zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Może jeszcze to pomoże dojaśnić sytuację MILI [quote name='zuzlikowa']Nie kochana...Robin(wymyśliłam to imię i płeć,bo nic więcej o psie nie wiedzieliśmy...z lasu...w nocy) to benio,który błąkał się w lesie pod Radomskiem i w nocy przychodził do ludzi na okoliczną stację benzynową...mosii próbowała ponad trzy tygodnie temu złapać go...wyczekiwała nocami na stacji,ale psiak się nie pokazał! Wiedzieliśmy o nim od znajomego mosii,który natknął się na psa wracając z pracy i rozmawiał z pracownikami tej stacji. Od tego czasu psiak był szukany po okolicy...na stacji podany nr telefonu i obietnica,że jak się zjawi to go złapią i dadzą znać natychmiast mosii.Na początku poszukiwań psiak się raz pokazał,ale chyba zauważył coś i się wystraszył i uciekł...Od tego czasu nie pojawił się na stacji ani razu. No i teraz ta informacja o tej suni w przytulisku...niby wszystko by się zgadzało- odłowiona ok.3 tygodnie,w lesie,w pobliżu tej stacji,wieczorem,lgnie do ludzi),ale bezpośredniego potwierdzenia nie mamy,bo ludzie ze stacji też jednoznacznie nie potwierdzili widząc zdjęcie suni w telefonie.[/quote] A to wczorajsze informacje o ustaleniach mosii... [quote name='zuzlikowa']Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco: Dziewczyna, o której wspomniałam może zabrać Mili nawet jutro! Mosii znalazła miejsce w hoteliku gdzieś w swojej okolicy(winni byli jej przysługę:lol:) za 20zł na dobę!Trzeba szybko szukać jej domu,bo koszta będą za duże! Więc wstępnie umówiła też weterynarza na sterylkę dziewczyny!Byłaby najszybciej jak można!Niestety nie wiem nic o kosztach sterylki...umknęły mi:oops: Co o tym myślicie?...Ja mogłabym już zrobić allegro małej i kilka ogłoszeń...ale czy podołamy kosztom?[/quote] Allegro już jest zrobione...teraz zrobię ogłoszenia,które umiem!Wypiszę je w pierwszym poście! [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=669002815"]Bernardyn MILI_Szuka Domu! Historia psa z lasu! (669002815) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] [B] Pomóżcie zrobić Cafeanimala i inne ogłoszenia![/B]:oops: Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [B]Bazarek na koszty utrzymania i sterylki MILI.[/B]..innych potrzeb jeszcze nie znamy i oby ich nie było! [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/playstation2-slownik-swiadectwo_skora-torebka-paski_dla-mili-z-lasu-28-09-a-140490/#post12494629[/URL] [B]Zapraszam serdecznie! Pomóżmy Mili...:oops:...nie znajdziesz nic dla siebie, pomóż podnosząc bazarek.[/B] Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Poprawiłam i uaktualniłam pierwszy post...zobaczcie,czy jest wszystko. Może macie jakieś sugestie? ...czekam na informacje od mosii.Sunia ma być u niej ok.13-ej.To już...więc może??? ...po 12,30 jeszcze jej nie było,ale ma potwierdzenie,że Ulka już jest po sunię.Nie przewidywała problemów z zabraniem dziewczyny! Quote
Soema Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='ulvhedinn']Czekamy!!! Słuchajcie, sorki, że tak wtrącam- chyba warto by wybrać moda dla podforum benków, co? Kto chętny? Zuzlikowa? Anetta? :cool3:[/quote] To jest myśl :evil_lol: która ma w sobie tyle ...chęci władzy?:razz: Quote
ulvhedinn Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czekamy!!! Słuchajcie, sorki, że tak wtrącam- chyba warto by wybrać moda dla podforum benków, co? Kto chętny? Zuzlikowa? Anetta? :cool3: Quote
