Paulinka612 Posted January 17, 2005 Author Posted January 17, 2005 Z psem już dobrze nawet bardzo dobrze :) Wiem bradzo mi głupio z tego powodu że od razu nieposzłam z nim na szczepienie :( Ale teraz już wszystko bedzie dobrze :)Weterynarz powiedział że jak już go wzięłam do domu to on już był chory i dlatego objawiła się ta choroba. Quote
bachar Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 Z tego co wiem, to okres inkubacji parvowirusa to 7-14 dni a nie miesiąc. Quote
adda Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 malawaszka napisał(a):ja tez nie jestem hodowcą tych moich maluszków Jesteś o wiele lepsza, niż niektórzy hodowcy. Quote
adda Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 bachar napisał(a):Z tego co wiem, to okres inkubacji parvowirusa to 7-14 dni a nie miesiąc. Przecież Paulinka ma pieska 8-tygodniowego :o Więc bardzo prawdopodobne, że już chorego kupiła :evil: Powyrywać nogi z tyłka temu hodofcy :evil: :evil: :evil: Quote
Flaire Posted January 17, 2005 Posted January 17, 2005 adda napisał(a):Przecież Paulinka ma pieska 8-tygodniowego :o Więc bardzo prawdopodobne, że już chorego kupiła :evil: 8-tygodniowy to on podobno był 9 stycznia, jak ten topik założyła. A odbierała go, o ile pamiętam, 20 grudnia. Więc raczej mało prawdopodobne, żeby był zarażony ponad 20 dni zanim pojawiły się objawy. Quote
adda Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Flaire napisał(a):8-tygodniowy to on podobno był 9 stycznia, jak ten topik założyła. A odbierała go, o ile pamiętam, 20 grudnia. Pięciotygodniowego kupiła??? :o :o :o No tak, maluch musiał złapać parwo na spacerze już u Paulinki. Quote
ascaro Posted January 18, 2005 Posted January 18, 2005 Od takich "hodowców" poprostu się nie kupuje żadnego psiaka! Z postów wynika, że szczeniak miał ok. 5 tygodni, kiedy go odstawiono od matki. Powiedzcie mi, kto takiego malucha oddaje? Pomijam już kwestie szczepień, książeczek zdrowia, opieki weterynaryjnej przed-w czasie-poporodowej, rozmowy hodowcy z kupującym itd.... Karygodne Quote
Recommended Posts