Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

W niedzielę spotkaliśmy Azę jak jechała samochodem :)

A w tygodniu Anu będzie miała pobierana krew i robione RTG póxniej jak nic nie wykażą badania robimy EKG i wizyta u neurologa :(

Posted

Przez weekend byłam z Anu we Wrocławiu żeby pilnować przez 3 dni Otiego, w piątek Anu fajnie się czuła, w sobotę była zadowolona bo odwiedziliśmy weterynarza i nic jej nie robiono tylko Otiemu. Wczoraj do południa było wszystko pięknie, ładnie aż do powrotu z 2 godzinnego spaceru w Parku Wschodnim bawiła się z Alfą i Otim... (Gdy Wracałyśmy spotkałyśmy Azę jadącą samochodem :) ) Po spacerze Anu została wymyta z błota - cały " podwozie " miała w błocie :) i później się położyła i nagle przednia łapa jej zdrgała i była wystraszona, zawołałam ja i przyszła znów się położyła i znowu łapa drga... rozmasowałam łapę a ona i tak drgała - byłam wystraszona i cały czas masowałam. Kazałam Anu chodzić i normalnie chodziła nawet się napiła wody, nie chciała się później kłaść.. po kilku minutach nie mogła jej wyprostować, tylna łapa dała sygnały że też coś z nią jest nie tak, nagle Anu przykurcza łapę i pcha ją do przodu w stronę swojej głowy aż wsadzała łapę do pyska a nie chciała, byłam i ja wystraszona i Anu. Ze stresu i paniki płakałam Anu chciała mnie pocieszać choć niemogła. Przyjaciółka zabrała nas ze swoja mamą do weterynarza i w poczekalni miała jeszcze ten " atak " jak wszłyśmy już nie miała choć troszkę jej jeszcze łapa się ruszała. Weterynarz powiedział że nic nie widzi i że trzeba zrobić RTG i wysłał nas do kliniki. W Klinice powiedzieli że nie ma potrzeby robić RTG bo nic nie zobaczymy i wyjdziemy z torbami bo aż 10 zdjęc trzeba zrobić i powiedział że EKG trzeba zrobić i do neurologa pójść. Anu się uspokoiła i pojechałyśmy pksem do domu, w szkole pokazałam weterynarzom i stwierdzili że EKG i neurolog koniecznie. W tym tygoniu idziemy na pobranie krwi i RTG a 27 jedziemy do Wrocławia na EKG.
Anu ma się teraz dobrze ale nikt nic nie wiem w 100% co to było i co jej jest :(

Posted

Wyniki bardzo dobre, wręcz idealne :multi:
Anu miała robione EKG i USG serducha i wszystko w normie, za 2 lata kontrola bo powinno się zrobić badania gdy psiak ma 8-9 lat.
Przyczyną " ataku " prawdopodobnie była ekscytacja, pobudliwość Anu - i mogło się dopiero teraz to ujawnić.

Posted

Wspaniale ,że z Anu wszystko dobrze.:multi:
A zdjęcia z ćwiczeń ozorka rewelacyjne,Uśmialiśmy się z mężem serdecznie.A już to ostatnie zdjęcie jej uśmiechu jest cudowne.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

oj się wystraszyłam, jak zobaczyłam Anulkę :placz: ... ale podpis pod zdjęciem rozładował moje emocje :lol:

a tak na osłodę - link do albumu na fotosiku, Kilkanaście pierwszych to fotki z dnia przyjazdu Bliźniaczek do Jamora, czyli pierwszy dzień po opuszczeniu schroniska :loveu:
[url]http://www.fotosik.pl/u/jamor/album/673413[/url]

• 2 weeks later...
Posted

Ojej gratulacje, życzymy tekściku o Anuli ... :lol:, chociaż jak ona tak emocjonalnie podchodzi do tego to może lepiej ćwiczyć dla zabawy ;)
A jak czuje się dziewczynka psinka?