Zbójini Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Po mojej wiosce ( Mierzeszyn) pod Gdańskiem błąka się doberman. Widziałem go już drugi raz bo kręci się w okolicach przychodni gdzie jest podobno dokarmiany. Podobno błąka się po wsi już pół roku. Jakimś cudem udało mu się więc przezyc zimę a kulki od myśliwego nie zarobił pewnie dlatego że nie wychyla się ze wsi i trzyma się tej przychodni. Pies jest co najmniej w typie rasy. O dziwo nie ma skopiowanego ogona a ni uszu. Byc może komus zginął. Żadko kto nie kopiuje ogona . Może więc uciekł komuś. Maść brązowa, zdaje się samiec. Wygląda na spokojnego. Postaram się dziś go namierzyć i strzelić mu foty. Tymczasem potrzebny DT na już, zanim stanie sie jakaś tragedia . Ja nie mogę go wziąć nawet na chwilę bo będzie jazda z moimi psami a szczegolnie z jednym niereformowalnym 9-cio letnim ONkiem- Zbójem:shake:. Jesli nie znajdziemy szybko DT to postaram się go odłowić ale jedyne co mogę zrobić to odwieźć go do schoroo:shake:. Hallo! Dobermaniacy!!!! legowisko zaadoptowałem od razu:razz: i nawet w sumie bez większych ekscesów dałem sie wykąpać:roll: Uwaga pies zna podstawowe komendy. Siad waruj, stój i "do mnie" . jest więc po jakims wstepnym szkoleniu. Reakcja na kota prawidlowa. tzn. "pogonić nie zaszkodzi". Pies zostal ochrzczony Max przez ludzi którzy się nim opiekowali. Miał swoje miejsce pod schodami kamieniczki i był uwiązany na łańcuchu ale się oswobadzał stąd jego wycieczki po wsi. Pies jes przemiły, zsocjalizowany, przytulaśny radosny więc zdecydowanie adopcyjny. Ma około wedlug mnie ok. 1,5 roku. W typie rasy dobermana. Z tego co się orientuję uszy nawet jeśli niekopiowane powinny sie układac w "Vałkę" ale on ma klapnięte. Zeby niestarte, troche kamienia. Kondycja ogólna dobra. Teraz czyścimy uszy. Daje przy sobie robić wszystko. Może jeszcze ktos go szuka... Ogłoszenia: Różne Zwierzęta - GDAŃSK, GDYNIA, SOPOT - Ogłoszenia Trójmiasto. znaleziono dobermana - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Trójmiasto Znaleziono dobermana - Pruszcz Gdański Forum - www.MojeOsiedle.pl Znaleziono dobermana Max - Zwierzaki - cafeanimal.pl znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org znaleziono dobermana : Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierząt : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl doberman szuka domu - Forum Sopot - www.MojeOsiedle.pl Forum miłośników DOBERMANÓW i nie tylko... :: Zobacz temat - błąkający się doberman w Trójmieście ND DOBERMAN SZUKA DOMU PIES CHARYTATYWNA (609675654) - Aukcje internetowe Allegro znaleziono dobermana Quote
selenicereus Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 robię ogłoszonka, na razie bez zdjęcia, potem dodam - telefon podać patrolowy? Sprawdzam internet. Znalazłam Gromika http://nadzieja-dobermana.pl/inne/zaginely.html Zginął w VII 2007, dawno, koło Grudziądza. Brak inf czy się odnalazł. Quote
Zbójini Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Podaj mój 609 * 22 * 22 * 88.Patrolowy tez możesz podac ale uprzedź osobę ktora go teraz nosi o co chodzi. Quote
Zbójini Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 nie to nie Gromik. Pies jest co najmniej w typie. Może nawet jest rodowodowy więc jesli dodam, że jest brązowy i niekopiowany to wiesz jak wygląda;) Quote
selenicereus Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Ja noszę patrolowy telefon;). Podrzuciłam inf. na nadzieję-dobermana i forum miłośników dobermanów. Quote
aisaK Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 jestem na miejscu,:placz: szukam, szukam... nie jest lekko, bo każdy zapsiony i są świeta i wiele osób wyjechało:placz: szukam...wiec dalej Quote
Zbójini Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 No więc pojechaliśmy zrobic fotki z moją Szanowną Małżonką ( 1doberman ) i yyyyy.... pies jest u nas w domu ( jest mi winna jeden DT dla ONka za to:mad:). Zanim otworzycie szampany to śpieszę poinformowac że jest to tylko DTA. Kot w domu, moje 2 diabły na dworzu. Długo tak więc nie ujedziemy ale święta mamy zabezpieczone. Pies jest przemiły ( jak na dobermana:razz: ) więc polecam:roll: Jakieś ogłoszonka i przeszukiwanie neta w poszukiwaniu właścicieli dziewczyny, co?:oops: Quote
selenicereus Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Jaki ładny dobek! Już ruszam z ogłoszeniami. Quote
