Asior Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 powiem tak.. rozmawiałam na poczatku z synem i też właściwie doszliśmy do wniosku, ze Huskyu nie jest dla niego.. On chciałby puszczać psa jak idzie na spacer do lasu, a ja mu powiedziałam, ze Husky, nawet najlepiej wychowany będzie uciekał, bo to ma we krwi, i |MUSI| mieć świadomość, ze tak moze być... Kłopot w tym, ze oni szukają już dość dlugo psa, ale psiak musi mieć to coś... Nie każdy pasuje panu ;) Quote
Zbójini Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Oddaję Ci Majaa w taim razie ten domek bo chyba nie ma tu chemii dla Kła. Jesli bedą chcieli owczarka to dajcie znać. A może Balzak ? Pan chetny na Kła (z wystawy) dzwonił w poniedizałek ale ponieważ nie mógl się spotkac przed piątkiem to ma dzownic jeszcze w czwartek. Quote
aldira Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 czytając powyżej została rozmowiona adopcja pieska , to co się z nim dzieje czy nadal przebywa w schronisku? może byloby mu w tej rodzinie dobrze , dlaczego zaraz zakladac ze tam on nie pasuje?tego nie rozumiem? a moze zmarnowana dobra szansa aby go wyciagnac ze schroniska? Quote
Zbójini Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Pies nie jest w schornisku tylko u mnie na DT a tam pojawia sie wiele niejasności i niedomowień. Nie wszystko jest tez napisane tutaj na wątku bo nie wszystko powinno. Quote
Majaa Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 aldira napisał(a): może byloby mu w tej rodzinie dobrze , dlaczego zaraz zakladac ze tam on nie pasuje?tego nie rozumiem? a moze zmarnowana dobra szansa aby go wyciagnac ze schroniska? aldira, uwierz mi, że nikomu z nas nie zależy na tym, żeby psu działa się krzywda. A ja jestem wręcz dumna, jak ktoś z tego grajdoła, w jakim przyszło mi mieszkać, szuka psa do adopcji ............... po całej Polsce. Ale jestem realistką, która co nie co - tak mi się wydaje - zna się na psach i jako pasjonat, i jako ze starych czasów warszawskich Dt dla psów z Palucha i nie tylko, i jako wolontariusz AFNu, ktory na codzień ma kilkadziesiąt bezdomniaków na głowie, i jako hodowca, którym przestało mi się chcieć być, mimo, że jestem/byłam (teoretycznie jestem nadal) hodowcą rasy, której bezdomność praktycznie nie dotyczy, tak w kraju, jak i na świecie. Mimo, że potencjał hodowlany rasy cudownej, bo kerraka, mam wymarzony - wszystko importy z najlepszych hodowli, powiedziałam sobie 2 lata temu, że więcej palca nie dołożę do tego, żeby ta rasa stawała się popularną, bo skończy tak, jak labki, czy też dogo canario, gdzie de facto "nieczynny" reproduktor tej rasy, a rodzony brat, zresztą "toćka w toćkę", zwycięzcy świata był naszym wspaniałym przyjacielem rodziny. Ale tak jak napisał Zbójini Zbójini napisał(a): Nie wszystko jest tez napisane tutaj na wątku bo nie wszystko powinno. Quote
jolek68 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 tak, lepiej dmuchać na zimne...;) czasami jedno słowo za dużo i klops :shake: Zbójini mój faworyt z Gdańska się odezwał :shake: Quote
Zbójini Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 [quote name='jolek68']Zbójini mój faworyt z Gdańska się odezwał :shake: czyli kto? dzis wizyta u jednego Pana w Sopocie... Quote
Majaa Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Zbójini napisał(a):dzis wizyta u jednego Pana w Sopocie... I jak wypadła? Quote
Zbójini Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 nienagorzej ale muszę to jeszcze skonsultować z kimś:hmmmm: Quote
jolek68 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Zbójini napisał(a):czyli kto? dzis wizyta u jednego Pana w Sopocie... ten co miał dzwonić :shake: jak byliście na "pokazie" w Sopocie ;) Quote
Zbójini Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 tak. wizyta się odbyła to mlody samotny chłopak ( ok 25 lat) pracuje w ochronie hipodromu. Ma swoje mieszkanie. Ma tez adoptowaną małą suczkę ze schronu... zastanawiam się... Quote
iwi10 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Przepraszam ale jestem bezsilna i potrzebuje pomocy on umiera POTRZEBNY DT NA WCZORAJ MALAMUT HUSTON UMIERAJĄCY W SCHRONIE Malamut w schronisku w Wejherowie - potrzebna pomoc!! Quote
jolek68 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Zbójini napisał(a):tak. wizyta się odbyła to mlody samotny chłopak ( ok 25 lat) pracuje w ochronie hipodromu. Ma swoje mieszkanie. Ma tez adoptowaną małą suczkę ze schronu... zastanawiam się... no tak, jak suczka i pewnie płodna to może być problem :shake: i pewno dużo godzin pracuje...:shake: no nie wiem... Quote
Kana Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jeszcze znalazlam dwie foty z wystawy : I jak tam Robert? Kielek pojechal do nowego domku? Kochani w schronisku jest identyczna sunia jak Kiel!! Tylko o wiele drobniejsza! Quote
Zbójini Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Kieł juz w nowym domu. Bartek będzie go zabierał do pracy. W pracy Kieł będzie biegal po zagrodzonym parkingu z dostępem do dyżyrki i swojego opiekuna oraz chodził na obchody na smyczy. Będą tez dojeżdżać do pracy rowerem. Jesli ktoś chce czasem spotkac Kła to na sopockim hipodromie pewnie będzie nie raz okazja.;) Quote
jolek68 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 widać że pan wie o co chodzi z takimi psami ;) podejrzewam że trochę go uświadomiłeś w kwestii posiadania sh :evil_lol: Quote
Majaa Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Zbójini napisał(a):Kieł juz w nowym domu. Bartek będzie go zabierał do pracy. W pracy Kieł będzie biegal po zagrodzonym parkingu z dostępem do dyżyrki i swojego opiekuna oraz chodził na obchody na smyczy. Będą tez dojeżdżać do pracy rowerem. Jesli ktoś chce czasem spotkac Kła to na sopockim hipodromie pewnie będzie nie raz okazja.;) Trzymam kciuki, żeby Kieł i Jego opiekun się dograli i stanowili extra parę!!! Quote
Kana Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Pomózcie :( http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-figurki-ze-szkla-inne-porcelanowe-zwierzatka-na-hotel-dla-rudej-do-30-08-a-144937/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczna-bizuteria-pierscionki-kolczyki-inne-na-hotel-dla-rudej-amstaffki-30-08-a-144936/ Quote
Recommended Posts