Neva Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='pentu']a bronię Camparisów tylko dlatego że wszyscy przykleiliście im miano "złych hodowców" a oni tacy nie są widocznie to decoris nie powiedziała wam wszystkiego :cool3: a właśnie gdzie ona w takim razie jest :crazyeye: uważa że jak umieści informację na swojej stronie :zly7: to wszystko jest załatwione ? OTÓŻ NIE :motz: Aneta zajeła juz stanowisko na swojej stronie umiesciła oświadczenie i jako osoba bedaca Miedzynarodowym Sedzia Kynologicznym nie bedzie dyskutowac z nikim bo nie ma z czego sie tłumaczyc.NIkt nie pisze ze to "zli hodowcy" bo kazdy ma swoje wizje hodowlane i nikt im nie broni hodowac tak jak sobie obmyslili ale negujemy ich gangsterskie poczyniania oraz sposob w jaki chca po zniszczyc psa piszac takie info na stronie oraz to ze wydaje im sie ze sa bogami w swiecie yorkow i ze jak kiwna palcem kazdy ma potulic uszy po sobie.[/quote] Racja zawsze jest po dwoch stronach. Ktoś cos zrobil, co nie spodobalo sie komus i afera gotowa,.; Nie ma ludzi bez winy, a nie nam osądzać , kto tu jest winny a kto pokrzywadzony. Nikt tak na prawde nie zna sprawy od podstaw. Tylko sami zainteresowani. Nie bronie nikogo , ale chyba nie jest to nagminne , zeby P.Ackerman wystwiała takie ogloszenia na swojej stronie, ja przez 8 lat nie widziałam takiego ogloszenia oprócz tego , ktore dotyczy Magika
flashka-g Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='Neva']Racja zawsze jest po dwoch stronach. Ktoś cos zrobil, co nie spodobalo sie komus i afera gotowa,.; Nie ma ludzi bez winy, a nie nam osądzać , kto tu jest winny a kto pokrzywadzony. Nikt tak na prawde nie zna sprawy od podstaw. Tylko sami zainteresowani. Nie bronie nikogo , ale chyba nie jest to nagminne , zeby P.Ackerman wystwiała takie ogloszenia na swojej stronie, ja przez 8 lat nie widziałam takiego ogloszenia oprócz tego , ktore dotyczy Magika[/quote] Widocznie nie od kazdego probuja sciagac "haracz" za kazde krycie bez podstawnie. Skoro Magic jest tylko wlasnoscia pani Sobkowskiej jakim prawem oni sobie roszcza prawa wlasnosci do niego? To ze go wyhodowali niestety nie daje im zadnych praw!! Pozatym poki mieli cel w Pani Sobkowskiej to udawali jej przyjaciol, a ze nie mieli z tego korzysci to po co maja sie z nia zadawac? Mozna probowac wyciagnac inne korzysci. Ale zaden rozumny czlowiek nie pojdzie na takie cos i nie wystraszy sie gróźb. tree skoro ty widzisz wine Decoris to prosze bardzo napisz jak ona brzmi?? bardzo jestesmy wszyscy ciekawi, bo narazie to nie napisalas nic sensownego w tej sprawie tylko piszesz same malo istotne słowa.
Neva Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='flashka-g'] Pozatym poki mieli cel w Pani Sobkowskiej to udawali jej przyjaciol, a ze nie mieli z tego korzysci to po co maja sie z nia zadawac? Mozna probowac wyciagnac inne korzysci. Ale zaden rozumny czlowiek nie pojdzie na takie cos i nie wystraszy sie gróźb. [/quote] Co to znaczy, ze mieli CEL??? i ze nie mieli korzyśći. To sa Twoje przypuszczenia , czy wiesz ze tak było ????????? Czyżby ten piesek był jakimś prezentem , za cel, Kurcze , to chyba jakies pomowienia. Nie mozliwe sa takie sprawy w czystym kynologicznym swiecie
pentu Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 czekam Tree az napiszesz co takiego Decoris zrobila panstwu Acermann Bo kim jestes w takim razie i skad masz niby jakies sensacyjne info ze Aneta nie wywiazala sie z czegos tam.?? Umowa na tego psa nie zostala podpisana zostal sprzedany jako piesek juz podrosniety wylacznie na wlasnosc Anety. A po 3 latach nagle zarzadano oplat za krycia Magica i to wstecz rowniez. Nie mam zamiaru tutaj z toba polemizowac jezeli masz jakies sensacyjne informacje to napisz mi na priv swoj telefon to chetnie je uslysze i wtedy zweryfikuje to co niby wiesz.Chyba ze moge napisac na twojego maila??
