Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

imię: Puszek
rasa: west highland white terrier

boks: 1
numer: 40/285/2009
miasto: Sosnowiec

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
oddany przez właścicieli z uwagi na wykazywaną zazdrość o domowników, w związku z czym powinien trafić do domu w którym nie będzie to wadą, albo powinien trafić na doświadczonego w behawioryzmie właściciela który oduczy Puszka nie pożądanych zachowań, piesek w typie West Highland White Teriera czyli rasy którą cechuje charakter pełen wigoru, aktywny, Westi jest prosty w kontaktach, żwawy, wesoły, odważny, samowolny, ale serdeczny, jest to pies energiczny, odważny, uparty i pewny siebie, jest ruchliwy, wierny i towarzyski, lubi zabawy, przywiązuje się do bliskich, akceptuje dzieci, może być agresywny w stosunku do innych psów, jest to rasa, która jest spotykana w takich konkurencjach jak agility, obedience i dogdancing, a więc nada się dla miłośników rasy i tych sportów, na razie pies jest bardzo zdezorientowany pobytem w schronisku, przeżywając rozterki nie bardzo nawet chce wychodzić z boksu więc pilnie potrzebuje domu aby nie odbiło się to jego psychice, pies jest standardowej wielkości ma ok. 30 cm w kłębie, jest proporcjonalnej, budowy, umaszczenie ma bialutkie, sierść miękka puszysta- będzie wymagała szczególnej pielęgnacji i trymowania, uszy stojące

PSIAK NAJLEPIEJ NA TERAZ SZUKA DT, KTÓRY GO ZSOCJALIZUJE, ALE DOŚWIADCZONY DS TAKŻE JEST NA WAGĘ ZŁOTA ;)

Posted

[quote name='Daria_13']zgadzam się z poprzedniczką:evil_lol:. Szukamy doświadczonego DT, który pomoże Puszka wychować ;)[/quot
A dt nie ma, żadnego!

• 2 months later...
Posted

Cioteczki, jutro (znaczy dziś) wieczorem, porozmawiam z moją siostrą. Może się zgodzi na DT. Podrzucałam jej juz psiaki z dogo (sama mam Onka i 3 koty-więc więcej się nie zmieści :( ) Nie chcę obiecywać, ale pogadam z nią. Odezwę się po rozmowie.

Posted

Rozmawiałam z moją siostrą przez tel.
Ona się zgadza, ale musi jeszcze porozmawiać z mężem. Wieczorem da mi odpowiedź.
Miała już psiaki i koty na DT.
Między innymi prawdziwego doga niemieckiego Rodosa - dał jej nieźle popalić (kilka razy ją wywalił na spacerach ;) )
Mieszka sama z mężem w M1. Jest niedosłysząca i kocha zwierzaki.
Jej mąż nie słyszy, ale jest świetnym facetem.
Nie chcę, żeby ta psinka trafiła do jakiejś nielegalnej hodowli :( :( :( ,
bo wszyscy wiemy, co sie tam dzieje :( :( :(
Jeśli zaakceptujecie DT u mojej siostry u jeśli ona się zgodzi, to będzie jeszcze jedna przeszkoda do pokonania - my mieszkamy w Częstochowie i trzeba będzie zorganizować transport.
Trzymajcie razem ze mną kciuki, żeby Ela się zgodziła.

Posted

Domek DT jest :D
Wszyscy się zgodzili :)
Czekam na wiadomość, czy potrzeba jest aktualna i zorganizowanie transportu.

Hallo jest tu kto ?? ????

Posted

Safii, nie jestem pewna, ale o ile kojarzę, to ten piesek nie przezył pobytu w schronisku. Napisz na wątku sosnowieckiego schroniska dla pewności.

Posted

A gdzie jest ten wątek, bo nie mogę znaleźć ?
Jak to nie przeżył :( :( :(
Boże, nie zdążyłam ???
Nie, to nie możliwe :( :( :(

Proszę powiedzcie, jak mam się dowiedzieć?
Nie ma kontaktu z autorką wątku, choć wysłałam jej kilka wiadomości !

Pomóżcie mi go znaleźć, jeśli jeszcze żyje!!!
Musi żyć......

Posted

Sprawdziłam na stronach tego schroniska.

Piesek nie żyje :-(

Nie zdążyłam :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Tak strasznie mi źle.
Gdybym znalazła tą stronę miesiąc wcześniej.......
Tak bardzo mi przykro.............

Spij Kochana psinko.
Już nie będziesz się bał
Nie będzie Ci zimno i źle
Spij Kochana psinko i....
Wybacz mi, że nie zdążyłam.....
Wybacz mi :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(