Daria_13 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 imię: Puszek płeć: pies wiek: 4 lata rasa: west highland white terrier boks: 1 numer: 40/285/2009 miasto: Sosnowiec sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: oddany przez właścicieli z uwagi na wykazywaną zazdrość o domowników, w związku z czym powinien trafić do domu w którym nie będzie to wadą, albo powinien trafić na doświadczonego w behawioryzmie właściciela który oduczy Puszka nie pożądanych zachowań, piesek w typie West Highland White Teriera czyli rasy którą cechuje charakter pełen wigoru, aktywny, Westi jest prosty w kontaktach, żwawy, wesoły, odważny, samowolny, ale serdeczny, jest to pies energiczny, odważny, uparty i pewny siebie, jest ruchliwy, wierny i towarzyski, lubi zabawy, przywiązuje się do bliskich, akceptuje dzieci, może być agresywny w stosunku do innych psów, jest to rasa, która jest spotykana w takich konkurencjach jak agility, obedience i dogdancing, a więc nada się dla miłośników rasy i tych sportów, na razie pies jest bardzo zdezorientowany pobytem w schronisku, przeżywając rozterki nie bardzo nawet chce wychodzić z boksu więc pilnie potrzebuje domu aby nie odbiło się to jego psychice, pies jest standardowej wielkości ma ok. 30 cm w kłębie, jest proporcjonalnej, budowy, umaszczenie ma bialutkie, sierść miękka puszysta- będzie wymagała szczególnej pielęgnacji i trymowania, uszy stojące PSIAK NAJLEPIEJ NA TERAZ SZUKA DT, KTÓRY GO ZSOCJALIZUJE, ALE DOŚWIADCZONY DS TAKŻE JEST NA WAGĘ ZŁOTA ;) Quote
HebaNova Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 co za charakterek wredny :diabloti: będzie idelny dla samotnej pani, będzie ją sobie wielbił i bronił ile wlezie :evil_lol: Quote
Daria_13 Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 zgadzam się z poprzedniczką:evil_lol:. Szukamy doświadczonego DT, który pomoże Puszka wychować ;) Quote
jotka Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [quote name='Daria_13']zgadzam się z poprzedniczką:evil_lol:. Szukamy doświadczonego DT, który pomoże Puszka wychować ;)[/quot A dt nie ma, żadnego! Quote
Daria_13 Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 niestety to prawda, ale szukam jeszcze po za dogo Quote
HebaNova Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 żeby go tylko jakiś pseudohodowca nie wyczaił:angryy: Quote
Daria_13 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 O to się właśnie bardzo boję, ale niestety DT jak nie ma tak nie ma:shake: Quote
Safii Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Cioteczki, jutro (znaczy dziś) wieczorem, porozmawiam z moją siostrą. Może się zgodzi na DT. Podrzucałam jej juz psiaki z dogo (sama mam Onka i 3 koty-więc więcej się nie zmieści :( ) Nie chcę obiecywać, ale pogadam z nią. Odezwę się po rozmowie. Quote
Safii Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Rozmawiałam z moją siostrą przez tel. Ona się zgadza, ale musi jeszcze porozmawiać z mężem. Wieczorem da mi odpowiedź. Miała już psiaki i koty na DT. Między innymi prawdziwego doga niemieckiego Rodosa - dał jej nieźle popalić (kilka razy ją wywalił na spacerach ;) ) Mieszka sama z mężem w M1. Jest niedosłysząca i kocha zwierzaki. Jej mąż nie słyszy, ale jest świetnym facetem. Nie chcę, żeby ta psinka trafiła do jakiejś nielegalnej hodowli :( :( :( , bo wszyscy wiemy, co sie tam dzieje :( :( :( Jeśli zaakceptujecie DT u mojej siostry u jeśli ona się zgodzi, to będzie jeszcze jedna przeszkoda do pokonania - my mieszkamy w Częstochowie i trzeba będzie zorganizować transport. Trzymajcie razem ze mną kciuki, żeby Ela się zgodziła. Quote
Safii Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Hop Hop....Hallo !!! Jest tu kto? Jest domek, ale Cioteczek nie ma ...... Quote
Safii Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Domek DT jest :D Wszyscy się zgodzili :) Czekam na wiadomość, czy potrzeba jest aktualna i zorganizowanie transportu. Hallo jest tu kto ?? ???? Quote
Jaaga Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 Safii, nie jestem pewna, ale o ile kojarzę, to ten piesek nie przezył pobytu w schronisku. Napisz na wątku sosnowieckiego schroniska dla pewności. Quote
Safii Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 A gdzie jest ten wątek, bo nie mogę znaleźć ? Jak to nie przeżył :( :( :( Boże, nie zdążyłam ??? Nie, to nie możliwe :( :( :( Proszę powiedzcie, jak mam się dowiedzieć? Nie ma kontaktu z autorką wątku, choć wysłałam jej kilka wiadomości ! Pomóżcie mi go znaleźć, jeśli jeszcze żyje!!! Musi żyć...... Quote
Safii Posted August 1, 2009 Posted August 1, 2009 Sprawdziłam na stronach tego schroniska. Piesek nie żyje :-( Nie zdążyłam :-( :-( :-( :-( :-( :-( Tak strasznie mi źle. Gdybym znalazła tą stronę miesiąc wcześniej....... Tak bardzo mi przykro............. Spij Kochana psinko. Już nie będziesz się bał Nie będzie Ci zimno i źle Spij Kochana psinko i.... Wybacz mi, że nie zdążyłam..... Wybacz mi :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Recommended Posts