Jump to content
Dogomania

Psy i koty w potrzebie - PALUCH: bezpodstawny atak czy okrutna rzeczywistość???

Recommended Posts

Posted

:shake: żenujące, takie dowody to są 'zasrane' dowody. Widać, ze ktoś na siłe sie stara coś udowodnić, tylko co i komu i czemu ma to służyć? :roll: W kazdym schronisku mozna zrobić takie zdjęcie, to nie jest zdjecie "rarytas":evil_lol:

:shake: [B]ale juz ciborek nic nie skomentowała, ze Astek uciekł i psy sie pogryzly, to nie jest warte zauważenia. Ciekawe[/B]:roll:

A u Was mozna psy dokarmiać?:crazyeye:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czytaj uważnie mój nick jeśli chcesz się do mnie zwracać mariee.

Astka nie mam pod opieką i nie wiem czemu uciekł, na szczęście nie stała się tragedia, a mogła!! Słyszałam tylko, że uciekł przez ruchomą część w ogrodzeniu klatki przez którą napełnia się miski.

Posted

Kora, Ciborka, moge wiedziec ktory astek zwiaL??? mam nadzieje,ze zaden moj ;/

Kora, niestety nie moge sie z toba zgodzic, kazdy pies w schronisku ma straszne biegunki, ja probowalam juz wszystkiego, nawet sucha kaRme daje swoim psiakom,i nic im nie pomaga, jak Rambo mial od poczatku lejąca sie,wodnista biegunke, tak ma do dzis. i niby jest leczony.

z tego co zauwazylam to leczy sie je tylko na grzybice;/

Biegunki to okropny temat schroniskowy,ale coz sie dziwic, psy zyjace w stresie, co chwile adrenalina uderzajaca do glowy...

jedynie mozemy im pomoc, jakos podajac jakis zatwardzacze...nie wiem, czekolada moze, albo jakies twarozki ;/ ale nie sposob pomoc wszystkim.

Posted

:roll: przeczytałam Kora ten "pamietnik" wolontariuszek, jest na poziomie dziewczynek z piaskownicy. Czy to dzieciaki prowadza tą strone? Cała Polska prawie zalana przez deszcze, ulewy gwałtowne, nawałnice a one sie dziwują:roll: Panie Boze ochroń Paluch, zamęczą ludzi. Żałosne to. Podziwiam dyrekcje, że takich wolontariuszy wytrzymuje i nie dziwię się, po tym co tam przeczytałam, że schroniska bronią sie przed wolontariuszami:shake: Dobrze,ze u nas jest "świety spokój" i madrzy wolontariusze, tez lekko nie było ale "odsiew' zrobiono i jest super!:lol:

Posted

[quote name='groosia']jedynie mozemy im pomoc, jakos podajac jakis zatwardzacze...nie wiem, [B]czekolada moze[/B], albo jakies twarozki ;/ ale nie sposob pomoc wszystkim.[/quote]

:shake: Ty już nie lecz psów na własna reke, [B]czekolada jest dla psów trująca[/B]!
Moze mają lamblie? W takich skupiskach calkiem mozliwe.:shake: Trzeba kupę zbadać a leczy się ciężko:shake:

Posted

Mariie,a duzo u was psiakow, bo juz nie pamietam ile pisalas:(

powiem ci tak, gdyby cięte wolontariuszki chcialy udokumentowac nawalnice, to pojechalyby na paluch w poniedzialek, cala warszawa plywala, wiec Paluch,to pewnie zmienil lokalizacje automatycznie;/

nie wiem czy jest sie z czego ceiszyc ze szufladkujesz wsyztskich wolontariuszy, ktorych wciaz jest za malo do pomocy.

to ze ktos prowadzi strone www nie znaczy ze ejst zlym wolontariuszem, i odwrotnie, jezeli ktos robi ogromny szum wokol swoich psow, tez nie oznacza,ze ktores pojda do adopcji, itd

ja to tylko pragne aby w koncu ludzie zaczeli sterylizowac i kastrowac ppieski

Posted

[quote name='mariee']:shake: Ty już nie lecz psów na własna reke, [B]czekolada jest dla psów trująca[/B]!
Moze mają lamblie? W takich skupiskach calkiem mozliwe.:shake: Trzeba kupę zbadać a leczy się ciężko:shake:[/quote]
masz przestarzale informacje, czekolada wrecz jest wymagana w odpowiednich proporcjach podawanie psom :)

Posted

ostatnio sie dowiedzialam ze na biegunki stosuje sie gotowane ,piree ziemniaki z miesem.
Czesto nie rozgotowany ryz jest przyczyna biegunek ,o ile psy nie maja roznego rodzaju robakow i pchel.

Posted

[quote name='Kostek']zabrzmialo to tak jakby tylko psy pod Twoja opieka Cie obchodzily...a reszta w powazaniu[/quote]

To źle zrozumiałeś, czytaj uważniej.

I nie obchodzi mnie jakie macie zdanie na temat strony, dla mnie najważniejsze jest, że wiele psów dzięki niej znajduje nowe domy :)

Posted

[quote name='Kostek']Ciborko jestem kobieta...

groosia skad masz takie informacje nt czekolady?[/quote]

pytalam kilku wetow (wlacznie z tymi z multiwetu) po przeczytaniu paru ksiazek dotyczacych diety psow...napisane tam bylo,a wet potwierdzil,ze czekolade mozna podawac odpowiednio do wagi psa.

duzy pies moze zjesc kika kawalkow czekolady i nic mu nie zaszkodzi. nie pamietam i nie wiem za bardzo jak teraz przytoczyc fragmenty tych ksiazek, z dokladnym dawkowaniem.

Posted

weci z multiwetu to akurat dla mnie nie jest wyrocznia;)

mnie uczyli na zywieniu zeby nie podawac bo to i tak psu nic nie daje a moze zaszkodzic, a jakies dzialania zatwardzajace to juz w ogole kosmosy

Posted

Grosia ten synek obok mojego Burusia na lotnisku tuz przy parkanie po lewej dwa domki przodem za nowymi wybiegami, gdzie wczesniej staly trzy budy;). Nie moglam zareagowac natychmiast wracalam z psem, zamknelam go i dopiero.

Posted

:cool1:no z tym zatwardzeniem to sobie tak napisalam :P na ludzi dziala zatwardzajaco to i moze na psy :D

wiesz,moze ty nie traktujesz multiwetu jako wyroczni, ale trzeba wiedziec ze tam naprawde porzadni weci pracuja:)

Posted

[quote name='Kora']Grosia ten synek obok mojego Burusia na lotnisku tuz przy parkanie po lewej dwa domki przodem za nowymi wybiegami, gdzie wczesniej staly trzy budy;). Nie moglam zareagowac natychmiast wracalam z psem, zamknelam go i dopiero.[/quote]

Kropek??? kropek uciekl?? jak mozesz daj zdjecie psa (jezeli to kropek, to na psy.warszawa.pl jest jego zdjecie pewnie- ale to juz na priv,by tu zmaieszania nie robic)

Posted

[quote name='groosia']

wiesz,moze ty nie traktujesz multiwetu jako wyroczni, ale trzeba wiedziec ze tam naprawde porzadni weci pracuja:)[/quote]

tak jeden...i jeden na dochodne