Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czym jest przydomek hodowlany? Kiedyś myślałam, że wiem, ale teraz nie jestem pewna. Czy psy z jednej hodowli muszą mieć taki sam przydomek, a może psy z jednego miotu mogą mieć różne przydomki:???::confused:

Posted

Przydomek hodowlany jest to również nawa hodowli, która zajmuje się daną rasą.
Jeżeli mamy przykładowo hodowle 'Mroczny Czar' to każdy pies urodzony w niej dostaje przydomek 'Mroczny Czar' np. Rufus Mroczny Czar ;)

Posted

[quote name='Tosa_Inu&Husky']a może psy z jednego miotu mogą mieć różne przydomki:???::confused:[/quote]

Psy z jednego miotu mają różne przydomki, ale każdy na tą samą literę.

Posted

Psy z jednego miotu mają różne IMIONA (na tę sama literę) jednak przydomek ten sam. Przydomek jest jakby nazwą hodowli i mają go wszystkie psy urodzone w danej hodowli, niezależnie od rasy.

Posted

[quote name='Shetanka']Psy z jednego miotu mają różne przydomki, ale każdy na tą samą literę.[/quote] - TO NIE JEST PRAWDA!!!!!

Psy z jednego miotu mają taki sam przydomek hodowlany (nazwa hodowli), a różne imiona - ale wszystkie imiona są ta samą literę (np. BEZ, BRUTUS, BANAN, BINGO, B...)!
Imiona psów piszemy drukowanymi literami, a przed lub po imieniu pisany jest przydomek hodowlany, czyli nazwa hodowli.

Posted

W hodowlach najczęściej jest tak, że każdy miot ma inną literę np.pierwszy miot to miot A itd.)Każdy szczeniak z tego samego miotu,ma imię zaczynające na tą literę (np.pies z pierwszego miotu to Ares);)

Do imienia każdego rasowego psa dodaje się nazwę hodowli (np.mój pies to Łowca z Peronówki)

Wilczanda i Łowca