Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']to jest nic.. pomyślcie sobie, jak by to było, że całą ciążę macie mieć jedno dziecko a przy porodzie się okazuje,z ę są dwa.. Koleżanka mi opowiadała, że jej kupela tak miała...
I ona sama miała taką schizę, ze jak była w ciąży i robiła usg, to dopytywała kilkakrotnie lekarza, czy na pewno jest jedno, a lekarz jej na to, że na pewno, bo widzi tylko jeden płód... no chyba, że drugie się schowało za kręgosłupem :D[/QUOTE]
no to niezłe jaja:diabloti:
ja to bym chyba nie była zadowolona jakby mi w trakcie porodu okazało sie że są dwa...przytłoczyłoby mnie to...w znaczeniu czasu, zajęcia się dwójką itd ja miałam w pewnym momencie w ciązy wrażenie że mam dwójkę i pytałam gina...powtarzał mi to samo, żeon widzi jeden płód no chyba że się za kręgosłupem schowało...ale miałam jedno...tylko taka ruchliwa córcia była że mi brzuch skakał na boki, siniaki miałam od jej kopania, generalnie energi za dwoje...zresztą tak jej zostało do tej pory:diabloti:

Posted

[quote name='elinka']PIRANHA, ale chyba w przenośni? :hmmmm:[/QUOTE]
nie...ona się strasznie wierciła ...robili mi mase badan czy wszystko w porządku bo się rzucałą po tym brzuchu jak wściekła naprawdę:roll: raz mi przywaliła tak ,że akurat ja byłam wygieta, skóra była naprężona, ona przywaliła, ból okropby, ledwo sieruszałam...szybko do ginekoloa...badania itd nic nie wykazały...nastenego dnia siniak wielki...znó do ginekologa, znów badania i znów nic...zwyczajnie nabiła mi siniaka....zdarza się baaaaardzo rzadko ale się zdarza:diabloti:

Posted

ja też się bałam, ze będzie ciąża bliźniacza gdyż w rodzinie mego męża są bliźniaki...
teraz boję się, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na drugie albo wpadnę, to ze wtedy będą bliźniaki... a z dwójką to nie wiem jak sobie poradziłabym...
poza tym mam za mało pokoi na troje dzieci, a z własnej sypialni nie zrezygnujemy tak łatwo:diabloti:

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']nie...ona się strasznie wierciła ...robili mi mase badan czy wszystko w porządku bo się rzucałą po tym brzuchu jak wściekła naprawdę:roll: raz mi przywaliła tak ,że akurat ja byłam wygieta, skóra była naprężona, ona przywaliła, ból okropby, ledwo sieruszałam...szybko do ginekoloa...badania itd nic nie wykazały...nastenego dnia siniak wielki...znó do ginekologa, znów badania i znów nic...zwyczajnie nabiła mi siniaka....zdarza się baaaaardzo rzadko ale się zdarza:diabloti:[/QUOTE]

A czy Twoja córcia ma zamiłowanie do piłki nożnej? No wiesz...genetyka. :evil_lol::evil_lol:
Niestety , mój TZ nie ogląda meczy to kiedy chodziłam na ktg, pielęgniarka musiała bujać moim brzuchem, aby obudzić małą na badanie. Przez całą ciążę Ewelinka boleśnie kopnęła mnie tylko raz. :angel:

Posted

[quote name='Asior']to jest nic.. pomyślcie sobie, jak by to było, że całą ciążę macie mieć jedno dziecko a przy porodzie się okazuje,z ę są dwa.. Koleżanka mi opowiadała, że jej kupela tak miała...
I ona sama miała taką schizę, ze jak była w ciąży i robiła usg, to dopytywała kilkakrotnie lekarza, czy na pewno jest jedno, a lekarz jej na to, że na pewno, bo widzi tylko jeden płód... no chyba, że drugie się schowało za kręgosłupem :D[/QUOTE]

