Kamila Proc Posted May 1 Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 20:40, Kamila Proc napisał: Zapakowali Stacha i ruszyli. Troche jechali, az dojechali do miejsca strasznego. To bylo pseudodschronisko. Tam juz byla policja i inne sluzby. Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal. Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo. Quote
guccio Posted May 1 Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 20:53, Kamila Proc napisał: Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal. Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo. ? Quote
Kamila Proc Posted May 1 Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 20:53, Kamila Proc napisał: Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal. Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo. Maly podszedl do wlasciciela i zapytal go o imie. "Antoni - odpowiedzial ten diabelnik - Co ze mna zrobicie? Jestem wolny? Maly karateka usmiechnal sie z przekasem. Nie ma takiej mozliwosci - odparl. Przejalem cie od policji, bo co najwyzej dostalbys wyrok w zawiasach. A my cie bratku za to wszystko co robiles zwierzetom po prostu udusimy. Quote
Kamila Proc Posted May 1 Posted May 1 Roman chwycil Antoniego i otworzyl bagaznik samochodu. "Posun sie - warknal do Stacha - masz kolege". I pojechali do lasu. W lesie maly karateka otworzyl bagaznik i powiedzial do Romana - Czyn swoja powinnosc Roman. Antoni i Stach wyturlali sie z bagaznika. - "Roman - szepnal Stach - ale pamietaj - mnie kij w tylek. Nie zapominales?". Quote
guccio Posted May 1 Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 20:59, Kamila Proc napisał: Roman chwycil Antoniego i otworzyl bagaznik samochodu. "Posun sie - warknal do Stacha - masz kolege". I pojechali do lasu. W lesie maly karateka otworzyl bagaznik i powiedzial do Romana - Czyn swoja powinnosc Roman. Antoni i Stach wyturlali sie z bagaznika. - "Roman - szepnal Stach - ale pamietaj - mnie kij w tylek. Nie zapominales?". Zemsta jest słodka🙂cd dalszy? Quote
jola&tina Posted May 1 Author Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 18:30, mariusz pp napisał: I za karę przywiązał właściciela do budy, na krótkim metrowym łancuchu . Dnia 1.05.2025 o 18:37, Kamila Proc napisał: niestety, wlasciciel posesji byl czlowiekiem silnym i sie zerwal. Stanal przed drobnym czlowieczkiem i powiedzial: " Jestem Stanislaw W, nazywajom mnie tu Wielki Stach, to moje miejsce i co mi teraz zrobisz? Dnia 1.05.2025 o 18:39, mariusz pp napisał: Ale drobny człowieczek był bardzo silny bo trenował sztuki walki i powalił olbrzyma na ziemię .Po raz drugi przywiązał łańcuchem, a co 🤣 Dnia 1.05.2025 o 18:42, Kamila Proc napisał: jednak po chwili olbrzymi Stach sie znowu oderwal, stanal przed karateka i powiedzial: Ja sie ciebie nie boje maluchu Dnia 1.05.2025 o 18:46, Kamila Proc napisał: Maluch wzruszyl ramionami, poszedl do swojego samochodu i wrocil z wydziaranym gigantem, niemal dwa razy wiekszym od Stacha. "To jest Roman" -oznajmił. Roman mial ze soba wielki kij. Dnia 1.05.2025 o 19:21, Kamila Proc napisał: Maly karateka westchal i powiedzial: Ja juz Stachu nie mam do ciebie sily, zaraz cie stad wywieziemy a Roman wetknie ci ten wielki kij w tylek" Dnia 1.05.2025 o 20:11, Kamila Proc napisał: Roman zlapal Stacha i wpakowal do do bagaznika. Maly karateka powiedzial do swojej kolezanki, z ktora odbywala wizytacje, aby uwolnila psiaka i zabrala go. "Szybko, musimy jechac na inna interwencje" - rzucil maly Dnia 1.05.2025 o 20:21, mariusz pp napisał: 🤣 Dnia 1.05.2025 o 20:40, Kamila Proc napisał: Zapakowali Stacha i ruszyli. Troche jechali, az dojechali do miejsca strasznego. To bylo pseudodschronisko. Tam juz byla policja i inne sluzby. Dnia 1.05.2025 o 20:53, Kamila Proc napisał: Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal. Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo. Dnia 1.05.2025 o 20:55, guccio napisał: ? Dnia 1.05.2025 o 20:56, Kamila Proc napisał: Maly podszedl do wlasciciela i zapytal go o imie. "Antoni - odpowiedzial ten diabelnik - Co ze mna zrobicie? Jestem wolny? Maly karateka usmiechnal sie z przekasem. Nie ma takiej mozliwosci - odparl. Przejalem cie od policji, bo co najwyzej dostalbys wyrok w zawiasach. A my cie bratku za to wszystko co robiles zwierzetom po prostu udusimy. Dnia 1.05.2025 o 20:59, Kamila Proc napisał: Roman chwycil Antoniego i otworzyl bagaznik samochodu. "Posun sie - warknal do Stacha - masz kolege". I pojechali do lasu. W lesie maly karateka otworzyl bagaznik i powiedzial do Romana - Czyn swoja powinnosc Roman. Antoni i Stach wyturlali sie z bagaznika. - "Roman - szepnal Stach - ale pamietaj - mnie kij w tylek. Nie zapominales?". Co było dalej jeszcze nie wiemy. Quote
Jota67 Posted May 1 Posted May 1 Ło matko. To się w bajce porobiło.... Poszło w innym kierunku niż moje pomysły 🙂. A ja tak chciałam jeszcze wierzyć, że złych można naprawić...🤗 Quote
jola&tina Posted May 1 Author Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 21:37, Jota67 napisał: Ło matko. To się w bajce porobiło.... Poszło w innym kierunku niż moje pomysły 🙂. A ja tak chciałam jeszcze wierzyć, że złych można naprawić...🤗 Ja też chciałam wierzyć, że będzie dobrze. Może da się jeszcze coś naprawić? Quote
mariusz pp Posted May 1 Posted May 1 A że to bajka , to wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku . 1 1 Quote
jola&tina Posted May 1 Author Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 22:21, Polek napisał: Muszę też przeczytać, ale kiedy? Bardzo dużo czytania, ja sama pogubiłam się kto jest kto 🙂 Najważniejsze osoby to dobry Pan, jego dwa psiaki i odnaleziona w lesie sunia z trzema szczeniakami 🙂 1 Quote
jola&tina Posted May 1 Author Posted May 1 Dnia 1.05.2025 o 22:19, mariusz pp napisał: A że to bajka , to wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku . I takie zakończenie podoba mi się 🙂 1 Quote
jola&tina Posted May 1 Author Posted May 1 A więc mamy zakończenie bajki: Dnia 1.05.2025 o 22:19, mariusz pp napisał: .... wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku . Dobry Pan przyjął do swojego domu sunię z trzema szczeniakami. Gdy szczeniaki podrosły znalazł dla nich dobre domy ( wszystkie były dobre 🙂 ). Sunia pozostała u Pana i otrzymała imię Perełka. (A perełki w reklamówce i woreczkach rozpuściły się - ale to już mało ważne 🙂 ). I wszyscy żyli długo i szczęśliwie. 2 Quote
Poker Posted May 2 Posted May 2 A mój pomysł był taki, że dobry pan sprzedał perełki i zbudował naprawdę dobre miejsce dla bezdomnych piesków i kotków. 1 1 Quote
Jota67 Posted May 2 Posted May 2 Dnia 1.05.2025 o 22:19, mariusz pp napisał: A że to bajka , to wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku . No i o to mi chodziło! 🙂 Quote
jola&tina Posted May 2 Author Posted May 2 Dnia 2.05.2025 o 09:42, Poker napisał: A mój pomysł był taki, że dobry pan sprzedał perełki i zbudował naprawdę dobre miejsce dla bezdomnych piesków i kotków. Dnia 2.05.2025 o 09:55, Jota67 napisał: No i o to mi chodziło! 🙂 Super pomysł! Bajeczka byłaby zgrabna, ładna i krótka a nam się zrobił "tasiemiec bajkowy" 🙂 Quote
Radek Posted May 2 Posted May 2 Dnia 2.05.2025 o 10:56, jola&tina napisał: Super pomysł! Bajeczka byłaby zgrabna, ładna i krótka a nam się zrobił "tasiemiec bajkowy" 🙂 Może się brazylijski serial z bajki zrobi 😉 1 Quote
jola&tina Posted May 2 Author Posted May 2 Dnia 2.05.2025 o 11:51, Radek napisał: Może się brazylijski serial z bajki zrobi 😉 Całkiem brazylijski 🙂 Pogubiłam się! 1 Quote
Recommended Posts