Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aniu... ja bywam zakręcona , wybacz . Brego i Rico superowo, tylko im w różnych kolorach zapnę obróżki , skubaniutkie jak bliżniaki a dla dziewczyn podobają mi się Zorka, Bajka,Alma i Gaja . I im musimy pozakładać obrózki z imionami najlepiej. Wbijemy te imiona do głów opiekunom. U nas głównie to Psotki, Murzynki , Perełki albo Dźosepy 3 psiaki juz dorosłe z matką, no Haśki, albo suka od... lub pies od ... no jeszcze siostra i brat a i mamy grupę zwaną Dzikie lub Je....e Klony czy Ciotam Ciotam , żaden nie ma imienia :( E

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matka Haskow wstepnie zaklepana prez Gitte z Rokitna! oczywiscie jesli znajdzie sie jakis pojedynczy domek dla niej, to Gitta nie bedzie miala nic przeciwko temu, ale dla starszej suni pojawia sie szansa na lepsze warunki :):):) /Agnieszka

Posted

[LEFT][SIZE=4][COLOR=#0040bf][SIZE=2][COLOR=#000000]Przekopiowuję z wątku Psów z Ostatniej Szansy, bo poczułam się zaproszona, poszłam, zobaczyłam, zachwyciłam się (na smutno), kupiłam fotografie, czego i Wam życzę ;-):[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/LEFT]

[CENTER][B][SIZE=4][COLOR=#0040bf]Zarzad Ostatniej Szansy ma zaszczyt zaprosic wszystkich, ktorym bliski jest los zwierzat na Wystawe [/COLOR][/SIZE][/B][/CENTER]

[CENTER][B][B][COLOR=#bf0080][SIZE=6]"Daj im szansę, daj im dom"[/SIZE][/COLOR][/B][/B][/CENTER]

[CENTER][B][B][COLOR=#bf0080][SIZE=6][IMG]http://img532.imageshack.us/img532/9508/plakatwystawa211xx.jpg[/IMG] [/SIZE][/COLOR][/B][/B][/CENTER]

[CENTER][B]ktora odbedzie sie w najblizszy weekend w Centrum Edukacji Kulturalnej [/B]
[B]w Warszawie ul. Jezuicka 4.[/B][/CENTER]

[CENTER][B]sobota ( 05.06.) godz. 10.00-17.00; niedziela (06.06.) godz. 10.00-16.00.[/B][/CENTER]

[CENTER][B]W trakcie trwania wystawy mozna bedzie kupic fotografie - duze i male, zdjecia cegielki i zostawic karme dla naszych podopiecznych w przytulisku w Boguszycach Malych.[/B][/CENTER]

Posted

Niedługo będzie można myślec nad kolejnym transportem :)
super, super.... Zastanawiam się tylko, czy tym wielkoludem nie zapchamy miejsca :hmmmm:

Posted

Asia wczoraj obeszła całe domostwo;) Suczka rezydentka na razie jest zazdrosna, ale pierwsze dni najgorsze. Ogólnie Asiulka bardzo się podoba, choć wszyscy myśleli,że będzie mniejsza:roll:Przynajmniej będzie jako duuuży pies obrończy:eviltong: Nie miałą ochoty wczoraj na jedzenie-tzn suchej karmy...ale podsunietym pod nos naleśnikiem nie pogardziła:lol: Juz ja widzę jak ona schudnie....Mam nadzieję,że sie dziewczyna zadomowi i niedługo będą psiaki razem brykać po ogrodzie.
No i imię będzie zmienione:cool3:

A Pusiak jedzie w poniedziałek:multi::multi:
Jutro kąpiel . Biedulka pewnie będzie zestresowana, ale dom jest super -już zaplanowane gdzie będą stały miski, posłanko, dziś pani pytała czy Pusia lubi czesanie i czy lubi spac na łóżku:evil_lol:- w tym sensie ,że oni by chcieli aby na łóżku spała;)

Po wyjeździe myślę,że poczekamy z tydzień-tak na wszelki wypadek gdyby działo sie coś baaardzo źle i miałby być powrót. Potem pomyślimy o transporcie kudłacza....ja bym była za suczką, bo one tak nie osikują drzewek i szybciej może iść do domu.

