Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Feigned, plany sie lekko zmieniły, stwierdziłam, że w miesiąc nie zdołam wsszystkiego uczynić, więc kiedy jbc. mogłybyśmy, przepraszam, moglibyśmy sie spotkac ? Akodirka też do mnie pisała, wiec byc moze i z nią na spacerek sie kiedy przejdziemy, bo chodzi mi o to, żeby nie spotykac sie z dwoma psami naraz czy iloma, ale np raz z jednym psem raz z drugim :]

Posted

Vini, możemy sie przejsc kiedys ;) tylko ja nie wiem czy bd mogla w najblizszym czasie jechac z Axelem do miasta, chyba dopiero jak bede na białostoczku. Może za tydzien albo za dwa w weekend tam pojade to sie odezwe wtedy ok ? :eviltong:

Posted

Ze strony schroniska:
[QUOTE]Od około dwóch lat w naszym mieście obowiązuje /Uchwałą Rady Miejskiej/ trwałe oznakowanie psów. Może to być zarówno tatuaż jak i mikroprocesor (czip)
Do tej pory było to jednak prawo nieegzekwowane. Od kilku dni Straż Miejska została zaopatrzona w czytniki do sprawdzania czy nasze pieski są zaczipowane. Koszt takiego zaczipowania jest różny. Najtaniej zgodziły sie to robić lecznice weterynaryjne, które podpisały z umowę ze Schroniskiem dla Zwierząt:

- Przychodnia Weterynaryjna "Canwet"
ul. Zwycięs26b tel 0856511542

- Przychodnia Weterynaryjna ul. Wesoła 18 tel. 0857423800

- Przychodnia Weterynaryjna "Białostoczek Wet"
ul. Białostoczek 13a tel 0856515014

- Przychodnia Weterynaryjna "PSIKOT"
ul. Chrobrego 10a tel 0668909099

- Przychodnia Weterynaryjna
ul. Antoniuk Fabryczny 33 tel. 0856540165

W tych lecznicach zaczipowanie naszego pupila kosztuje 30 zl [/QUOTE]

Posted

Niedawno w Zwierzaku na Piasta widziałam karteczke, na ktorej było napisane, że czipują zwierzaki.

Vini, jeśli zgubi Ci sie pies, a ktos go znajdzie i pojdzie z nim do weta, albo jak zostanie odwieziony do schronu to powinni sprawdzic, czy pies ma czip.

Posted

Vini, to takie jakby obrzeża bialostoczka :cool3: fajnie tam jest bo nawet jak się chodzi na około bloku to zadne samochody nei jezdza, ludzi z psami tez malo chodzi.
Albo można iść z w stronę garaży, tam też można pochodzić :eviltong:

oo czyli u mojego weta też za 30 zł można.
moi rodzice nie są do tego przekonani, mimo, że naszą znajomą ostatnio złapali i musiała zaczipować i chyba karę zapłacić. mówią, że u nas na wiosce (:evil_lol:) i tak nikt nie sprawdza. :eviltong:

Posted

Przynajmniej mandatu nie dostaniesz :diabloti: za brak czipa, to jest obowiązkowe.

A ciebie nie odnajdą i tak, nawet jeśli będą czytniki, dopóki nie dodasz psa do ogólnopolskiej bazy danych ;) koszt- kolejne 30 zł. Samo zaczipowanie tak naprawdę chyba nic nie daje, no tylko tyle, że kary unikniesz.. Weci raczej nie prowadzą baz, czy się mylę? Jest w końcu ta ewidencja czy nie ma?

Posted

[quote name='Feigned']Vini, to takie jakby obrzeża bialostoczka :cool3: fajnie tam jest bo nawet jak się chodzi na około bloku to zadne samochody nei jezdza, ludzi z psami tez malo chodzi.
Albo można [/quote]

gdzie, na białostoczku duzo ludzi ma psy i ciagle chodza z psami po osiedlu :diabloti:
w strone garazy... hym, czy to nie tam gdzie jest troche ląki i tory? :cool3:

Posted

Vini, u ciebie chyba szybciej chodzi niż u mnie, bo pisze ze napisalas posta o 16.08 a u mnie teraz jest 16.06 ;p

ja pojde jak bd na białostoczku :cool3:
jak sie uda to moze jeszcze w tym tygodniu, a jak nie to moze za tydzien ? :eviltong:

Posted

noo, u ciebie szybciej zegar chodzi, jak piszesz posta to muszę poczekać aż u mnie też taka sama godz. będzie i wtedy mogę odp :diabloti:

no spoko, jak cos to bd pisać :eviltong: