Dacote Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Czym jest przydomek hodowlany? Kiedyś myślałam, że wiem, ale teraz nie jestem pewna. Czy psy z jednej hodowli muszą mieć taki sam przydomek, a może psy z jednego miotu mogą mieć różne przydomki:???::confused: Quote
Kisses Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Przydomek hodowlany jest to również nawa hodowli, która zajmuje się daną rasą. Jeżeli mamy przykładowo hodowle 'Mroczny Czar' to każdy pies urodzony w niej dostaje przydomek 'Mroczny Czar' np. Rufus Mroczny Czar ;) Quote
Shetanka Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 [quote name='Tosa_Inu&Husky']a może psy z jednego miotu mogą mieć różne przydomki:???::confused:[/quote] Psy z jednego miotu mają różne przydomki, ale każdy na tą samą literę. Quote
Izoldas Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Psy z jednego miotu mają różne IMIONA (na tę sama literę) jednak przydomek ten sam. Przydomek jest jakby nazwą hodowli i mają go wszystkie psy urodzone w danej hodowli, niezależnie od rasy. Quote
Aziza Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 [quote name='Shetanka']Psy z jednego miotu mają różne przydomki, ale każdy na tą samą literę.[/quote] - TO NIE JEST PRAWDA!!!!! Psy z jednego miotu mają taki sam przydomek hodowlany (nazwa hodowli), a różne imiona - ale wszystkie imiona są ta samą literę (np. BEZ, BRUTUS, BANAN, BINGO, B...)! Imiona psów piszemy drukowanymi literami, a przed lub po imieniu pisany jest przydomek hodowlany, czyli nazwa hodowli. Quote
Chefrenek Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='Aziza']ale wszystkie imiona są ta samą literę (np. BEZ, BRUTUS, BANAN, BINGO, B...)! [/quote] No i trzeba dodać, że co miot może to być inna litera.;) Quote
wilczanda Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 W hodowlach najczęściej jest tak, że każdy miot ma inną literę np.pierwszy miot to miot A itd.)Każdy szczeniak z tego samego miotu,ma imię zaczynające na tą literę (np.pies z pierwszego miotu to Ares);) Do imienia każdego rasowego psa dodaje się nazwę hodowli (np.mój pies to Łowca z Peronówki) Wilczanda i Łowca Quote
Recommended Posts