Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To na oczku, to sie nazywa torbiel spojówkowa, tak powiedział lekarz w schronie. Malwa ma to już kolejny raz. Lekarz mówił, że to może być poczatek nowotwora, ale ja sie w internecie nic takiego nie doczytałam. Pójde do okulisty to sie dowiem.

Niestety Malwa nie jest głuchawa tylko głucha jak pień. Ma też zmętniałe soczewki w oczach, ale jeszcze widzi.

Po tych paru dniach wyraźnie sie rozruszała, śpi drugą noc w domu bo na polu wyła okropnie, może z tesknoty za Sebą. Mam wrażenie, że się zmieniła, jakby nowe życie w nią wstąpiło. Pcha się do głaskania, łazi sobie po domu, myrda ogonem, słyszałam nawet jak szczeka. Strasznie chrapliwy ma głos, chyba sama siebie nie słyszy. No i wreszcie mnie rozpoznaje.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Przegubowiec opuścił schronisko :) - adopcja ze schroniska, wiec nie znam szczegółów v-oby grubasek był szcęsliwy ... Seda została przeniesiona na inny boks ... została sama :( trzeba niunie intensywniej poogłaszac...

• 1 month later...
Posted

Niestety Malwa coraz słabsza. Z trudem wstaje, prawie nie wychodzi na pole, choć przecież ładna pogoda a najgorsze, że nie chce jeść. W zasadzie to cały dzień śpi. No i niestety nie trzyma moczu. Sika na legowisko.
Spóżniłam sie jakieś 4 lata z wzięciem jej z azylu.

• 2 weeks later...
Posted

Malwa
[*]
[*]
[B]Bączek :calus::glaszcze:[/B], ale dałaś jej bezpieczne schronienie i miłość w ostatnich dniach jej życia. Dałaś jej po prostu raj. I to jest najważniejsze.

Posted

Strasznie mi przykro. Malwuniu [']
Dziękuję, że dałaś jej dom na ostatnie miesiące, miłość, poczucie bezpieczeństwa.

[SIZE=1](Właśnie dzisiaj chciałam wejść na ten wątek i zapytać jak się Malwa czuje.)[/SIZE]

Posted

Malwinka ....
[*] :(

Wiem ze żadne słowa nie pocieszą w takiej chwili, wiec tylko jeszcze raz [B]bardzo Ci Bączku dziękuję za pokochanie Malwiny [/B],
Malwa odeszła kochana i na pewno o tym wiedziała