malawaszka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 no kurde no weźcie... mało mam... ciągle mało :shake: Quote
Fides79 Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [QUOTE]zerduszko [INDENT] Startować na zawodach mogą, ale mają osobne biegi, nie pamiętam dokładnie czy dostawały nagrody czy jako. W MŚ pod patronatem FCI nie mogą startować. [/INDENT] [/QUOTE] phiii, no też mi wymysł :roll: [QUOTE]Ale jakby tak mistrzami zostawały nadrasowece, zostawiając szempiony FCI w tyle? :diabloti:[/QUOTE] jeśli tylko nadrasowce wygrywałby w uczciwej "walce" to niech te championy się w noc cmokną :eviltong: O! Quote
zerduszko Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 I kolejny bazarek na moje głodomory :shake: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235971-Ubrania-dla-kobiet-stoper-i-ozdoby-do-domu-na-tymczasy-kocie-do-02-12-2012?p=19991189#post19991189"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235971-Ubrania-dla-kobiet-stoper-i-ozdoby-do-domu-na-tymczasy-kocie-do-02-12-2012?p=19991189#post19991189 [/URL] A Jadzie wybiera się na badania :shake: A Lizka na zawody :shake: Quote
zerduszko Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Mamy srakulca, po ostatnim odrobaczeniu się tak porobiło. I nie tak, że non stop. Raz ok, potem jest srakulec i jak już mam iść na badania, to się normuje. Może to inne dziadostwo robacze, więc qpala trza obadać, ale krew też trzeba będzie pobrać, bo się niestety i rzig zdarzył. No ale oby to tylko jakieś paskudztwa, a nie coś z wątrobą :( Jadźka jest pół życia na Unidoxie, a to silne cholerstwo. W tamtym tyg. yo charczała jak traktor, jedna nocka nie przespana, bo się aż "dusiła", ale nie dostała antybiotyku. Ciągle nie nadaje się do szczepienia, a już miesiąc temu miała być szczepiona, więc teraz częściej choruje. No błędne koło :( Quote
wilczy zew Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 a dajesz jej coś osłonowego na wątrobę? Quote
WATACHA Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 No szkoda Jadzi, trzymam kciukaski, żeby się szybko skończyło sraczkowanie Quote
zerduszko Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Jadzia FeLV i FIV ujemna :multi: Wyniki z krwi ok, tylko ma więcej pić :multi: No i ładnie było... aż się zdenerwowała, zesiurała, usrała i ogólnie wbiła się pazurami w wetkę :evil_lol: A srakulec to chyba nei jej.... maluchy dają qpę do badania! Ale żeby nie było zbyt pięknie, Saduszka ma za mało białych krwinek :( Do tego wątrobowe podwyższone, więc trzeba już uważać na wątrobę. Powtórzymy badanie za jakieś 2 tygodnie i oby były ok! A jak nie, to buuuu może być coś poważnego :( I tzreba będzie szukać. Monika? :eviltong: Quote
malawaszka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 mnie tu nie ma.... :shake: super, że Jadzia zdrowa!!!! a jak masz zrobić, żeby więcej piła???? Quote
zerduszko Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='malawaszka']mnie tu nie ma.... :shake: [/QUOTE] Cushing? [quote name='malawaszka']super, że Jadzia zdrowa!!!! a jak masz zrobić, żeby więcej piła????[/QUOTE] Z kranu jej polewać, można wodę zasmaczać sosikami, są tez fontanny. Ciut jest odwodniona. No i mogłaby żreć karmę mokrą :mad: Quote
malawaszka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 [quote name='zerduszko']Cushing? [/QUOTE] oczadziałaś???!!! :crazyeye: po tym: "a mało białych krwinek :-( Do tego wątrobowe podwyższone" nie da się tego powiedzieć - nie świruj~! Quote
zerduszko Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Hehehe :P Myślę, że to dwa osobne problemy. Ale niskie leukocyty są przy Cushingu? I coś jeszcze? Quote
malawaszka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 nic o leukocytach nie wiem, przy ZC jest mega wysokie AP=fosfataza zasadowa, picie i sikanie na potęgę Quote
Saththa Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Jadzia su[per, Sadi mniej 3mam kciukasy;) Quote
zerduszko Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 [quote name='malawaszka']nic o leukocytach nie wiem, przy ZC jest mega wysokie AP=fosfataza zasadowa, picie i sikanie na potęgę[/QUOTE] AP z czego? Z moczu czy krwi? Przeczytałam gdzieś, że niskie leukocyty to może być Cushing i jak zobaczyłam Twój wpis o takiej treści :D Ale nic na razie, może tak tylko wyszło. Quote
malawaszka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 nic nie wiem o związku leukocytów i Cushinga :shake: AP to fosfataza zasadowa - z krwi to wątrobowy wskaźnik, ale podwyższony przy Cushingu to nie że tam o 100 podwyższony tylko o 1000 Quote
zerduszko Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Bez sensu to, bo chyba może być tak że jak coś zaczyna szwankować, to parametry są ciut podwyższone, a takie mega przekroczenia są jak się choroba rozwinie? Bo chyba nie jest tak, że dziś wsio ok, a jutro pies chory? :roll: Na wiki pisze o tych limfocytach tez. Quote
malawaszka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 przestań jej wmawiać ten syf!!!! tak - na pewno jest tak, że pomału się podnosi ale nie napisałaś jakie ma wyniki, na wiki to o różnych rzeczach pisze ciekawie i nie zawsze prawdziwie :eviltong: nie mówię, że nie ma racji bo po prostu nie wiem o leukocytach Quote
zerduszko Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Nie wmawiam jej, ino się zastanawiam jak wykryć chorobę zanim się rozwinie. Jakąkolwiek. Wyniki dokładne odbiorę dopiero w poniedziałek, bo wetka po 21 wczoraj skończyła liczyć te krwinki czy coś :D i tylko mi zadzwoniła. Sadie w sumie nie ma żadnych objawów, więc stawiam na chwilową "niedyspozycję" :] Owszem więcej chleje i sika od Lizki, wiecznie jest głodna i dpa wielka mimo skromnego odżywiania, ale moim zdaniem to ciągle w normie. Quote
malawaszka Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 no przy ZC trzeba robić ten specjalistyczny test który potwierdziłby lub wykluczył tą chorobę - 170-190 zł i 3 pobrania krwi co 4 h i masz info Quote
wilczy zew Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 to się cieszę i matrwię jednocześnie Quote
zerduszko Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ech... dalej huśtawka na zawodach leży. Wczoraj dwa disy <na huśtawce oczywiście> i raz 4, dziś jeden dis <egzamin> ale mamy mistrza wielorasowców M i pucharek... jakimś cudem :lol: Quote
malawaszka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 haha niewiele zrozumiałam, ale szczerze grauluję - zrozumiałam mistrza i pucharek :klacz: Quote
Recommended Posts