Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jestem pewna czy w tym miejscu zamieszczać ogłoszenie, ale to ważne.
Słuchajcie. W Katowicach, na osiedlu Tysiąclecia, mamy taką grupkę psiarzy. Ja wyjechałam na weekend i przyjechałam dzisiaj. Spotkałam na swojej drodze, na spacerku, pięknego psa. Okazało się, że błąka się tu już od 3 dni !!!!
Śpi pod drzewem, psiarze go dokarmiają. Piesek jest bardzo ładny i młody. Na moje oko ma koło 8 miesięcy. Jest płci męskiej, bardzo przyjazny. Dogaduje się z wszystkimi psami, niestety niektóre go nie tolerują i jak go obejrzałam całego, zobaczyłam, że ma ślady po ugryzieniach i to dość duże. Zagojone, sierść już odrasta. Ale widać na pupci i na łapach, że jakiś pies go pogryzł dotkliwie.. Pies jest duży (około 60cm w kłębie) i jeszcze dość dużo urośnie.
Dotykałam go i na prawej tylnej łapie (tam gdzie blizny) nie za bardzo się daje (chwyta delikatnie ząbkami rękę), troszkę się boi, ale jak się do mnie przyzwyczaił to bawił się, podgryzał i lizał :) Podchodzi do każdego !! Do psów też. Nie warczy, bawi się wesoło. Bardziej podchodzi do kobiet - Doszłam do wniosku, że ktoś go bił, ponieważ kiedy gwałtownie machnęłam ręką, odskoczył przestraszony. Potem jakby mnie przepraszał.. Myślę, że uciekł komuś z domku jednorodzinnego (jakich tuż obok - w Chorzowie - wiele) przez ogrodzenie. Ale tylko myślę. Tylko, że nikt go przez 3 dni nie szukał... Pomimo dokarmiania, jest bardzo wychudzony. Kręgosłup i żebra wystają. Poza tym jest zadbany. Sierść błyszczy i jest mięciutka. Proszę. Tu kilka zdjęć psiaczka. Ma kolczatkę, a kiedy się go chwyta jest jakby przestraszony, za to luzem wesoły i miły. Proszę pilnie o pomoc, ponieważ piesek jest tu już 3 dni, a jeśli zacznie padać ?? Nie chcemy go dawać do zimnego kąta w schronisku... Bardzo proszę o kontakt.. Ja mam już goldena, ale suczkę. Więc nie mogę go wziąć.. Piesek biega po osiedlu. Nie oddala się. Szedł za mną aż pod blok i był bardzo smutny kiedy musiałam zamknąć mu drzwi przed noskiem.. usiadł, zapłakał, a potem się położył i leżał.. Tak mi przykro :placz: Proszę o wysyłanie na maila : [email protected] lub na telefon, ale o to na PW. (nie obiecuję, że nie zabiorą go.. ale tylko tak mogę pomóc i będę doglądać jego stanu, jutro pójdę z nim do weta, mimo braku kaski.. ):-(

widać po oczach jaki jest..
a taki jest chudy.. -->

kilka mordki.

piękne psisko, duże i wesołe. Ale te smutne oczy kiedy odchodzę... :(

tu warknął na niego pies-zobaczcie minę:

Posted

już powysyłałam ogłoszenia.
Tak, piesek prawdopodobnie się zgubił lub uciekł.
Na osiedlu wszyscy go znają więc rozwieszanie ogłoszeń byłby bez sensu ; ]]
Poza tym dzisiaj o nim ani widu, ani słychu ...
Więc może wrócił do domku lub ktoś go przygarnął lub dał do schroniska (:shake::mad::2gunfire:)
I jest wychudzony. Widać mu kręgosłup i żebra. Ale na zdjęciach z telefonu to i tak g... widać ; ) Ale jak głaskałam to ledwo dotknęłam i było czuć kręgosłup.
Jakby nie był wychudzony to bym tak nie napisała ... ; ]]
:razz:

Jak wyjde z psem to popatrzę za nim i popytam :)

Posted

Dowiedziałam się, że łobuziak znalazł właściciela. Przygarnął go kolega od właściciela Etny, koleżanki mojego psiaka ;DD :evil_lol:
no. więc nara :D ;)