pentu Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Magic jezdzil i promowal ich hodowle a to ze maja kilkanascie championow i zw.świata to pozostawie bez komentarza bo ludzie siedzacy w tej rasie wiedza cos na ten temat.
flashka-g Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='Neva']Co to znaczy, ze mieli CEL??? i ze nie mieli korzyśći. To sa Twoje przypuszczenia , czy wiesz ze tak było ????????? Czyżby ten piesek był jakimś prezentem , za cel, Kurcze , to chyba jakies pomowienia. Nie mozliwe sa takie sprawy w czystym kynologicznym swiecie[/quote] Neva cos musiało byc, normalny człowiek nie obraca sie o 360 stopni bez powodu. Do tego zaczyna zmyslac. Porozmawiaj z ludzmi ktorzy juz sie poznali na Panstwie Ackermann, albo sama sie na nich poznaj i zobaczysz jacy sa. Ale zanim to zrobisz porzadnie sie zastanów.. zebys pozniej nie żałowała.
NNikka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='tree']orsini nie wypowiadaj sie lepiej na temat osób których nie znasz :mad: ja mam jednego psa amstaffa którego widać na avatarze także nie traktuj mnie jak handlary bo nią nie jestem [/quote] Hihihi... to amstafy tak przerzucałaś? [quote name='tree']a tak w ogóle to wy wszyscy jesteście handlarzami, jakbyście byli tacy uczciwi to byście nie sprzedawali szczeniąt tylko oddawali w dobre ręce :eviltong: a tak sami na nich zarabiacie :p[/quote] 2.Tak jak to robi twoja idolka z niemieckiej hodowli? Wszystko z uczciwości i dobrego serca... tia... napewno.
NNikka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='Neva']Co to znaczy, ze mieli CEL??? i ze nie mieli korzyśći. To sa Twoje przypuszczenia , czy wiesz ze tak było ????????? Czyżby ten piesek był jakimś prezentem , za cel, Kurcze , to chyba jakies pomowienia. Nie mozliwe sa takie sprawy w czystym kynologicznym swiecie[/quote] Nie ta forma... Nie ten poziom... Przemyśl czy tak sie zachowuje ktos z klasą?
Neva Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='flashka-g']Neva cos musiało byc, normalny człowiek nie obraca sie o 360 stopni bez powodu. Do tego zaczyna zmyslac. Porozmawiaj z ludzmi ktorzy juz sie poznali na Panstwie Ackermann, albo sama sie na nich poznaj i zobaczysz jacy sa. Ale zanim to zrobisz porzadnie sie zastanów.. zebys pozniej nie żałowała.[/quote] Pewna jestem tego że nigdy nie bede miala przyjemnosci poznac sie z Panstwem Acerman. Nie czuje takiej potrzeby a i pieski jej sa sliczne , ale zupelnie nie moj typ
flashka-g Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='tree'][COLOR=red][B]butelko alkoholu i długopisie[/B][/COLOR] dziwi mnie wasza naiwność uważacie, że skoro decoris jest sędzią to musi być uczciwa??? otóż nie jest nie wywiązała się z umowy :mad: którą zawarła pomiędzy sobą a państwem Ackerman w celu otrzymania Magica ale jak widać to wy jesteście niedoinformowane bo decoris boi się powiedzieć całej prawdy na temat zakupu Magica :sg168:także proponuję z nią porozmawiać na ten temat bo widocznie to wy ślepo jej wierzycie :cooldevi:[/quote] Cóż za marny poziom jest tu przedstawiany- nie zycze sobie zeby jakies twoje wiejskie wnioski przekształcały moj nick bo nic o mnie nie wiesz. tree to ty jestes niedoinformowana, a przy zakupie Magica byl świadek.. i niestety panstwo Ackermann sa juz skonczeni.:diabloti: I nie wywyzszaj sie tu bo jestes tak samo na dnie jak i oni popierajac ich. Pozatym z tego co wiem ( [B]Umowa[/B] (łac. [I]contractus[/I]) - w [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_cywilne"][COLOR=#0000ff]prawie cywilnym[/COLOR][/URL] to zgodne porozumienie