dzodzo Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 zapisuję wątek, coś ostatnio sporo brązów się przewija... Zbójni:mad:dobermany są ogólnie mile, tylko nie dla obcych hihi Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 ale Maxiu jest chyba wyjątkowo przytulaśny:):evil_lol: ktoś będzie miał z niego pociechę:loveu: o tak się miziam: Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Karilka napisał(a):Dziewczyny, przydałyby sie czytelniejsze zdjęcia.:cool3: Ludzie to wzrokowcy i przy ogłoszeniach opłaca sie wrzucić ładniejsze. Zbójini patrzyłaś po uszach za tattoo;)? No co ja mogę ze mi się komponuje z podłogą?:evil_lol: Dzięki temu przynajmniej Zbój go tak nie widzi przez szybę:evil_lol: Coś tam jeszcze postrzelamy. Te były na szybko. Pies nie jest rodowodowy. Nie ma tattoo. Ma jeden znak szczególny-właściciel będzie wiedział... Pzdr.Robert:diabloti: Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Nowa sesja. Do wyboru do koloru. Chyba lepsze;) selenicereus powrzucasz na dobki bo widziałem że jesteś na jego wątku a mi jeszcze nie przyszedł link? Quote
selenicereus Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 podrzuciłam jeszcze na forum nadzieja-dobermana. Quote
Karilka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 No rzeczywiście pięknie sie komponuje z podłogą...:loveu::loveu::loveu: Może by tak został by komponować się dłużej?:diabloti: Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 pytanko do dobermaniaków. Tę sierść się jakoś pielęgnuje? Mój trymer mi tego nie łapie a mam wrażenie że trzeba by go odświerzyć. Teraz jedziemy na spacer nad morze więc pewnie bedą nowe fotki;) Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 pomału dopiero wróciliśmy;) niestety tylko jedna fotka wyszła. zapomniałem aparatu z auta a telefonem to mi filmiki ponagrywało bo coś tam zapomnialem wcisnąć:oops: tak jeździmy samochodem Quote
Klementynkaa Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 zaznaczam a sierść trzeba wyszczotkowac takim gumowym sgrzebłem jak dla koni Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Klementynkaa napisał(a):zaznaczam a sierść trzeba wyszczotkowac takim gumowym sgrzebłem jak dla koni o to, to mamy u ONków sie tym zbiera to co zostanie po szczotkowaniu. Dzięki. Podrzucam linka do Allegro do 1 posta . Dzięki również. Tak sobie myślę może jakiś tekścik? Testujemy reakcję na kota. W zasadzie nieagresywnie bardziej z ciekawości. Bez problemu daje sie odwolywać. Byliśmy na spacerze w centrum Sopotu i na molo. Żadnych problemów z ludźmi czy ze zwierzętami. Dopiero ostro zaczepiony przez ONka kolegi pokazuje zęby. Kaganiec toleruje. Quote
oris Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 i jest allegro ND DOBERMAN SZUKA DOMU PIES CHARYTATYWNA (609675654) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Zbójini Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 a w ogóle to muszę sie poskarżyć na ancymona:roll: podczas wrzucania mojej TŻ do wanny przy okazji dyngusa stanął w jej obronie, znienacka szczypiąc mnie w plecy.:roll: obrońca czci niewieściej , kurka:mad: ;) starczy już chyba tych fotek co?:razz: Quote
beka Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Madra psinka :diabloti: Jestewś pewnien że nie chcesz go zatrzymać? Tak ładnie się prezentuje z Bosem.. Quote
Zbójini Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 beka napisał(a):Jestewś pewnien że nie chcesz go zatrzymać? Tak ładnie się prezentuje z Bosem.. jasne jak każdego piesa:razz: ale faktem jest że jest prześmiechowy:evil_lol: Quote
BeataJ Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ja mam schroniska w 3city obstawione, jesli ktos zadzwoni z pytaniem czy nie trafil dobek do schronu bede o tym wiedziala. A propo czy ta okolica podlega pod schron w Gdansku? Beata Quote
