togaa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Byłam dzisiaj w schronisku w Bielsku-Białej i dostrzegłam tam slicznego, białego szpica. Niestety, plci nie pamietam... Od pracownicy dowiedziałam sie że przywieziony z Olkusza. On jak i dwa inne śliczne "szkuciaki"... Prawdopodobnie bielski schron ma umowę z Olkuszem stąd w Bielsku te psiaki... Ciekawe , czy włascicielowi zagubionego w Olkuszu psa przyszłoby do głowy by szukac go w Bielsku ??? Quote
togaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Podniosę, bo piesek śliczny i dość zadbany....Musiał mieć dom.! Quote
ASICAiBREGO Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A zdjęcia jakies są? Mogła bym puścić info dalej, na zaprzegówkę, bezdomne szpice itp A jaki to szpic? mały? sredni? duży? (jest też jakiś włoski, na odmianach szpiców sie za bardzo nie znam) no jest też opcja że to może być samojed, albo biały husky.... Jak wygladał? no najlepiej jak by były te fotki. Pozdrawiam!! Quote
togaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Mały ,biały... Nie samoyed. I nie malutki jak pomeranian, Ze zdjęciem może być problem.Nie życzą sobie, Ale spróbuje... Włoskiej wersji szpiców nie ma...;) Może mialas na myśli charcika ? Bede wdzieczna za ogłoszenia! Szpice,to wyjatkowe stworki!!!.To straszne że takie cudo siedzi w schronie... Quote
ASICAiBREGO Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 No ja na samych szpicach się nie znam za bardzo, tak jak już wspominałam, mam coprawda psa z grópy szpiców i pierwotnych - huskiego, dlatego też jestem zaznajomiona z psami północy głównie, a nie całą grupą szpiców Dostałam małe sprostowanie na zaprzegowych odnośnie tego białaska i jego miejsca pobytu: "to nie tak... pies jesli znalazł sie w BB nie został znaleziony w Olkuszu... schron w Olkuszu jest teraz wykorzystywany jako baza przerzutowa ... właściciel zajmuje się procederem hycla..zwozi psy z ololicznych gmin i rozwozi do BB, Jastrzębia i Raciborza... psy z Olkusza pozostają w Olkuszu... z okolicnych gmin trafiają na dzień-dwa do Olkusza a potem do innych schronów...i konia z rzędem temu kto będzie wiedział gdzie wyłapany jest pies nikłe szanse ... a BB to marny schron..." Quote
kingula Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ogloszenie co prawda stare, ale kto wie... 30 grudnia zaginął mój kochany psiak i od tamtej pory nie ma śladu, ani tropu co mogło się z nim stać. Podejrzewam kradzież. Jest to pies rzadkiej rasy, okazały i przyciągający wzrok. Tak więc jeżeli ktokolwiek widział psa, który nagle pojawił się w okolicy lub cokolwiek innego mogącego pomóc mi wpaść na trop pupila prosiłabym o kontakt 888-594-686. Opis psa: Rasa: szpic niemiecki Jest to średniej wielkości pies, biały, puszysty z czarnym noskiem i stojącymi uszami. Posiada żywe usposobienie i bardzo przyjaźnie nastawiony do ludzi- pieszczoch. Bardzo za nim tęskni cała rodzina. Dla znalazcy przewidziana nagroda! Kontakt: Kasia Ozorowska Poznań- Wysogotowo Wielkopolska Telefon 1: 888 594 686 tu zdjecie psiaka http://www.dogomania.pl/forum/f39/szpice-w-potrzebie-1895/index168.html#post11712773 Quote
missieek Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 skoro przyjechal z olkusza TO MOZE BYC Z KAZDEGO MIEJSCA W MALOPOLSCE schron z olkusza zbiera psy z calej malopolski a potem wywozi m.in. do bielska Quote
kingula Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 togaa napisał(a):Mały ,biały... Nie samoyed. I nie malutki jak pomeranian, Ze zdjęciem może być problem.Nie życzą sobie, Ale spróbuje... Włoskiej wersji szpiców nie ma...;) Może mialas na myśli charcika ? Bede wdzieczna za ogłoszenia! Szpice,to wyjatkowe stworki!!!.To straszne że takie cudo siedzi w schronie... sa wloskie szpice- volpino italiano, ale w Polsce chyba nie ma zadnego psa tej rasy... Quote
kingula Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Czy jest szansa na zdjecie tego psiaka z Olkusza? Quote