dwóch lub więcej stron, ustalające ich wzajemne prawa lub obowiązki. Według bardziej szczegółowej definicji umowa to stan faktyczny polegający na złożeniu dwóch lub więcej zgodnych [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Bwiadczenie_woli"][COLOR=#0000ff]oświadczeń woli[/COLOR][/URL] ) a zadna umowa nie byla spisywana, a tylko papier jest tu dowodem.Z restza Panstwo Ackermann z tego co wiem to nie chcieli nawet spisac umowy! Wiec o czym ty mowisz? Chyba jest tak slepo zapatrzona w nich ze sama nie wiesz co mowisz. A juz przez same kłasmwto ze wspołwłasnoscia , faktycznie na pewno mozna uwierzyc im na słowo.... BUAHAHAHAHAH!!
flashka-g Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='tree']drogie niedowartościowane dziecko, chciałam cię poinformować iż wg. KPC umowa może być zawarta [B]ustnie[/B] i pisemnie widać, że jesteś niedouczona dlatego lepiej nie wypowiadaj się na temat prawa :cool3: a tym bardziej, że państwo Ackerman sprzedając Magica mieli wszystko nagrane na dyktafon :razz: jestem ciekawa co powiesz jak decoris przegra w sprawie Magica, czy dalej będziesz jej tak usilnie bronić??? pewnie, że [I][B]NIE :evil_lol: [/B][/I][/quote] Wez sie nie ponizaj... tyle Ci powiem. A dzieckiem jakbys chciala wiedziec to ty takze jestes.. no chyba ze Ci rodziców wybili, no chyba ze sie ich wyrzekasz. Ustnie obecnie to zaden dowod w sprawie, poniewaz latwiej grafologowi rozpoznac sfałszowany podpis niz oczywisic dzwiek z kasety. Do tego z takiego typu jak kaseta z dyktafonu. Dziwne.. bo z tego co wiem to nie Pani Sobkowska odbierala Magica... kurde to kogo oni maja głos na taśmie...:lol: :lol:?? moze twoj tree... hahaha. Jezlei sami zrzekli sie podpisania umowy to jest juz ich problem I ja tu nikogo nie bronie bo nie interesuja mnie uczucia panstwa Ackermann do Pani Sobkowskiej- a chodzi mi o poszkodowanie biednego psa, na co nie maja zadnego dowodu, bynajmniej gonie przedtsawiaja. Niech dadza świadectwo o chorobie Magika na strone i po sprawie, a no i orginał skanu rodowodu z wbitymi ich nazwiskami jako wpsółwłasciciele. w kazdym razie ciesz sie dziecko tym co sobie wiesz:)) Miłej zabawy Ci zycze:))) Dziwie sie ze wogole z dyskutuje z z osoba ktora przedstawia taki poziom. Ja bynajmniej sie nie znizam podtrzymujac swoje zdanie o racji ze strony pani Sobkowskiej, jak ty usilnie broniac Panstwa Ackerman. I ty mnie nazywasz dzieckiem?... pfff :P
flashka-g Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 [quote name='tree']moi rodzice nie żyją od trzech lat dlatego zanim coś napiszesz to się 3 razy zastanów bo z tego co widzę 2 to dla ciebie za mało i trochę szacunku dla starszych ... ja się zastanawiam kto cię tak wychował???[/quote] Widzisz a dlaczego mam miec do Ciebie szacunek skoro ty do mnie i mojej rodizny takiego nie masz. Biore tylko z Ciebie przyklad! Skoro mowisz ze jestem dzieckiem.. A nie wiek ma tu znaczenie, bo mozna miec 15 lat i przezyc wiecej niz osoba co ma 30. I ty czy masz 20 lat czy 30 czy 100 to nic Cie nie upsrawiedliwia zeby przezywac tu osoby ktore zachowywaly do Twej osoby szacunek. Ale kazdemu cierpliwosc sie konczy. Pozatym skad mam wiedziec ile masz lat? Jezlei ejstes anonimowa i jeszcze chamsko w anonimowy sposob spozwalasz sobie na obraze innych osob. I wywyzszanie sie tu wiekiem akurat nic Cie nie pomoze. I bardzo Cie przepraszam jezlei Cie uraziłam.. jednakze nie wiem dlaczego Cie przepraszam skoro ty sobie pozwlasz na takie żałosne wyskoki. I kto mnie tak wychował nie powinno Cie interersowac, ale widocznie mam lepsze wychowanie niz ty.
