Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ANETTTA']a ktoś oferowił robinowy DS czy Dt ...gdyby tak to odświeżyc i zabrac te istote z tego schroniska .......do tego DT czy DS :shake::shake::shake::shake:

bo jak piszesz cioteczko dzis jest jutro nie ma !!!![/quote]

Plan z Robinem polegała na zabraniu chłopaka(ale poplątane!:evil_lol:) do mosii!
W międzyczasie pojawił się Kaszmir i zajął ostatni kojec!I nie byłoby problemu bo psiak niezwykle łagodny i kontaktowy,gdyby nie Stefcio!Mila musiałaby być w domu! A nie wyobrażam sobie teraz gdy Stefcio musi leżeć,wpuścić koło niego nowego psiury! Takiej psiury:cool3:...miałybyśmy po leżeniu!

Mosii dziś całe popołudnie wisi na telefonie szukając możliwości jak najszybszego zabrania Mili,bo niestety jest naprawdę źle w tym przytulisku,a już hasło nie wykastrowana i ktoś się interesuje działa przerażająco.Mosii miała już spotkania z psami z tego "psiego schronu" i nie są to dobre doświadczenia!

• Replies 281
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sonikowa']Trzeba szybko zadziałac i ją zabrać, zanim trafi do pseudo... Mili, sliczna jest biedulka. Czy da się ją wyciągnąć? Tzn wydadzą ją?[/quote]

Istnieje duża szansa,że dziewczyna,która jeździ do tego przytuliska(nie wiem czemu ona i jak to robi,ale...tylko ona!) może sunię zabrać z dnia na dzień!Nawet jutro...poniedziałek!
Ale teraz powstaję pytanie gdzie?
Mosii wydzwania do zaprzyjaźnionego hotelu...:oops:

Posted

AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zabiję! Kto wymyślił imie Mila dla bernardynki!!!!!!!!!!! :placz: Chcecie żeby mi się po nocach śniła!!!!!!

....dla niewtajemniczonych- moja ukochana bernardynka miała na imię Mila (Milena)... :placz:

Posted

Ciotki, mnie teraz nie będzie na dogo kilka dni, ale jakiś hotelik, cokolwiek byle ją zabrać zanim zapadnie się pod ziemię!! Musimy zdążyć. Nie mogę teraz nijak pomóc, ale za kilka dni zajrzę... A pieniądze się znajdą, zawsze się znajdują ;-) Sytuacja jest tak wyjątkową, ze względu na zagrożenie, dla suni, że choćby na kredyt ale trzeba ją wyrwać.

Posted

Asiorku,Mili jest gdzieś za Radomskiem,ale nie wiem,w którą stronę i prawdę powiedziawszy wiem jedynie,że Radomsko za Częstochową! Ja analfabeta geograficzny z wyboru!Potrzebuję znajdę na mapie!:oops:...to daleko?

Rozgladajcie się rozglądajcie,mosii też szaleje!Ma tu sporo osób,którym coś tam:cool3:...no i wykorzystuje bez pardonu!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Śmiej się kubusiu,śmiej...:oops:...a mnie znów adrenalina uszami wychodzi!
Ta morda jak Bazyliszka słodka...ten wywalony ozorek...i siedzi to nie wiem pod czym...i też jedna fotka i...nie,to za szybko jak na zgredka ...ciut odsapnąć by się chciało!:oops:[/quote]

zuzliczku nie dziwię się! Ty to masz coś ostatnio same nerwówki... ja dziś taki jeden dzień zaliczyłam i baaardzo wyczerpuje...

Posted

[quote name='kuba123']ale namieszane:mdleje:
zaczaiłyście się na psa( Robina) i dlatego Mili sprzątnęli wam sprzed nosa :evil_lol:
oj dziewczyny, dziewczyny...:roll:[/quote]

Śmiej się kubusiu,śmiej...:oops:...a mnie znów adrenalina uszami wychodzi!
Ta morda jak Bazyliszka słodka...ten wywalony ozorek...i siedzi to nie wiem pod czym...i też jedna fotka i...nie,to za szybko jak na zgredka ...ciut odsapnąć by się chciało!:oops:

Posted

[quote name='ulvhedinn']AAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zabiję! Kto wymyślił imie Mila dla bernardynki!!!!!!!!!!! :placz: [B]Chcecie żeby mi się po nocach śniła!!!!!!
[/B]
..[B]..dla niewtajemniczonych- moja ukochana bernardynka miała na imię Mila [/B](Milena)... :placz:[/quote]

No i to by był słodki sen! Oczywiście, życzę Ci jak najsłodszych snów!