togaa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Masz rację.... Zapomniałam że Volpino to włoski szpic...zwracam honor ! ;) Spróbuje zrobic zdjęcie w przyszłym tygodniu.... Quote
kingula Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 togaa widzialas zdjecie psiaka z ogloszenie,ktore wkleilam? Nawiazalam wczoraj kontakt z wlascicielka tego zaginionego szpica, nadal sie nie znalazl. Przeslalam Pani mailem linka to tego tematu. Napewno zdjecie tej bidy z Olkusza wyjasniloby sprawe, ale moze Ty poznasz czy to ten sam psiak? Quote
togaa Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Ten w schronie jest psem tego typu. Nawiązałam mailowy kontakt z ta pania o której piszesz. Co do podobieństwa, to dla mnie białasy wszystkie sa identyczne... Podesłałam też tej pani link do wątku pogryzionego szpica który znalazł juz nowy dom.Ale to nie byl ten jej zaginiony... Tak,czy owak. Bez mojego zdjecia sie nie obejdzie i postaram sie je zrobic. Quote
wellington Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 kingula napisał(a):sa wloskie szpice- volpino italiano, ale w Polsce chyba nie ma zadnego psa tej rasy... Owszem, jest ! W Krakowie ! Stanelam jak slup soli jak go zobaczylam wychodzacego z gabinetu mojego weta. I z wrazenia nie zapytalam weta o wiecej szczegolow - ale zrobie to jeszcze :lol: Quote
wellington Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 togaa napisał(a): Co do podobieństwa, to dla mnie białasy wszystkie sa identyczne... Basiu, no co Ty :-o ! Kto jak kto, ale Ty nie odroznisz jednego bialego od drugiego :lol: ? Ale wlasciwie to ja chinczykow tez nie potrafie odroznic :oops: Ten szpic na zdjeciu kinguli wydaje mi sie jakis taki, hm, goly. Czy zostal moze tak ostrzyzony ? Quote
kingula Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 ten psiak jest bez rodowodu, wiec i owlosienie moze byc nieco inne niz wzorzec nakazuje. A inna sprawa, ze psiak moze byc w okresie linienia :) Quote
wellington Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 kingula napisał(a):ten psiak jest bez rodowodu, wiec i owlosienie moze byc nieco inne niz wzorzec nakazuje. A inna sprawa, ze psiak moze byc w okresie linienia :) Jaki by nie byl - jest przeprzeslodki ! Quote
wellington Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Togaa, udalo sie moze zrobic fotke temu szpiczastemu z Olkusza ? Quote
togaa Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Będę w schronie jutro przed południem. Zobaczymy czy jest tam jeszcze..? Quote
wellington Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 togaa napisał(a):Będę w schronie jutro przed południem. Zobaczymy czy jest tam jeszcze..? Nawet nie strasz :mad: Quote
togaa Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Szpic, a właściwie szpicula poszła do adopcji. Wiem to od wolontariuszek z którymi tam rozmawiałam. 12-14 letnie dziewczynki i chyba jedyne wiarygodne tam osoby... Do schronu pojechałam ze starszą pania której suczka parę dni wcześniej tam sie znalazła... Pani, choc wiekowa pare dni temu wybrała sie sama po odbiór sunieczki, ale przyjechała po godzinach urzędowania .Pracownik pokazał jej tylko psa a wydać nie mógł z uwagi na formalności,opłate itp... Gdy przyjechałysmy wczoraj...sunieczki juz nie było. Pani biurowa powiedziała że została uspiona bo była rzekomo "w złym stanie", druga pani opiekujaca sie bezposrednio psami powiedziała że piesek "sam zdechł"... bez komentarza.... Prosze o zamknięcie wątku Quote
wellington Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='togaa']Szpic, a właściwie szpicula poszła do adopcji Dokad - nie dowiemy sie. Ochrona danych czy co ? 'Schronisko' nie robi kontroli po-adopcyjnych, rozumiem, tylko wydaje jak leci to co jeszcze samo nie 'zdechło'. Wiem to od wolontariuszek z którymi tam rozmawiałam.12-14 letnie dziewczynki i chyba jedyne wiarygodne tam osoby...Myslalam ze tam w ogole nie ma wolontariatu, a okazuje sie ze jest. Wylacznie w bardzo mlodym wieku :roll:, wlasciwie dzieci..... Togaa, a ten szpic poznanski, to byl pies czy sunia ? Quote
Recommended Posts