Posted

Suczka nie jest kudłata i taka duża :eviltong:
już nie wiem sama... był jeszcze ten szorściak.... co nas tak prosił żeby go zabrać :(
aaaa jak ja tego nie lubię :placz:

Posted

Soema, jeszcze kilka proszacych o zabranie psiakow moge znalezc dla Ciebie :) Albo przyjedz - to sama poszukasz / Agnieszka

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Tam są 4 suczki:) Kudłate chyba tez...czy nie?:roll:
Soema weź mnie nie denerwuj:mad:[/QUOTE]

Posted

Pusia pojechała:multi::multi::multi:
Biedulka zestresowana, ale nowej Pani się bardzo spodobała i chyba z wzajemnościa, bo wskakiwała na kolanka i lizała.
Mam nadzieję,że będzie wszystko dobrze:p

Jak czekałam na nich to zaczepił mnie pan z yorkiem i się Pusiakiem zachwycał:roll::evil_lol:

A Asia tez ma zmienione imię na...Pusia:evil_lol:
A jej nowy Pan am na nazwisko Bogusz-chyba jakies przeznaczenie:cool3:

Ciesze sie,ze dziewczyny w nowych domach!!!

Posted

Pusia szczecinianka na razie ok- jest zestresowana , ale wszyscy myśleli ,że będzie gorzej. Spała w łóżku ze swoja Panią, apetyt ma , do ludzi i innych psiaków pozytywnie nastawiona. Luśka, czyli ich druga sunia jest zazdrosna, ale nie jest tak źle-możliwe,że się zaprzyjaźnią na całego:)
A Pusia pójdzie do fryzjera aby jej trochę na lato podciął kudełki...ciekawe jak bedzie wyglądała...

Posted

[quote name='mgie']No :)
wyrobiły się dziewczyny przed lipcem[/QUOTE]
Dzięki Tobie ! i Twoim ogłoszeniom :)
Wplata ma być na konto Fundacji Biafry?

Posted

[quote name='Soema']Dzięki Tobie ! i Twoim ogłoszeniom :)
Wplata ma być na konto Fundacji Biafry?[/QUOTE]

Polecam się na przyszłość. :evil_lol:
Tak, na konto Fundacji.

Posted

Pieniążki na konto fundacyjne poszły- jeszcze raz wielkie dzięki:)
'
A u dziewczyn wszystko super!!
Obydwie zachwycają nie tylko swoich nowych właścicieli, ale także znajomych i sąsiadów:)
Bardzo się cieszę,że udało się znaleźć im tak fajne domki..

Posted

[B] [/B]

[INDENT] [INDENT]Na wątku schronu z Ostrowi maz pojawił sie taki wpis Dogo07:
[B][SIZE=5][COLOR=#ff0000]To ważne !!!!!!!!!!!!!!!
[/COLOR][/SIZE][/B][B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]Nie wydawać psa tym osobom !!!
"
[/COLOR][/SIZE]Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx...[/B]
Córka i matka. [B][COLOR=red]POD ŻADNYM POZOREM PSA.
[/COLOR][/B]W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje [B]nieduże suczki [/B]- które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach.
Dom sprawia wrażenie idealnego[IMG]http://www.dogomania.32052-alarm-ewakuacja-krakowskiego-schroniska-potrzebna-pomoc-%21/images/smilies/anger.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.32052-alarm-ewakuacja-krakowskiego-schroniska-potrzebna-pomoc-%21/images/smilies/anger.gif[/IMG].
Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " [/INDENT] [/INDENT]

Posted

[quote name='3 x']Ania
znasz jakiegos Płomyka z Brodnicy?
dzisiaj jest w metrze[/QUOTE]
Tak zna... i szuka dla niego wizyty w Warszawie na ulicy Kowalczyka :diabloti:
piszesz się?:evil_lol::loveu: