lussi&saba Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Nie jestem pewna czy w tym miejscu zamieszczać ogłoszenie, ale to ważne. Słuchajcie. W Katowicach, na osiedlu Tysiąclecia, mamy taką grupkę psiarzy. Ja wyjechałam na weekend i przyjechałam dzisiaj. Spotkałam na swojej drodze, na spacerku, pięknego psa. Okazało się, że błąka się tu już od 3 dni !!!! Śpi pod drzewem, psiarze go dokarmiają. Piesek jest bardzo ładny i młody. Na moje oko ma koło 8 miesięcy. Jest płci męskiej, bardzo przyjazny. Dogaduje się z wszystkimi psami, niestety niektóre go nie tolerują i jak go obejrzałam całego, zobaczyłam, że ma ślady po ugryzieniach i to dość duże. Zagojone, sierść już odrasta. Ale widać na pupci i na łapach, że jakiś pies go pogryzł dotkliwie.. Pies jest duży (około 60cm w kłębie) i jeszcze dość dużo urośnie. Dotykałam go i na prawej tylnej łapie (tam gdzie blizny) nie za bardzo się daje (chwyta delikatnie ząbkami rękę), troszkę się boi, ale jak się do mnie przyzwyczaił to bawił się, podgryzał i lizał :) Podchodzi do każdego !! Do psów też. Nie warczy, bawi się wesoło. Bardziej podchodzi do kobiet - Doszłam do wniosku, że ktoś go bił, ponieważ kiedy gwałtownie machnęłam ręką, odskoczył przestraszony. Potem jakby mnie przepraszał.. Myślę, że uciekł komuś z domku jednorodzinnego (jakich tuż obok - w Chorzowie - wiele) przez ogrodzenie. Ale tylko myślę. Tylko, że nikt go przez 3 dni nie szukał... Pomimo dokarmiania, jest bardzo wychudzony. Kręgosłup i żebra wystają. Poza tym jest zadbany. Sierść błyszczy i jest mięciutka. Proszę. Tu kilka zdjęć psiaczka. Ma kolczatkę, a kiedy się go chwyta jest jakby przestraszony, za to luzem wesoły i miły. Proszę pilnie o pomoc, ponieważ piesek jest tu już 3 dni, a jeśli zacznie padać ?? Nie chcemy go dawać do zimnego kąta w schronisku... Bardzo proszę o kontakt.. Ja mam już goldena, ale suczkę. Więc nie mogę go wziąć.. Piesek biega po osiedlu. Nie oddala się. Szedł za mną aż pod blok i był bardzo smutny kiedy musiałam zamknąć mu drzwi przed noskiem.. usiadł, zapłakał, a potem się położył i leżał.. Tak mi przykro :placz: Proszę o wysyłanie na maila : [email protected] lub na telefon, ale o to na PW. (nie obiecuję, że nie zabiorą go.. ale tylko tak mogę pomóc i będę doglądać jego stanu, jutro pójdę z nim do weta, mimo braku kaski.. ):-( widać po oczach jaki jest.. a taki jest chudy.. --> kilka mordki. piękne psisko, duże i wesołe. Ale te smutne oczy kiedy odchodzę... :( tu warknął na niego pies-zobaczcie minę: Quote
Abrakadabra Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Możesz w jakiejś lecznicy sprawdzić czy ma czipa? Moim zdaniem "wychudzony" to on nie jest... Może warto porobić ogłoszenia? Porozwieszać w okolicy? A jeśli komuś się zgubił? Quote
majqa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Dodaj do tytułu Katowice, zwrócisz tym uwagę dogomaniaków z tego rejonu. Quote
lussi&saba Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 już powysyłałam ogłoszenia. Tak, piesek prawdopodobnie się zgubił lub uciekł. Na osiedlu wszyscy go znają więc rozwieszanie ogłoszeń byłby bez sensu ; ]] Poza tym dzisiaj o nim ani widu, ani słychu ... Więc może wrócił do domku lub ktoś go przygarnął lub dał do schroniska (:shake::mad::2gunfire:) I jest wychudzony. Widać mu kręgosłup i żebra. Ale na zdjęciach z telefonu to i tak g... widać ; ) Ale jak głaskałam to ledwo dotknęłam i było czuć kręgosłup. Jakby nie był wychudzony to bym tak nie napisała ... ; ]] :razz: Jak wyjde z psem to popatrzę za nim i popytam :) Quote
lussi&saba Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Dowiedziałam się, że łobuziak znalazł właściciela. Przygarnął go kolega od właściciela Etny, koleżanki mojego psiaka ;DD :evil_lol: no. więc nara :D ;) Quote
Recommended Posts