Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwonił wet z wynikami krwi- nie jest tak źle:p
Jest obniżony aspat i alat i jakieś leki na wątrobę trzeba będzie podać-będe u niego w czwartek lub piatek to od razu przywiozę.
W morfologii sa trochę poniżej i powyzej normy krwinki białe i czerwone, ale to moze byc powiązane z wiekiem , bądz ze stanem zapalnym skóry.
W przyszłym tyg jak dojdą wyniki zeskrobiny to juz będzie wszystko ajsne.

Za krew wyszło 50zł.
Potem wrzuce rozliczenie, bo już wczoraj się nie wyrobiłam:shake:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='baldek2']Gosia miala na mysli ostatnie dziesiec lat zycia Miszki bo przeciez w takich warunkach on napewno jeszcze tyle sie zyciem nacieszy.[/QUOTE]
Dokładnie to miałam na myśli z Bogusią to się telepatycznie porozumiewamy i znamy swoje myśli:cool3:

Posted

dobrze,że z Miszką nie jest tak źle, staruszek, ale za to jaki słodki.
Aniu wysłałam dziś pluszaki kurierem, jutro święto,więc powinnym być w czwartek. niech ma na pocieszenie po tych stresach u weta :)

Posted

Szarotka-Doszło;) Już wszystko wiem i czekam;)

Dostalismy tez wczoraj paczkę z maskotkami-króliczki, kotki, misie:loveu:Miszka dziś może króliczka dostanie...:roll::evil_lol:
Dostalismy tez paczke z karmą dla Miszy z Niemiec i puszki hypoalergiczne z tuńczykiem dla smaku-Miszce bardzo zasmakowały:p

Miszka do psów w sumie różnie-na razie obcujemy na słowach ze schronu,że nie lubi innych psów- świadczyc moga o tym też jego uszy-najprawdopodobniej pogryzione podczas walki. Misza poszczekuje na inne psiaki, ale do suczek macha ogonem. Myslę,że gdyby psiak był przyjazny to może nie byłoby tak źle.
Kota jeszcze u mnie nie widział, więc nie wiem.

Posted

Miszka do psów w sumie różnie-na razie obcujemy na słowach ze schronu,że nie lubi innych psów- świadczyc moga o tym też jego uszy-najprawdopodobniej pogryzione podczas walki. Misza poszczekuje na inne psiaki, ale do suczek macha ogonem. Myslę,że gdyby psiak był przyjazny to może nie byłoby tak źle.
Kota jeszcze u mnie nie widział, więc nie wiem.[/QUOTE]

to moze dobrze byloby wiedziec bo to ze jest poza schronem i pod opieka lekarska to jedno ale jakiego konkretnie domku szuka? ;)

Posted

[quote name='Agnisia71']

to moze dobrze byloby wiedziec bo to ze jest poza schronem i pod opieka lekarska to jedno ale jakiego konkretnie domku szuka? ;)[/QUOTE]

kochającego!
Miszka na razie i tak nie nadaje się do adopcji, leczenie musi potrwać, Ania jest odpowiedzialna i doświadczoną opiekunką schroniskowych bid, jak przyjdzie czas na ogłoszenia to Ania będzie wiedziała jakiego domu (poza tym ,że najlepszego:evil_lol:) potrzebuje misiek:lol:

Posted

Miszka jest taki podwórkowy ale to nie znaczy , że domek mu sie nie należy w budzie chyba lubi siedzieć to i na kanapie będzie szcęśliwy. Jak chodziłam z nim na smyczy po dworze pojawił się piesek bez smyczy podążający w naszą stronę nawet się specjalnie nie zainteresował . te legandy ze schronu jeszcze trzeba sprawdzić ale ze spokolem dajmy mu czas niech dojdzie do siebie

Posted

Jakiego domku?
A takiego-może być to dom z ogrodem, a może byc i blok(tylko jesli wyższe piętro, to właściciele musieliby zdawać sobie sprawę ,że to nie mały pies i za pare lat gdy przyjdzie problem ze stawami, to psa możliwe,że trzeba bedzie wnosić).
Misza ładnie chodzi na smyczy, także nie ma problemu z wyprowadzaniem na spacery.
Stawiam na dom bez innych zwierząt-Miszka jest bardzo milusiński i przytulasty- wiać,że chce mieć człowieka tylko dla siebie.Może więc dochodzić do spięć z zazdrości.
Do kotów sprawdze go przy okazji jak jakiś będzie mi się po podwórku pałętał:diabloti: Dom musi zdawac sobie sprawę z tego,że Miszak powinien dostawac dobra karme i miec regularne wizyty u weta , którego nie lubi;)
W domu moga byc dzieci- tzn w wieku powyżej 7 lat...do młodszych i tak psów nie wydaje .
AAA i dom musi miec duzo pluszaków- Królik juz bez głowy...nie wiem co on ma za tendencję do odgryzania głów:roll: Boje się co mogłoby spotkac kota:diabloti:
Ale radocha z pluszaków nieziemska-wszystkie powyciagał i latał z nimi po całym hotelu:p

Posted

jak na dziaduszka, Misza w "zabawie" z pluszaczkami, jest całkiem energiczny:evil_lol:

super, że już był u weta - faktycznie oczyszczenie zatok okołoodbytowych musiało mu przynieść ulgę:multi: no i zapaszku z pewnością po takim regularnym czyszczenie będzie mniej:cool3:

Posted

Babel się ucieszy na pewno:p Ide sobie dzis do psiaków i słysze jakąs muzyczkę...a to Miszak króliczka jakos tak ponaciskał ze zaczał grac:lol: Ale miał minę-stał i słuchał hehe
No ale to juz było ostatnie tchnienie króliczka. Teraz pora na tygryska:diabloti:

Posted

ja z moim labem co 1-2 miesiące muszę łazić na profilaktyczne czyszczenie zatok okołoodbytowych do weta - bo inaczej od razu się robi zapalenie, swędzenie, biegunki, zapaszek, drapanie, antybiotyk trzeba podać itp - to zaskakujące jak taki mały, prosty, profilaktyczny zabieg może pomóc i ulżyć psu, a jak brak tej pomocy, może psu życie uprzykrzyć:shake: przetoka koło odbytu może się nawet zrobić:roll: całe szczęście, że Miszka ma to już za sobą, wreszcie ktoś o niego dba:multi::loveu:
no i pluszowych przyjaciół mu dostarcza...z muzyczką:evil_lol:

Posted

A ja od dwóch dni próbuje coś napisać i maskara, ciągle z dogo problem...może teraz się uda;)

Miszka czuje się dobrze- bryka, ta buziola brzydka śmieje mu się od ucha do ucha:eviltong:
Mam leki na wątrobę- Hepatiale Forte -ma to dostawac do pół roku, potem zrobimy znowu badanie krwi i zobaczymy.
Za leki jeszcze nie zapłaciłam, bo weta mojego nie było, więc nie wiem jaki jest ich koszt. Napisze do niemiec , może będą mogli pomóc w tej kwestii. Bo wychodzi 2 opakowania na miesiąc -Misza musi dostawać 2 tablety.

Wyniki zeskrobin jeszcze nie przyszły, ale psiak mniej się drapie i sierśc mu odrasta-chyba bedzie dobrze;)
Mniej śmierdzi;) Zapowiadają do 17 stopni, to może kąpiel zrobimy:cool3: I fotki:cool3:

[B]Wpłynęło:[/B] +40zł Agnieszka K.

[COLOR=SeaGreen][B]Razem jest +500zł[/B][/COLOR]