Justa&Zwierzaki Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 U Taruni łapka sie ładnie goi , ale niestety bardzo znów w nocy dyszała , dostała nitro i krople a vetmedin 5mg sie kończy a kosztuje 250 zł na mieś leczenie :-(:-(:-( Jutro odbieram karme R.C. hepatic 14 kg i też musze zwiąść incunin i recepte na hepargen , nie wiem co ja bym zrobiła gdyby nie Wasza ofiarność i wspaniali weci którzy mimo ogromnego długu daja nadal na kreske dlatego nadal Was prosze o wsparcie :oops::oops::oops: A Myszka ( aby nie zapeszać ) czuje sie o wiele lepiej ale tez musi brać 2 razy dziennie vetmwdin 2.5 mg i carsiwan ... Quote
Korciaczki Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 [FONT="Georgia"]P o m o c potrzebna !!![/FONT] :placz: Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 17, 2009 Posted July 17, 2009 Wielkie podziękowania dla Pidżej za 30 ZŁ :loveu::loveu::loveu: Wczoraj odebrałam na kreske 14 kg R.C. hepstic i vetmedin 5mg dla Taruni . Niestety one bardzo źle znosza takie upały , u mnie w domu jest słońce od 12 do 20 i to jest jak w saunie , wentylator chodzi nawet w nocy ... a szczegulnie Tarunia dyszy i ziaje i nawet moczenie jej nic nie daje , boje sie czy przeżyje to lato :-( Tarunia nadal ma problem z buzinką , jak były zastrzyki podawane było lepiej ale nie może ich cały czas brać :shake: bo inne narządy i tak już słaby mogą ulec pogorszeniu , jak będzie znów bardzo ją boleć to zostana znów podawane , moczu mimo incurinu nie trzyma ale jak mi zabrakło tego leku to tak mocno sikała że to było nie do opanowania :shake: Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Tylko za vetmedin 5mg dla Taruni i karme dla obu to koszt 450zł a razem dług u weta jest w kwocie 1.031 zł :shake: Quote
Korciaczki Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Tara ma coś chyba z dziąsłami, z pyszczkiem :-( Boli ją coś - nie chce leków. Skomli...:-( Quote
Korciaczki Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Tara i Myszka się przypominają ;) Hop po pomoc !!! Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Byłysmśmy dziś z 4 psami z Korciaczkiami na spacerze i bylo wszystko OK , szłysmy powoli ale bez problemów , jak wróciłam od ludzi ktorym wyprowadzam psy to znów wyszłam z nimi ale Tarunia na spacerze i to koło domu nagle zaczeła bardzo kulec wiec ja zaprowadziłam do domu i dostała lek przeciwbólowy ale nadal ja boli tylkna łapka , drży jej i jak uda mi sie na jutro załatwić transport to z nia jade do weta :shake: niestety leki tez jest bardzo cięzko jej podac bo skomli :( Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Tarunia i Myszunia były dzis u weta , Tarunia dostała dzis zastrzyki przeciw bólowe i tak przez tydzień będzie dostawać , niestety bardzo cierpi z powodu zapalenia stawów boidrowych a tez te stawy rzuchwowe :(:(:( Z Myszka jest o wiele lepiej :):):) Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Tarunia po zastrzykach lepiej , juz tak nie skomli ale z wstawaniem nadal jest oroblem i z podawaniem leków :shake: Bardzo Was prosze o pomoc , dług u weta bardzo rośnie i nie wiem jak go spłacić :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Wiem ze jeszcze nie czas na rozliczenia ale juz napisze ile sie uzbierało :) 150 zł MaBo 30 zł MMIŚ 30 zł Pidzej 20 zł od osoby nieznanej 10 zł Malinka razem : 240 zł :loveu::loveu::loveu: Bardzo i to bardzo chce wszystkim podziekowac za pomoc i prosze o dalsza pomoc , sam vetmedin dla Taruni kosztuje 250 zł a karma i inne leki :shake::shake::shake: Dług u weta jest około 1100 zł ( w tym też jest też leczenie kotów ) Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Starowinki bardzo źle znosza tak wielki upał , w domu mam saune :shake::shake::shake: Właśnie wziełam recepte na hepargen i musze iść do apteki . Czy ktoś jeszcze pomoże w spłacie długu ..... Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Tarunia mimo ciągle właczonego wentylatora ciężko dyszy ( aż sie boje rachunków za prąd :roll: ) , a jutro będzie wymiana meblościanki ( zniszczonej przez zwierzęta ) i zasikaniej wersalki , dostane to od ludzi chcących adoptrowac odemnie Marleyka i Primke . Boje sie jak to moje zwierzaki zniosą ... Quote
mimiś Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 zagląda, -tez mam taką sucz, która w te upały zaczęła sie zataczać na spacerze-a wazy z 50 kg,więc na rece jej nie wezmę . stare psy ciężko znosza tę pogodę:shake: a leczenie takich schorowanych biedaków to klęska finansowa Quote
Justa&Zwierzaki Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Bardzo dziekuje Mimis za zagladanie i nie tylko :):):) W sobote była wymiana tech mebli i Tasrunia z Myszunia to xle zniosły , szczegolnie tarunia bo całą noc wymiotowała chyba z nerwów ale teraz jest juz lepiej :):):) A teraz niespodzianka , jeden z wychowanków mojwej Taruni piesek Cziko ktory u mnie miaszkal kilka miesiecy a teraz juz 10 lat mieszka w Czechach z tez adoptowanym kotkiem Rysiem :):):) [FONT=Calibri][SIZE=3][IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/4f5bf55e72e04be9b24b9648e90b1f23,14,19,0.jpg[/IMG][/img][/SIZE][/FONT] Quote
mimiś Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 jaka przyjaźń:lol: balsam na serce takie udane adopcje Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 A takich adopcji było wiele :lol::lol::lol: Starowinki bardzo źle znosza upały ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Rozliczenie za lipiec : 150zł --- MaBo 50zł --- nie podano nicku 30zł --- Mimiś 30zł --- Pidzej 20zł --- nie podano nicku 10zl --- Malinka Razem : 290 zł Bardzo i to bardzo wszystkim dziekuje za pomoc tym juz wiekowym i bardzo chorym psinkom , cała kwota zostanie przekazana do weta za leczenie . Nadal bardzo prosimy o pomoc dla nich , one dzieki Wam maja szanse na lepsze przeżycie strosci, na życie bez bólu bo zastrzyki przeciw bólowe tez kosztuja , na bardzo drogie leki i karme , bardzo Wam dziekuje :lol::lol::lol::lol::lol: PSD. Mam nadzieje ze nikogo nie pominołam , ale jeśli takjest to prosze o informacie ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Tarunia i Myszunia nadal biorą bardzo drogie leki i jedzą bardzo drogą karme ale na jak długo to wystarczy :shake: , czy ktos pomoże .... Quote
Caragh Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Wlasnie trafilam na watek... Zastrzyki biedula :placz: No ale skoro jej pomoze na bol. Upal niech sie skonczy :mad: bedzie Tarusi :loveu: lepiej. Innym oczywiscie tez ;) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='Caragh']Wlasnie trafilam na watek... Zastrzyki biedula :placz: No ale skoro jej pomoze na bol. Upal niech sie skonczy :mad: bedzie Tarusi :loveu: lepiej. Innym oczywiscie tez ;)[/quote] Witaj na wątku :lol::lol::lol: No niestety bez zastrzyków przeciw bolowych jest o wiele gozej , nawet nie moze buzinki otworzyc te stawy sa bardzo bolesne , a ze wstawaniem tez jest wielki problem :shake::shake::shake: . kochana Sylwia ktora adoptowała odemnie 3 koteczki podarowała starowinkom mate przeciw poslizgową przy wchodzeniu na swoja wersalke :):):) Quote
Recommended Posts