Nicole1978 Posted February 5, 2023 Share Posted February 5, 2023 U mojego psa zdiagnozowano tydzień temu cukrzycę. Weterynarz przepisał 2 razy dziennie glukoze Caninsulin. Niestety pies nie da sobie zrobić zastrzyku. Widząc strzykawke ucieka, wyrywa się, co powoduje, że nie wiem nawet czy insulina trafiła do organizmu. Czy ma ktoś z was jakieś rady, w jaki sposóbporadzić z tym sobie? Bardzo proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted February 6, 2023 Share Posted February 6, 2023 Dnia 6.02.2023 o 00:28, Nicole1978 napisał: w jaki sposóbporadzić z tym sobie? Po pierwsze - nie denerwuj się,szykuj zastrzyk tak,żeby pies tego nie widział,po drugie - dobrze byłoby,żeby druga osoba podawała psu smakołyki,a ty podejdziesz od tyłu i ukłujesz psa.To zastrzyk podskorny,nie powinien tego nawet zauważyć.Mam nadzieję,że wiesz,jak zastrzyk wykonać,jeśli nie - zrob to u weta,żeby Ci powiedział,czy jest ok. Pomyśl także o takim rozwiązaniu: http://fionka.pl/produkt-16947.html Dasz sobie radę,nabierzesz wprawy,.nie martw się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicole1978 Posted February 6, 2023 Author Share Posted February 6, 2023 Dziękuję za pomoc. Oczywiście chodziło mi o insulinę caninsulin, a nie glukozę, ale od tygodnia ledwo sypiam i chodzę cała w stresie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts