Czarna_Owieczka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='kamila_92']czytałam w gazetce mojego psa ze w bialym dla malych psów trzymanych na rękach nie trzeba biletu w mpk-ach .prawda? :p[/QUOTE] tak, to prawda Quote
MakeBelieve Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 O, dzieki dziewczyny, utwierdziłyście mnie w przekonaniu xD A wie ktos jak wyglada strona prawna z kagańcami? Quote
kamila_92 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 psy muszą mieć kaganiec nawet na smyczy,spuszczać można je(w kagańcu także ) w mało uczęszczanych miejscach. Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Mój pies by sobie coś chyba zrobił, gdybym mu kaganiec założyła..... Na szczęście już nie raz przeszłyśmy obok policjanta czy straży miejskiej i nic. Suczka grzecznie przy nodze szła Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Feigned, plany sie lekko zmieniły, stwierdziłam, że w miesiąc nie zdołam wsszystkiego uczynić, więc kiedy jbc. mogłybyśmy, przepraszam, moglibyśmy sie spotkac ? Akodirka też do mnie pisała, wiec byc moze i z nią na spacerek sie kiedy przejdziemy, bo chodzi mi o to, żeby nie spotykac sie z dwoma psami naraz czy iloma, ale np raz z jednym psem raz z drugim :] Quote
kamila_92 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 dzisiaj widziałam ogłoszenie że w kilku lecznicach(były podane ulice) można zrobić czip u psa za 30 zł . To mogą robić tylko osoby z Białegostoku ? Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Vini, możemy sie przejsc kiedys ;) tylko ja nie wiem czy bd mogla w najblizszym czasie jechac z Axelem do miasta, chyba dopiero jak bede na białostoczku. Może za tydzien albo za dwa w weekend tam pojade to sie odezwe wtedy ok ? :eviltong: Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Jasne xD A gdzie na Bialostoczku dokladnie? Tereny znasz? xD Ja ew. mogłabym do Was przyjechac :D Quote
plinka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ze strony schroniska: [QUOTE]Od około dwóch lat w naszym mieście obowiązuje /Uchwałą Rady Miejskiej/ trwałe oznakowanie psów. Może to być zarówno tatuaż jak i mikroprocesor (czip) Do tej pory było to jednak prawo nieegzekwowane. Od kilku dni Straż Miejska została zaopatrzona w czytniki do sprawdzania czy nasze pieski są zaczipowane. Koszt takiego zaczipowania jest różny. Najtaniej zgodziły sie to robić lecznice weterynaryjne, które podpisały z umowę ze Schroniskiem dla Zwierząt: - Przychodnia Weterynaryjna "Canwet" ul. Zwycięs26b tel 0856511542 - Przychodnia Weterynaryjna ul. Wesoła 18 tel. 0857423800 - Przychodnia Weterynaryjna "Białostoczek Wet" ul. Białostoczek 13a tel 0856515014 - Przychodnia Weterynaryjna "PSIKOT" ul. Chrobrego 10a tel 0668909099 - Przychodnia Weterynaryjna ul. Antoniuk Fabryczny 33 tel. 0856540165 W tych lecznicach zaczipowanie naszego pupila kosztuje 30 zl [/QUOTE] Quote
akodirka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Niedawno w Zwierzaku na Piasta widziałam karteczke, na ktorej było napisane, że czipują zwierzaki. Vini, jeśli zgubi Ci sie pies, a ktos go znajdzie i pojdzie z nim do weta, albo jak zostanie odwieziony do schronu to powinni sprawdzic, czy pies ma czip. Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Vini, to takie jakby obrzeża bialostoczka :cool3: fajnie tam jest bo nawet jak się chodzi na około bloku to zadne samochody nei jezdza, ludzi z psami tez malo chodzi. Albo można iść z w stronę garaży, tam też można pochodzić :eviltong: oo czyli u mojego weta też za 30 zł można. moi rodzice nie są do tego przekonani, mimo, że naszą znajomą ostatnio złapali i musiała zaczipować i chyba karę zapłacić. mówią, że u nas na wiosce (:evil_lol:) i tak nikt nie sprawdza. :eviltong: Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Plinka na forum schroniska moze jestes? xD Kurcze, wezmy ze zaczipuje psa, ale jeśli sie zgubi i nie bedzie tych czytnikow? Quote
Bakteria Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Przynajmniej mandatu nie dostaniesz :diabloti: za brak czipa, to jest obowiązkowe. A ciebie nie odnajdą i tak, nawet jeśli będą czytniki, dopóki nie dodasz psa do ogólnopolskiej bazy danych ;) koszt- kolejne 30 zł. Samo zaczipowanie tak naprawdę chyba nic nie daje, no tylko tyle, że kary unikniesz.. Weci raczej nie prowadzą baz, czy się mylę? Jest w końcu ta ewidencja czy nie ma? Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 nooo tam :eviltong: tam przy białce. ja taam zawsze jezdze na ta czesc białostoczka to mało psów :evil_lol: Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [SIZE=3]akodirka, mój se hopnął na poprzednią stronę[/SIZE] :diabloti: Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ehhh.... Emila, wybacz ze nickiem z forum schroniska xD Ale byłaś może w schronisku na początku roku, słyszałaś coś o dostawie dla psów? XD Quote
akodirka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Feigned']Vini, to takie jakby obrzeża bialostoczka :cool3: fajnie tam jest bo nawet jak się chodzi na około bloku to zadne samochody nei jezdza, ludzi z psami tez malo chodzi. Albo można [/quote] gdzie, na białostoczku duzo ludzi ma psy i ciagle chodza z psami po osiedlu :diabloti: w strone garazy... hym, czy to nie tam gdzie jest troche ląki i tory? :cool3: Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 ekhm .. moje dwa posty na poprzedniej stronie. :roll: dziewczyny, mamy inaczej godziny na kompie ustawione, chyba temu hopają ciągle. Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Vini, u ciebie chyba szybciej chodzi niż u mnie, bo pisze ze napisalas posta o 16.08 a u mnie teraz jest 16.06 ;p ja pojde jak bd na białostoczku :cool3: jak sie uda to moze jeszcze w tym tygodniu, a jak nie to moze za tydzien ? :eviltong: Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ja mam na 15.55 ustawiony xD Dobra, to ktora odwazna i pierwsza pojdzie z nami na spacerek? XxD Quote
MakeBelieve Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Ludzie xD Feigned ostatniego swojego posta napisałaś o 16.17? Bo u mnie właśnie jest taka godzina xD Dobra, spoko to daj znać na PW czy jak, to sie jakos zmówimy :] Quote
Feigned Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 noo, u ciebie szybciej zegar chodzi, jak piszesz posta to muszę poczekać aż u mnie też taka sama godz. będzie i wtedy mogę odp :diabloti: no spoko, jak cos to bd pisać :eviltong: Quote
plinka Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Vini.']Plinka na forum schroniska moze jestes? xD [/quote] Jestem, zaglądam tam od czasu do czasu ;) Quote
MakeBelieve Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Jaki nick? :cool3: Jakoś ucichło tam ostatnio :shake: Quote
Recommended Posts