Zbójini Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 [quote name='Red Dingo']ale milasny nowy domownik ;) tylko zbojini on jakis nie onkowy ..moze czas na inna rase ?:) taaaak jest szansa na drugie zaszczytne miejsce 1.Onki, później długo, długo nic i następnie...:diabloti: Quote
Red Dingo Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 ale milasny nowy domownik ;) tylko zbojini on jakis nie onkowy ..moze czas na inna rase ?:) Quote
Kana Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 No Zbojini fajnie fajnie :D Czułam że tp " spotkanie" się tak skonczy :evil_lol: Kto i gdzie zrobił ogłoszenia? Moze warto jutro podjechac do veta jezeli rasowiec to ma chip na pewno. Quote
Zbójini Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 podjade, podjadę ale po świętach chyba już raczej. Quote
selenicereus Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 ja będę robić ogłoszenia: trójmiasto, gumtree, fora mojeosiedle (gdańsk, gdynia, sopot) i "małe trójmiasto", słupsk, elbląg, adopcje.pl, cafeanimal, zgubiono-znaleziono, przygarnijzwierzaka, przygarnij.pl Na pewno nie zrobię allegro, bo nie mam konta. Podobno sprawdza się też nasza klasa - ale też nie mam. Quote
Izabelka123 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 o jaki piękny:loveu: no kurcze że my nie mieszkamy w domu bo Dianusia miałaby kumpla a tak na naszych 25 m2 juz nic nie upchnę:placz:ale śliczna czekoladka i mam nadzieje że szybko domek się znajdzie Quote
Zbójini Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 No więc noc przeżylismy w zasadzie bez uwag. Torchę piszczał za nami bo boi się wchodzic po ażurowych schodach ( całe szcżęście, kota pożyje). Odrobaczyliśmy. Cieknie mu żółto-zielona ropka z .... Pewnie jakieś zapalenie. Ogólnie piesio przytulasny i kochany. Cieszy się do nas i tuli. Żadnych oznak agresji. No trochę mnie obszczekał jak schodzilem w nocy ale jak poznał to już ok. Od razu do nowego domku się nadaje:diabloti:. Podawajcie linki do ogłoszeń. Może ktoś banerek by strzelił?:razz: Quote
Zbójini Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Banerek pierwsza klasa.;) Jak ogłoszenia?:oops: Quote
selenicereus Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 miałam dziś atak wirusów na komp i nie zdołałam przekopiować wcześniej linków. Zaraz spróbuję może się tym razem uda. Różne Zwierzęta - GDAŃSK, GDYNIA, SOPOT - Ogłoszenia Trójmiasto. znaleziono dobermana - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Trójmiasto Znaleziono dobermana - Pruszcz Gdański Forum - www.MojeOsiedle.pl Znaleziono dobermana Max - Zwierzaki - cafeanimal.pl znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org znaleziono dobermana - Biuro rzeczy znalezionych i zgubionych Mierzeszyn okolice Trójmiasta - Zgubione-Znalezione.Org znaleziono dobermana : Trójmiejski Patrol Obrony Praw Zwierząt : Najnowsze ogłoszenia : Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl doberman szuka domu - Forum Sopot - www.MojeOsiedle.pl http://www.mojpupil.pl/modules.php?name=Ogloszenia&op=view&iduser=16768 Forum miłośników DOBERMANÓW i nie tylko... :: Zobacz temat - błąkający się doberman w Trójmieście i nasze patrolowe forum I będą dalsze tylko jak dokończę reanimację mojego komputera. Taki mi zajączek prezent przyniósł...:mad: Quote
Zbójini Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 selenicereus -dzięki , kawał dobrej roboty. oris - dzięki za Allegro. MY mamy zawieszone konto bo zapomnielismy zapłacić:oops: Dobek jest przekochany. Nie podejrzewałem ze doberman możebyc taki przytulaśny:p. Przychodzi i się przytula a jak się go mizia to dosłownie zamiera i zamyka oczy:roll:. Cały czas szuka kontaktu z nami. Zero agresji. Z moim Bossem juz sie skumplowali. Na agresję Zbója zza drzwi balkonowych w ogóle nie reaguje. Miejmy nadzieję, że to się nie zmieni:roll:. Do kota troche popiszczy ale w sumie nie za bardzo go interesuje to futro chodzace nad głową:evil_lol:. Komu przytulaśnego śmiechowego dobka , komu?;) Quote
Karilka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 "łagodny jak na dobermana":evil_lol:. Doberman musi być zrównoważony, inaczej nie jest dobermanem ;). Jeśli chodzi o psy to ja się obawiam ONków bardziej niż jakichkolwiek innych psiurów.:oops::roll: Quote
Karilka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Dziewczyny, przydałyby sie czytelniejsze zdjęcia.:cool3: Ludzie to wzrokowcy i przy ogłoszeniach opłaca sie wrzucić ładniejsze. Zbójini patrzyłaś po uszach za tattoo;)? Quote
Recommended Posts