Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]zerduszko [INDENT] Startować na zawodach mogą, ale mają osobne biegi, nie pamiętam dokładnie czy dostawały nagrody czy jako. W MŚ pod patronatem FCI nie mogą startować. [/INDENT]
[/QUOTE]

phiii, no też mi wymysł :roll:

[QUOTE]Ale jakby tak mistrzami zostawały nadrasowece, zostawiając szempiony FCI w tyle? :diabloti:[/QUOTE]
jeśli tylko nadrasowce wygrywałby w uczciwej "walce" to niech te championy się w noc cmokną :eviltong: O!

• 2 weeks later...
Posted

I kolejny bazarek na moje głodomory :shake:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/235971-Ubrania-dla-kobiet-stoper-i-ozdoby-do-domu-na-tymczasy-kocie-do-02-12-2012?p=19991189#post19991189"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235971-Ubrania-dla-kobiet-stoper-i-ozdoby-do-domu-na-tymczasy-kocie-do-02-12-2012?p=19991189#post19991189

[/URL]
A Jadzie wybiera się na badania :shake: A Lizka na zawody :shake:

Posted

Mamy srakulca, po ostatnim odrobaczeniu się tak porobiło. I nie tak, że non stop. Raz ok, potem jest srakulec i jak już mam iść na badania, to się normuje. Może to inne dziadostwo robacze, więc qpala trza obadać, ale krew też trzeba będzie pobrać, bo się niestety i rzig zdarzył. No ale oby to tylko jakieś paskudztwa, a nie coś z wątrobą :( Jadźka jest pół życia na Unidoxie, a to silne cholerstwo. W tamtym tyg. yo charczała jak traktor, jedna nocka nie przespana, bo się aż "dusiła", ale nie dostała antybiotyku. Ciągle nie nadaje się do szczepienia, a już miesiąc temu miała być szczepiona, więc teraz częściej choruje. No błędne koło :(

Posted

Jadzia FeLV i FIV ujemna :multi: Wyniki z krwi ok, tylko ma więcej pić :multi: No i ładnie było... aż się zdenerwowała, zesiurała, usrała i ogólnie wbiła się pazurami w wetkę :evil_lol: A srakulec to chyba nei jej.... maluchy dają qpę do badania!

Ale żeby nie było zbyt pięknie, Saduszka ma za mało białych krwinek :( Do tego wątrobowe podwyższone, więc trzeba już uważać na wątrobę. Powtórzymy badanie za jakieś 2 tygodnie i oby były ok! A jak nie, to buuuu może być coś poważnego :( I tzreba będzie szukać.

Monika? :eviltong:

Posted

[quote name='malawaszka']mnie tu nie ma.... :shake: [/QUOTE]
Cushing?
[quote name='malawaszka']super, że Jadzia zdrowa!!!! a jak masz zrobić, żeby więcej piła????[/QUOTE]
Z kranu jej polewać, można wodę zasmaczać sosikami, są tez fontanny. Ciut jest odwodniona. No i mogłaby żreć karmę mokrą :mad:

Posted

[quote name='malawaszka']nic o leukocytach nie wiem, przy ZC jest mega wysokie AP=fosfataza zasadowa, picie i sikanie na potęgę[/QUOTE]
AP z czego? Z moczu czy krwi? Przeczytałam gdzieś, że niskie leukocyty to może być Cushing i jak zobaczyłam Twój wpis o takiej treści :D

Ale nic na razie, może tak tylko wyszło.

Posted

Bez sensu to, bo chyba może być tak że jak coś zaczyna szwankować, to parametry są ciut podwyższone, a takie mega przekroczenia są jak się choroba rozwinie? Bo chyba nie jest tak, że dziś wsio ok, a jutro pies chory? :roll:
Na wiki pisze o tych limfocytach tez.

Posted

przestań jej wmawiać ten syf!!!! tak - na pewno jest tak, że pomału się podnosi ale nie napisałaś jakie ma wyniki, na wiki to o różnych rzeczach pisze ciekawie i nie zawsze prawdziwie :eviltong: nie mówię, że nie ma racji bo po prostu nie wiem o leukocytach

Posted

Nie wmawiam jej, ino się zastanawiam jak wykryć chorobę zanim się rozwinie. Jakąkolwiek. Wyniki dokładne odbiorę dopiero w poniedziałek, bo wetka po 21 wczoraj skończyła liczyć te krwinki czy coś :D i tylko mi zadzwoniła.
Sadie w sumie nie ma żadnych objawów, więc stawiam na chwilową "niedyspozycję" :] Owszem więcej chleje i sika od Lizki, wiecznie jest głodna i dpa wielka mimo skromnego odżywiania, ale moim zdaniem to ciągle w normie.