Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 1.05.2025 o 20:40, Kamila Proc napisał:

Zapakowali Stacha i ruszyli. Troche jechali, az dojechali do miejsca strasznego. To bylo pseudodschronisko.

Tam juz byla policja i inne sluzby.

Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal.

Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo.

Posted
Dnia 1.05.2025 o 20:53, Kamila Proc napisał:

Na szczescie sytuacja psiakow byla opanowana. A policja trzymala w kajdankach wlasciciela tego piekla. Maly karateka podszedl do funkcjonariusza i cos z nim poszeptal.

Policja pojechala i zostawila wlasciela. Wlasciciel byl zdziwiony i myslal, ze mu sie upieklo.

?

Posted

Maly podszedl do wlasciciela i zapytal go o imie. "Antoni - odpowiedzial ten diabelnik - Co ze mna zrobicie? Jestem wolny?

Maly karateka usmiechnal sie z przekasem. Nie ma takiej mozliwosci - odparl. Przejalem cie od policji, bo co najwyzej dostalbys wyrok w zawiasach. A my cie bratku za to wszystko co robiles zwierzetom po prostu udusimy.

Posted

Roman chwycil Antoniego i otworzyl bagaznik samochodu. "Posun sie - warknal do Stacha - masz kolege".

I pojechali do lasu.

W lesie maly karateka otworzyl bagaznik i powiedzial do Romana - Czyn swoja powinnosc Roman.

Antoni i Stach wyturlali sie z bagaznika.

- "Roman - szepnal Stach - ale pamietaj - mnie kij w tylek. Nie zapominales?".

Posted
Dnia 1.05.2025 o 20:59, Kamila Proc napisał:

Roman chwycil Antoniego i otworzyl bagaznik samochodu. "Posun sie - warknal do Stacha - masz kolege".

I pojechali do lasu.

W lesie maly karateka otworzyl bagaznik i powiedzial do Romana - Czyn swoja powinnosc Roman.

Zemsta jest słodka🙂cd dalszy?

Posted
Dnia 1.05.2025 o 18:30, mariusz pp napisał:

I za karę przywiązał właściciela do budy, na krótkim metrowym łancuchu .

Dnia 1.05.2025 o 18:37, Kamila Proc napisał:

niestety, wlasciciel posesji byl czlowiekiem silnym i sie zerwal.  Stanal przed drobnym czlowieczkiem i powiedzial: " Jestem Stanislaw W, nazywajom mnie tu Wielki Stach, to moje miejsce i co mi teraz zrobisz?

Dnia 1.05.2025 o 18:39, mariusz pp napisał:

Ale drobny człowieczek był bardzo silny bo trenował sztuki walki i powalił  olbrzyma na ziemię .Po raz drugi przywiązał łańcuchem, a co 🤣

Dnia 1.05.2025 o 18:42, Kamila Proc napisał:

jednak po chwili olbrzymi Stach sie znowu oderwal, stanal przed karateka i powiedzial: Ja sie ciebie nie boje maluchu

Dnia 1.05.2025 o 18:46, Kamila Proc napisał:

Maluch wzruszyl ramionami, poszedl do swojego samochodu i wrocil z wydziaranym gigantem, niemal dwa razy wiekszym od Stacha. "To jest Roman" -oznajmił.

Roman mial ze soba wielki kij.

Dnia 1.05.2025 o 19:21, Kamila Proc napisał:

Maly karateka westchal i powiedzial: Ja juz Stachu nie mam do ciebie sily, zaraz cie stad wywieziemy a Roman wetknie ci ten wielki kij w tylek"

Dnia 1.05.2025 o 20:11, Kamila Proc napisał:

Roman zlapal Stacha i wpakowal do do bagaznika.

Maly karateka powiedzial do swojej kolezanki, z ktora odbywala wizytacje, aby uwolnila psiaka i zabrala go.

