Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może jeszcze to pomoże dojaśnić sytuację MILI

[quote name='zuzlikowa']Nie kochana...Robin(wymyśliłam to imię i płeć,bo nic więcej o psie nie wiedzieliśmy...z lasu...w nocy) to benio,który błąkał się w lesie pod Radomskiem i w nocy przychodził do ludzi na okoliczną stację benzynową...mosii próbowała ponad trzy tygodnie temu złapać go...wyczekiwała nocami na stacji,ale psiak się nie pokazał!
Wiedzieliśmy o nim od znajomego mosii,który natknął się na psa wracając z pracy i rozmawiał z pracownikami tej stacji.
Od tego czasu psiak był szukany po okolicy...na stacji podany nr telefonu i obietnica,że jak się zjawi to go złapią i dadzą znać natychmiast mosii.Na początku poszukiwań psiak się raz pokazał,ale chyba zauważył coś i się wystraszył i uciekł...Od tego czasu nie pojawił się na stacji ani razu.

No i teraz ta informacja o tej suni w przytulisku...niby wszystko by się zgadzało- odłowiona ok.3 tygodnie,w lesie,w pobliżu tej stacji,wieczorem,lgnie do ludzi),ale bezpośredniego potwierdzenia nie mamy,bo ludzie ze stacji też jednoznacznie nie potwierdzili widząc zdjęcie suni w telefonie.[/quote]

A to wczorajsze informacje o ustaleniach mosii...

[quote name='zuzlikowa']Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco:
Dziewczyna, o której wspomniałam może zabrać Mili nawet jutro!
Mosii znalazła miejsce w hoteliku gdzieś w swojej okolicy(winni byli jej przysługę:lol:) za 20zł na dobę!Trzeba szybko szukać jej domu,bo koszta będą za duże! Więc wstępnie umówiła też weterynarza na sterylkę dziewczyny!Byłaby najszybciej jak można!Niestety nie wiem nic o kosztach sterylki...umknęły mi:oops:

Co o tym myślicie?...Ja mogłabym już zrobić allegro małej i kilka ogłoszeń...ale czy podołamy kosztom?[/quote]

Allegro już jest zrobione...teraz zrobię ogłoszenia,które umiem!Wypiszę je w pierwszym poście!
[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=669002815"]Bernardyn MILI_Szuka Domu! Historia psa z lasu! (669002815) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]
[B]
Pomóżcie zrobić Cafeanimala i inne ogłoszenia![/B]:oops:

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Bazarek na koszty utrzymania i sterylki MILI.[/B]..innych potrzeb jeszcze nie znamy i oby ich nie było!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/playstation2-slownik-swiadectwo_skora-torebka-paski_dla-mili-z-lasu-28-09-a-140490/#post12494629[/URL]

[B]Zapraszam serdecznie!
Pomóżmy Mili...:oops:...nie znajdziesz nic dla siebie, pomóż podnosząc bazarek.[/B]

Posted

Poprawiłam i uaktualniłam pierwszy post...zobaczcie,czy jest wszystko. Może macie jakieś sugestie?

...czekam na informacje od mosii.Sunia ma być u niej ok.13-ej.To już...więc może???
...po 12,30 jeszcze jej nie było,ale ma potwierdzenie,że Ulka już jest po sunię.Nie przewidywała problemów z zabraniem dziewczyny!

Posted

[quote name='ulvhedinn']Czekamy!!!

Słuchajcie, sorki, że tak wtrącam- chyba warto by wybrać moda dla podforum benków, co? Kto chętny? Zuzlikowa? Anetta? :cool3:[/quote]
To jest myśl :evil_lol: która ma w sobie tyle ...chęci władzy?:razz:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Czekamy!!!

Słuchajcie, sorki, że tak wtrącam- chyba warto by wybrać moda dla podforum benków, co? Kto chętny?[B] Zuzlikowa? Anetta? [/B]:cool3:[/quote]

hihihi...zgredzik zuzlikowa modem!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zrobiłyście mi przyjemność,że o mnie pomyślałyście,ale...zgredek ma już mniej podzielną uwagę i chyba [B]za bardzo ciągnie mnie w stronę zebrania masy ludzi do pomocy benkom i zorganizowania jej logicznie i efektywnie![/B]
Dziękuję bardzo!:lol:
[B]Macie rację...trzeba wybrać swojego moda!BENIKOWEGO!!!
[/B]I propozycja złożona Cioteczce A wydaje mi się absolutnie sensowna i wskazana![B]Nie ma ci nikogo,aż tak umiejącego poradzić sobie z ogarnięciem wszystkich benkowych wątków!:loveu:[/B]

Posted

[quote name='mosii']Suńka juz w drodze do mnie,
dzis zostaje u mnie, nie dam rady do jednego weta z dwoma bernardynami dojechac;)[/quote]

[B]To ja za jakiś czas zadzwonię...ok?[/B] Nie zdzierżę i zadzwonię!!!!! I zaraz napiszę!!! Oj niech wiem już co z tym berbeciem!!!!:oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Soema']To jest myśl :evil_lol: która ma w sobie tyle ...chęci władzy?:razz:[/quote]

No,zaraz władzy...trza pilnować porządku,ogarnąć wszystko,nie szaleć,warzyć spokojnie kiedy wkroczyć i ostudzić sytuację...sprawdzić,czy z mony ok?...no,ma to taki posmak,ale mądrego moda na wątkach prawie nie widać,a pojawia się kiedy trzeba...kiedy dobra psich misiaków trzeba pilnować...no i wychodzi kto??? [B]Cioteczka A:lol:[/B]

[B]Warto na wątku beników ten temat poruszyć!I może tam go kontynuować,bo wart poparcia![/B]:lol:

Posted

ciąg dalszy tajemniczych zdjec Mili
jako ze dziewczyna swiezo po sterylce, podsypia sobie jeszcze ;)

część kołtunów wycieta, bo sunia bardzo jest zaniedbana

[URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie097c.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8295/zdjcie097c.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie098c.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/6789/zdjcie098c.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie099e.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8906/zdjcie099e.jpg[/IMG][/URL]

więcej zdjec jak sie dziewczyna obudzi ale powiem wam jedno- jest PRZESLICZNA :)

Posted

:scared::iloveyou::iloveyou::laugh2_2::laugh2_2::ylsuper:wiecie cioteczki cooo? [COLOR=DarkOrchid][SIZE=4]jestescieeee poprostu odlotoweeeeee debesciakiiiiii :multi::multi:nastepna bidunia uratowana juhuuuuu:loveu:[COLOR=Magenta]dziekiiiii cioteczka Mosii toz to Janiol nad Janioly:multi::loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Posted

Dech mi zaparło...jest prześliczna...przesłotka...przemiluchna i prze:cool3:berdyniasta!!!

No i kto będzie miał teraz żal o imię? :cool3:
Ona nie może mieć inaczej na imię[B]-jest przemilasta![/B]:loveu::loveu::loveu:

Ładnie,ładnie...[B]to wiem,czemu mosii nie odbiera telefonów!!!![/B]:mad:
Kontempluje to Stefcia ,to Mili!!!!...też bym chciała:oops:

Posted

ja nie chcieć być mod !!!!!!ja być głąb komputerowy :-(

ciesze sie bardzo ze sunia po sterylce działacie jak ekspresy !!!tak trzymac dalej !!!!!

jestem dopiero teraz .....sorki jestem załamana ...wczoraj odszedł mój hapsiu(mam go w podpisie ) nagle ..nagle ..a ja wciaz nie moge dojśc do siebie ...GŁOWA MI PĘKA .......

Posted

[quote name='ANETTTA']ja nie chcieć być mod !!!!!!ja być głąb komputerowy :-(

ciesze sie bardzo ze sunia po sterylce działacie jak ekspresy !!!tak trzymac dalej !!!!!

jestem dopiero teraz .....sorki jestem załamana ...wczoraj odszedł mój hapsiu(mam go w podpisie ) nagle ..nagle ..a ja wciaz nie moge dojśc do siebie ...GŁOWA MI PĘKA .......[/quote]

[B]Anetko...bardzo mi przykro! Tulę Cię mocno...wiem jak go kochałaś!
Hapusiu...:-(:-(:-( (*)(*)(*)
[/B]

Posted

[quote name='coronaaj']Asior , a jak ma wyjsc 800zl , bo nie kapuje jak ma byc 20zl za dobe, chyba , ze cos pominelam[/QUOTE]
cicho :eviltong: późno było i mi taka suma wyszła jakoś :oops:

strasznie drogo i tak.. nawet jak 600 zł... u Mosii taniej :(

Posted

[quote name='kasia28']Na jakie konto wpłacić pieniądze dla suni?[/quote]

Już przesyłam na pw!
[B]Bardzo proszę każdą wpłatę sygnować w tytule.[COLOR=Red].[/COLOR][COLOR=Red]dla MILI [COLOR=Black]lub[/COLOR] [/COLOR][COLOR=Red]BERNARDYN Mili[/COLOR][/B].

Cioteczki,jeśli bedziecie chciały wspomóc Mili...dajcie znać-wyślę nr konta na pw!
Pieniążki zbierane będą na moje konto.
[B]Rozliczenie w postach 1 lub 2![/B]

Posted

Najnowsze informacje o Mili...po rozmowie z mosii!
Mili jest stosunkowo drobnym bernardynem o pięknej...kożuchowatej sierści.
Pięknie zbudowana i bez najmniejszych oznak dysplazji!Stawy zdrowe,leciutki przodozgryz...co daje przeuroczy wygląd pycha!:lol: Wiek ustalany na podstawie stanu ząbków na max.2 lata.

Stan po zabraniu z przytuliska.
Na życzenie Ulki:crazyeye:...[B]Mili została zaszczepiona (wścieklizna,choroby zakaźne),została zaczipowana i wysterylizowana!!![/B]...jak ona to zrobiła nie wiem!Kapelusz z głowy!
Mili nie jest straszliwie wychudzona,jest chuda,ale nie ma mowy o zagłodzeniu.
Niestety,tuż przed zabraniem Mili ze schroniska doszło do ostrej scysji z inną dużą suczką i Mili ma pysk poraniony.
Sierść Mili była w strasznym stanie,sfilcowana,zakołtuniona,absolutnie nie nadawała się do wyczesania...mosii wczoraj wycięła całą reklamówkę kołtunów.Został jeszcze ogon,który będzie trzeba...zgolić!Jeden sfilcowany kołtun!!!
Rana posterylkowa goi się bardzo ładnie- nie ma żadnych obrzęków,zaognień...sunia jest jeszcze nieco otumaniona i w zasadzie cały czas śpi!Nie próbuje wylizywać rany.
Na dzień dzisiejszy mosii ma możliwość pozostawić u siebie Mili,więc sunia pozostanie u niej!Koszty utrzymania Mili spadają nam do 400zł miesięcznie!!!
Potrzeby Mili,to gł. opłacenie hoteliku u Mosii,no i odrobaczenie(ale to za jakiś czas!!!,choć mosii już dziś kupi jej tabletki będąc u weta z Bazylem) i oczywiście bezpośrednia opieka!!!

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...każde zdanie mosii kończy:[B] żebyś Ty ją widziała!Ona taka śliczna!!!...będą fotki dziewczyny,jak się uda,już dziś!!![/B]
Niestety burze,które przeszły nocą i u mosii narobiły trochę problemów, i musimy mieć dziś cierpliwość...bez prądu i kompy nie chodzą!

Ludzie,ja chyba znowu nie wytrzymam!:shake:
...no i masz...jak kto za młodu nie naumiał się prowadzić samochodu,bo mu tak było wygodnie,to teraz musi cierpieć!!! Młodzieży,ucz się czego się tylko da!!! Nie bedziecie mieli problemów w...ciut starszejszym wieku:cool3:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Mosii... na ile lat wyceniasz suczynkę? I... możesz sprawdzić jaka ona jest do kotów...?[/quote]

Wg oceny mosii...2 lata!
Miej cierpliwość...mosii odpowie jak dojdzie do kompa!Jeśli nie da rady-zapytam sama!;)

[B]Ulv...a sunia drobna jest i do zakochania!Mosii się już kocha,ja też...kto jeszcze??? Śliczne to psisko!
[/B]