Gosia & c.o. Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 :oops::oops::oops::oops::oops: Dziekuje bardzo !!!! Sukces jest tym wiekszy, że "młody" 26 maja skończył 12 miesięcy i nie jest jeszcze w pełni włosa, a na tej jednej wystawie oprócz BOB, BOG i Best in Show u włoskiego sędziego na około 50 juniorów wygrał także Best in Show Junior :multi: Do teraz jestem w szoku... Ale Kochani marzenia sie spełniają, trzeba tylko mocno wierzyc i wytrwale dążyć do celu :)) Pozdrawiam i oczywiście OGROMNE gratulacje dla Ali i Bibiego, którzy koszą wszystko co sie da ;)
gmk Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [quote name='Gosia i kropki']:oops::oops::oops::oops::oops: Dziekuje bardzo !!!! Sukces jest tym wiekszy, że "młody" 26 maja skończył 12 miesięcy i nie jest jeszcze w pełni włosa, a na tej jednej wystawie oprócz BOB, BOG i Best in Show u włoskiego sędziego na około 50 juniorów wygrał także Best in Show Junior :multi: Do teraz jestem w szoku... Ale Kochani marzenia sie spełniają, trzeba tylko mocno wierzyc i wytrwale dążyć do celu :)) Pozdrawiam i oczywiście OGROMNE gratulacje dla Ali i Bibiego, którzy koszą wszystko co sie da ;) Twój sukces jest OSZAŁAMIAJĄCY !!! Jest też dowodem że jak się bardzo chce to wszystko można. Gratuluję, choc to zbyt małe słowo w tym wypadku... Pozdrawiam serdecznie Grażyna
Małgorzataj Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 [SIZE=5]Wielkie Gratulacje dla Gosia i kropki :multi: :multi: :multi:
Gosia & c.o. Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Dziekuje Wam dziewczyny!! :) Wprawdzie to o basenji, ale pozwole sobie wstawić jedną fotke - właśnie z BISa...
Basenji Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 A ja protestuję! To temat o Basenji a nie kropkowanych!:angryy: Zdrówko
AlaNowak Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 a ja protestu nei popieram, poniewaz Gosia jest czestym gosciem na baskowych tematach i tez ma prawo pochwalic tu sie:eviltong:
gmk Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 [quote name='Gosia i kropki']Dziekuje Wam dziewczyny!! :) Wprawdzie to o basenji, ale pozwole sobie wstawić jedną fotke - właśnie z BISa... Po Twojej minie widac jak spełniają się marzenia... Gosiu jeszcze raz gratulacje i chwal się ile i gdzie wlezie bo takich osiągnięc i takiego wystawiania psów możemy Ci wszyscy tylko zazdrościc! Pozdrawiam Grażyna
Małgorzataj Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 [quote name='Gosia i kropki']Dziekuje Wam dziewczyny!! :) Wprawdzie to o basenji, ale pozwole sobie wstawić jedną fotke - właśnie z BISa... JESZCZE RAZ - GRATULUJĘ !!!!!
AlaNowak Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Oto staweczka na Kraków: PSY klasa szczeniąt: -JAZZY BOY Asiaczek klasa młodzieży: -BARUBARU Loango -BI BAHATIKA Loango klasa otwarta: -Abotere`s ADUNBI klasa championów: -FARIQUE-FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek SUKI klasa szceniąt: -JELLY JOSHREEN Asiaczek klasa championów: -FELMERIA-FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek Trzymajcie za nas kciuki:) Powodzenia wszystkim (kij z tym, że wystawa dopiero za tydzień:eviltong: )
gmk Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Połowa tego co w Szczecinie. Fajnie. My mamy bardzo ciekawą stawkę 13 psów 7 [aktualnie] z Polski 2 ze Szwecji i 4 z Niemiec...Prawdopodobnie będzie gościnnie maluch przywieziony w kwietniu z Afryki... W sumie zapowiada się bardzo ciekawie i Arti będzie miała po raz pierwszy konkurencję w swoim wieku, w tym roku... Przyznam że nawet nie wiem za którą trzymac kciuki... Zadecyduje Frau M.H.! Rok temu na Międzynarodowej w Tvaaker w Szwecji Pani Martha Heine wybrała tak Po lewej SINGING IN THE RAIN Out of Africa wygrał rasę ( może powtórzy to w Szczecinie...) po prawej Sun Tribe`s MARA JADE SKYWALKER (NSw R) Oby nie lało... Pozdrawiam Grazyna
AlaNowak Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 czy ma ktos juz jakies info o baskach w szcze:cool2: cinie??