Niestety nawet tego jej tam nie dali!:-(Nie miała imienia...ona się też będzie musiała go nauczyć...niestety Ulv...mnie będziesz gonić,albo chwalić:cool3:
Jednak było to pierwsze,które przyszło mi na myśl...i jedyne!

Mam nadzieję,ze mosii da znać co jej się udało załatwić.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Asiorku,Mili jest gdzieś za Radomskiem,ale nie wiem,w którą stronę i prawdę powiedziawszy wiem jedynie,że Radomsko za Częstochową! Ja analfabeta geograficzny z wyboru!Potrzebuję znajdę na mapie!:oops:...to daleko?

Rozgladajcie się rozglądajcie,mosii też szaleje!Ma tu sporo osób,którym coś tam:cool3:...no i wykorzystuje bez pardonu![/QUOTE]
No juz mam dokladnie namieszane. To mamy nowa suczke bernardynke pod Radomskiem?
Zrozumialam . ze Robin to Stefanek, a Mili to ta co trzeba odlowic (Radomsko)???

Posted

...Radomsko to troche daleko:shake:
ale moze w hoteliku w Uciechowie jest miejsce
wiem ze daleko
ale zawsze bezpiecznie:oops:
sorry
tak na szybko pomyslałam
ale jest Asior to Ona wie o tym miejscu
i jak coś to pewnie polecała:crazyeye:

Posted

[quote name='coronaaj']No juz mam dokladnie namieszane. To mamy nowa suczke bernardynke pod Radomskiem?
Zrozumialam . ze Robin to Stefanek, a Mili to ta co trzeba odlowic (Radomsko)???[/QUOTE]

coronaaj
Stefan to Stefan- ten po operacji
a Robin to ten którego dziewczyny miały odłowić w lesie , ale okazał się Mili , którą zresztą odłowiło przytulisko

Posted

[quote name='kuba123']coronaaj
Stefan to Stefan- ten po operacji
a Robin to ten którego dziewczyny miały odłowić w lesie , ale okazał się Mili , którą zresztą odłowiło przytulisko[/quote]

Robin_bernardyn z lasu okazał się dziewczyną i został Mili(czemu nie Marion -też była z lasu?)

A Stefan na początku miał na imię Ślimak(na allegro dalej jest Ślimak) to może się Coronaaj mylic.

Jest już jakieś bezpieczne miejsce dla Mili?

Posted

[quote name='coronaaj']No juz mam dokladnie namieszane. To mamy nowa suczke bernardynke pod Radomskiem?
Zrozumialam . ze Robin to Stefanek, a Mili to ta co trzeba odlowic (Radomsko)???[/quote]

Nie kochana...Robin(wymyśliłam to imię i płeć,bo nic więcej o psie nie wiedzieliśmy...z lasu...w nocy) to benio,który błąkał się w lesie pod Radomskiem i w nocy przychodził do ludzi na okoliczną stację benzynową...mosii próbowała ponad trzy tygodnie temu złapać go...wyczekiwała nocami na stacji,ale psiak się nie pokazał!
Wiedzieliśmy o nim od znajomego mosii,który natknął się na psa wracając z pracy i rozmawiał z pracownikami tej stacji.
Od tego czasu psiak był szukany po okolicy...na stacji podany nr telefonu i obietnica,że jak się zjawi to go złapią i dadzą znać natychmiast mosii.Na początku poszukiwań psiak się raz pokazał,ale chyba zauważył coś i się wystraszył i uciekł...Od tego czasu nie pojawił się na stacji ani razu.

No i teraz ta informacja o tej suni w przytulisku...niby wszystko by się zgadzało- odłowiona ok.3 tygodnie,w lesie,w pobliżu tej stacji,wieczorem,lgnie do ludzi),ale bezpośredniego potwierdzenia nie mamy,bo ludzie ze stacji też jednoznacznie nie potwierdzili widząc zdjęcie suni w telefonie.

Posted

Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda następująco:
Dziewczyna, o której wspomniałam może zabrać Mili nawet jutro!
Mosii znalazła miejsce w hoteliku gdzieś w swojej okolicy(winni byli jej przysługę:lol:) za 20zł na dobę!Trzeba szybko szukać jej domu,bo koszta będą za duże! Więc wstępnie umówiła też weterynarza na sterylkę dziewczyny!Byłaby najszybciej jak można!Niestety nie wiem nic o kosztach sterylki...umknęły mi:oops:

Co o tym myślicie?...Ja mogłabym już zrobić allegro małej i kilka ogłoszeń...ale czy podołamy kosztom?