Alicja Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [quote name='Gabryjella'][quote name='HankaRupczewska'] [img]http://img388.imageshack.us/img388/58/j68si.jpg[/img][/quote] No no, moje psy na takiej zastawie nie jadają :lol: :lol: :lol:[/quote]O bożyszcze , ale panisko :o .Prawdziwy arystokrata 8) Hania ale tym ciachem to mnie dobiłaś :-? Ja chcę drożdżówkę :oops: 8) Quote
PIKA Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [quote name='Gabryjella'][quote name='aga1215'][quote name='Alicjarydzewska'][quote name='malawaszka']jem i tyję :lol:[/quote]na zimę to tak wszystkie mają :wink: 8) :lol:[/quote] :oops: niektórym to na cały rok zostaje :oops: :cry:[/quote] I na kilka następnych lat też :roll: :oops:[/quote] Kochanego cialka nigdy za duzo :lol: [quote name='HankaRupczewska'][quote name='Gosiek']ale potem stanęło na 10ciogodzinnym drozdżowym :wink: Ciekawa jestem bardzo efektów 8)[/quote] 8) 8) 8) [img]http://img388.imageshack.us/img388/4039/j22zi.jpg[/img] [img]http://img388.imageshack.us/img388/6220/j43wq.jpg[/img] [img]http://img388.imageshack.us/img388/58/j68si.jpg[/img][/quote] No nie mówilam, że Hanka ciasto piecze :roll: Quote
Hanna R. Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 [quote name='Maga100']Haniu, to ja zapraszam na prawdziwy rosołek zrobiony przez TZta 8) 8) :eating: pyszny :eating: [IMG]http://i7.photobucket.com/albums/y294/Maga100/rosoek.jpg[/IMG][/quote] [B][COLOR=red][SIZE=6] [SIZE=2][COLOR=Black]O MAMUSIU ![/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/B][SIZE=2][COLOR=Black] [/COLOR][/SIZE] :o Ja chcieć taki rosołek ! Delikatnie nie wspomnę o zamianie ról, która tu nastąpiła. W modelowej rodzinie ( model wg LPR ) - to nie TZ ma gotować rosołki. Od gotowania rosołków, prania, sprzątania i prasowania jest kobieta. Czyli powinnaś to być [SIZE=2][COLOR=Black][B] TY Magdaleno ![/B][/COLOR][/SIZE] :evilbat: Quote
asher Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 O mamuniu, jak dobrze, że ja nie lubię drożdżowego ciasta, bo bym się chyba zapluła :roll: :lol: Quote
malawaszka Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [img]http://img388.imageshack.us/img388/58/j68si.jpg[/img] tooo ciacho do schrupania 8) :angel: Quote
Hanna R. Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 [quote name='PIKA'] No nie mówilam, że Hanka ciasto piecze :roll:[/quote] [SIZE=2][COLOR=Black] [B]To ciasto piekła Aśka. A w międzyczasie odrabiała lekcje :[/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/5222/z37yc.jpg[/IMG] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/6452/z44qy.jpg[/IMG] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/3144/z70xu.jpg[/IMG] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/4900/z89sg.jpg[/IMG] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/4011/z97mn.jpg[/IMG] Zdolne mam dziecko, No nie ??? :roll: :oops: :roll: Quote
PIKA Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [quote name='HankaRupczewska'][quote name='PIKA'] No nie mówilam, że Hanka ciasto piecze :roll:[/quote] [b][color=red][size=6]To ciasto piekła Aśka. A w międzyczasie odrabiała lekcje :[/size][/color][/b][/quote] To gdzie Ty bylaś? :o A dziecko faktycznie zdolne :terazpol: Quote
Gosiek Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Haniu po pierwsze masz naprawdę zdolne dziecię.. bardzo mi się podobają te obrazy :P A po drugie niezmiernie sie cieszę ze drożdżowe wyszło i mam nadzieje smakowało 8) A Gezio jada na pięknej zastawie... mój biedak ma tylko michy :wink: i nie jada drożdżowego - no chyba ze pańcia "niechcący" upuści kawałeczek :wink: :oops: Quote
Maga100 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='HankaRupczewska'] [b][color=red][size=6] O MAMUSIU ![/size][/color][/b] :o Ja chcieć taki rosołek ! Delikatnie nie wspomnę o zamianie ról, która tu nastąpiła. W modelowej rodzinie ( model wg LPR ) - to nie TZ ma gotować rosołki. Od gotowania rosołków, prania, sprzątania i prasowania jest kobieta. Czyli powinnaś to być [b][color=red] [size=6]TY Magdaleno ![/size][/color][/b] :evilbat:[/quote] wiem, Haniu, wiem i dlatego nie ma dla nas miejsca w dzisiejszej Polsce Moherowych Beretów :evilbat: Bo mój TZ nie tylko gotuje i mu to wychodzi, ale również czynnie uczestniczy w porządkach domowych (czasem bardziej czynnie niż ja :oops: ), inicjuje chodzenie na zakupy, a to wszystko nie przeszkadza mu również robic remonty w domu oraz naprawiać nasze auta, a także komputery innych dogomaniaczek 8) Normalnie [b]zgroza ogarnia[/b], [color=red][size=5][b] ja muszę zmienić swoje zachowanie i stać się prawdziwą zwolenniczką zasady trzech K, a wtedy nasza rodzina bedzie spełniona i szczęśliwa [/color][/size][/b] Wybaczcie, ale jestem rozgoryczona wizyta naszych władz u ojca dyrektora, bo do tej pory miałam nadzieję, że może jednak jakoś to bedzie... mimo wszystko... :roll: :evil: Quote
Alicja Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='Maga100'][quote name='HankaRupczewska'] [b][color=red][size=6] O MAMUSIU ![/size][/color][/b] :o Ja chcieć taki rosołek ! Delikatnie nie wspomnę o zamianie ról, która tu nastąpiła. W modelowej rodzinie ( model wg LPR ) - to nie TZ ma gotować rosołki. Od gotowania rosołków, prania, sprzątania i prasowania jest kobieta. Czyli powinnaś to być [b][color=red] [size=6]TY Magdaleno ![/size][/color][/b] :evilbat:[/quote] wiem, Haniu, wiem i dlatego nie ma dla nas miejsca w dzisiejszej Polsce Moherowych Beretów :evilbat: Bo mój TZ nie tylko gotuje i mu to wychodzi, ale również czynnie uczestniczy w porządkach domowych (czasem bardziej czynnie niż ja :oops: ), inicjuje chodzenie na zakupy, a to wszystko nie przeszkadza mu również robic remonty w domu oraz naprawiać nasze auta, a także komputery innych dogomaniaczek 8) Normalnie [b]zgroza ogarnia[/b], [color=red][size=5][b] ja muszę zmienić swoje zachowanie i stać się prawdziwą zwolenniczką zasady trzech K, a wtedy nasza rodzina bedzie spełniona i szczęśliwa [/color][/size][/b] Wybaczcie, ale jestem rozgoryczona wizyta naszych władz u ojca dyrektora, bo do tej pory miałam nadzieję, że może jednak jakoś to bedzie... mimo wszystko... :roll: :evil:[/quote] [b]Maga[/b] ja nie w temacie :-? co to za zasada 3razy K :o / cholender pewno ja znowu też coś źle robię :roll: / Kurcze chciałam kupić mohair na golf , ale chyba nie kupię bo jeszcze w sklepie pomyślą że na beret biorę :-? 8) Quote
PIKA Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='Maga100'] Wybaczcie, ale jestem rozgoryczona wizyta naszych władz u ojca dyrektora, bo do tej pory miałam nadzieję, [b]że może jednak jakoś to bedzie... mimo wszystko[/b]... :roll: :evil:[/quote] Maga ja nie mialam złudzeń, od momentu jak uslyszałam o likwidacji Urzędu do Spraw Równego Statusu Kobiet (czy jak to się zwało) :-? i od momentu jak LPR ogłosiło, że chce zaostrzyć ustawę aborcyjną :-? I co to za zasada 3xK ? :o Quote
Hanna R. Posted November 7, 2005 Author Posted November 7, 2005 Zasada trzech K to [b] [color=red]Kinder - Kuche - Kirche [/color][/b] - czy jak kto woli [b] [color=red]Kuchnia - Dzieci - Kościół [/color][/b] Zasada jest staroniemiecka - wiec w naszej wersji językowej dzieci są nie na K :roll: Ale idea akurat w sam raz dla mocherówek :-? Quote
Alka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 :hmmmm: qrcze,sporo musiałam nadrobic , nawet na 1 dzień nie mozna Was zostawić...sporo nagotowałyście, gaduły... :wink: :D [b]Haniu[/b], wielkie uznanie dla Twojej córci. :thumbs: Widac ,że z niej artystyczna dusza.Drożdżowy wypiek baaardzo smakowicie wyglada...Moja latorośl chociaż starsza a jeszcze ani razu nie piekła ciasta. :oops: Quote
Hanna R. Posted November 7, 2005 Author Posted November 7, 2005 [quote name='Alka']Moja latorośl chociaż starsza a jeszcze ani razu nie piekła ciasta. :oops:[/quote] Ala, Aśka jest nieprawdopodobnym łasuchem. Ona kocha JEŚĆ - ale w odróżnieniu ode mnie kocha też to jedzenie przygotowywać 8) Quote
Hanna R. Posted November 7, 2005 Author Posted November 7, 2005 [quote name='Gosiek']Haniu po pierwsze masz naprawdę zdolne dziecię.. bardzo mi się podobają te obrazy :P A po drugie niezmiernie sie cieszę ze drożdżowe wyszło i mam nadzieje smakowało 8) A Gezio jada na pięknej zastawie... mój biedak ma tylko michy :wink: i nie jada drożdżowego - no chyba ze pańcia "niechcący" upuści kawałeczek :wink: :oops:[/quote] Gosia, ciasto świetne. Wyrosło jak głupie - nasze poprzednie próby kończyły się gumelajsem :-? Tylko troche nam sie kruszonka za bardzo spiekła - ale to przez nieuwagę. Aha - i to była drożdżowe jak chałka - bo rano stłukła nam sie miseczka z rozczynem drożdżowym do tego dziesięciogodzinnego :evil: W sobote pieczemy następne ! 8) Quote
Gosiek Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 hahaha Haniu jak można tłuc miseczki :wink: Skoro to Wam smakowało to jestem ciekawa relacji ze smaczków z 10cio godzinnego drożdżowego :lol: A to chałkowe to takie mało słodkie prawda? w sam raz do kawki i herbatki na weekend. I z dżemikiem jakie wspaniałe :lol: Quote
Maga100 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='HankaRupczewska']Zasada trzech K to [b] [color=red]Kinder - Kuche - Kirche [/color][/b] - czy jak kto woli [b] [color=red]Kuchnia - Dzieci - Kościół [/color][/b] Zasada jest staroniemiecka - wiec w naszej wersji językowej dzieci są nie na K :roll: Ale idea akurat w sam raz dla mocherówek :-?[/quote] dzieki Haniu za wyręczenie 8) Teraz każda kobieta winna znać tę zasadę i stosować się do niej, ja zacznę od jutra :evilbat: a w ogóle, mój TZ, jak wspomniałam, że może zrobię pierwsze w swoim życiu ciasto drożdżowe spojrzał z politowaniem :-? Quote
Gosiek Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='Maga100'] a w ogóle, mój TZ, jak wspomniałam, że może zrobię pierwsze w swoim życiu ciasto drożdżowe spojrzał z politowaniem :-?[/quote]Maga zobaczymy czy z takim politowaniem będzie patrzył jak będzie sie zajadał upieczonym już drożdżowym :lol: :lol: Proponuuję na początek to chałkowe upiec - jest o wiele łatwiejsze Quote
asher Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [b]Maga[/b], ale ty wiesz, że jak już upieczesz to drożdżowe i ono nie daj Bóg wyjdzie, to ci się TZ rozbstwi? :evilbat: I będzie chciał więcej, [size=6]więcej,[/size] [size=7]więcej!!!![/size] :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='asher'][b]Maga[/b], ale ty wiesz, że jak już upieczesz to drożdżowe i ono nie daj Bóg wyjdzie, to ci się TZ rozbstwi? :evilbat: I będzie chciał więcej, [size=6]więcej,[/size] [size=7]więcej!!!![/size] :evil_lol:[/quote] [b]Maga[/b] nie upiecze :shake: ...Ona da przepis TZ-owi :wink: :roflt: :roflt: Quote
Alicja Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='mmbbaj'][quote name='asher'][b]Maga[/b], ale ty wiesz, że jak już upieczesz to drożdżowe i ono nie daj Bóg wyjdzie, to ci się TZ rozbstwi? :evilbat: I będzie chciał więcej, [size=6]więcej,[/size] [size=7]więcej!!!![/size] :evil_lol:[/quote] [b]Maga[/b] nie upiecze :shake: ...Ona da przepis TZ-owi :wink: :roflt: :roflt:[/quote] :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cholera to 3 razy K to ja znów nie zupełnie spełniam , bo ja to mam takie 2razy [size=2]k[/size] Quote
PIKA Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='Maga100'] Teraz każda kobieta winna znać tę zasadę i stosować się do niej, [b]ja zacznę od jutra[/b] :evilbat: [/quote] Maga, będzie miała dziecko, :angel: Maga bedzie miała dziecko :angel: [quote name='Maga100'] a w ogóle, mój TZ, jak wspomniałam, że może zrobię pierwsze w swoim życiu ciasto drożdżowe spojrzał z politowaniem :-? [/quote] rozumiem, ze jak upieczesz to zaprosisz na spróbowanie? :icon_roc: A z tym 3xK to kiepściutko u mnie :-? Może na jedno się łapie- Kuchnia - a i to nie czesto bo mi się nie chce .. i czasu brak :lol: Quote
Recommended Posts