Hanna R. Posted January 22, 2006 Author Posted January 22, 2006 [quote name='Maga100'][B]A może po prostu nie podoba nam się, co nie musi znaczyć, ze się nie znamy? :roll: De gustibus....itd.[/B] [B]PS A Terakowską czytałam. O niebo lepsza od Rowling. Wg mnie ;) [/B][/quote] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Magda, nie będę pisała o wartościach Harrego Potera - bo moim zdaniem żadnych istotnych wartości te książki ze sobą nie niosą. Ale mam do nich pewien sentyment : dzięki pani Rowling moje dziecko ZACZĘŁO CZYTAC książki. Poprostu na początku asinej drogi przygody z literaturą stoi Harry Poter. No i dlatego MUSZĘ ten sentyment MIEĆ...[/SIZE][/FONT][/I][/B] :cool1: Quote
olcha Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='Maga100'] [B]PS A Terakowską czytałam. O niebo lepsza od Rowling. Wg mnie ;) [/B][/quote] Aha zapomniałam. Zgadzam się w 100% Quote
PIKA Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='Teklunia']doszlo... az uszy więdą :oops: juz teraz wiem czemu mi nigdy ten Tygrysek nie podchodzil - klnie jak szewc! ;)[/quote] :hmmmm: ale w filmiku bardziej zajączek klął :evil_lol: [quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Magda, nie będę pisała o wartościach Harrego Potera - bo moim zdaniem żadnych istotnych wartości te książki ze sobą nie niosą. Ale mam do nich pewien sentyment : dzięki pani Rowling moje dziecko ZACZĘŁO CZYTAC książki. Poprostu na początku asinej drogi przygody z literaturą stoi Harry Poter. No i dlatego MUSZĘ ten sentyment MIEĆ...[/SIZE][/FONT][/I][/B] :cool1:[/quote] I to jest chyba najwyższa wartość tej ksiązki :roll: Quote
aga1215 Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='PIKA']:hmmmm: ale w filmiku bardziej zajączek klął :evil_lol: I to jest chyba najwyższa wartość tej ksiązki :roll:[/quote] :hmmmm: i chyba jedyna :lol: Quote
asher Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='PIKA'][B][COLOR=blue]A ja od Pottera to wole fatastykę w wykonaniu Tolkiena jeśli juz, chociaz jego czyta sie "trudno" [/COLOR][/B][/quote]Bo nie każdy kto ma wyobraźnię jest dobrym pisarzem. Tolkien nie był :evil_lol: To chyba jedyny przypadek, kiedy od książki o niebo bardziej podoba mi się film ;) PIKA, a ty lubisz fantastykę w ogóle, czy tylko fantasy tolkienowskie? Quote
PIKA Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 [quote name='asher']Bo nie każdy kto ma wyobraźnię jest dobrym pisarzem. Tolkien nie był :evil_lol: To chyba jedyny przypadek, kiedy od książki o niebo bardziej podoba mi się film ;) PIKA, a ty lubisz fantastykę w ogóle, czy tylko fantasy tolkienowskie?[/quote] Coś w tym jest ;) Lubiam fantastyke w ogóle , ale nie koniecznie (chociaz pooglądać czasami lubiam) roboty, wojny gwiezdne i rok 20220, ale wlasnie tą basniową odmianę fantastyki ;) Quote
asher Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 A Sapkowskiego lubisz? A le Guin? A Strugackich (no, oni mało basniowi, ale też świetni!)? Quote
aga1215 Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B][SIZE=5]Hanko!!![/SIZE][/B] Znowu Cie nie ma :shake: [SIZE=5]DLACZEGO[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT] :cool1: Melduję, że nie zamarzliśmy mimo -20stu stopni na termometrze - a jak w Krakowie?????????? tak sobie przerzucam książkami z dzieciństwa :hmmmm: Puchatek wielokrotnie ze swoją Chatką, Curwood, Kownacka - generalnie dużo o zwierzętach i mnóstwo jakiś historycznych aaaaa - przeca jeszcze ruda Ania genialnie czytana na płycie przez Kwiatkowską :loveu: Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 o tak Aga ,,Ania z Zielonego wzgórza'' , ,, Cudowna podróż ''....rany ale pamięć jest zawodna :oops: Quote
aga1215 Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']o tak Aga ,,Ania z Zielonego wzgórza'' , ,, Cudowna podróż ''....rany ale pamięć jest zawodna :oops:[/quote] ;) :hmmmm: jak się poświęca czas na obmyślanie tytułu topiku ;) :lol: Quote
PIKA Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='asher']A Sapkowskiego lubisz? A le Guin? A Strugackich (no, oni mało basniowi, ale też świetni!)?[/quote] Lubiam, lubiam Sapkowskiego, ale A le Giuna nie czytalam :oops: :shake: [quote name='Alicjarydzewska']o tak Aga ,,Ania z Zielonego wzgórza'' [/quote] Wszystkie przeczytałam :sweetCyb:Począwszy od "Ani z Zielonego Wzgórza" skonczywszy na "Rila ze Zlotego Brzegu" :sweetCyb: Quote
Gosiek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Och seria o Ani jest cudowna - a ja w ostatnie wakacje poczytywałam właśnie "Anię z Zielonego Wzgórza" - moje dziecie wzięło knigę na wakacje a ja durna ani książek ani krzyżóek bo myślałam że sie nie bedę nudzic :shake: ale deszczu nie przewidziałam :angryy: A i Sapkowski też fajnie pisze - ciekawie - przynajmneij jak dla mnie :cool3: Quote
