Ania+Milva i Ulver Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Dzwonił wet z wynikami krwi- nie jest tak źle:p Jest obniżony aspat i alat i jakieś leki na wątrobę trzeba będzie podać-będe u niego w czwartek lub piatek to od razu przywiozę. W morfologii sa trochę poniżej i powyzej normy krwinki białe i czerwone, ale to moze byc powiązane z wiekiem , bądz ze stanem zapalnym skóry. W przyszłym tyg jak dojdą wyniki zeskrobiny to juz będzie wszystko ajsne. Za krew wyszło 50zł. Potem wrzuce rozliczenie, bo już wczoraj się nie wyrobiłam:shake: Quote
GochaT Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='baldek2']Gosia miala na mysli ostatnie dziesiec lat zycia Miszki bo przeciez w takich warunkach on napewno jeszcze tyle sie zyciem nacieszy.[/QUOTE] Dokładnie to miałam na myśli z Bogusią to się telepatycznie porozumiewamy i znamy swoje myśli:cool3: Quote
juliaikamil Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 dobrze,że z Miszką nie jest tak źle, staruszek, ale za to jaki słodki. Aniu wysłałam dziś pluszaki kurierem, jutro święto,więc powinnym być w czwartek. niech ma na pocieszenie po tych stresach u weta :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 dzięki:loveu::loveu::loveu: [B]Wpływy:[/B] +20zł Iwlajn +50zł GochaT +50ZŁ Stonka +reszta;) +80zł Baldek2 --------- +200zł Razem + 640zł [B]Wydatki:[/B] -130 wet -50 krew ------- -180zł [COLOR=SeaGreen][B]Zostaje: + 460zł[/B][/COLOR] Quote
Agnisia71 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A jak Misza zachowuje sie w stosunku do innych psow i kotow Quote
Szarotka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Aniu wyslalam Ci dzisiaj pw. Mam nadzieje, ze dostalas??? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Szarotka-Doszło;) Już wszystko wiem i czekam;) Dostalismy tez wczoraj paczkę z maskotkami-króliczki, kotki, misie:loveu:Miszka dziś może króliczka dostanie...:roll::evil_lol: Dostalismy tez paczke z karmą dla Miszy z Niemiec i puszki hypoalergiczne z tuńczykiem dla smaku-Miszce bardzo zasmakowały:p Miszka do psów w sumie różnie-na razie obcujemy na słowach ze schronu,że nie lubi innych psów- świadczyc moga o tym też jego uszy-najprawdopodobniej pogryzione podczas walki. Misza poszczekuje na inne psiaki, ale do suczek macha ogonem. Myslę,że gdyby psiak był przyjazny to może nie byłoby tak źle. Kota jeszcze u mnie nie widział, więc nie wiem. Quote
GochaT Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Biedny króliczek no ale czego sie nie robi dla Miszki Quote
juliaikamil Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 super, że odebrałaś juś pluszaki, nawet nie miałam czasu sprawdzić, czy doszła paczka :) Króliczek, i reszta wiedziały, że jadą na bojową misję - dadzą radę ;) Quote
Agnisia71 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Miszka do psów w sumie różnie-na razie obcujemy na słowach ze schronu,że nie lubi innych psów- świadczyc moga o tym też jego uszy-najprawdopodobniej pogryzione podczas walki. Misza poszczekuje na inne psiaki, ale do suczek macha ogonem. Myslę,że gdyby psiak był przyjazny to może nie byłoby tak źle. Kota jeszcze u mnie nie widział, więc nie wiem.[/QUOTE] to moze dobrze byloby wiedziec bo to ze jest poza schronem i pod opieka lekarska to jedno ale jakiego konkretnie domku szuka? ;) Quote
stonka1125 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='Agnisia71'] to moze dobrze byloby wiedziec bo to ze jest poza schronem i pod opieka lekarska to jedno ale jakiego konkretnie domku szuka? ;)[/QUOTE] kochającego! Miszka na razie i tak nie nadaje się do adopcji, leczenie musi potrwać, Ania jest odpowiedzialna i doświadczoną opiekunką schroniskowych bid, jak przyjdzie czas na ogłoszenia to Ania będzie wiedziała jakiego domu (poza tym ,że najlepszego:evil_lol:) potrzebuje misiek:lol: Quote