to brzmi jak z polskiego horroru albo amerykańskiej komedii romantycznej gdzie wszystko sie mieni i różowi :evil_lol:
i nawet nie wiem czy współczuć rodzicom czy gratulować :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='sacred PIRANHA']...tylko taka ruchliwa córcia była że mi brzuch skakał na boki, siniaki miałam od jej kopania, generalnie energi za dwoje...zresztą tak jej zostało do tej pory:diabloti:[/QUOTE]

czyli jak mój jest nawet czasem bardziej leniwcem to znaczy, że mu tak zostanie i jak się przeciśnie to będzie aniołem cudowniastym śpiacym cale noce tak? :roll::lol::lol::lol:

[quote name='Sylwia K']ja też się bałam, ze będzie ciąża bliźniacza gdyż w rodzinie mego męża są bliźniaki...
teraz boję się, że jeśli kiedykolwiek zdecyduję się na drugie albo wpadnę, to ze wtedy będą bliźniaki... a z dwójką to nie wiem jak sobie poradziłabym...
poza tym mam za mało pokoi na troje dzieci, a z własnej sypialni nie zrezygnujemy tak łatwo:diabloti:[/QUOTE]

byliśmy na weselu niedawno i była tam taka para co ma syna i dwie bliźniaczki. Dziewczyna powiedziała, że roboty z bliźniakami jest ni wiele więcej, maja swoje zmiany jak jedno płacze jednej nocy to drugie śpi. Ponoć nie płakały na jeden hejnał wcale.
Ale szczerze jakoś w to nie wierze :roll::evil_lol::evil_lol:
Co gorsze TZ marzy o bliźniakach --- oby tylko sobie ich nie afirmował :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

[quote name='elinka']A czy Twoja córcia ma zamiłowanie do piłki nożnej? No wiesz...genetyka. :evil_lol::evil_lol:
Niestety , mój TZ nie ogląda meczy to kiedy chodziłam na ktg, pielęgniarka musiała bujać moim brzuchem, aby obudzić małą na badanie. Przez całą ciążę Ewelinka boleśnie kopnęła mnie tylko raz. :angel:[/QUOTE]

kurna my mecze, boks (na boksie się budzi:cool1:),siatkówka męska i damska. A to nasze takie uparte jak śpi to śpi.
Jak byłam na kontroli i mówię, że Mały znowu mało się rusza, mój lekarz prowadzący zaczął go budzić żeby zobaczyć czy on tam jest. W zasadzie mój brzuch przeturlał mi chyba na około, łapał Małego za wszystko a ten spał. Skończyło się KTG i usg okazało się że król śpi - to chyba ma po naszym psie :roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Boshe zeby ten moj tak czasem spal....a on nie,on postanowil mamusi wyrwac watrobe,przesunac zoladek i sprawdzic unerwienie sledziony,probuje tez z calych sil( doslownie) udowodnic swiatu ze potrafi grac na zebrach......W dodatku nikt mu chyba nie powiedzial,ze tam w srodku naprawde nie ma miejsca na nagle prostowanie nog...:evil_lol:

Posted

[quote name='agbar']Boshe zeby ten moj tak czasem spal....a on nie,on postanowil mamusi wyrwac watrobe,przesunac zoladek i sprawdzic unerwienie sledziony,probuje tez z calych sil( doslownie) udowodnic swiatu ze potrafi grac na zebrach......W dodatku nikt mu chyba nie powiedzial,ze tam w srodku naprawde nie ma miejsca na nagle prostowanie nog...:evil_lol:
[FONT=Century Gothic]Ehhh jeszcze sie będzie zastanawiały jakby to zrobić co by to to wyjace wsadzić spowrotem do środka:evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='Iza i Avanti']I oczywista oczywistość!!! :diabloti:
[FONT=Century Gothic]Dla nas...bo te nieuświadomione to jeszcze tego nie wiedzą:diabloti:[/FONT]