asher Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Oj, to koniecznie poczytaj. To jest ta le Guin, Ursula K. zresztą ;) Dostałam jedną z moich ulubionych książek jwj auorstwa mailem, mogę ci przesłać. Quote
Patka Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 OOOO polecam le Guinową !!! Anie tez przerobiła od deski do deski nawet kilka razy ... ja polecam "Miejsce dla dwojga" Wolskiego naprawdę "miła" książka ... Quote
PIKA Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='asher']Oj, to koniecznie poczytaj. To jest ta le Guin, Ursula K. zresztą ;) Dostałam jedną z moich ulubionych książek jwj auorstwa mailem, mogę ci przesłać.[/quote] cala ksiazke mailem? :crazyeye: Quote
asher Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Jako załącznik :lol: Ja tego jeszcze nie otwierałam, bo nie znam osoby, która mi to przysłała. I się boję, że tam jakieś wirusy siedzą :lol: Quote
agabass Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Haniu fotki jak zwsze przytulasto-pięknie-senne i smaczniaste super Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='asher']Jako załącznik :lol: Ja tego jeszcze nie otwierałam, bo nie znam osoby, która mi to przysłała. I się boję, że tam jakieś wirusy siedzą :lol:[/quote]:evil_lol: życzliwa ;) Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='PIKA']Wszystkie przeczytałam :sweetCyb:Począwszy od "Ani z Zielonego Wzgórza" skonczywszy na "Rila ze Zlotego Brzegu" :sweetCyb:[/quote] [B]To znaczy, że wszystkich nie przeczytałaś :shake:, bo na Rilli się nie kończy[/B] :evil_lol: Quote
PIKA Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='asher']Jako załącznik :lol: [B]Ja tego jeszcze nie otwierałam[/B], bo nie znam osoby, która mi to przysłała. I się boję, że tam jakieś wirusy siedzą :lol:[/quote] :hmmmm: to skąd wiesz, czy dobre? :evil_lol: [quote name='mmbbaj'][B]To znaczy, że wszystkich nie przeczytałaś :shake:, bo na Rilli się nie kończy[/B] :evil_lol:[/quote] a niby na czym się konczy? :roll: [quote] [B][B]Lucy Maud Montgomery (1874 - 1942) [/B] Pisarka kanadyjska, która szczególną popularność zdobyła cyklem powieści o Ani Shirley [COLOR=blue]("Ania z Zielonego Wzgórza",[/COLOR] "Ania z Avonlea", "Ania z Szumiących Topoli", "Ania na uniwersytecie", "Wymarzony dom Ani", "Ania ze Złotego Brzegu", "Dolina Tęczy", [SIZE=3][COLOR=blue][B]"Rilla ze Złotego Brzegu").[/B][/COLOR][/SIZE] [/B][/quote] Rila to ostatnia książka serii o corce Ani :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='PIKA'] Rila to ostatnia książka serii o corce Ani :evil_lol:[/quote] [B]Tak Pika masz rację![/B] To mnie pomyliła się kolejność i stąd ten błąd! :lol: Są jednak jeszcze dwie książki z cyklu o "Ani" , a mianowicie ""Opowieści z Avonlea" i już ostatnia " Pożegnanie z Avonlea" tak więc pomyliłam się, ale nie do końca! ;) Quote
PIKA Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='mmbbaj'][B]Tak Pika masz rację![/B] To mnie pomyliła się kolejność i stąd ten błąd! :lol: Są jednak jeszcze dwie książki z cyklu o "Ani" , a mianowicie ""Opowieści z Avonlea" i już ostatnia " Pożegnanie z Avonlea" tak więc pomyliłam się, ale nie do końca! ;)[/quote] wiem, ale ostatnie z sama Anią to juz maja niewiele wspolnego :shake: Po.zegnanie to zbior opowiadań Są jeszcze "Opowieści ze Złotego Brzegu" jakby sie kto chcial przyczepic :lol: Ale dla mnie Rilla konczy serię, wszyscy wyrastają, starzeją się i odchodzą :shake: Quote
Pysia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='PIKA']wiem, ale ostatnie z sama Anią to juz maja niewiele wspolnego :shake: Po.zegnanie to zbior opowiadań Są jeszcze "Opowieści ze Złotego Brzegu" jakby sie kto chcial przyczepic :lol: Ale dla mnie Rilla konczy serię, wszyscy wyrastają, starzeją się i odchodzą :shake:[/quote] [B]PIKA !![/B] [B][I][SIZE=4][COLOR=red]GRATULACJE Z POWODU OŚMIORACZKÓW !!!![/COLOR][/SIZE][/I][/B] Quote
Hanna R. Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 [quote name='Pysia'][B]PIKA !![/B] [B][I][SIZE=4][COLOR=red]GRATULACJE Z POWODU OŚMIORACZKÓW !!!![/COLOR][/SIZE][/I][/B][/quote] [B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ale dlaczego u mnie ??? Chcesz mnie upokorzyć ??? Że mnie Pika WYSTAWIŁA ??? Phi !!!! Gratulacje ![/SIZE][/FONT][/I][/B] :obrazic: :obrazic: :obrazic: Quote
Pysia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='HankaRupczewska'][B][I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Ale dlaczego u mnie ??? Chcesz mnie upokorzyć ??? Że mnie Pika WYSTAWIŁA ??? Phi !!!! Gratulacje ![/SIZE][/FONT][/I][/B] :obrazic: :obrazic: :obrazic:[/quote] No wiesz...Fotki Waszych dzieci wstawiłam u siebie....Żeby Cię nie upokarzać :evil_lol: Quote
Recommended Posts