Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o pomoc , czy na dogoamnii jest może ktoś kto zajmuje się adopcjami bullowatych ? Jestem na dogo krótko i niewiele osób tutaj znam :(
Nie bardzo wiem od , której strony mam zacząć z adopcjami tych biedactw :-(

Posted

W Azylu w Klembowie przebywają trzy psiaki bullowate :

Sułtan - jest pięknym , młodym i bardzo wesołym psiakiem , który uwielbia ludzi , na widok pracowników schroniska ogon mało mu się nie urwie no i oczywiście podskakuje radosny i chce liznąc po buzi :). Ja osobiście nie miałam z nim kontaktu ponieważ jestem takim dziwakiem i boję się amstaffów mimo tego , że sporo czytałam na ich temat i wiem , że to psy które naprawdę uwielbiają ludzi a gorzej jest ze zwięrzętami jednak jakoś na razie nie mogę sie przekonać może z czasem tak :) mimo tego lęku jest mi potwornie szkoda tych psinek ponieważ kiedyś ktoś je wziął a później oddał jak rzecz i dlatego chciałabym im pomóc znaleźć nowe domki u bardzo odpowiedzialnych właścicieli.

Otto - ok.3 lat nie agresywny do ludzi do zwierzat nie wiemy mix z mastifem lub amstafem to jest informacja od pracowników schroniska , niestety ja nawet nie widziałam tego biedactwa :( więc od siebie na chwilę obecna nie mogę nic powiedzieć

Astor - do ludzi lagodny próbuje dominowac wymaga mocnej reki do psow agresywny, jest to astek uratowany przed uśpieniem z innego schroniska , zagryzł 3 psy . Widziałam go osobiście podczas bieganiny po wybiegu , z moich obserwacji widac że Astor lubi ludzi , merda ogonem niesamowicie na widok człowieka do pracowników schroniska jest przyjazny chociaż ostatnio mówiono mi , że próbuje dominować .

Posted

Przydałyby się jednak opinie osób, które miały z psami bezpośredni kontakt, zwroty typu "pracownicy mówią że jest łagodny" nie dla każdego brzmią przekonująco. No i zdjęcia, opis zwierzaka poparty fotografią jest na pewno milion razy bardziej skuteczny niż sama wzmianka o psie.

Posted

No i znowu problem ze zdjęciami :angryy: nie mam juz sił wrzucałam zdjęcia w nocy dwukrotnie .
Jeżeli chodzi o opinie osób oprócz pracowników z tym będzie gorzej ponieważ nie bardzo jest komu odwiedzić astki no może ja postaram się przełamać chociaz nie urkywam , że boję się astków i co ja zrobię , chętnie pomagam wszystkim psiakom ale strach jest i koniec . Widziałąm wiele razy Sułtana na wybiegu i jest to pies bardzo kontaktowy , lubi zabawy z człowiekiem .
Astor to też psiak zupełnie oswojony z człowiekiem .

Zwykle jak jestem w Azylu i one biegają to dzieli nas siatka one podchodzą i nie szcekają nie warczą , Sułtanowi to ogon mało się nie urwie pewnie gapi sie na mnie i myśli " Pogłaszcze mnie głupia wteszcie czy dalej będzie się stała i gapiła :razz: "

Posted

Poniżej linki do zdjęcia może komuś uda sie otworzyć , ja mam kłopot z zapisaneim zdjęc na dysku ponieważ jak zapiszę to zapisują się w formie jakiegoś kodu , nie wiem dlaczego kiedyś było wsyztsko ok teraz cos się pokręciło .

Astor
[url=http://poczta.onet.pl/34950147,zalacznik.html?a=v&k=0&f=0&ui=279913699&s=4]Poczta - Onet.pl - bezp

• 1 month later...