AlaNowak Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Mam malenkie info na temat basenji w szczecinie:loveu: Ale to niech zwyciezcy sie pochwala:multi:
Małgorzataj Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Rasę wygrał pies - SINGING IN THE RAIN out of Africa- ( wł. Berg Susanne ) [SIZE=3]My z Bobbanem debiutowaliśmy - jako para oczywiście :lol: !!! Jak na pierwszy raz nie było tak źle- CWC, res CACIB A to my... Młodzież wygrał BUMBALA BAHATI LOANGO Więcej wstawi na pewno gmk ;) Pozdrawiam
gmk Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Trochę późno ale mamy straszny nawał pracy i to zmęczenie po długiej podróży ... W Szczecinie było jak zwykle pięknie i profesjonalnie - jeśli chodzi o organizatorów. Pogoda też nam sprzyjała bo nie było już tak upalnie. A teraz pełne rezultaty z ringu basenji. Sędzia w ringu : Martha Heine- Niemcy, BIS PUPPY B.Szydłowicz-Polańczyk,BIS JUNIOR Andrzej Każmierski, V GRUPA - FINAŁY Leif Herman Wilberg Norwegia. Psy Klasa Juniorów 1. BUMABALA BAHATI Loango - dosk. BOB JUNIOR, II miejsce w Grupie Juniorów [ rozpoczął Młodzieżowy Championat Polski] Klasa Otwarta 2. Kokojambo`s CHAPA CHIFU - dosk.3 3. SINGING IN THE RAIN Out of Africa - dosk. CWC,CACIB,BOB,Res.BOG [ rozpoczął Championat Polski ] 4.Faraoland VICTORY & FREEDOM-dosk.2 Klasa Championów 5. AFRICAN MAGIC MOMENT`S CHIGANI - bez oceny [jest zbyt wrażliwy na dotyk sędziego] 6. ROBERT REDFORD Out of Africa - dosk.CWC,Res.CACIB [ rozpoczął Championat Polski ] Suki Klasa Puppy 7. Kokojambo`s DOGO DHARUBA - VP, [ w BIS PUPPY była 5 - zabrakło niewiele ale zapowiada się super, DARUBA jest córką Ch. Bulldobas TINY T`PAU i Ch. DONNERA Hanacka ( pozdrowienia dla MILUSE!)] Klasa Młodzieży 8. ARMY OF LOVE Loango - dosk,Zwycięstwo Młodzieży [ rozpoczęła Młodzieżowy Championat Polski] 9. ART OF NOICE Loango - dosk.2 Klasa Pośrednia 10. PAKANYA Liwang - dosk. CWC Klasa Otwarta 11. CHATTANOOGA CHOO CHOO Ypsylon - dosk.CWC Klasa Championów. 12. Klassic`s A STAR IN STRIPES - dosk.CWC,CACIB,BOS [ Zakończyła INTERCHAMPIONAT] 13. Bulldobas TINY T`PAU - dosk. Res. CACIB Można powiedziec że psy wygrała Hodowla Out of Africa i jej potomkowie... a sunie - prawie Hodowla Klassic`s i jej potomkowie... Bali w BIS JUNIOR był zaskakująco swobodny i poruszył publicznośc,wraz z Huskim który wygrał Grupę, do burzy oklasków...Małgosia z Bobbanem pokazali się cudnie, Arti jak zwykle była wspaniała, przegrała z Army tylko kolorem sierści, po czym w porównaniu na BOB Młodzieży tak bardzo Army cieszyła się że jest Bali że zapomniała że ring to nie miejsce na szaleńcze zabawy... Paka i Chaka były świetne, O Syd i Tiny nie trzeba nic mówic obie są nieprzeciętne. Pani Heine lubi amerykański typ basenji ale taki sprzed 4-6 lat czyli nieco delikatniejszy w budowie kości niż obecnie, bardzo proporcjonalne, zwraca uwagę na kondycję i ogromną na ruch. Lubi psy pręgowane . W opisie używa słów: bardzo dobry, doskonały i co pięknie się czyta : WYŚMIENITY... Jest fanką SINGING IN THE RAIN czego wyraz dała już po raz 4 na Międzynarodowych wystawach w Europie. Nie dziwę jej się pies jest : "WYŚMIENITY"... Do zobaczenia za rok - z tego co słyszałam w przyszłym roku sędzia będzie bardzo interesujący wszystkich hodowców basenji, ale ponieważ są tylko wstępne potwierdzenia przyjazdów sędziów na przyszłoroczną szczecińską wystawę, poczekamy do głoszenia oficjalnej wersji... Pozdrawiam Grażyna
AlaNowak Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Ogromne gratulacje dla Basenji Family:multi: :multi: :multi: :multi:
hanacek Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 ;););) Ja tiezs GRATULUJE i dla vszetkich basek co byli w Cz.!!!! :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Dzieki za pozdrawenie- Daruba piekna sunia!:loveu:Gmk nie masz fotki Daruby?
hanacek Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 sunia Hapi Hanacek wygrala BiS sztenia na klubowej wystawe w CZ nie mam zdecia z wystawy:oops::oops::oops:
gmk Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='hanacek']sunia Hapi Hanacek wygrala BiS sztenia na klubowej wystawe w CZ nie mam zdecia z wystawy:oops::oops::oops: GRATULACJE !!! Pozdrawiam Grażyna
gmk Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='hanacek']Gmk nie masz fotki Daruby? Niestety jeszcze nie wszyscy przysłali mi zdjęcia, a na tych co mam nie ma jej. Może jutro ! Powiem tak jest super ( jak mama i tata) i pięknie sie zapowiada. Możesz mi na razie wierzyc na słowo a jak tylko będą zdjęcia to dam znac ! Pozdrawiam Grażyna
gmk Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='hanacek']sunia Hapi Hanacek wygrala BiS sztenia na klubowej wystawe w CZ Sędziowała Libuse Ubrova ? Grażyna
gmk Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 [quote name='hanacek']:lol: Tak jest-L.Ubrova A kto wygrał rasę ? Pytam bo kiedy 4 czerwca w na Międzynarodowej w Nitrze sędziowała Grupę to trzecie miejsce zajął GREASY GUI Ananty. Pozdrawiam Grażyna
Recommended Posts