."szczenieta ktore nie rokuja nadziei wystawowych sprzedajemy bez metryk" bardzo mi sie to podoba

he he he :evil: .I tak wlasnie dziala nas polski zwiazek.....Na tacy sie podaja i dalej sa bezkarni :evil: :-?

Posted

No faktycznie to zdjęcie u góry to PREZES L.W. A link do tej hodowli jest na kilku stronach o PONach, więc żadna to nowość od pewnego czasu.

Posted

nowość to nie jest ale zmienili szatę graficzną i jak tylko to zobaczyłam dałam Oli znać, do tego jej rysunek jako tło w PON jest wykorzystywane, strasznie tępię takich ludzi... jest jeszcze taka młoda osóbka w necie która wcześniej Oli albo Uli (już nie pamiętam, sorki) i moje zdjęcia wykorzystała na swojej stronie, szybko dałyśmy sobie z nią rade ;)

zawsze wyrażam zgodę jak ktoś chce wykorzystać zdjęcie moje czy z mojej strony ale niech podpisze i poprosi a nie wytnie i wklei jako swoje... (wyjątkiem jest zdjęcie Araka we wzorcu PONa na dogomanii ;) ale zgodę wyraziłam

Posted

Ale dla mnie ta hodowla to przekret od poczatku do konca. Nigdy nie slyszalam o takiej suczce hodowlanej ktora oni wymieniaja. I nigdy nie slyszalam o takim przydomku. I takie -niebardzo jest -jezeli ktos na swojej stronie porzadnej hodowli umieszcza link do takiego przekretu. Ja uwazam ze to hodowla kundelkow od poczatku do konca i tyle. Jezeli ktos umieszcze nie swoje zdjecia to az strach pomyslec jak ten psiak wyglada. A tak wogole to propsze zauwazyc bardzo madra asekuracje. TAM NIE PISZE ZA MAJA PONA. TAM JEST OWCZAREK POLSKI! Wiec ewentualne pretensje nawet na sprawie sadowej beda oddalone. Tylko naprawde zal tych Bogu ducha winnych szczeniaczkow.... Bardzo mi zal...