basiapron Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 dziś około godzinę temu (16.04 godz 12:45) znalazłam błąkającą sie między szkołą humanitas a ślimakiem suczkę ze smycza i obrożą (smycz zniszczona, brakuje numerka) nigdzie nie było właściciela więc wzięłam ją do siebie narazie jest młoda- około 2 lat, pręgowana, w typie "groźniejszych" ras ma białe końcówki łapek i obcięty ogon mój numer 601758818 musze ją później do schronu odwieźć Quote
Peter Beny Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Powiadom może fundację ,które się zajmują tego typu psami ;) Quote
Asior Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 zaraz ją wrzucę na amstafy A Basiu, do którego schroniska ją odwozisz??? Quote
Vectra Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 w typie "groźniejszych" ras Tzn ? może wypadało by napisać , w typie bullowatym ... Bo czegoś takiego jak groźne rasy nie ma , a jeśli już mowa o psach z listy , to jest tych ras 11 :) Nie że się czepiam , po prostu , bardzo boli mnie ten stereotyp i nazwa "groźny" Quote
malawaszka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 super!!!! lepszego rozwiązania nie mogło być Quote
basiapron Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 właściwie nie wiem co to to i czego to to krzyżówka zawiozłam ją do schronu w Milowicach, ale... ale nie jest tam, wzięły ją dzieczyna i jej mama bo akurat przyszły po psa,jesteśmy w kontakcie, jak się znajdzie właściciel to nie ma problemu z przekazaniem. powiedzmy że jest na tymczasie u wspaniałych ludzi. ale poszukiwania właściciela nadal aktualne, nie chce nikomu odbierać członka rodziny Quote
basiapron Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 malawaszka napisał(a):super!!!! lepszego rozwiązania nie mogło być też tak myśle, nie byłoby dobrze jej w schronie, taki bojaźliwy zwierz z niej byl troche Quote
basiapron Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 dalej nikt się nie zgłasza, muszę spytać w schronie czy nikt nie pytał. Quote
basiapron Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 i co?? nikt nie szuka,bo ja ciągle patrze po ogłoszeniach czy ktoś nie zgubił jej Quote
Evra Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Według mnie to jest krzyżówka boksera z kundlem. Umaszczenie i sylwetka typowe dla boksera, tylko głowa inna: bardzo częsty widok u takich mieszańców. Obcięty ogon wskazuje na to, że jest ona po suczce bokserce i pewnie miała być bokserką, a wyrosło coś innego. Astom nie kopiuje się ogona, a mixy asta są zwykle bardziej krępe. Zresztą wszystko jedno, najważniejsze, że ma nowy dom. :loveu: Quote
basiapron Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 też myślałam że to miał być bokser, szczególnie jak widze psa z naszej klatki który miał być dobermanem, jakoś mu to nie wyszło. ale skoro nikt się po nią nie zgłasza to myśle że domeczek ma zapewniony:) Quote
Lucy* Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 póki co nikt się nie zgłosił.. zapytam jeszcze jedną osobę która mi się nasuwa Quote
basiapron Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 dzięki Lucy:) wolę być pewna że nikomu psa nie odebrałam.sporo czasu już minęło,ciągle patrzę na necie czy nikt nie szuka, i tu i na gumtree i na stronce schroniska.i nic. Quote
Recommended Posts