GochaT Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Miszka jest taki podwórkowy ale to nie znaczy , że domek mu sie nie należy w budzie chyba lubi siedzieć to i na kanapie będzie szcęśliwy. Jak chodziłam z nim na smyczy po dworze pojawił się piesek bez smyczy podążający w naszą stronę nawet się specjalnie nie zainteresował . te legandy ze schronu jeszcze trzeba sprawdzić ale ze spokolem dajmy mu czas niech dojdzie do siebie Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jakiego domku? A takiego-może być to dom z ogrodem, a może byc i blok(tylko jesli wyższe piętro, to właściciele musieliby zdawać sobie sprawę ,że to nie mały pies i za pare lat gdy przyjdzie problem ze stawami, to psa możliwe,że trzeba bedzie wnosić). Misza ładnie chodzi na smyczy, także nie ma problemu z wyprowadzaniem na spacery. Stawiam na dom bez innych zwierząt-Miszka jest bardzo milusiński i przytulasty- wiać,że chce mieć człowieka tylko dla siebie.Może więc dochodzić do spięć z zazdrości. Do kotów sprawdze go przy okazji jak jakiś będzie mi się po podwórku pałętał:diabloti: Dom musi zdawac sobie sprawę z tego,że Miszak powinien dostawac dobra karme i miec regularne wizyty u weta , którego nie lubi;) W domu moga byc dzieci- tzn w wieku powyżej 7 lat...do młodszych i tak psów nie wydaje . AAA i dom musi miec duzo pluszaków- Królik juz bez głowy...nie wiem co on ma za tendencję do odgryzania głów:roll: Boje się co mogłoby spotkac kota:diabloti: Ale radocha z pluszaków nieziemska-wszystkie powyciagał i latał z nimi po całym hotelu:p Quote
Szarotka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Szarotka-Doszło;) Już wszystko wiem i czekam;) [/QUOTE] Czyli masz jakis oddzial Western Union w okolicy ?? Quote
Szarotka Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Jest w Brodnicy;)[/QUOTE] Ok :):) to swietnie :):) szukalam na Google, ale nie jestem pewna gdzie jest Brodnica :evil_lol::evil_lol: Quote
stonka1125 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Przyszłam powiedzieć dobranoc Miszonowi:loveu: Quote
bico Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 jak na dziaduszka, Misza w "zabawie" z pluszaczkami, jest całkiem energiczny:evil_lol: super, że już był u weta - faktycznie oczyszczenie zatok okołoodbytowych musiało mu przynieść ulgę:multi: no i zapaszku z pewnością po takim regularnym czyszczenie będzie mniej:cool3: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Widac ogromna ulgę- z tyłeczka juz mu sie nic nie sączy, i przestał się drapać!!! Czekamy na wyniki zeskrobin. W poniedziałek jade po leki na wątrobę. Quote
stonka1125 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 mam dwa pluszaki dla misoka, ale pozbieram jeszcze, żeby wysłać większą partię:evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Babel się ucieszy na pewno:p Ide sobie dzis do psiaków i słysze jakąs muzyczkę...a to Miszak króliczka jakos tak ponaciskał ze zaczał grac:lol: Ale miał minę-stał i słuchał hehe No ale to juz było ostatnie tchnienie króliczka. Teraz pora na tygryska:diabloti: Quote
bico Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 ja z moim labem co 1-2 miesiące muszę łazić na profilaktyczne czyszczenie zatok okołoodbytowych do weta - bo inaczej od razu się robi zapalenie, swędzenie, biegunki, zapaszek, drapanie, antybiotyk trzeba podać itp - to zaskakujące jak taki mały, prosty, profilaktyczny zabieg może pomóc i ulżyć psu, a jak brak tej pomocy, może psu życie uprzykrzyć:shake: przetoka koło odbytu może się nawet zrobić:roll: całe szczęście, że Miszka ma to już za sobą, wreszcie ktoś o niego dba:multi::loveu: no i pluszowych przyjaciół mu dostarcza...z muzyczką:evil_lol: Quote
GochaT Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 O matko tak dawno tu nie byłam aż mi się chce ryczeć tak dba Ania o te nasze dzieciaki (najpierw o Lady teraz o Miszkę) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 A ja od dwóch dni próbuje coś napisać i maskara, ciągle z dogo problem...może teraz się uda;) Miszka czuje się dobrze- bryka, ta buziola brzydka śmieje mu się od ucha do ucha:eviltong: Mam leki na wątrobę- Hepatiale Forte -ma to dostawac do pół roku, potem zrobimy znowu badanie krwi i zobaczymy. Za leki jeszcze nie zapłaciłam, bo weta mojego nie było, więc nie wiem jaki jest ich koszt. Napisze do niemiec , może będą mogli pomóc w tej kwestii. Bo wychodzi 2 opakowania na miesiąc -Misza musi dostawać 2 tablety. Wyniki zeskrobin jeszcze nie przyszły, ale psiak mniej się drapie i sierśc mu odrasta-chyba bedzie dobrze;) Mniej śmierdzi;) Zapowiadają do 17 stopni, to może kąpiel zrobimy:cool3: I fotki:cool3: [B]Wpłynęło:[/B] +40zł Agnieszka K. [COLOR=SeaGreen][B]Razem jest +500zł[/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts