sleepingbyday Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 odchodzą, odchodzą.. :-( żegnaj Dakoto. Biafra, co tu napisać można? tyle chyba, że bardzo ci dziękuję za Dakotę, za Bacę, Siwą. Za Freda i Brutusa. Trzymaj się, proszę. Quote
__Lara Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 [quote name='Biafra']Dakota nie żyje :placz: Po południu jeszcze grzała się na słońcu , a teraz poszłam z ciepłym rosołem i nie wyszła z budy. Nienawidzę tego uczucia :placz::placz::placz: Starym kaukazem trzeba potrząsać, potrząsać i potrząsać żeby się obudził , bo głuchy śpi jak zabity. Tak samo było z Bacą. Wiele razy już myśałam , Boże to koniec. Nie żyje. Ale budziły się i zrywały z miną "co się dzieję" "pali się ?" a ja oddychałam z ulgą. Za kazdym razem jak potrząsam, proszę...jeszcze nie teraz :placz: Nienawidzę tego uczucia, jak już wiem, że nie wstanie :placz: Dakota była bardzo stara. Przyjechała w najgorszej kondycji z Boguszyc, z problemami nerkowymi i nie wiem jakim cudem przeżyła Siwą i Bacę. Mimo tego ciężko się pogodzić z jej odejściem. Jeśli wierzyć danym od Pani B.W to miałaby teraz 13,5 roku. Chyba najdłużej żyjący kaukaz[/QUOTE] Strasznie przykro :( mimo to długo z nami była, z Tobą Biafro. Dziękujemy, że dałaś jej drugie życie! Śpij spokojnie Dakoto [*]. Quote
Szarotka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Miala przyjemne 3 ostatnie lata ......... Quote
ostatniaszansa Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Izo, dziękujemy za wszystkie uratowane biedy boguszyckie, nie umierały zapomniane i niechciane, zaniedbane. Baca, Siwa, Dakota to szczególna historia. Ewa i Agnieszka Quote
KWL Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Być może to były najszczęśliwsze lata Dakoty, te dopieszczone ostatnie u Biafry... Stara schorowana sunia zaznała w końcu spokoju i opiekuńczej ręki. Wreszcie ktoś ją lubił, szanował, kochał i dbał. Iza, Salute ! Dakota, proszę poszukaj mojego Parysa, zaopiekuje się tobą za TM... Quote
sleepingbyday Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 wpłaciłam dziś comiesięczną deklarację na kaukazy boguszyckie :-(. smutno mi się zrobiło, bo od teraz to deklaracja juz niestety nie na boguszaki. deklaracja oczywiście zostaje, ale po prostu zdałam sobie sprawę, że ich juz nie ma i.. ech :-( Quote
kizimizi Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 ciotki napisze tu gdyz na forum molosow nie jestem zalogowana. Mamy w schronie 8letnia kaukazke. Przyjechala do schronu juz jakis czas temu wraz z partnerem (kaukazem) na totalnym uspieniu gdyz psy nie daly sie wsadzic do auta. Ich wlasciciele sie rozchodzili i dla psow juz miejsca zabraklo. Psy jak to kaukazy z poczatku bardzo nieufne i niezbyt przyjemne. Nie pamietam dobrze co stalo sie z samcem (chyba wyadoptowany) ale suka Dasza zostala w schronie. Ona jest bardzo przyjazna -mnie widziala po raz pierwszy i dawala sie drapac i miziac no ale......... to kaukaz. Suka ma 8 lat, pracownikow schronu juz kocha jednak nikt nie chce jej wyadoptowac bo po prostu boja sie juz takiego starszego psa. Jest olbrzymia i piekna! Czy mozecie mi jakos pomoc? Quote
Recommended Posts