1doberman Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Maxiu jest przecudny i jaki wierny, panci nie da skrzywdzić:) No i kanapowiec z niego. Jak rano schodzę z sypialni to widzę jak szybko zeskakuje z kanapy:). Musiał być za to ganiany bo nie wchodzi w naszej obecności, ale jak nikt nie widzi to czemu nie :). Ogólnie jest bardzo grzeczny, nie żebrze przy stole ani nie wskakuje łapami jak coś stoi smakowitego na meblach kuchenych (piję teraz w stronę Onków, dostanie mi się za to w domu od Zbójniego). W niedzielę zabraliśmy go na deptak w Sopocie aby sprawdzić jak będzie zachowywał się w tłumie i test przeszedł pierwsza klasa, na ludzi nie reaguje na psy również o ile nie szczekają na niego za głośno:). Ładnie chodzi przy nodze nie jest lękliwy. Komu komu dobermana bo jeszcze kilka dni i go nie oddam :):):) Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 naprawde bardzo ladny i ulozony ,moze faktycznie komus zaginal :roll: ale z jakis dalszych okolic. Super ze mu daliscie DT - mam nadzieję, ze dlugo nie będzie czekac na DS. Quote
selenicereus Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 i jeszcze ale.gratka znaleziono dobermana Quote
Zbójini Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 BeataJ- dzięki za schrony. Genaralnie ta okolica nie podlega chyba pod żaden schron. kiedys dzwoniłem w sprawie jednego kundelka i w końcu przyjechał wet po niego zdaje się ale nawet nie ukrywał że pewnie będzie uśpiony. Nie siedziałem wtedy na dogo i nie bardzo orientowałem się w temacie . A teraz w temacie maxa to dzwonił podobno vce burmistrz do weta żeby coś zdziałac a wet że co on może itd. Chyba nie mają umowy z żadnym schronem. Ktoś kiedys pisał że w Trąbkach Wlk. jest schronisko ale to nie prawda. Na pf.pl znalazłem jeszcze kiedyś Skarszewy ale tel. nieaktualny. selenicereus ponownie dziekuję za ogłoszenia. Dziś bylismy u weta. Czipa-niet. Zaszczepiliśmy się na wściekliznę tylko i ogólnie przejrzeliśmy. On czasem podnosi tylną łapkę do góry jak stoi albo biega ale wet niczego nie stwierdził. Może jakiś stary uraz. Dziś został na kilka godzin sam w domu. Bez uwag;) Cudo nie pies:razz: Długo u nas nie moze zostać bo Zbój ma caly czas na niego oko. Już raz prawie go upolował przez chwilę nieuwagi.:shake: Quote
selenicereus Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 To jest gm Pruszcz? Bo wyłapywanie na tym terenie gm. Pruszcz przekazała weterynarzowi z Trąbek. Dzwoni sie jednak do Straży Miejskiej lub Gminnej i oni powiadamiają weta. Ale co dalej z psem to nie wiem. A z resztą przycisnąć gminę o tą umowę ze schroniskiem. To przecież nie jest jakaś tajna informacja. Ja wiem, że są fajniejsze zadania na które można wydać publiczne pieniądze, ale to jest jeden z obowiązków zdaje się... Chyba się nie powinnam na ten temat wypowiadać, a w każdym razie dziś, bo sfrustrowana jestem. A z monitorowaniem schronisk to dobry pomysł. Większość ludzi i tak nie ma świadomości zawiłości, kto pod jakie podlega. I jeśli szuka psa to jest prawdopodobieństwo, że obdzwoni schrony w okolicy. Quote
Zbójini Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 selenicereus napisał(a):To jest gm Pruszcz? Bo wyłapywanie na tym terenie gm. Pruszcz przekazała weterynarzowi z Trąbek. Dzwoni sie jednak do Straży Miejskiej lub Gminnej i oni powiadamiają weta. Gmina Trabki Wielkie. Powiat Pruszcz. U tego weta przed chwila bylem ale jedyne co on może to igła ( i to nie jest zarzut do niego) bo schronu to tu nie ma.:shake: Tak na marginesie to mówił, że niedawno była u niego jakaś organizacja prozwierzeca z Gdyni w czarnych mundurach. Nie mógł znaleźc wizytówki. Ciekawe kto to mógł być? Quote
Recommended Posts