"Szybko, musimy jechac na inna interwencje" - rzucil maly

Dnia 1.05.2025 o 20:21, mariusz pp napisał:

🤣

Dnia 1.05.2025 o 20:40, Kamila Proc napisał:

Zapakowali Stacha i ruszyli. Troche jechali, az dojechali do miejsca strasznego. To bylo pseudodschronisko.

Tam juz byla policja i inne sluzby.

Dnia 1.05.2025 o 20:55, guccio napisał:

?

Dnia 1.05.2025 o 20:56, Kamila Proc napisał:

Maly podszedl do wlasciciela i zapytal go o imie. "Antoni - odpowiedzial ten diabelnik - Co ze mna zrobicie? Jestem wolny?

Maly karateka usmiechnal sie z przekasem. Nie ma takiej mozliwosci - odparl. Przejalem cie od policji, bo co najwyzej dostalbys wyrok w zawiasach. A my cie bratku za to wszystko co robiles zwierzetom po prostu udusimy.

Dnia 1.05.2025 o 20:59, Kamila Proc napisał:

I pojechali do lasu.

Co było dalej jeszcze nie wiemy.

Posted

Ło matko. To się w bajce porobiło.... Poszło w innym kierunku niż moje pomysły 🙂. A ja tak chciałam jeszcze wierzyć, że złych można naprawić...🤗

Posted
Dnia 1.05.2025 o 21:37, Jota67 napisał:

Ło matko. To się w bajce porobiło.... Poszło w innym kierunku niż moje pomysły 🙂. A ja tak chciałam jeszcze wierzyć, że złych można naprawić...🤗

Ja też chciałam wierzyć, że będzie dobrze.
Może da się jeszcze coś naprawić?

Posted

A że to bajka , to wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i  dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku .

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.05.2025 o 22:21, Polek napisał:

Muszę też przeczytać, ale kiedy?

Bardzo dużo czytania, ja sama pogubiłam się kto jest kto 🙂 
Najważniejsze osoby to dobry Pan, jego dwa psiaki i odnaleziona w lesie sunia z trzema szczeniakami 🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 1.05.2025 o 22:19, mariusz pp napisał:

A że to bajka , to wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i  dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku .

I takie zakończenie podoba mi się 🙂 

• Like 1
Posted

A więc mamy zakończenie bajki:

.... wszyscy zli ludzie pomyśleli, podumali i  dotarło do nich ,ze zle robili. przyrzekli sobie ,że będą dobrzy dla zwierząt. I zaczęli wolontariat w schronisku .

Dobry Pan przyjął do swojego domu sunię z trzema szczeniakami. Gdy szczeniaki podrosły znalazł dla nich dobre domy ( wszystkie były dobre 🙂 ). Sunia pozostała u Pana i otrzymała imię Perełka.
(A perełki w reklamówce i woreczkach rozpuściły się - ale to już mało ważne 🙂 ).

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

• Upvote 2
Posted

A mój pomysł był taki, że dobry pan sprzedał perełki i zbudował naprawdę dobre miejsce dla bezdomnych piesków i kotków. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No i o to mi chodziło! 🙂

Posted
Dnia 2.05.2025 o 09:42, Poker napisał:

A mój pomysł był taki, że dobry pan sprzedał perełki i zbudował naprawdę dobre miejsce dla bezdomnych piesków i kotków. 

Dnia 2.05.2025 o 09:55, Jota67 napisał:

No i o to mi chodziło! 🙂

Super pomysł!
Bajeczka byłaby zgrabna, ładna i krótka a nam się zrobił "tasiemiec bajkowy" 🙂 

Posted
Dnia 2.05.2025 o 10:56, jola&tina napisał:

Super pomysł!
Bajeczka byłaby zgrabna, ładna i krótka a nam się zrobił "tasiemiec bajkowy" 🙂 

Może się brazylijski serial z bajki zrobi 😉 

• Like 1