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Dla nas...bo te nieuświadomione to jeszcze tego nie wiedzą:diabloti:[/FONT]
mówcie co chcecie ja i tak nie mogę doczekać sie o po tej stronie macicy :loveu: strasznie chce go już uściskać wycałować, nigdy już nie będziemy bliżej jak teraz a ja czuje, że jesteśmy tak odlegli od siebie :roll: czy ktoś wie o co mi chodzi hahahaha

Posted

[quote name='dbsst']mówcie co chcecie ja i tak nie mogę doczekać sie o po tej stronie macicy :loveu: strasznie chce go już uściskać wycałować, nigdy już nie będziemy bliżej jak teraz a ja czuje, że jesteśmy tak odlegli od siebie :roll: czy ktoś wie o co mi chodzi hahahaha[/QUOTE]
Rozumiem, bo miałam tak samo....strasznie chciałam urodzić Zobaczyć jak wygląda wycałować stópki, raczki....później przyszło otrzeźwienie:evil_lol:

Posted

[quote name='apple']Rozumiem, bo miałam tak samo....strasznie chciałam urodzić Zobaczyć jak wygląda wycałować stópki, raczki....później przyszło otrzeźwienie:evil_lol:
no właśnie to będzie później a ja czekam i czekam i czekam i tak mi się dłuży :roll:

Posted

[quote name='dbsst']no właśnie to będzie później a ja czekam i czekam i czekam i tam mi się dłuży :roll:

dbsst, nie słuchaj dziewczyn!!! :shake: To oczywista oczywistość, że one by chciały zatrzymać[FONT=Comic Sans MS]w[/FONT][FONT=Comic Sans MS].[/FONT].. pardon... [FONT=Comic Sans MS]przy [/FONT]sobie maluchy jak najdłużej. :diabloti: Niestety, dzieci nam rosną i... wychodzą z brzuszków. I nie wiem co, ale tego się nie da zmienić. :placz:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='elinka']dbsst, nie słuchaj dziewczyn!!! :shake: To oczywista oczywistość, że one by chciały zatrzymać[FONT=Comic Sans MS]w[/FONT][FONT=Comic Sans MS].[/FONT].. pardon... [FONT=Comic Sans MS]przy [/FONT]sobie maluchy jak najdłużej. :diabloti: Niestety, dzieci nam rosną i... wychodzą z brzuszków. I nie wiem co, ale tego się nie da zmienić. :placz:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='dbsst']no właśnie to będzie później a ja czekam i czekam i czekam i tak mi się dłuży :roll:
[FONT=Century Gothic]ehhh no to co ja ci mogę poradzić:roll: Wiem! Wypożycz sobie wszystkie odcinki Mody na Sukces to ci raptem przyspieszy:evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='elinka']dbsst, nie słuchaj dziewczyn!!! :shake: To oczywista oczywistość, że one by chciały zatrzymać[FONT=Comic Sans MS]w[/FONT][FONT=Comic Sans MS].[/FONT].. pardon... [FONT=Comic Sans MS]przy [/FONT]sobie maluchy jak najdłużej. :diabloti: Niestety, dzieci nam rosną i... wychodzą z brzuszków. I nie wiem co, ale tego się nie da zmienić. :placz:

[FONT=Century Gothic]Kłamczucha:diabloti:[/FONT]

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic]ehhh no to co ja ci mogę poradzić:roll: Wiem! Wypożycz sobie wszystkie odcinki Mody na Sukces to ci raptem przyspieszy:evil_lol:[/FONT]
tak oczywiście jasne i ofkors :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: juz się uczę drzewa genealogicznego

Posted

[quote name='dbsst']tak oczywiście jasne i ofkors :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: juz się uczę drzewa genealogicznego

[FONT=Century Gothic]O dżiisssss:crazyeye: widzę że trafiłam na fankę:evil_lol:[/FONT]

Posted

[quote name='apple'][FONT=Century Gothic]Przestań....przerażasz mnie:evil_lol:[/FONT]
nie wiem czy wiesz ale moda na sukces zdobyła w 2009 roku nagrodę tv emmy awards :cool1: