ANETTTA Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 zmien tyttuł ....bo on moze i szuka domu ale najpierw zdrówko ...napisz w 1 poscie ze pies przebywa w warszawie Quote
gagata Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dino nadal chory,dzis podszedl do mnie, obwąchal,podbil ręke do pieszczot i,,,poszedl odpocząć...Daleka jeszcze droga przed nami... Quote
Olena84 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 gagata napisał(a):Dino nadal chory,dzis podszedl do mnie, obwąchal,podbil ręke do pieszczot i,,,poszedl odpocząć...Daleka jeszcze droga przed nami... Biedny psiak, spragniony pieszczot! Quote
Paulina_mickey Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 gagata napisał(a):Dino nadal chory,dzis podszedl do mnie, obwąchal,podbil ręke do pieszczot i,,,poszedl odpocząć...Daleka jeszcze droga przed nami... Beniowi nadaliście imię Dino? Zmienię na naszej klasie. ;) Quote
nika28 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Trzeba napisać PW do rafali910 z prośbą o zmianę tytułu :roll: Quote
Paulina_mickey Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Jak nie ma rafali910 to spokojnie można do moderatora napisać. Oni też mogą bez problemu zmienić tytuł. ;) Quote
ANETTTA Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 tyle cierpiał ...to nie ma sie co dziwic ze teraz domaga się pieszczot ......... Diono moze mi się uda Cię wymiziac tego 30 -tego .. Quote
ANETTTA Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 pilnie potrzebuje kontakt tel do rafali910l lub do pani która przez rok zajmowała sie psem ..PILNEEEEEEEE Quote
rafali910 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 ANETTTA jutro zadzwonie do Fundacji Emir w sprawie psa Quote
ANETTTA Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Dino zaczyna porastać sierścią ...dostaje antybiotyki ....... zdrowiej Dinusiu ;) Quote
Paulina_mickey Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ANETTTA napisał(a):Dino zaczyna porastać sierścią ...dostaje antybiotyki ....... zdrowiej Dinusiu ;) Jak dobrze, że powoli wraca do siebie :loveu: Zdrówka kochany :multi: Quote
ANETTTA Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 inf z tzw zółtych stron Emira DINO - ( Rzeczyca); bernardyn, dla którego przez rok las był domem. Przeżył dzięki opiece starszej pani, która próbowała (zarówno w gminie, jak i u miejscowej organizacji prozwierzęcej) wyżebrać pomoc i leczenie dla niego. Niestety bezskutecznie. Dina przywieźliśmy w fatalnym stanie: 80% powierzchni ciała pozbawione było sierści. Skóra zaogniona, opuchnięta z licznymi ropiejącymi i podkrwawiającymi strupami. Wyjęliśmy kilkadziesiąt kleszczy. Przy wszystkich zabiegach był bardzo spokojny, zrezygnowany i tylko w jego wielkich oczach widzieliśmy cierpienie i nieme błaganie o ratunek. Stwierdzono bakteryjne zapalenia skóry, zmiany grzybicze , entropium obuoczne, oraz prawopodobieństwio schorzenie tarczycy. RTG tylnych łap oraz operację oczu musimy odłożyć do czasu, aż pies wzmocni się fizycznie. W jego stanie lekarz nie zaryzykowałby sedacji do rtg. Dino jest przepięknym, niemłodym już psem , w którym zabito wolę życia. Staramy się ze wszystkich sił, aby znów chciał żyć. Po kuracji antybiotykowej i podaniu preparatów wspomagających ( Kerabol, Caniviton) - ropiejące miejsca goją się, opuchlizna się zmniejszyła, a pies zaczyna porastać sierścią. Quote
zuzlikowa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Piękny jesteś i świat jest piękny!Nie poddawaj się...nawet przez moment! Masz ludzi,którzy zrobią wszystko by Ci pomóc!Szczęście zaczęło się,a jego ogrom spadnie jeszcze na Ciebie!:loveu: Powodzenia!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ojej tą tarczyce ma dużą. Mam nadzieję, że wyzdrowieje. Przydał by się inny tytuł wątku, ale jaki? :hmmmm: Quote
Olena84 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie szlo ku dobremu i psiak wyzdrowieje. Quote
_ogonek_ Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Tytuł... hmm... może coś w stylu: Jego domem było pole, a przyjacielem strach i bezdomność... Quote
Paulina_mickey Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mam nadzieję, że piesiul wyzdrowieje :kciuki: Quote
Recommended Posts