mosii Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Suńka juz w drodze do mnie, dzis zostaje u mnie, nie dam rady do jednego weta z dwoma bernardynami dojechac;) Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='ulvhedinn']Czekamy!!! Słuchajcie, sorki, że tak wtrącam- chyba warto by wybrać moda dla podforum benków, co? Kto chętny?[B] Zuzlikowa? Anetta? [/B]:cool3:[/quote] hihihi...zgredzik zuzlikowa modem!!!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zrobiłyście mi przyjemność,że o mnie pomyślałyście,ale...zgredek ma już mniej podzielną uwagę i chyba [B]za bardzo ciągnie mnie w stronę zebrania masy ludzi do pomocy benkom i zorganizowania jej logicznie i efektywnie![/B] Dziękuję bardzo!:lol: [B]Macie rację...trzeba wybrać swojego moda!BENIKOWEGO!!! [/B]I propozycja złożona Cioteczce A wydaje mi się absolutnie sensowna i wskazana![B]Nie ma ci nikogo,aż tak umiejącego poradzić sobie z ogarnięciem wszystkich benkowych wątków!:loveu:[/B] Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='mosii']Suńka juz w drodze do mnie, dzis zostaje u mnie, nie dam rady do jednego weta z dwoma bernardynami dojechac;)[/quote] [B]To ja za jakiś czas zadzwonię...ok?[/B] Nie zdzierżę i zadzwonię!!!!! I zaraz napiszę!!! Oj niech wiem już co z tym berbeciem!!!!:oops::oops::oops: Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='Soema']To jest myśl :evil_lol: która ma w sobie tyle ...chęci władzy?:razz:[/quote] No,zaraz władzy...trza pilnować porządku,ogarnąć wszystko,nie szaleć,warzyć spokojnie kiedy wkroczyć i ostudzić sytuację...sprawdzić,czy z mony ok?...no,ma to taki posmak,ale mądrego moda na wątkach prawie nie widać,a pojawia się kiedy trzeba...kiedy dobra psich misiaków trzeba pilnować...no i wychodzi kto??? [B]Cioteczka A:lol:[/B] [B]Warto na wątku beników ten temat poruszyć!I może tam go kontynuować,bo wart poparcia![/B]:lol: Quote
Paulina_mickey Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Jak dla mnie może być :evil_lol: Tylko czy cioteczka się zgodzi? :diabloti: Quote
mosii Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ciąg dalszy tajemniczych zdjec Mili jako ze dziewczyna swiezo po sterylce, podsypia sobie jeszcze ;) część kołtunów wycieta, bo sunia bardzo jest zaniedbana [URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie097c.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8295/zdjcie097c.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie098c.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/6789/zdjcie098c.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img3.imageshack.us/i/zdjcie099e.jpg/"][IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8906/zdjcie099e.jpg[/IMG][/URL] więcej zdjec jak sie dziewczyna obudzi ale powiem wam jedno- jest PRZESLICZNA :) Quote
Nadziejka Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 :scared::iloveyou::iloveyou::laugh2_2::laugh2_2::ylsuper:wiecie cioteczki cooo? [COLOR=DarkOrchid][SIZE=4]jestescieeee poprostu odlotoweeeeee debesciakiiiiii :multi::multi:nastepna bidunia uratowana juhuuuuu:loveu:[COLOR=Magenta]dziekiiiii cioteczka Mosii toz to Janiol nad Janioly:multi::loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/COLOR] Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Dech mi zaparło...jest prześliczna...przesłotka...przemiluchna i prze:cool3:berdyniasta!!! No i kto będzie miał teraz żal o imię? :cool3: Ona nie może mieć inaczej na imię[B]-jest przemilasta![/B]:loveu::loveu::loveu: Ładnie,ładnie...[B]to wiem,czemu mosii nie odbiera telefonów!!!![/B]:mad: Kontempluje to Stefcia ,to Mili!!!!...też bym chciała:oops: Quote
ANETTTA Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ja nie chcieć być mod !!!!!!ja być głąb komputerowy :-( ciesze sie bardzo ze sunia po sterylce działacie jak ekspresy !!!tak trzymac dalej !!!!! jestem dopiero teraz .....sorki jestem załamana ...wczoraj odszedł mój hapsiu(mam go w podpisie ) nagle ..nagle ..a ja wciaz nie moge dojśc do siebie ...GŁOWA MI PĘKA ....... Quote
Soema Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czytałam...(*) bardzo mi przykro, to niezbyt szczęśliwy rok...:-( Piękna ta sunia :) Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='ANETTTA']ja nie chcieć być mod !!!!!!ja być głąb komputerowy :-( ciesze sie bardzo ze sunia po sterylce działacie jak ekspresy !!!tak trzymac dalej !!!!! jestem dopiero teraz .....sorki jestem załamana ...wczoraj odszedł mój hapsiu(mam go w podpisie ) nagle ..nagle ..a ja wciaz nie moge dojśc do siebie ...GŁOWA MI PĘKA .......[/quote] [B]Anetko...bardzo mi przykro! Tulę Cię mocno...wiem jak go kochałaś! Hapusiu...:-(:-(:-( (*)(*)(*) [/B] Quote
