Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po mojej wiosce ( Mierzeszyn) pod Gdańskiem błąka się doberman. Widziałem go już drugi raz bo kręci się w okolicach przychodni gdzie jest podobno dokarmiany. Podobno błąka się po wsi już pół roku. Jakimś cudem udało mu się więc przezyc zimę a kulki od myśliwego nie zarobił pewnie dlatego że nie wychyla się ze wsi i trzyma się tej przychodni.
Pies jest co najmniej w typie rasy. O dziwo nie ma skopiowanego ogona a ni uszu. Byc może komus zginął. Żadko kto nie kopiuje ogona . Może więc uciekł komuś.
Maść brązowa, zdaje się samiec. Wygląda na spokojnego.
Postaram się dziś go namierzyć i strzelić mu foty.
Tymczasem potrzebny DT na już, zanim stanie sie jakaś tragedia . Ja nie mogę go wziąć nawet na chwilę bo będzie jazda z moimi psami a szczegolnie z jednym niereformowalnym 9-cio letnim ONkiem- Zbójem:shake:.
Jesli nie znajdziemy szybko DT to postaram się go odłowić ale jedyne co mogę zrobić to odwieźć go do schoroo:shake:.
Hallo! Dobermaniacy!!!!

legowisko zaadoptowałem od razu:razz:

i nawet w sumie bez większych ekscesów dałem sie wykąpać:roll:

Uwaga pies zna podstawowe komendy. Siad waruj, stój i "do mnie" . jest więc po jakims wstepnym szkoleniu.
Reakcja na kota prawidlowa. tzn. "pogonić nie zaszkodzi".

Pies zostal ochrzczony Max przez ludzi którzy się nim opiekowali.
Miał swoje miejsce pod schodami kamieniczki i był uwiązany na łańcuchu ale się oswobadzał stąd jego wycieczki po wsi.

Pies jes przemiły, zsocjalizowany, przytulaśny radosny więc zdecydowanie adopcyjny.

Ma około wedlug mnie ok. 1,5 roku. W typie rasy dobermana. Z tego co się orientuję uszy nawet jeśli niekopiowane powinny sie układac w "Vałkę" ale on ma klapnięte. Zeby niestarte, troche kamienia. Kondycja ogólna dobra.

Teraz czyścimy uszy. Daje przy sobie robić wszystko.
Może jeszcze ktos go szuka...

Ogłoszenia:
Różne Zwierzęta - GDAŃSK, GDYNIA, SOPOT - Ogłoszenia Trójmiasto.
znaleziono dobermana - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Trójmiasto
Znaleziono dobermana - Pruszcz Gdański Forum - www.MojeOsiedle.pl
Znaleziono dobermana
Max - Zwierzaki - cafeanimal.pl
znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org
znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org
znaleziono dobermana : Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierząt : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
doberman szuka domu - Forum Sopot - www.MojeOsiedle.pl
Forum miłośników DOBERMANÓW i nie tylko... :: Zobacz temat - błąkający się doberman w Trójmieście
ND DOBERMAN SZUKA DOMU PIES CHARYTATYWNA (609675654) - Aukcje internetowe Allegro
znaleziono dobermana

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc pojechaliśmy zrobic fotki z moją Szanowną Małżonką ( 1doberman ) i yyyyy.... pies jest u nas w domu ( jest mi winna jeden DT dla ONka za to:mad:). Zanim otworzycie szampany to śpieszę poinformowac że jest to tylko DTA. Kot w domu, moje 2 diabły na dworzu. Długo tak więc nie ujedziemy ale święta mamy zabezpieczone.

Pies jest przemiły ( jak na dobermana:razz: ) więc polecam:roll:

Jakieś ogłoszonka i przeszukiwanie neta w poszukiwaniu właścicieli dziewczyny, co?:oops:

Posted

[quote name='Red Dingo']ale milasny nowy domownik ;)
tylko zbojini on jakis nie onkowy ..moze czas na inna rase ?:)

taaaak jest szansa na drugie zaszczytne miejsce 1.Onki, później długo, długo nic i następnie...:diabloti:

Posted

No Zbojini fajnie fajnie :D Czułam że tp " spotkanie" się tak skonczy :evil_lol:

Kto i gdzie zrobił ogłoszenia?
Moze warto jutro podjechac do veta jezeli rasowiec to ma chip na pewno.

Posted

ja będę robić ogłoszenia:
trójmiasto, gumtree, fora mojeosiedle (gdańsk, gdynia, sopot) i "małe trójmiasto", słupsk, elbląg, adopcje.pl, cafeanimal, zgubiono-znaleziono, przygarnijzwierzaka, przygarnij.pl
Na pewno nie zrobię allegro, bo nie mam konta. Podobno sprawdza się też nasza klasa - ale też nie mam.

Posted

o jaki piękny:loveu: no kurcze że my nie mieszkamy w domu bo Dianusia miałaby kumpla a tak na naszych 25 m2 juz nic nie upchnę:placz:ale śliczna czekoladka i mam nadzieje że szybko domek się znajdzie

Posted

No więc noc przeżylismy w zasadzie bez uwag. Torchę piszczał za nami bo boi się wchodzic po ażurowych schodach ( całe szcżęście, kota pożyje). Odrobaczyliśmy. Cieknie mu żółto-zielona ropka z .... Pewnie jakieś zapalenie.
Ogólnie piesio przytulasny i kochany. Cieszy się do nas i tuli. Żadnych oznak agresji. No trochę mnie obszczekał jak schodzilem w nocy ale jak poznał to już ok. Od razu do nowego domku się nadaje:diabloti:.

Podawajcie linki do ogłoszeń. Może ktoś banerek by strzelił?:razz:

Posted

selenicereus -dzięki , kawał dobrej roboty.
oris - dzięki za Allegro. MY mamy zawieszone konto bo zapomnielismy zapłacić:oops:

Dobek jest przekochany. Nie podejrzewałem ze doberman możebyc taki przytulaśny:p. Przychodzi i się przytula a jak się go mizia to dosłownie zamiera i zamyka oczy:roll:. Cały czas szuka kontaktu z nami. Zero agresji. Z moim Bossem juz sie skumplowali. Na agresję Zbója zza drzwi balkonowych w ogóle nie reaguje. Miejmy nadzieję, że to się nie zmieni:roll:. Do kota troche popiszczy ale w sumie nie za bardzo go interesuje to futro chodzace nad głową:evil_lol:.

Komu przytulaśnego śmiechowego dobka , komu?;)

Posted

"łagodny jak na dobermana":evil_lol:.

Doberman musi być zrównoważony, inaczej nie jest dobermanem ;).

Jeśli chodzi o psy to ja się obawiam ONków bardziej niż jakichkolwiek innych psiurów.:oops::roll:

Posted

Dziewczyny, przydałyby sie czytelniejsze zdjęcia.:cool3:
Ludzie to wzrokowcy i przy ogłoszeniach opłaca sie wrzucić ładniejsze.

Zbójini patrzyłaś po uszach za tattoo;)?