pentu Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Czy [B][COLOR=#ff0000]butelko alkoholu i długopisie[/COLOR][/B] dotyczy tez mojego nicku droga tree??? Moj nick to PENTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! My tez mamy tasme z grozbami Pana Acermanna a grozby sa karalne tak te slowne jak i pisemne.
NNikka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Podsumowując... 1. Niezależnie od sytuacji komentarz na stronie jest poniżej poziomu. 2. Puki nie udowodni się, że jest innaczej istnieje domniemanie niewinności i tak będziemy traktować p.Anetę. 3. Tree.. niestety nie uważasz za stosowne się przedstawić co wskazuje na nieszczere zamiary. [B]Proponuje zignorować tą osobę bo obraża wszystkich bez powodu i klasy... wierząc, że jest tu anonimowa. Wątpie czy miałaby odwagę powiedzieć coś komuś w twarz.[/B] [B]Nie odpowiadać tchórzowi![/B]
daria1 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Popieram Cie Nnika ponieważ Tree odezwała się akurat w takim momencie w dodatku nie przedstawiając sie nikomu.To jest tchórzostwo :mad:
NNikka Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 To jest celowe rozdmuchiwanie tematu! Nie ma o czym, ani o kim, ani z kim rozmawiać! [B]To gdzie jedziemy teraz na wystawe?[/B]
pentu Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 [URL="http://img510.imageshack.us/img510/1766/markusscandleps7.jpg"][COLOR=#0000ff]http://img510.imageshack.us/img510/1766/markusscandleps7.jpg[/COLOR][/URL] Dziekujemy bardzo Laurie Hunter za przesłanie dowodu.Jestesmy bardzo wdzieczni. To rzekomy Dowód Panstwa Acermann ze sa wlasciecielami Magicka. To skan katalogu z Wrocławia najprawdopodobniej z 2004 roku kiedy to Magica rodowod byl w nostryfikacji wiec jest podany zamiast PKR numer VDH a wlasciciel jest napisany Marcus Acermann z tym ze adres jest Pani Anety. Ale to żaden dowód dowodem moze byl jedynie rodowód gdzie widnieje tylko nazwisko Aneta Sobkowska-Dopierałła!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zagadka pozostaje to skad w Kanadzie znalazł sie katalog z Wrocławia?????
pingwinek=] Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 [quote name='NNikka'][B]To gdzie jedziemy teraz na wystawe?[/B][/quote] teraz jedziemy na wystawe do Legionowa :lol::evil_lol: ^^
Neva Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Super , ale czy my sie spotkamy, moze sie nam uda???:multi::multi::multi:
pingwinek=] Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 ahh szczecin pewnie rodzicom sie nie bedzie chcialo jechac... zreszta odlegle plany ;p
melinda:-) Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 my tez moze bedziemy- z tym spotkaniem to zawsze roznie bywa ,ja jestem zawsze tak zestresowana ze zawsze szukam znajomych po wystawieniu-po calym stresiku;) wiessz odległe plany-ale trzeba złosic zawsze wczesnije wiec trzeba sie juz zastanawiac
PositiveThought Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 uda się, uda... to będzie nasza pierwsza odwiedzona wystawa, myślę, że Aidek oszaleje na widok tylu yorków :loveu:
Neva Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ja ze swoimi pieskami zaczynam dopiero od szczecina.:placz:
Recommended Posts