Asior Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='coronaaj']Asior , a jak ma wyjsc 800zl , bo nie kapuje jak ma byc 20zl za dobe, chyba , ze cos pominelam[/QUOTE] cicho :eviltong: późno było i mi taka suma wyszła jakoś :oops: strasznie drogo i tak.. nawet jak 600 zł... u Mosii taniej :( Quote
ulvhedinn Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Anetko :glaszcze: A Mila.... no... Mila.... aaaaaaaaa :placz: Quote
zuzlikowa Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 [quote name='kasia28']Na jakie konto wpłacić pieniądze dla suni?[/quote] Już przesyłam na pw! [B]Bardzo proszę każdą wpłatę sygnować w tytule.[COLOR=Red].[/COLOR][COLOR=Red]dla MILI [COLOR=Black]lub[/COLOR] [/COLOR][COLOR=Red]BERNARDYN Mili[/COLOR][/B]. Cioteczki,jeśli bedziecie chciały wspomóc Mili...dajcie znać-wyślę nr konta na pw! Pieniążki zbierane będą na moje konto. [B]Rozliczenie w postach 1 lub 2![/B] Quote
ulvhedinn Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Mosii... na ile lat wyceniasz suczynkę? I... możesz sprawdzić jaka ona jest do kotów...? Quote
zuzlikowa Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Najnowsze informacje o Mili...po rozmowie z mosii! Mili jest stosunkowo drobnym bernardynem o pięknej...kożuchowatej sierści. Pięknie zbudowana i bez najmniejszych oznak dysplazji!Stawy zdrowe,leciutki przodozgryz...co daje przeuroczy wygląd pycha!:lol: Wiek ustalany na podstawie stanu ząbków na max.2 lata. Stan po zabraniu z przytuliska. Na życzenie Ulki:crazyeye:...[B]Mili została zaszczepiona (wścieklizna,choroby zakaźne),została zaczipowana i wysterylizowana!!![/B]...jak ona to zrobiła nie wiem!Kapelusz z głowy! Mili nie jest straszliwie wychudzona,jest chuda,ale nie ma mowy o zagłodzeniu. Niestety,tuż przed zabraniem Mili ze schroniska doszło do ostrej scysji z inną dużą suczką i Mili ma pysk poraniony. Sierść Mili była w strasznym stanie,sfilcowana,zakołtuniona,absolutnie nie nadawała się do wyczesania...mosii wczoraj wycięła całą reklamówkę kołtunów.Został jeszcze ogon,który będzie trzeba...zgolić!Jeden sfilcowany kołtun!!! Rana posterylkowa goi się bardzo ładnie- nie ma żadnych obrzęków,zaognień...sunia jest jeszcze nieco otumaniona i w zasadzie cały czas śpi!Nie próbuje wylizywać rany. Na dzień dzisiejszy mosii ma możliwość pozostawić u siebie Mili,więc sunia pozostanie u niej!Koszty utrzymania Mili spadają nam do 400zł miesięcznie!!! Potrzeby Mili,to gł. opłacenie hoteliku u Mosii,no i odrobaczenie(ale to za jakiś czas!!!,choć mosii już dziś kupi jej tabletki będąc u weta z Bazylem) i oczywiście bezpośrednia opieka!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...każde zdanie mosii kończy:[B] żebyś Ty ją widziała!Ona taka śliczna!!!...będą fotki dziewczyny,jak się uda,już dziś!!![/B] Niestety burze,które przeszły nocą i u mosii narobiły trochę problemów, i musimy mieć dziś cierpliwość...bez prądu i kompy nie chodzą! Ludzie,ja chyba znowu nie wytrzymam!:shake: ...no i masz...jak kto za młodu nie naumiał się prowadzić samochodu,bo mu tak było wygodnie,to teraz musi cierpieć!!! Młodzieży,ucz się czego się tylko da!!! Nie bedziecie mieli problemów w...ciut starszejszym wieku:cool3: Quote
zuzlikowa Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 [quote name='ulvhedinn']Mosii... na ile lat wyceniasz suczynkę? I... możesz sprawdzić jaka ona jest do kotów...?[/quote] Wg oceny mosii...2 lata! Miej cierpliwość...mosii odpowie jak dojdzie do kompa!Jeśli nie da rady-zapytam sama!;) [B]Ulv...a sunia drobna jest i do zakochania!Mosii się już kocha,ja też...kto jeszcze??? Śliczne to psisko! [/B] Quote
Recommended Posts