EwaO Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Witajcie, potrzebuje watku w ww temacie. Czy mozecie mnie skierowac? Przegladam dogo juz od ponad 2 godz i nie moge znalezc Quote
yuki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 nie za bardzo rozumiem o co chodzi z odruchem kopulacyjnym. bo piszesz tez o wskakiwaniu na ludzi, moja suka tez czasem na kogos wskoczy, ale z radosci i z kopulacja nic to wspolnego nie ma:)buziaka chce dac i juz. w jakich sytuacjach Twoj pies sie tak zachowuje???czy przy witaniu sie, na spacerze, czy podczas zabawy? Quote
yuki Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f30/jak-nauczyc-psa-zeby-nie-skakal-133003/ prosze:) Quote
puli Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 [quote name='EwaO']Witajcie, potrzebuje watku w ww temacie. Czy mozecie mnie skierowac? Przegladam dogo juz od ponad 2 godz i nie moge znalezc http://www.dogomania.pl/forum/f30/gwalty-na-misiach-pozwolic-czy-nie-19628/index5.html Quote
EwaO Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Sluchajcie Kochani.. Niezupelnie o to mi chodzi co jest w tych podanych watkach.. Chodzi o doroslego bardzo silnego samca, ktory nagle od 4 dni zaczal proby wskakiwania na ludzi i ruchow kopulacyjnych , nazywanych takze dominujacymi... Zaczal nagle na 6 letnia dziewczynke... Pozniej we wlasnym mieszkaniu na kobiete - goscia ktora siedziala skulona ze synkiem na parkiecie.... Przy odciaganiu od tej kobiety wlasnie probowal wskakiwania na wlascicielke.. Byl ogromnie podekscytowany, poniewaz bylo wiele osob w tym pomieszczeniu, dzieci biegaly i piszczcaly, jadly ciasteczka itd... Na moment wszystko sie zagescilo, a on hop! Robi to narazie delikatnie, ale mala dziewczynke (6 letnia) wywrocil... Byla panicznie zenujaca sytuacja.. I mimo ze jak dotad najlepiej respektowal swoja wlascicielka z ktora ogormnie duzo cwiczy, ma dosyc bliska wiez, wlasnie na nia od tych 4 dni rozpoczal proby naskakiwania.. Sciagniecie go, wlasciwie uniemozliwienie oblapienia wymaga nieco sily i nie jest przyjemne.. Natychmiast pozniej sie uspokaja.. Ona go karmi, dba o jego ruch i regularne jedzenie, szczotkuje i solidnie tresuje.. No i co Wy na to? Frustracja? Przeciazenie bodzcami? Robi to w pewnych sytuacjach jakby podobnych: gwar duzo ruchu halas goraco Dodam tylko, ze jest to piesek rasy pierwotnej. czekam na porady pozdrawiamy ;-) Quote
puli Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 EwaO napisał(a): Frustracja? Przeciazenie bodzcami? Robi to w pewnych sytuacjach jakby podobnych: gwar duzo ruchu halas goraco Dokładnie. Postawiony w bardzo niekomfortowej sytuacji próbuje rozładować napiecie. Quote
yuki Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Napisalas, ze najpierw skoczyl na 6 letnia dziewczynke, a potem ze skoczyl na kogos w domu, rozumiem ze pierwszyw wyskok zdarzyl mu sie na spacerze. czy w wtedy rowniez bylo duzo ludzi, dzieci, generalnie glosno, tloczno? Jesli faktycznie pies w domu czuje sie sfrustrowany wieksza iloscia osob, a tak jak piszesz pani go szkoli, to moze na czas takich wizyt, pies powinien na komende wlascicielki przebywac na poslaniu w miejscu cichym(nie chodzi mi o zamykanie go w osobnym pokoju) gdzie nikt mu nie bedzie przeszkadzal, nagrodzic go za to, zeby nie wywolywac w nim zbednego podniecenia. Quote
Recommended Posts