Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziś około godzinę temu (16.04 godz 12:45) znalazłam błąkającą sie między szkołą humanitas a ślimakiem suczkę ze smycza i obrożą (smycz zniszczona, brakuje numerka)
nigdzie nie było właściciela więc wzięłam ją do siebie narazie
jest młoda- około 2 lat, pręgowana, w typie "groźniejszych" ras
ma białe końcówki łapek i obcięty ogon

mój numer 601758818
musze ją później do schronu odwieźć

Posted

w typie "groźniejszych" ras

Tzn ? może wypadało by napisać , w typie bullowatym ...
Bo czegoś takiego jak groźne rasy nie ma , a jeśli już mowa o psach z listy , to jest tych ras 11 :)
Nie że się czepiam , po prostu , bardzo boli mnie ten stereotyp i nazwa "groźny"

Posted

właściwie nie wiem co to to i czego to to krzyżówka
zawiozłam ją do schronu w Milowicach, ale... ale nie jest tam, wzięły ją dzieczyna i jej mama bo akurat przyszły po psa,jesteśmy w kontakcie, jak się znajdzie właściciel to nie ma problemu z przekazaniem. powiedzmy że jest na tymczasie u wspaniałych ludzi. ale poszukiwania właściciela nadal aktualne, nie chce nikomu odbierać członka rodziny

• 2 weeks later...
Posted

Według mnie to jest krzyżówka boksera z kundlem. Umaszczenie i sylwetka typowe dla boksera, tylko głowa inna: bardzo częsty widok u takich mieszańców. Obcięty ogon wskazuje na to, że jest ona po suczce bokserce i pewnie miała być bokserką, a wyrosło coś innego. Astom nie kopiuje się ogona, a mixy asta są zwykle bardziej krępe.

Zresztą wszystko jedno, najważniejsze, że ma nowy dom. :loveu:

Posted

też myślałam że to miał być bokser, szczególnie jak widze psa z naszej klatki który miał być dobermanem, jakoś mu to nie wyszło. ale skoro nikt się po nią nie zgłasza to myśle że domeczek ma zapewniony:)

Posted

dzięki Lucy:) wolę być pewna że nikomu psa nie odebrałam.sporo czasu już minęło,ciągle patrzę na necie czy nikt nie szuka, i tu i na gumtree i na stronce schroniska.i nic.